kurniczek Opublikowano 4 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2008 Ktos w tym temacie pisal jak zagrac w gre nie instalujac sp3 (cos w rejestrze trzeba pozmieniac), a problem w tym ze teraz nie moge tego posta znalezc :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cwaniak666 Opublikowano 4 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2008 Dobra, koniec żalów :P Napiszcie jak ze strony "fabularnej" gra się prezentuje ? Bo chyba ktoś może w 'to' grać jak grać się powinno fajnie się ludzie potracą ;) reagują naprawdę realistycznie :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonnou Opublikowano 4 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2008 Nie wątpię, widziałem na filmikach :P Ktoś wspominał, że po co tam tą "euforie" ładowali. Też tak myślę :P Gdy by dali HavoK'a to gorzej by nie było, a wymaganie podejrzewam mniejsze :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Championek Opublikowano 4 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2008 zna ktoś sposób na tą uporyczwą kamerę i auta? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chronicsmoke Opublikowano 4 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2008 (edytowane) Devil rozmawiasz z człowiekiem który budował scene Xa w Polsce kiedy nikt się konsolami w Polsce jeszcze nie interesował sam mam konsole ( kilka nawet) ale nie widzę potrzeby we wchodzeniu do tematu i ciśnięcia pogardliwym komentarzy w kierunku posiadaczy PC. Dzieciaku to możesz mówić do swojego syna a nie człowieka który ma 20 lat. Chodzi mi o oszczędzenie takiej dziecinady typu "chodzi [ciach!]ianie bo PC ssie" albo "kup konsole zamiast karty graficznej" to nie jest konstruktywna krytyka. Mastha tylko po co te uszczypliwe komentarze? nie pierwszy temat gdzie moderatorzy wchodzą i pisza "e na konsoli rulez a Pececiarze niech sie cieszą że w ogóle wyszła gra". Sam byłem moderatorem na forum Xboxa i nie właziłem ludziom do tematów i nie mówiłem jak gra super na PC chodzi czy wygląda a jak na konsoli ssie ( a było to w czasach kiedy X umierał a gry na PC wyglądały o wiele lepiej bo mądry człowiek wie że takie coś sensu nie ma). To jest forum PC więc zrób tutaj miejsce dla posiadaczy PC. Wracając do gry to robił ktoś testy wykorzystywania przez nią Quadów? Czy rzeczywiście korzysta poprawnie z wszystkich 4 rdzeni? Co wy tak z tą euphorią? Gdyby była to wina euphori to powinny być spadki jak w Crysis gdy wysadzało się domki FPS spadał o 50% a tutaj tak nie ma. @championek- tak po prostu idź do sklepu. Edytowane 4 Grudnia 2008 przez chronicsmoke Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 4 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2008 zna ktoś sposób na tą uporyczwą kamerę i auta? zakup oryginalu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majkick Opublikowano 4 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2008 Mam 2 GB ram (2x1 a-data vitesta) i mam pytanie do was ,jak mysliscie jak dokupie nastepne 2 Gb to czy wydajnosc sie poprawi ? Bylbym wdzieczny o odp od osob ktore benchowaly gre.Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 4 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2008 Tak, bez problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kedly Opublikowano 4 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2008 A zainstalowales u siebie na kompie Games for Windows? NET Framework 3.5 nie jest potrzebny a przynajmniej ja gralem bez niego. no zainstalowac to sie zainstalują wszystkie (instalacja przebiega bezproblemowo) ale jak uruchamiam ikonkę SOCIAL CLUB to sie nic nie dzieje (pojawi sie klepsydra kolo kursora na 2-3 sek i znika) no już mnie to strasznie denerwuje ze mając wszystko co do gry potrzebne uruchomić jej nie mogę :sad: ps. przeinstalowywuję gre juz 3 raz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 4 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2008 (edytowane) Tak, bez problemu. U mnie niestety nie bo mam to samo co: no zainstalowac to sie zainstalują wszystkie (instalacja przebiega bezproblemowo) ale jak uruchamiam ikonkę SOCIAL CLUB to sie nic nie dzieje (pojawi sie klepsydra kolo kursora na 2-3 sek i znika) no już mnie to strasznie denerwuje ze mając wszystko co do gry potrzebne uruchomić jej nie mogę :sad: ps. przeinstalowywuję gre juz 3 raz I tez nie bardzo kumam o co chodzi, wczoraj wszystko dzialalo ok dzis juz nie, ach ten urok orginalnych gier. Edytowane 4 Grudnia 2008 przez kuebk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafalxp Opublikowano 4 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2008 by nie instalowac SP3 zmieniamy ten wpis w rejestrze : 1. Klikamy Start-> Uruchom-> wpisujemy regedit-> klikamy ok. 2. Dalej wejdź HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetControlWindows 3. Znajdujemy CSDVersion-> klikamy 2 razy i zmieniamy Dane Wartości z 200 na 300-> OK. 4. Restart komputera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hyper_2002 Opublikowano 4 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2008 Dzisiaj stałem się posiadaczem tej gry. Po zawiłej i długiej instalacji gra uruchamia się bez problemu... Benchamark pokazuje av.FPS:50 (ustawienia na High) , W samej rozgrywce jak dotąd nie zauważyłem jakiś artefaktów czy innych... ale czas pokażę... Jak macie jakieś pytania to walcie śmiało. Sprzęt na jakim uruchamiam grę - w moim podpisie , OS Vista x64 . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cwaniak666 Opublikowano 4 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2008 (edytowane) Mam 2 GB ram (2x1 a-data vitesta) i mam pytanie do was ,jak mysliscie jak dokupie nastepne 2 Gb to czy wydajnosc sie poprawi ? Bylbym wdzieczny o odp od osob ktore benchowaly gre.Pozdrawiam ja bym zmienił procka na coś nie wykastrowanego mam obecnie sporo słabsza grafikę a spokojnie śmiga 1680x1050, procek ma bardzo duże znaczenie, oczywiście mam 2x1GB ramu ;) Edytowane 4 Grudnia 2008 przez cwaniak666 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 4 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2008 Devil rozmawiasz z człowiekiem który budował scene Xa w Polsce kiedy nikt się konsolami w Polsce jeszcze nie interesował sam mam konsole ( kilka nawet) ale nie widzę potrzeby we wchodzeniu do tematu i ciśnięcia pogardliwym komentarzy w kierunku posiadaczy PC. Dzieciaku to możesz mówić do swojego syna a nie człowieka który ma 20 lat. Chodzi mi o oszczędzenie takiej dziecinady typu "chodzi [ciach!]ianie bo PC ssie" albo "kup konsole zamiast karty graficznej" to nie jest konstruktywna krytyka. Mastha tylko po co te uszczypliwe komentarze? nie pierwszy temat gdzie moderatorzy wchodzą i pisza "e na konsoli rulez a Pececiarze niech sie cieszą że w ogóle wyszła gra". Sam byłem moderatorem na forum Xboxa i nie właziłem ludziom do tematów i nie mówiłem jak gra super na PC chodzi czy wygląda a jak na konsoli ssie ( a było to w czasach kiedy X umierał a gry na PC wyglądały o wiele lepiej bo mądry człowiek wie że takie coś sensu nie ma). To jest forum PC więc zrób tutaj miejsce dla posiadaczy PC. Wracając do gry to robił ktoś testy wykorzystywania przez nią Quadów? Czy rzeczywiście korzysta poprawnie z wszystkich 4 rdzeni? Co wy tak z tą euphorią? Gdyby była to wina euphori to powinny być spadki jak w Crysis gdy wysadzało się domki FPS spadał o 50% a tutaj tak nie ma. @championek- tak po prostu idź do sklepu. A może teraz napiszesz coś na temat? Bo rozumiem, że udzielając się tak aktywnie masz już fabułę (grając bezproblemowo przy fps >30 avg. nonstop) co najmniej w 20% ukończoną? Paranoja, kilkadziesiąt stron przepychanek między biedniejszymi i bogatszymi dzieciakami, porady jak i gdzie ukraść grę itd. Podforum gry to wylęgarnia troli, co ty obrazujesz w sposób idealny. PS. Budowałeś polską sceną xbox mając obecnie 20lat? :lol2: Get real, bo nawet w charakterze żartu po dniu pracy te twoje posty się nie sprawdzają. PPS. Jeśli masz tyle tych konsol, to podaj nicka na PSN i xbl. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 4 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2008 juz sciagam 8.12,dam znac co i jak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n3mo Opublikowano 4 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2008 Wracając do gry to robił ktoś testy wykorzystywania przez nią Quadów? Czy rzeczywiście korzysta poprawnie z wszystkich 4 rdzeni? Na Q9300 obciążenie rdzeni nie przekracza 40-60%, momentami skacze wyżej (ale nie równocześnie na wszystkich), więc wydaje się że nie potrafi wykorzystać wielu wątków. Na X2 też nie obciąża obu rdzeni całkowicie (w okolicach 75-87%). Zresztą chyba tak naprawdę nie ma jeszcze gry potrafiącej poprawie wykorzystać dwa lub więcej wątków. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NoVyKoMp Opublikowano 4 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2008 juz sciagam 8.12,dam znac co i jak skąd? bo oficjalnych nie ma... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rudd Opublikowano 4 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2008 Zrobiłem test mający na celu porównać jak gra się zachowuje na samodzielnym hd4850 i dwóch pracujących w crossfire. Sprzęt jak w podpisie. Oto wyniki: Najpierw pojedyncza karta: LOW: Statistics Average FPS: 41.42 Duration: 36.94 sec CPU Usage: 87% System memory usage: 55% Video memory usage: 75% Graphics Settings Video Mode: 1680 x 1050 (60 Hz) Texture Quality: Low Render Quality: Low View Distance: 1 Detail Distance: 1 MAX: Statistics Average FPS: 32.38 Duration: 37.49 sec CPU Usage: 92% System memory usage: 55% Video memory usage: 75% Graphics Settings Video Mode: 1680 x 1050 (60 Hz) Texture Quality: Medium Render Quality: Highest View Distance: 53 Detail Distance: 100 Teraz CrossFire: LOW: Statistics Average FPS: 43.03 Duration: 37.14 sec CPU Usage: 95% System memory usage: 58% Video memory usage: 76% Graphics Settings Video Mode: 1680 x 1050 (60 Hz) Texture Quality: Low Render Quality: Low View Distance: 1 Detail Distance: 1 MAX: Statistics Average FPS: 34.80 Duration: 37.78 sec CPU Usage: 95% System memory usage: 54% Video memory usage: 76% Graphics Settings Video Mode: 1680 x 1050 (60 Hz) Texture Quality: Medium Render Quality: Highest View Distance: 52 Detail Distance: 100 Podsumowując: druga karta daje niecałe 2 fps'y... Jeśli nowe catalysty i jakiś patch (mam nadzieję że będzie ich sporo) pomogą, bo jak nie to... Jako ustawienia maksymalne przyjąłem to na co gra mi pozwala... Pozdro ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość NZR Opublikowano 4 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2008 (edytowane) ATI Catalyst 8.12 beta (8.561 RC3) VISTA 32/64-bit ATI Catalyst 8.12 beta (8.561 RC3) XP 32/64-bit Edytowane 4 Grudnia 2008 przez NZR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szozi Opublikowano 4 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2008 (edytowane) Wiecie może jak odpalić pada Logitech Rummble Pad 2 w GTA4? Czy tylko ten z X będzie działał? Wciąga niesamowicie, nareszcie jakiś "swojski" klimat a nie ziomale:-) Boję się pomyśleć ile bym miał fps z aa i anizo włączonymi... Edytowane 4 Grudnia 2008 przez Szozi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Paulo_ Opublikowano 4 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2008 Witam. Czy ktos mial taki problem jak w zalaczniku? Wogole wszystko jest na min. a to chodzi jakby nie moglo i te tekstury. Sterowniki to 175.19. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 4 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2008 Moze bylo http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=44196 http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=44215 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 4 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2008 Witam. Czy ktos mial taki problem jak w zalaczniku? Wogole wszystko jest na min. a to chodzi jakby nie moglo i te tekstury. Sterowniki to 175.19. PozdrawiamCygan, no przeciez ustawiles na Low to czego ty sie spodziewasz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NoVyKoMp Opublikowano 4 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2008 Zrobiłem test mający na celu porównać jak gra się zachowuje na samodzielnym hd4850 i dwóch pracujących w crossfire. Sprzęt jak w podpisie. Oto wyniki: Najpierw pojedyncza karta: LOW: Statistics Average FPS: 41.42 Duration: 36.94 sec CPU Usage: 87% System memory usage: 55% Video memory usage: 75% Graphics Settings Video Mode: 1680 x 1050 (60 Hz) Texture Quality: Low Render Quality: Low View Distance: 1 Detail Distance: 1 MAX: Statistics Average FPS: 32.38 Duration: 37.49 sec CPU Usage: 92% System memory usage: 55% Video memory usage: 75% Graphics Settings Video Mode: 1680 x 1050 (60 Hz) Texture Quality: Medium Render Quality: Highest View Distance: 53 Detail Distance: 100 Teraz CrossFire: LOW: Statistics Average FPS: 43.03 Duration: 37.14 sec CPU Usage: 95% System memory usage: 58% Video memory usage: 76% Graphics Settings Video Mode: 1680 x 1050 (60 Hz) Texture Quality: Low Render Quality: Low View Distance: 1 Detail Distance: 1 MAX: Statistics Average FPS: 34.80 Duration: 37.78 sec CPU Usage: 95% System memory usage: 54% Video memory usage: 76% Graphics Settings Video Mode: 1680 x 1050 (60 Hz) Texture Quality: Medium Render Quality: Highest View Distance: 52 Detail Distance: 100 Podsumowując: druga karta daje niecałe 2 fps'y... Jeśli nowe catalysty i jakiś patch (mam nadzieję że będzie ich sporo) pomogą, bo jak nie to... Jako ustawienia maksymalne przyjąłem to na co gra mi pozwala... Pozdro ;) ta różnica nie wynika z CF'a - gra nie trybi CFów i SLI - x2 też... miałeś jakiś proces mniej lub poprostu karta lepiej zatrybiła - norma... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Paulo_ Opublikowano 4 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2008 Cygan, no przeciez ustawiles na Low to czego ty sie spodziewasz :)No kurna ale zeby tekstur nie bylo? :D Wyczytalem ze sterowniki 180.70 cos pomagaja, jak zainstaluje to dam znac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ojejku Opublikowano 4 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2008 (edytowane) Nie wiem czy było, czy ktoś zauważył w grze, ale za pomocą klawisza "P" włącza się blur. Znikają co prawda 'schodki' ale jest mniej wyraźniej (bardziej konsolowo). Edytowane 4 Grudnia 2008 przez ojejku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 4 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2008 (edytowane) Takse wolam klawiszem E ale mi pisze ze zeby wsiasc jako pasazer mam nacisnac F a Niko mi sie waluje fure a nie wsiada jako pasazer, jak mam to zrobic? Nie wiem czy było, czy ktoś zauważył w grze, ale za pomocą klawisza "P" włącza się blur. Znikają co prawda 'schodki' ale jest mniej wyraźniej (bardziej konsolowo). Czy mi sie wydaje czy troche zwalnia z wlaczonym blurem? Edytowane 4 Grudnia 2008 przez kuebk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xpektor Opublikowano 4 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2008 Mi po przesiadce ze sterów aktualizowanych w czerwcu, na aktualne, w benchmarku przybyło mi ok 4fps. W grze niuajk nie da sie tego odczuc ;] Jak narazie standardowo, znow jestesmy popychadłem, które jednak umie odpyskować... jednak sytuacja zmierza ku lepszemu. Bogactwo i kobiety coraz blizej ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boru91 Opublikowano 4 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2008 ktoś grał na gf7600gs 256mb ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPKorn3324 Opublikowano 4 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2008 Witam. Czy ktos mial taki problem jak w zalaczniku? Wogole wszystko jest na min. a to chodzi jakby nie moglo i te tekstury. Sterowniki to 175.19. Pozdrawiam też tak miałem na 175, teraz lecę na 180.70 i jest wszystko ok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...