Aquarium Opublikowano 10 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2008 Miał ktoś problemy z kręglami? W momencie gdy rzucamy trzeba niby szarpnąć myszą.... Tylko że to nie działa. Gryzoń Razera - może jego driver nie pasuje grze? Pada od PS2 tez nie rozpoznaje :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 10 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2008 Ja mam tylko problem z jazdą z większą prędkością - te 10-15 fps to jednak za mało... czasem nie udaje się człowiekowi wstrzelić między auta :E Bo gra se 'przeskoczyła'. Aczkolwiek ruch pojazdów na density 100 jest zacny - wreszcie można poczuć adrenalinę... jak droga cała zawalona... i nie gdzie uciec - bo drzewa, latarnie itd. Idę grać dalej - kolejny dzień bez problemów - trzeba korzystać :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 10 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2008 Chyba musisz poczekac na patcha :] Swoja droga to MS juz przegina troche, dostali patcha 6 grudnia i do dzisiaj sobie go sobie testuja :/ Co oni go rozkladaja na czesci pierwsze? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 10 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2008 Widzę że parę osób ma podobny problem na necie. Trudno, dobrze że to tylko dodatkowa pierdółka, nieistotna dla fabuły... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peedro Opublikowano 10 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2008 Chyba musisz poczekac na patcha :] Swoja droga to MS juz przegina troche, dostali patcha 6 grudnia i do dzisiaj sobie go sobie testuja :/ Co oni go rozkladaja na czesci pierwsze? Nareszcie GTA im działa bezproblemowo i nie mogą odejść od komputerów ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
partyboy666 Opublikowano 10 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2008 ale lipa, czekalem na patcha zeby SLI zaczelo chodzic a tu klops, SLI dziala juz ze sterami 180.84(beta) jakby ktos nie wiedzial (czy tylko ja taki niedoinformowany?)... u mnie skok wydajności jest z 41 do 53 FPS (1680, medium, suwaki na 1/4, xp SP3) chyba reinstall windy sie przyda bo leciwa juz jest i eee 900 sie z 5x szybciej wlacza :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quartzXXI Opublikowano 10 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2008 No jak wlaczylem dzisiaj (pierwszy raz w tej grze) frapsa to sie za glowe zlapalem :D Na drugiej wyspie mam od 13 do 25 klatek... na misjach gdzie jest wieksza zadyma, celowanie do gosci przypomina strzelanie po pijaku (no przynajmniej tak to sobie wyobrazam). To i tak niezle :lol: benchmark w grze pokazal mi srednio 11fps w grze :lol: Na drugiej wyspie to tragedia :lol:....ale nie ukrywam, mnie patch mimo to odrobine pomogl ten 8.12 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel1710 Opublikowano 10 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2008 (edytowane) Zaryzykowałem, kupiłem gre i nie żałuję, bo da sie grać nawet na moim sprzecie: Statistics Average FPS: 21.95 Duration: 37.05 sec CPU Usage: 86% System memory usage: 56% Video memory usage: 100% Graphics Settings Video Mode: 800 x 600 (100 Hz) Texture Quality: Medium Render Quality: Medium View Distance: 50 Detail Distance: 50 Hardware Microsoft Windows XP Professional Dodatek Service Pack 3 Video Adapter: NVIDIA GeForce 7600 GT Video Driver version: 180.84 Audio Adapter: SB Audigy Audio [E880] AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 4600+ W sumie, to dzieki monitorkowi CRT, bo na nim rozdziałka 800x600 nie wyglada wcale źle, ale i tak myślałem, że bedzie gorzej z wymaganiami na moim komputerku, a tu miła niespodzianka. Może nie jest ultrapłynnie, ale idzie grać, a gierka naprawde jest swietna. :D Co do instalacji i rejestracji, to nie przysporzyła mi gra problemu i poszło mi to sprawnie. :D Edytowane 10 Grudnia 2008 przez pawel1710 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 10 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2008 nomemrestrict -norestrictions -texturequality=1 -renderquality=2 -detailquality=30 -viewdistance=30 -shadowdensity=0 -width=1024 -height=768 -novblank -availablevidmem 0.9 U mnie jest coś takiego teraz. Miałem wcześniej texture =0, render=1 i avg.fps = 26, a na tych ustawieniach fraps wyrzuca mi avg.29FPS :D Mi pasuje ;] Choć widać delikatne spowolnienie (tylko delikatne!) to gra się w miarę przyzwoicie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 10 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2008 To i tak niezle :lol: benchmark w grze pokazal mi srednio 11fps w grze :lol: Na drugiej wyspie to tragedia :lol:....ale nie ukrywam, mnie patch mimo to odrobine pomogl ten 8.12 Kucyk mowi ze na 3ciej jest jeszcze gorzej :lol2: Ladnie im sie to ulozylo przy wersji pctowej :] Im dalej w las tym gorzej, a gry juz dawno sprzedane Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quartzXXI Opublikowano 10 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2008 Podobnie mialem z nfs undercover...im szybsze wozy tym coraz gorzej sie gralo az gra calkowicie zaczela "wisnac"...szkoda ze poszla w odstawke...pewnie z gta bedzie to samo ;/ Chyba zainstaluje vice city :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manhunt Opublikowano 10 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2008 Mi najgorzej gra chodzi w Chinatown ale da się grać :D A ogólnie gra wciąga i gra się przyjemnie. Nie za łatwa, nie za trudna :P Taki interaktywny film o emigrancie który zaczyna rządzić miastem :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel1710 Opublikowano 10 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2008 (edytowane) Kurde, ale najgorsze sa w tej grze te cienie. Chchyba dopisze w commandline tą komendę -shadowdensity=0 i wyłącze je, bo to zdecydowanie najbardziej drazniący element gry dla mnie, a przy okazji przybedzie jeszcze kilka klatek. :) I jeszcze jedna lipa jest taka, że jak wejde do ustawien sterownia, to mi jakis pad sie pokazuje i w sumie to i tak nie wiem gdzie jaki do czego klawisz jest, bo ja gram na klawiaturze plus mysz. I wogóle nie idzie dostosowac indywidualnie sterowania tak jak w poprzednich czesciach. Troche zrypali to sterowanie. Edytowane 10 Grudnia 2008 przez pawel1710 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 10 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2008 To da sie cienie calkowicie wylaczyc? Myslalem ze nie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DdK Opublikowano 10 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2008 Witam. Dotarł ktoś do misji "Last Interview"? Mnóstwo osób ma z nią nieprzekraczalny problem (w tym i ja). Otóż misji nie da się przejść :) Żeby misja się ruszyła prawnicy mają zadzwonić, ale nie dzwonią i w efekcie nic się nie da zrobić - nie ma żadych innych misji, nic. W sieci znalazłem mnóstwo osób z takimi samymi objawami, ale nikomu nie udało się nic zrobić (jedyne rozwiązanie jakie padło to ubranie się w garnitur i buty od Perseusa, co oczywiście zrobiłem). Do nikogo nie da się zadzwonić, ogólnie można sobie pojeździć po mieście i tyle. Wczytywanie wcześniejszego save nic nie daje. Ja mam inny problem z ta misja ;p. Mianowicie nie wiem w co sie trzeba ubrac, jaki bym garniak nie kupil i buty w Perseus'ie to caly czas przed wejsciem na interview pisze mi abym ubral 'suit whit tie and smart shoes' ;> , ktos ma jakies pomysly albo wie co konkretnie mam kupic ? ;> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manhunt Opublikowano 10 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2008 Ja nawet nie wiedziałem że trzeba się ubrać, ale pomyślałem że nie wypada :D Kupiłem w Perseus'ie pierwszy lepszy czarny garniak i lakierki i było wszystko good ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Auris Opublikowano 10 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2008 Ja nawet nie wiedziałem że trzeba się ubrać, ale pomyślałem że nie wypada :D Kupiłem w Perseus'ie pierwszy lepszy czarny garniak i lakierki i było wszystko good ;p w Organizerze masz zapis o ktorej jest spotkanie klikasz na organizer kilka razy enter i powinien sie pojaiwc krawat na mapce. potem lecisz pierwszy lepszy garniak i lakierki. kilka razy to przechodzilem >: ( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczuru Opublikowano 10 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2008 Ej ludzie da się jakoś ustawić grę tak, żeby bardziej RAM zajmowała? Mi niecałe 900 mb podczas gry zajmuje a plik stronnicowania wielki że huhu. NA XP'ku gram. Da się takie cuda uczynić?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cwaniak666 Opublikowano 10 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2008 Ej ludzie da się jakoś ustawić grę tak, żeby bardziej RAM zajmowała? Mi niecałe 900 mb podczas gry zajmuje a plik stronnicowania wielki że huhu. NA XP'ku gram. Da się takie cuda uczynić?? mi też w crtl+alt+del pokazuje 900mb ale tak naprawdę system+gta wciąga około 1.8GB, tak pokazuje cachemanXP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carek Opublikowano 10 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2008 U mnie z FF itd. potrafi do 4800MB dochodzić... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek46op Opublikowano 10 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2008 Posiadacze 8800GT - jak macie ustawione opcje graficzne. Te całe detail distance itp? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klimow Opublikowano 10 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2008 Witam. Mam pytanie czy na xp x64 da się jakimś cudem uruchomić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TranceFan Opublikowano 10 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2008 (edytowane) znalazłem takie coś "Zastanawiałem się, dlaczego niektórzy widzą różnicę po zainstalowaniu nowych sterowników, a niektórzy nie (w tym ja). Dlatego też postanowiłem sprawdzić kilka rzeczy i teraz też nowe sterowniki dają mi niezłego kopa (a w zasadzie grafice w GTA IV) Tak więc należy zrobić co następuje: 1) Ściągamy z sieci najnowszy netFramework 3.5 z SP1 (chyba że mamy - ja nie miałem). Po instalce restart. 2) Usuwamy plik CONFIG.DAT (chyba tak) z lokalizacji C:\Users\"NAZWA UŻYTKOWNIKA"\AppData\Local\Rockstar Games\GTA IV\Settings (to ścieżka dostępowa dla Visty). 3) Instalujemy sterowniki 180.84 NAWET wtedy, jeżeli były już wcześniej zainstalowane. Restart. 4) Instalujemy najnowszy Direct X z płyty z grą ( znajduje się w K:\GTAIV\Redistributable\DirectX_jun2008\ gdzie w miejsce K wstawiamy swój napęd :D ) 5) Tworzymy w katalogu z grą (tam gdzie pliki GTAIV.exe i Lunch GTAIV.exe) plik tekstowy o nazwie commandline.txt 6) W pliku wpisujemy (lub wklejamy stąd) następującą linijkę: -novblank -norestriction -percentvidmem 100 /high 7) Uruchamiamy grę i w opcjach, w zakładce GAME, WYŁĄCZAMY "Clip Capture", resztę opcji ustawiamy po swojemu. 8) Gramy, ciesząc się duuuużo lepszą (choć daleką od doskonałości) grafiką i wydajnością " U mnie zmiana sterów z 180.48 na 180.84 nic nie dała chciałem to zastosować ale mam XP i nie znalazłem żadnego folderu settings ani pliku config.dat. Gdzie jest ten plik? Pliki znalezione trojan blokował ukryte pliki Combofix.exe pomógł Edytowane 10 Grudnia 2008 przez TranceFan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 10 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2008 Witam. Mam pytanie czy na xp x64 da się jakimś cudem uruchomić? Bez żadnego problemu. :) Robił ktoś upgrade z 2 do 4GB ramu? Pozbyłem się znikających tekstur, ale teraz mam spadki FPS i to jednak denerwuje... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beerd Opublikowano 10 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2008 Ja zrobiłem wczoraj, 8200. 9600gt, vista 32bit ultimate i śmiga w 1280x1024 ze wszystkim na max poza view dist. i render qu. na high, ok 30 stałych fps. Nic nie kręcone poza pamięcią. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 10 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2008 Wstrzymam się z tym ramem. Teraz lepiej śmiga, ale musiałem ustawić high i highest zamiast med i med :blink: Benchmark pokazuje ~40fps... Jeszcze jutro się pobawię z paskami, żeby jakoś optymalnie to chodziło ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hyper_2002 Opublikowano 10 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2008 A oto mój Bench: StatisticsAverage FPS: 55.19Duration: 37.08 secCPU Usage: 92%System memory usage: 68%Video memory usage: 84%Graphics SettingsVideo Mode: 1680 x 1050 (60 Hz)Texture Quality: HighRender Quality: HighView Distance: 32Detail Distance: 65HardwareMicrosoft® Windows Vista" Home Premium Service Pack 1Video Adapter: NVIDIA GeForce GTX 280Video Driver version: 180.84Audio Adapter: Głośniki (ASUS Xonar DX Audio Device)Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E8400 @ 3.00GHzFile ID: benchmark.cli Sprzęt jak w podpisie, dodam jeszcze że na sterach 180.70 miałem 50FPS czyli wzrost niewielki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 10 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2008 Ale fajna misja była, jak w filmie "Gorączka" Michael'a Mann'a :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cwaniak666 Opublikowano 11 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2008 A oto mój Bench: StatisticsAverage FPS: 55.19Duration: 37.08 secCPU Usage: 92%System memory usage: 68%Video memory usage: 84%Graphics SettingsVideo Mode: 1680 x 1050 (60 Hz)Texture Quality: HighRender Quality: HighView Distance: 32Detail Distance: 65HardwareMicrosoft® Windows Vista" Home Premium Service Pack 1Video Adapter: NVIDIA GeForce GTX 280Video Driver version: 180.84Audio Adapter: Głośniki (ASUS Xonar DX Audio Device)Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E8400 @ 3.00GHzFile ID: benchmark.cli Sprzęt jak w podpisie, dodam jeszcze że na sterach 180.70 miałem 50FPS czyli wzrost niewielki. 10% po zmianie sterów to niewielki przyrost wydajności ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 11 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2008 zapodalem do katalogu z gra commandline.txt i tam 2 komendy - niestety nadal nie moge dac detali takich jakich chce.... :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...