kucyk Opublikowano 9 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2008 jeżeli sprawdzasz ile GTA zajmuje pamięci w procesach to pudło. Vista łyka mi 0.75 GB RAM, mam 2.5 i jak minimalizuję grę (by sprawdzic ile jest zajęte bo już sie zaczyna dłąwić komp) to w procesach gra bierze niby 1.1 GB podczas gdy w zakładce wydajność zajęte jest pięknie 2.4 GB RAM. Wnioesek jest taki, że jednak GTA łyka duuużo ramu ;)mowisz o konkretnym procesie czy po prostu nie wiesz jak vista zarzadza ramem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OCM4n14k Opublikowano 9 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2008 Vista łyka maksymalnie 1GB ram więc reszta zostaje dla GTA. W moim przypadku GTA zjada 2,12GB i 1GB pobiera system. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lapituta Opublikowano 9 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2008 Statistics Average FPS: 22.12 Duration: 36.93 sec CPU Usage: 80% System memory usage: 55% Video memory usage: 100% Graphics Settings Video Mode: 848 x 480 (85 Hz) Texture Quality: Medium Render Quality: Medium View Distance: 1 Detail Distance: 1 Hardware Microsoft Windows XP Professional Service Pack 3 Video Adapter: ATI Radeon HD 2400 Series Video Driver version: 6.14.10.6879 Audio Adapter: SB Live! Audio [DF00] Intel® Core2 CPU 6300 @ 1.86GHz Nawet da sie grac :smile2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macias666 Opublikowano 9 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2008 (edytowane) » Naciśnij aby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler « - "Michelle" czy mi sie wydaje czy ona jest jakas tajna agentka ? od samego poczatku zadaje klopotliwe pytania , a ostatnio chciala heroine :) gdzie znajde helikopter ? :) Edytowane 9 Grudnia 2008 przez Macias666 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 9 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2008 (edytowane) Kurcze no niech wydaja tego patcha, moze cos poprawi bo kilka klatek wiecej by sie przydalo, albo chociaz zeby te doczytki zniknely. A im dluzej gram w ta gre tym bardziej mi sie podoba, tyle smaczkow i humoru jest w tej grze ze szok. Sluchanie audycji radiowych co chwila wywoluje rogala na mojej twarzy :D Takie teksty sypia w radiu ze mozna sie poplakac ze smiechu. Tel komorkowy to mozna sobie gdzies kupic czy wraz z postepem gry sie dostanie lepszy? Bo chcialem sobie wgrac dzwonek to wyskoczyl monit ze moj fon nie obsluguje takich bajerow :D Edytowane 9 Grudnia 2008 przez CarsonPoland Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPKorn3324 Opublikowano 9 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2008 mowisz o konkretnym procesie czy po prostu nie wiesz jak vista zarzadza ramem? nie muszę wiedzieć jak vista zarządza ramem by widzieć po godzinie dławiącego się kompa, doczytującego z dysku i wiedzieć, że sys zajmuje 0.75 GB. Orłem z matmy nie jestem ale to chyba nie jest wyższa matma prawda? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TigiR Opublikowano 9 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2008 Mam pytanie czy ktoś sie spotkał już z problemem braku tekstur w grze.... widać postać i pojedyńcze tekstury nic pozatym proszę o pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 9 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2008 Mam pytanie czy ktoś sie spotkał już z problemem braku tekstur w grze.... widać postać i pojedyńcze tekstury nic pozatym proszę o pomoc nikomu w tym temacie sie to nie przytrafilo jeszcze, zresetuj moze monitor ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafwlkp Opublikowano 9 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2008 Mam pytanie czy ktoś sie spotkał już z problemem braku tekstur w grze.... widać postać i pojedyńcze tekstury nic pozatym proszę o pomoc Za lenistwo w tym temacie poucinał bym paluchy :mad: Kilka stron do tyłu, poruszane to było kilkunastokrotnie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buziak Opublikowano 9 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2008 (edytowane) nikomu w tym temacie sie to nie przytrafilo jeszcze, zresetuj moze monitor ? Hmmm zobacz kilka stron wczesniej a pozniej dawaj rady zamiast odrazu wyjezdzac z txtem zresetuj monitor. Ty mozesz zresetowac sobie jedynie mozg. Z tego co wiem takie problem wystepuje i o ile sie nie myle kilka stron wczesniej byly screeny jak to wyglada ale o pomoc radzil bym sie kierowac do kogos kto mial taki przypadek. Jesli nie uda Ci sie nic zrobic z tymi texturami to porostu poczekaj na patcha i wtedy zobacz. Sproboj pokombinowac z sterownikami do gpu. Ja narazie nawet sie nie biore za walkowanie GTA poniewaz nie mam zamiaru wydawac 140 czy tam 160 za bubla i czekac na patche. Jak wyjda patche i duzo poprawia to wtedy dopiero udam sie do sklepu. Edytowane 9 Grudnia 2008 przez Buziak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Damian2072 Opublikowano 9 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2008 Mam pytanie czy ktoś sie spotkał już z problemem braku tekstur w grze.... widać postać i pojedyńcze tekstury nic pozatym proszę o pomoc Na 1GB mieliśmy z cheesmanem problemy z teksturami, po dołożeniu następnego 1GB wszystko OK. Konfiguracja: E2160 @ 3.31GHz BOX Asus P5B Vanilla i 8600GT @ 740/1800/2100 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 9 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2008 Hmmm zobacz kilka stron wczesniej a pozniej dawaj rady zamiast odrazu wyjezdzac z txtem zresetuj monitor. Ty mozesz zresetowac sobie jedynie mozg. Z tego co wiem takie problem wystepuje i o ile sie nie myle kilka stron wczesniej byly screeny jak to wyglada ale o pomoc radzil bym sie kierowac do kogos kto mial taki przypadek. Jesli nie uda Ci sie nic zrobic z tymi texturami to porostu poczekaj na patcha i wtedy zobacz. Sproboj pokombinowac z sterownikami do gpu. Ja narazie nawet sie nie biore za walkowanie GTA poniewaz nie mam zamiaru wydawac 140 czy tam 160 za bubla i czekac na patche. Jak wyjda patche i duzo poprawia to wtedy dopiero udam sie do sklepu. :unsure: :lol2: http://pl.wikipedia.org/wiki/Sarkazm - przeczytaj to, a następnie przeczytaj jeszcze raz post meerona... I po co karmisz trolla, który rozwiązanie ma stronę wcześniej ? ... Ktoś chętny na jakieś multi w co-op, albo po prostu DM/TDM ? Jak coś to zaprosić do przyjaciół na live: Lanc1337 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 9 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2008 Za lenistwo w tym temacie poucinał bym paluchy :mad: Kilka stron do tyłu, poruszane to było kilkunastokrotnie... OMFG ? To zróbcie dobre FAQ a nikt nie bedzie zadawał tych samych pytań ? Proste chyba czy krzywe do zrozumienia ? Jeszcze pewnie z kilkadziesiąt razy bedzie o to pytane bo przecież nia każdy ma czas śledzić wątek albo szukać wszystkiego od nowa a za pomocą szukajki nie zawsze sie da znaleźć to czego sie szuka... Było już 100razy ale podam jeszcze raz: http://www.gram.pl/news_8g7eJO60_Znaczna_p...ch_GeForce.html U większości to rzeczywiście pomaga ale u mojego kumpla nie ma praktycznie zadnego wzrostu wydajności. http://www.gamespot.com/pc/action/grandthe...g=topslot;img;1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alCatraz Opublikowano 9 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2008 ATI Nie. alCatraz sprawdzałeś czy to działa ? ? ?Gdybym nie sprawdził, to bym nie pisał. Nie miałem textur, a teraz po odpaleniu programu mam, więc działa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafwlkp Opublikowano 9 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2008 albo szukać wszystkiego od nowa a za pomocą szukajki nie zawsze sie da znaleźć to czego sie szuka...Wpisz "brak tekstur" i rozwiązanie jak na dłoni... Mi się wydaje że do wyjścia patcha FAQ to troszke bezsensowne rozwiązanie, bo co chwile pojawia się nowy błąd/problem. A wpisując w Google kod błędu lub jego nazwę w pierwszych 5'ciu odnośnikach znajdujemy czego dany błąd dotyczy i zazwyczaj jak go rozwiązać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g00dMan Opublikowano 9 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2008 Ktoś chętny na jakieś multi w co-op, albo po prostu DM/TDM ? Jak coś to zaprosić do przyjaciół na live: Lanc1337 :) Pisze się na to, poszedł invite ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CheesmanGamer Opublikowano 9 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2008 (edytowane) mam nastepny problem. A mianowicie. Dokupilem ram 1gb i tekstury sie pojawily. Da sie grac!!!!! Sukces! Ale niestety po pol godziny komp lapie taka zwiechce, ze musze go zresetowac :/ Nie mam pojecia co sie dzieje. Sprzet: - Intel Dual Core E2160 podkrecony na 3.3 GHZ (dziala stabilnie, sprawdzane orthosem) - GeForce 8600GT Palit sonic + (podkrecony na 720) - Asus P5b - 2GB RAM (obydwie kosci kingstona pracuja jako dual) - Dysk Samsung 80GB Sorka ze sam siebie xD Czy ktos wie co sie dzieje? Pisalem pare stron temu ale nikt nie odpowiedzial :) acha zasilacz Fortron 350W Service Pack 3 jest :] Edytowane 9 Grudnia 2008 przez CheesmanGamer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 9 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2008 Nie wiem czy zauwazyliscie ale dzowniac do ZiT'a jak jestesmy w poblizu jakiegos radia lub jak sluchamy radia w furze to przysle nam smsem wykonawce i tytul utworu ktory leci w radiu. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mastertab Opublikowano 9 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2008 Nie wiem czy zauwazyliscie ale dzowniac do ZiT'a jak jestesmy w poblizu jakiegos radia lub jak sluchamy radia w furze to przysle nam smsem wykonawce i tytul utworu ktory leci w radiu. :DJa nie zauważyłem, ale wyczytałem w książce dołączonej do gry. W ogóle polecam sobie poczytać od tak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xpektor Opublikowano 9 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2008 » Naciśnij aby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler « - "Trudny wybór" Właśnie sprzątnąłem Dwayna. Playboy zyje... czy ma to jakies skutki w przyszlosci czy poprostu ten wybor nie mial wiekszego znaczenia? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek46op Opublikowano 9 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2008 mowisz o konkretnym procesie czy po prostu nie wiesz jak vista zarzadza ramem?Mi przed włączeniem GTA4 system zarł 900mb. Po kilkugodzinnej grze wyłączyłem GTA, wchodzę w menadżer i szok... http://iv.pl/images/e3o432xxzprsiv1ileg.png i ta sytuacja się utrzymywała cały czas do restartu. Vista dobrze zarządza pamięcią, zwalnia w razie potrzeby. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nappy Opublikowano 9 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2008 » Naciśnij aby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler « - "Trudny wybór" Właśnie sprzątnąłem Dwayna. Playboy zyje... czy ma to jakies skutki w przyszlosci czy poprostu ten wybor nie mial wiekszego znaczenia? » Naciśnij aby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler « - "Re:Trudny wybór" Czemu akurat Dwayna ?:D Ja ubiłem playboya, jakoś tak za bardzo kozacki mi się wydał a Dwayne swój ziomek. A co do pytania - ponoć ma, pewnie różne zakończenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manhunt Opublikowano 9 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2008 » Naciśnij aby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler « - "..." Ja także sprzątnąłem Dwayne'a bo miałem u niego 100% w misjach :D BTW będziesz miał przynajmniej 1 taki przypadek jeszcze :D I to w znajomej rodzinie ;p BTW wiecie co okryłem. Kiedy jedziemy skuterem z przebitymi oponami (tzn bez opon na gołych felgach) jedziemy szybciej niż z oponami ^^ :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek46op Opublikowano 9 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2008 gdzie znajde helikopter ?Na lotnisku Francis International Airport na samym końcu po prawej stronie stoją 3 policyjne śmigłowce z działkiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malyna Opublikowano 9 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2008 K, jestem po jakis 2h grania i powiem ze poki co bawie sie super. Podczas instalki zero problemow, w czasie gry tez zadnych bledow, multi dziala, savy dzialaja, wiec wszystko ok. Model jazdy bardzo dobry, wozy prowadza sie naturalnie (jak na gre ofc), czuc ciezar auta. Animacje tez spoko, podoba mi sie jak niko wlazi po schodach i schodzi na pedzie lol.. Graficznie - cienie - nie wierzylem wam troche, bo na obrazkach nie wyglada to tak beznadziejnie, ale w grze mozna oczy popsuc. Nie podoba mi sie tez to, ze tekstury i ogolnie szczegoly obiektow wczytuja sie tak powoli, nie wiem, jakos w poprzednich czesciach nie bylo to chyba tak widoczne. Powtorze tez, to co wszyscy - brak aa = epic fail, a w tej grze szczegolnie. Frapsa nie odpalalem, ale na sprzecie z siga (cat 8.11) tekstury med, render high, roz. 1280, paski na maks (jedynie pierwszy mam ograniczony do ilus tam) da sie grac, szczyt plynnosci to nie jest, ale w granicach tolerancji, a gdybym mial jeszcze aa, bylo by calkiem git.. Skonczylem teraz grac na razie wlasnie zeby podzielic sie wrazeniami i moze poszukac jakis trikow na wiecej fps, zobaczymy co wyjdzie PS. Moj Gamer tag DzejHejPL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g00dMan Opublikowano 9 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2008 » Naciśnij aby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler « - ""Re:Trudny wybór"" Po zabiciu Playboya dostajemy jego chatę ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marminho Opublikowano 9 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2008 (edytowane) » Naciśnij aby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler « - ""Re:Trudny Wybór"" Ja zabiłem Dwayne'a i trochę żałuję, ale ogólnie fajnie że takie wybory są. A co zrobiliście na początku jakoś gry jak mogliśmy w misji od Vlada zabić kolesia, albo dać mu żyć? Ja nie dałem mu spaść :lol2: Edytowane 9 Grudnia 2008 przez marminho Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beerd Opublikowano 9 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2008 Sorka ze sam siebie xD Czy ktos wie co sie dzieje? Pisalem pare stron temu ale nikt nie odpowiedzial :) acha zasilacz Fortron 350W Service Pack 3 jest :] Pisałem stronę, dwie wcześniej. Więcej ramu, jak nie możesz to swap na drugim dysku - nie partycji. Ja dzisiaj dołożyłem 2Gb, wcześniej było jw, teraz wszystko na max poza viev distance i śmiga, nie wiem skąd ludzie mają problemy z tą grą, ja gram po kilka godzin non stop i żadnych problemów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lapituta Opublikowano 9 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2008 Ciekawostka, moze juz ktos o tym wspominal, jak dalem tekstury na 3 (w commandline.txt) to w grze mialem je na very high ale tekstury byly gorsze niz na low (zuzycie pamieci tez zmalalo) a gra dzialala troszke szybciej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CheesmanGamer Opublikowano 9 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2008 Ramu nie dokupie bo nie mam kasy i nie wierze ze ta gra zrzera 2GB ;] (pomijam fakt ze zeby w nia grac kupilem: Ją samą :D koszt 149zl + RAM 1GB 49zl + Przejsciowka z ATA na SATA 30zl) Swapa mam ale na tym dysku co GTA VI. Oczywiscie ma osobna partycje. Mam tylko 1 dysk w kompie ;] wiec chyba nie pozostaje mi nic tylko czekac na patcha Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...