Skocz do zawartości
KaxxL

Gta 4

Rekomendowane odpowiedzi

Mam problem z odtwarzaniem własnej muzyki w GTA IV.

Kopiuje kilka utworków do moich dokumentów (C:\Documents and Settings\Paweł\Moje dokumenty\Rockstar Games\GTA IV\User Music), następnie włączam grę, skanuje w menu Audio i włączam radyjko Independence FM i nie mogę się doczekać, aż zaczną lecieć moje utwory :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurcze pieczone!

Tak jak pisałem parę postów wcześniej. Ten securom wali całą grę, już któryś raz z kolei mam crash i wypad do windowsa. Na pirackiej wersji nigdy nie miałem żadnego problemu. Najwidoczniej zapłaciłem 140zł po to żeby częściej widywać pulpit :damage_wall:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurcze pieczone!

Tak jak pisałem parę postów wcześniej. Ten securom wali całą grę, już któryś raz z kolei mam crash i wypad do windowsa. Na pirackiej wersji nigdy nie miałem żadnego problemu. Najwidoczniej zapłaciłem 140zł po to żeby częściej widywać pulpit :damage_wall:

A jaki masz problem zeby wrzucic crack'a omijającego securoma ? Ja na takim czymś jadę od jakiegoś czasu i nie ma problemów, się przynajmniej płytka nie męczy. A gra działa bez problemu, multi również.

EDIT: Jest od 2 tygodni ponad. Nazwy nie podam, bo nie można, no ale jest, bo działam na nim ;]

Edytowane przez Lanc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jaki masz problem zeby wrzucic crack'a omijającego securoma ? Ja na takim czymś jadę od jakiegoś czasu i nie ma problemów, się przynajmniej płytka nie męczy. A gra działa bez problemu, multi również.

A jest już odpowiedni? :>

Szkoda ze spadachronu nie ma ... w GTA:SA było więcej możliwości...

post-22947-1229637068_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie mimo wszystko brakuje mi takich "simsów" w Gta 4, niby nic a przyjemne to było ;)

Mnie tam tylko brakuje tych spadochronów i samolotów no i może jeszcze kapkę wojska zawsze fajnie było czołgiem pośmigać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wydaję mi się że było :D

BTW ja już wątek główny skończyłem, teraz bujam się po mieście i lansuje się nowym garniakiem xD

Robił ktoś "Jump of Faith" na wóz z sianem a'la Assassin's Creed? Dzisiaj próbowałem i za 3 razem wyszyło. Za wóz z sianem posłużył car LCPD (Policja też może się z sianem kojarzyć ^^ :lol:). Ogólnie miłe przeżycie w grze xD Fajnie fury siadają ;d Polecam ;p

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Crack był juz w dniu premiery, a po chyba dwóch dniach od premiery już był poprawiony crack na którym nie było kołysania kamerą i samoprzyspieszajacych aut. :)

ja wol... tylko ze z internet caffe nie zbyt bylo mozna korzystac :> nie wazne... :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siemka, jestem nowy i mam problem z oryginalnym GTA 4 :( po zainstalowaniu gry, zarejestrowaniu się w windows live i social club, nie dość, że gra się długo uruchamia, to jeszcze podczas wczytywania gry gdy nacisnę na start najpierw pojawiają się postacie z gry, następnie jest czarny ekran i w dolnym prawym rogu pisze loading...... a później już tylko czarny ekran i nic się nie da zrobić :( nawet na minimalnych nie chce chodzić :(

Mój komp to:

Core 2 Duo E4300 1.8 GHz standardowo, teraz mam coś koło 2,5 GHz

grafika : Radeon Gigabyte HD4870 X2

płyta główna : MSI P43 Neo

ram : 2 x 1GB ddr2 kingston (na dniach dokupuje jeszcze 2 GB)

Zasilacz Tagan UI33 Super Rock 880W

Windows XP Prof SP3

Dodam jeszcze, że na laptopie śmigała całkiem fajnie, nie zacinała się : Core 2 Extreme X9000 2,8 GHZ, 4 GB ram, 2 x Geforce 8800M GTX i Windows Vista Ultimate SP1 ale nie mogłem tam dać więcej jak średnie detali. Prosił bym o pomoc, bo na laptopie to nie jest granie, a myślałem, że na moim sprzęcie jakoś powinna pójść na średnich detalach :(

Sterowniki do grafy to najnowsze Ati Catalyst 8.12 i patch również ściągnięty i zainstalowany :/

Edytowane przez Poper19

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Że już powiem wprost - jak można złożyć sprzęt od high endu po low frajera to ja już nie zrozumię tego nigdy :(. Chyba dlatego ta cała Polska jest taka poj.... Fachowcy są wszędzie. X2 a do tego mobo na P43 i jeszcze lepiej E4300. Bosze... Poper idź do media niech złożą Ci coś lepszego. Ręce do ziemi. Nie wiem tylko jak ramy wsadziłeś na tej mobo przy X2 ale spoko :P.

Edytowane przez Gregor1230

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siemka, jestem nowy i mam problem z oryginalnym GTA 4 :( po zainstalowaniu gry, zarejestrowaniu się w windows live i social club, nie dość, że gra się długo uruchamia, to jeszcze podczas wczytywania gry gdy nacisnę na start najpierw pojawiają się postacie z gry, następnie jest czarny ekran i w dolnym prawym rogu pisze loading...... a później już tylko czarny ekran i nic się nie da zrobić :( nawet na minimalnych nie chce chodzić :(

Mój komp to:

Core 2 Duo E4300 1.8 GHz standardowo, teraz mam coś koło 2,5 GHz

grafika : Radeon Gigabyte HD4870 X2

płyta główna : MSI P43 Neo

ram : 2 x 1GB ddr2 kingston (na dniach dokupuje jeszcze 2 GB)

Zasilacz Tagan UI33 Super Rock 880W

Windows XP Prof SP3

Dodam jeszcze, że na laptopie śmigała całkiem fajnie, nie zacinała się : Core 2 Extreme X9000 2,8 GHZ, 4 GB ram, 2 x Geforce 8800M GTX i Windows Vista Ultimate SP1 ale nie mogłem tam dać więcej jak średnie detali. Prosił bym o pomoc, bo na laptopie to nie jest granie, a myślałem, że na moim sprzęcie jakoś powinna pójść na średnich detalach :(

Sterowniki do grafy to najnowsze Ati Catalyst 8.12 i patch również ściągnięty i zainstalowany :/

na lapku nie mogłeś dać więcej niż średnie detale bo grafiki mają "tylko" 512MB pamięci

a na zwykłym piecu musisz mieć śmietnik w systemie,frameworki jakie? pewnie format by się zdał

a te postacie podczas wczytywanie to przecież normalka ;]

Że już powiem wprost - jak można złożyć sprzęt od high endu po low frajera to ja już nie zrozumię tego nigdy :(. Chyba dlatego ta cała Polska jest taka poj.... Fachowcy są wszędzie. X2 a do tego mobo na P43 i jeszcze lepiej E4300. Bosze... Poper idź do media niech złożą Ci coś lepszego. Ręce do ziemi. Nie wiem tylko jak ramy wsadziłeś na tej mobo przy X2 ale spoko :P.

to, że procek trochę za cienki do tej grafy nie znaczy, że zestaw szrot, jakbyś się go trochę pogoniło ( ze 3.2) to by dawało radę ;)

ewentualnie zasilacz trochę za słaby :E

Ps. co ma taki a nie inny dobór podzespołów do tego, iż gra nie działa :>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajnie dymek wygląda :) Jak przytrzymamy w+s to dymek leci, że hoho. Jak walną oponki to później na felgach ładnie drift można robić. Tylko trza mieć wypasioną furkę.

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Edytowane przez LCC

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajnie dymek wygląda :) Jak przytrzymamy w+s to dymek leci, że hoho. Jak walną oponki to później na felgach ładnie drift można robić. Tylko trza mieć wypasioną furkę.

Tylko w poprzednich wersjach jak dodatkowo się przytrzymało <- albo -> to jeszcze bączki można było robić a tutaj wszystkie smaczki powycinali. :)

Kurde przydałby się jakiś mod, który redukuje trochę kołysanie się samochodów na boki (pewnie będzie to można w edytorze ustawić), bo nieraz jak skręcam to mam wrażenie, że samochód zaraz będzie leżał na boku... no i w ogóle ślizgają się jak na [ciach!]ie. ;/

Edytowane przez ath

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam problem z odtwarzaniem własnej muzyki w GTA IV.

Kopiuje kilka utworków do moich dokumentów (C:\Documents and Settings\Paweł\Moje dokumenty\Rockstar Games\GTA IV\User Music), następnie włączam grę, skanuje w menu Audio i włączam radyjko Independence FM i nie mogę się doczekać, aż zaczną lecieć moje utwory :(

user music\katalog i tam daj pliki z muza

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Albo skróty do mp3 ...

A propo sterowników - u mnie na 181.00 pojawiły się sporadycznie migające tekstury - problem z z-buforem jak mniemam, wróciłem do 180.84 bez czyszczenia systemu i jest ok. Różnicy w fps żadnej nie było :)

Edytowane przez Aquarium

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie jakieś jaja z tą muzą wyszły. Byłem na 100% pewien, że dawałem skróty do 'moich dokumentów'. Zacząłem wczoraj jeszcze raz rozkminiać tą kwestię i okazało się, że są w C:\Users\Mariusz\AppData\Local\Rockstar Games\GTA IV\User Music.

Dałem do tego katalogu w moich dokumentach i znalazł w końcu.

Muszą się się poduczyć, jak Codemasters na DiRTcie. Bo fizyka, cienie, to tamto, a potem się okazało w GRIDzie, że jednak można.

Tutaj też dać detale i odległość na maks i klatki lecą w dół. Odległe pudełka dostają koła i zamieniają się w samochody z fizyką.

Tak patrzyłem u siebie, to dwa rdzenie zajęte, a dwa ok. na 50%, a wystarczy zrobić demolkę i wszystkie 4 mają co robić.

W GTA5 będzie dobrze :lol: Chyba, że znowu będą mieli ambicje ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ps. co ma taki a nie inny dobór podzespołów do tego, iż gra nie działa :>

Bardzo sporo. W swojej karierze widziałem już takie cuda niewidy ;). Przykład Blackops i nie wstaje komp z X2 . Poprawa dopiero na biosie G30. Na takim P43 to nie instalowałbym X2, zresztą wogóle nie kupował X2 , ale to już inna bajka :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakimi furami moge tam wjechac i je zmieniac :>

» Naciśnij aby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler « - "odp"
To jest garaż Stevie'go który po ukończeniu misji "No. 1" i "Smackdown" będzie przysyłał Ci sms z info jaki konkretnie samochód potrzebuje i gdzie się on znajduje. Po wejściu do takiego samochodu powinna pojawić się wiadomość iż znalazłeś odpowiedni.

Każdy następny sms dostajemy po 6h (czasu GTA) od dostarczenia poprzedniego pojazdu.

Edytowane przez g00dMan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co ma do tego ABS? Hamuj wcześniej i tyle. ASR i asystent parkowania też byś chciał?

Akurat ABS bardzo sie na klawie przydaje ;]. I nawet na ciach!ianych padach ze słabymi analogami też sie przydaje ;]. W realu o wiele łatwiej wyczuć kiedy kółeczka sie blokują nie to co w grach w których abs jest mile widziany szczególnie przy cyfrowym sterowaniu :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi