heryf Opublikowano 7 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2007 (edytowane) Nie bede sie za duzo rozpisywał chciałem wam zaprezentowac i poddać ocenie moje pierwsze WC (water cooling). Zaznaczam ze jest to wersja beta mojego ukladu, musze cos zrobic z kablami i tasma ide, ogolnie "dopiescic" Bohaterami układu są: CPU- Frost3Duo GPU- Frost2Gpu Rev2 Pompa Coolriver rev. 1 Chłodnica- Freezer2 + 2x Akasa 120mm Węże - Innovatek 8x10mm Przezroczysty Płyn - Feser One 1L UV Red Wszystko oparte na szybkozłączkach skręcanch SM8/10, gwint 1/4" - prosta foto 1 foto 2 foto 3 foto 4 foto 5 foto 6 foto 7 No i to bylo by na tyle, podkreslam ze nad ukladem trzeba jeszcze troszke popracowac, no ale na to zbytnio czasu nie ma ;) Edytowane 19 Czerwca 2007 przez heryf Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wodnik. Opublikowano 7 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2007 (edytowane) Troche burdel z kablami. Zrob cos z tym :) Ogolnie ukladzik ok tylko ze rozowy mi sie nie podoba :lol: Edytowane 7 Czerwca 2007 przez Wodnik. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibertg Opublikowano 7 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2007 Siemanko ukladzik spoko:) zaniedlugo chyba sam sobie taki sprawie !!!!!chociaz tez bym cos zrobil z tymi kablami ale to chyba zalezy od czasu i checi pozdrrro:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 7 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2007 kibel jak kibel. trochę kiepska obudowa (mała) zamienił bym wentylatory żeby wyciągały powietrze z chłodnicy i wyciął bym tą siatkę z tyłu obudowy tylko hałas sie robi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k4ne Opublikowano 7 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2007 Najważniejsze że wszystko działa i spełnia swoją funkcje pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heryf Opublikowano 7 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2007 @ KAMILcom obudowa niestety mala ale nie mam zamiaru jej zmieniac, porzadke w kablach zaczynam robic, najgorsza jest tasma ide :/ z nia chyba nic nie zrobie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość teat Opublikowano 7 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2007 Z IDE można sobie bardzo łatwo poradzić w twoim przypadku :wink: pomyśl troche :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heryf Opublikowano 7 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2007 wszelkie pomoce, rady, sugestie itp :) mile widziane Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 7 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2007 Fajnie wygląda ten różowy komponuje się z mobo. Hymm ale kable poukładaj ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heryf Opublikowano 7 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2007 tez tak mysle :) pytanie teraz jaka kupic katode i jaki bedzie efekt uv Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil2201 Opublikowano 7 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2007 Układ jest ok. Najlepszy jest kolor. Tak mi się podoba! Chyba sprawie sobie taki sam ^^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 7 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2007 taśmę możesz podzielić na małe paseczki i spiąć zaciskami albo taśmą Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heryf Opublikowano 7 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2007 co do katod to jaki kolor radzicie ? ja mysle nad czyms takim Revoltec - podwójna katoda kolor biały 10cm, mam nadzieje ze efekt bedzie super z tym plynem uv Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 7 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2007 jedna uv napewno :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heryf Opublikowano 7 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2007 czyli jestem zmuszony kupic takie katody ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 8 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2007 (edytowane) Tak, UV rządzi! Kolorowe katodki to jednak nie to samo. Ale ja bym kupił te dłuższe (30cm), są nawet tańsze. http://www.allegro.pl/item201015610_ale_ce...jna_310_uv.html Edytowane 8 Czerwca 2007 przez Miazga82 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
orlontko Opublikowano 8 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2007 fajnie fajnie ale mi fotki 4 , 5 ,7 otwieraj sie do połowy i nie moge zobaczyc jak towyglada ogolnie ale widzac po pozostałych fotkach wyglda FAJNIE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heryf Opublikowano 11 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2007 to dziwne bo mi sie otwieraja wszystkie :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
orlontko Opublikowano 11 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2007 mi nie wszytkie :/ tak jak napisałem wyzej pare mi sie nie ... tzn niby zdjecie idzie ale otwiera zie tylko 1/10 :/ no i lipa :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heryf Opublikowano 15 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2007 (edytowane) aktualnie mam taka temp w idlu nie jest za wysoka ? Edytowane 15 Czerwca 2007 przez heryf Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wodnik. Opublikowano 15 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2007 w sam raz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heryf Opublikowano 15 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2007 (edytowane) w sumie w pokoju jest strasznie goraco :/ Tylko nie wiem jak upewnic sie ze bloczek z cpu dobrze przylega, macie na to jakies sposoby ?! ps. katody uv zamowione, czyli czeka mnie lekki mod okna w budzie i bede musial madrze zamontowac katody. Edytowane 16 Czerwca 2007 przez heryf Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafwlkp Opublikowano 20 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2007 I jak? Katody doszły?? Jestem bardzo ciekawy efektu :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nexor6 Opublikowano 20 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2007 Te tempy to chyba z kosmosu. Zakładając , że gorąco w pokoju to i temperatura wody około 27-30 stopni , to jak na procu temp jest poniżej wody. Ponad 3 Ghz i 1,325V na procu przy tej chłodnicy to raczej wygląda na rozkalibrowane czujniki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heryf Opublikowano 21 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2007 Mysle nad zamocowaniem w bocznej sciance obudowy z oknem takiego rezerwuaru, mam tak akurat na sordku miejce na wentyl 80x80 @ Nexor6 aktualnie temp 34-33 po okolo 1h grania, a w pokoju strasznie cieplo, slonce swieci prosto w okno @ rafwlkp jeszcze nie bylem po nie u panny, chwilowo brak na to czasu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 21 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2007 @ Nexor6 aktualnie temp 34-33 po okolo 1h grania, a w pokoju strasznie cieplo, slonce swieci prosto w okno To tylko potwierdza, że masz pomiary temperatury z kosmosu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafwlkp Opublikowano 21 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2007 aktualnie temp 34-33 po okolo 1h grania, a w pokoju strasznie cieplo, slonce swieci prosto w oknoA te Akasy na jakim voltage'u ?? Bo jeżeli na 5V to nie wierze w te temperatury... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heryf Opublikowano 21 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2007 na 5v :/ czyli co za duze ? za male bo juz sam nie wiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 21 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2007 na 5v :/ czyli co za duze ? za male bo juz sam nie wiemtemperatury z kosmosu - czujniki przekłamują zmierz temeperature wody Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heryf Opublikowano 21 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2007 no ale za duze czy za male bo ja powaznie juz sam zglupialem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...