malyna Opublikowano 7 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2008 Moglby sie ktos wypowiedziec jak to dziala na e2160 lub podobnych? Ma tutaj znaczenie cos innego niz ilosc mhz na procu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SubMaFioZo. Opublikowano 7 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2008 Nareszcie pykam w GTA po powrocie do do domu gra już czekała na mnie. żadnych problemów z instalacją, gra chodzi pięknie na ustawieniach wiekszych niż sama sobie ustawiła. w benchu miałem 40.12 FPS Chodzis super GRafa mi sie podoba a klimat mmmm tylko grać misje są super!!!!!!! 9/10 -1 za biedna kamęrę . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 7 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2008 Teraz to R* mocno przesadzil, moge im tylko powiedziec zeby mnie pocalowali prosto w dupe! Po przeinstalowaniu systemu, gry i wrzuceniu sejwow do odpowiedniego folderu moge sobie nimi jedynie podetrzec tylek. Backup sejwow nie dziala, probowalem juz chyba wszystkiego, i o to co znalazlem w necie: Szczyt bezmyslnosci i chamstwa programistow spowodowany pogonia za "zabezpieczeniem doskonalym", dalszy komentarz jest zbedny.... E tam przesadzasz mi tam dzialaja. :D Problem jest taki ze po formacie i ponownym zainstalowaniu gry musisz na nowo zalogowac sie Games for Windows w zwiazku z czym w odpowiednim katalogu zostanie utworzony katalog z twoim profilem o unikalnej nazwie, tzn innej niz na poprzednim systemie. Innymi slowy: format, instalacja, logowanie do gfw i dopiero wtedy zgrywasz sejwy do nowo utworzonego katalogu z twoim profilem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
racegrid Opublikowano 7 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2008 (edytowane) Moglby sie ktos wypowiedziec jak to dziala na e2160 lub podobnych? Ma tutaj znaczenie cos innego niz ilosc mhz na procu? J.w. zastanawiam się nad kupnem gry, a mam właśnie E2160@3,2GHz, 3GB ram, GF 9600GT i nie wiem czy opłaca mi się kupić grę. Co myślcie ? Edit: Win: Vista 64bit Edytowane 7 Grudnia 2008 przez racegrid Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SubMaFioZo. Opublikowano 7 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2008 (edytowane) Komp z siga gra chodzi płynnie cały czas więć odp sobie sam czy warto kupować ;> Edytowane 7 Grudnia 2008 przez SubMaFioZo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m1xer Opublikowano 7 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2008 Moglby sie ktos wypowiedziec jak to dziala na e2160 lub podobnych? Ma tutaj znaczenie cos innego niz ilosc mhz na procu? J.w. zastanawiam się nad kupnem gry, a mam właśnie E2160@3,2GHz, 3GB ram, GF 9600GT i nie wiem czy opłaca mi się kupić grę. Co myślcie ? Edit: Win: Vista 64bit na tym co w sigu + vista 64 dziala bez problemu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carek Opublikowano 7 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2008 J.w. zastanawiam się nad kupnem gry, a mam właśnie E2160@3,2GHz, 3GB ram, GF 9600GT i nie wiem czy opłaca mi się kupić grę. Co myślcie ? Edit: Win: Vista 64bit Mam, bardzo podobny konfig i w 1680x1050 texture: medium, render: high, reszta w okolicach 30-40 i da się spokojnie grać, choć czasem przytnie co jest normą nawet na najlepszych sprzętach. Z frapsow itp. nie korzystam, 48% na razie zrobiłem i tylko w jednej misji porażka była z lekka, gdy naraz paręnaście radiowozów się zrobiło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
racegrid Opublikowano 7 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2008 No to jutro, wybiorę się do MM. Dzięki za odpowiedź ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misieek Opublikowano 7 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2008 (edytowane) Mi się wydaje że w procku ma duże znaczenie pamięć L2... Jak to uzasadnie? Kumpel na laptopie gra gdzie ma 9600GT 512MB DDR3 i 2,6GHz procek z 6MB cache - w benchmarku ma 35,7fps 3MB - E7200 i 9600GT DDR3 512MB - 35fps (przy czym że ta grafika jest mocniejsza niż odpowiednik na lapka) E5200 (2MB) i 9600GSO 768MB - 32fps No i Quady... ze względu na większe L2;) a nie cztery wątki.. :) Edytowane 8 Grudnia 2008 przez misieek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 7 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2008 (edytowane) O L2 jest pisane od samego początku :) Ale dodatkowe Mhz też grze nie szkodzą :]] Edytowane 7 Grudnia 2008 przez Lanc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 8 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2008 Nie irytuje Was niski poziom trudności? Nie uświadczymy tu żadnej misji która chodź w minimalnym stopniu da nam popalić jak np. podkładanie bomb na placu budowy helikopterem w Vice City.Chyba nie masz na myśli latania tym mały heli ? ;]. Banał nie misja ale pamiętam ze ją musiałem przechodzić 3 kumplom :lol:. Wystarczyło klawisze dobrze ustawić ;]. Kusicie mnie gta4 (i tak pewnie kupie :lol:) ale poczekam jeszcze na patcha i stery do ATI ;]. Żal płacić R* za taki ciach!iany port z ps3 ale co zroibić... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 8 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2008 Nie myśl o tym, że płacisz za źle zrobiony port, tylko za grę oferującą bdb fabułę, genialną rozgrywkę oraz kupę śmiechu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TranceFan Opublikowano 8 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2008 Nie myśl o tym, że płacisz za źle zrobiony port, tylko za grę oferującą bdb fabułę, genialną rozgrywkę oraz kupę śmiechu :) Gameplay jest dobry ale fabuła jest płytka a humor niczym z tępych amerykańskich komedii nawet jakby zrobili tą gre porządnie i tak bym 10/10 nie dał ale kupić można dla samego multi i demolowania ulic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 8 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2008 Nie myśl o tym, że płacisz za źle zrobiony port, tylko za grę oferującą bdb fabułę, genialną rozgrywkę oraz kupę śmiechu :)Ale nie odrobili pracy domowej tylko korzystają już tego co zrobili na konsole ;]. Ten sam team to robił i widać co wyszło. Bio na każdą platformę robiły oddzielne teamy (to samo DMC4) i co wyszło ? Świetnie zoptymalizowane gry a tutaj widać jak im zależało na przyłożeniu sie do pracy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drunk_ZoZol Opublikowano 8 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2008 No to widzę że mam ten sam problem co kolega parę postów wyżej.. A mianowicie przeszedłem się parę metrów postacią, i nagle ekran zaczął mi kołysać... -.- Najpierw był problem taki, że nie widziałem tekstur, wiele osób to miało- proponuje zainstalować sterowniki, najlepiej pokombinować, ja zainstalowałem te 180.84, i nagle tekstury są :D Najlepsze jest to, że mam 29 fps, gra wygląda jak gta vice city, ale chodzi bardzo przyjemnie. Tylko wqrza mnie te falowanie... zrobiłem filmik tego, ale na nim jest 13 fps (fraps...) i kiepsko to widać... tak jakby kamerą ktoś machał do przodu i do tyłu co chwila. :/ No i nie widzę HUD'a, ani menu, ani mapki... -.- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spoxxx Opublikowano 8 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2008 uruchomilem u siebie gre poustawialem wszystko na maxa co sie da rozdzialka 1920 na 1200 wynik z benchmarka najnowsze stery , ogolnie ww benchmarku jest jakos wiecej klatek niz w samej grze ogolnie wrazenia pozytywne , ale nie spodziewalem sie takich wymagan karta wsumie daje rade ale ledwo ledwo przesada tu podaje wyniki z bechmarka Statistics Average FPS: 46.25 Duration: 37.15 sec CPU Usage: 96% System memory usage: 74% Video memory usage: 92% Graphics Settings Video Mode: 1920 x 1200 (60 Hz) Texture Quality: High Render Quality: High View Distance: 32 Detail Distance: 100 Hardware Microsoft® Windows Vista" Ultimate Service Pack 1 Video Adapter: NVIDIA GeForce GTX 280 Video Driver version: 180.84 Audio Adapter: Głośniki (Urządzenie zgodne ze standardem High Definition Audio) Intel® Core2 Duo CPU E8400 @ 3.00GHz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kinslayer Opublikowano 8 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2008 hehehe, sluchajcie radia Vladivostok :D, sluchajcie co prezenterka mowi i jakas Katrina sie odzywa z polski :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MAGIC Opublikowano 8 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2008 Pomocy ! ! ! Na kompie X2 5000+, 7950GT 512MB, 2GB Ram Nie ma tekstur mapy, menu jak się wdusi ESC, czy ktoś się spotkał z takim problemem i wie jak go rozwiązać ? ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drunk_ZoZol Opublikowano 8 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2008 3 posty wyżej [; mam 7900GT [; tekstury się pojawią, ale HUD'a i menu nadal nie będzie... :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MAGIC Opublikowano 8 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2008 ZoZol no to czekamy na patcha Kur..... ostatnio same buble wypuszczają ! ! ! ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 8 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2008 ktos mi odpowie jak wymusic w opcjach daną rozdzielczosc? po przesiadce na 4870 mam juz jakas dziwna rozdz pokroju 1840x1200 :P render quality moge na highest juz dac;) tylko ze płynności juz nie ma;) tzn w benchu 49fps wyszło ale gierka "skacze" ponawiam pytanie:) ktos mi odpowie jak wymusic w opcjach daną rozdzielczosc? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurniczek Opublikowano 8 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2008 dwie rzeczy :D sluchajac radia independence czyli w sumie naszych kawalkow uslyszalem takie cos "And now listen to music stolen on the internet". kolejna sprawa na catalystach 8.12beta cos dziwnie migaja mi tekstury drogi tzn sa obroce minimalnie kamere znikaja na ulamek sekundy i znow sie pojawiaja strasznie to irytujace oO widzial ktos cos takiego?Kurde ja mimo tego ze wrzucilem do odpowiedniego folderu mp3 to i tak nie leci moja muzyka na radiu independence, caly czas jest jakas gadka i od czasu do czasu leci jakas muzyka (nie ta co jest wrzucona do odpowiedniego folderu) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 8 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2008 No to widzę że mam ten sam problem co kolega parę postów wyżej.. A mianowicie przeszedłem się parę metrów postacią, i nagle ekran zaczął mi kołysać... -.- Najpierw był problem taki, że nie widziałem tekstur, wiele osób to miało- proponuje zainstalować sterowniki, najlepiej pokombinować, ja zainstalowałem te 180.84, i nagle tekstury są :D Najlepsze jest to, że mam 29 fps, gra wygląda jak gta vice city, ale chodzi bardzo przyjemnie. Tylko wqrza mnie te falowanie... zrobiłem filmik tego, ale na nim jest 13 fps (fraps...) i kiepsko to widać... tak jakby kamerą ktoś machał do przodu i do tyłu co chwila. :/ No i nie widzę HUD'a, ani menu, ani mapki... -.- Przypadek jednego z cracków... Marsz do sklepu po grę ;) Pomocy ! ! ! Na kompie X2 5000+, 7950GT 512MB, 2GB Ram Nie ma tekstur mapy, menu jak się wdusi ESC, czy ktoś się spotkał z takim problemem i wie jak go rozwiązać ? ? Wrzuć FW 180.84. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 8 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2008 (edytowane) ktos mi odpowie jak wymusic w opcjach daną rozdzielczosc? po przesiadce na 4870 mam juz jakas dziwna rozdz pokroju 1840x1200 :P render quality moge na highest juz dac;) tylko ze płynności juz nie ma;) tzn w benchu 49fps wyszło ale gierka "skacze" ponawiam pytanie:) ktos mi odpowie jak wymusic w opcjach daną rozdzielczosc? Notatnik, commandline...było! A ja sobie wyłaczyłem całkowicie cienie, jest lepiej już, nie odczuwa się tak bardzo mniejszej il. fps. Poza tym w 90% gry mam powyżej 25klatek :) Da się grać ;] Edytowane 8 Grudnia 2008 przez Havoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Helldud3 Opublikowano 8 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2008 jak wyłączyć całkowicie cienie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beerd Opublikowano 8 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2008 (edytowane) Gra jest po prostu zaje..a, każdą wolną chwilę przez weekend grałem i teraz zamiast się na pracy skupić to na forum siedzę. Misje są świetne, roboty jest mnóstwo, misje, wypady ze znajomymi itp. no i humor w stylu R*. http://forum.purepc.pl/index.php?act=attac...st&id=24388 "obrazek by misieek" pozycja pani na reklamie i nazwa piwa. :D Ktoś wcześniej pisał jak wyłączyć nagrywanie, nie mogę znaleźć więc poproszę jeszcze raz. ^^ Znalazłem - When you are in-game, press ESC and go to game tab. Switch the clip recording to off and enjoy much smoother FPS. Edytowane 8 Grudnia 2008 przez Beerd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MAGIC Opublikowano 8 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2008 (edytowane) Wrzuć FW 180.84. Jak próbuję te stery zainstalować na 7950GT to mi wywala że one nie są do tej karty <_< Edytowane 8 Grudnia 2008 przez MAGIC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kredek Opublikowano 8 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2008 ok gra wymaga wiecej niz 512 ramu na karcie zeby hrac na high ale przeciez karty maja rezerwowa pamiec i wykorzystuja do tego celu pamiec ram wiec nie rozumiem czemu gta nie wykorzystuje tej pamieci a jedynie sama pamiec na karcie grafiki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beerd Opublikowano 8 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2008 Magic - Ze strony NV - Version:180.43, GeForce GTX 280 GeForce GTX 260 GeForce 9800 GX2 GeForce 9800 GTX+ GeForce 9800 GTX GeForce 9800 GT GeForce 9600 GT GeForce 9600 GSO GeForce 9500 GT GeForce 9500 GS GeForce 9400 GT GeForce 9400 GeForce 9300 GeForce 9200 GeForce 8800 Ultra GeForce 8800 GTX GeForce 8800 GTS 512 GeForce 8800 GTS GeForce 8800 GT GeForce 8800 GS Może ktoś sprawdzić jaki wpływ na doczytywanie ma ilość RAM'u? Gdyby się komuś chciało z 4 lub 3GB zejść do 2 i zobaczyć jak to działa, nie wiem czy warto mi dokupić 1 lub 2 giga. Ps. Producenci sprzętu powinni całować R* w stopy za wymagania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 8 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2008 Jak sprawa ma się na kartach z 768mb ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...