Skocz do zawartości
KaxxL

Gta 4

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Harry Lloyd

Tak sobie to tłumacz, jak Ci tak wygodniej. :razz: Ja tam róznice widzę, ale niewielkie, a jak czlowiek sie zanurzy w swiecie gry, to w ogóle nie zwróci uwagi na te drobiazgi.

Ale o "tak sobie tłumaczeniu" moge i tobie powiedzieć.

Ja konsolę mógłbym sobie kupić w każdej chwili, obecnie mnie na to stać, ale na razie mam więcej argumentów przeciw niż za.

Co do zawyżania wymagań gier PC to ja o tym wiem i jak najbardziej rozumiem (co nie znaczy że pobieram), tylko że high-endowy sprzęt powinien zapewnić pełną płynność na max detalach. Na słabszym sprzęcie nie ma się prawa oczekiwać takiej wydajności (choć często można), dlatego są do dyspozycji regulacje ustawień.

Niestety Rockstar skopał optymalizację, ale z innymi grami jest zupełnie na odwrót. Na sprzęcie pokroju E8400 i GTX 260/Radeon 4870 można pograć we wszystkie inne gry na max detalach, w większość nawet w rozdziałkach 1200p czy 1600p. O Crysisie nie ma co mówić bo ta gra jeszcze długo będzie numerem jeden jeśli chodzi o poziom techniczny grafiki.

U mnie GTA IV chodzi kiepsko, więc mógłbym kupić konsolę dla jednej gry (w sumie dwóch bo jeszcze MCLA), ale dla mnie to nie rozwiązanie. PC oferuje zdecydowanie lepszą grafikę, do tego wygodniejsze sterowanie (które akurat w GTA nie do końca dopasowali do PC, ale i tak lepsze to niż pad). Obecnie odstawiłem GTA IV, bo mam jeszcze w co grać, a ta gra nie ucieknie. Przyjdzie czas że będzie można komfortowo pograć to do niej wrócę.

Tak więc życzę miłej gry zarówno konsolowcom jak i PC-towcom, fajnie że jesteście w stanie zadowolić się tym co macie. Ja niestety zawsze wymagam trochę więcej.

Edytowane przez Harry Lloyd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ciekawe jak sobie poradza z belkotem jacob'a :)

Bardzo ciekawe jak przetłumaczą Jacoba, i te wszystkie przekleństwa :lol2:

Grupa PLProjekt już nie jedną gre spolszczyła i są to ludzie którzy znaja sie na rzeczy, wiec jest duza szansa, że im to wyjdzie dobrze. :)

Ja tam czekam z niecierpliwością na te polonizacje. :)

Edytowane przez pawel1710

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Harry Lloyd

cwaniak - dawałem jakiś czas temu linka do moda, który robi kopie plików które są sprawdzane przy uruchamianiu gry, tak że gra sądzi że pliki są nienaruszone, a tymczasem w rzeczywistości można je dowolnie zmieniać.

Wpisz w wyszukiwarce tematowej "bloom" a zapewne znajdziesz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W opcjach "Clip Capture" masz on? Kolejna sprawa ile masz miejsc na dysku C? Każdy klip potrzebuje około 100mb.

Jak chce wlaczyc to wlasnie blad wywala.

na C mam 75GB na kazdej z mam przynajmniej z 30GB wiec nie wiem o co chodzi :-|

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

orientuje się ktoś może co z modyfikacja pojazdów a'la plik handing w poprzednich częściach ?

ja sie orientuje.. nawet dosc dobrze :P

1500.0  6.9   85	0.0 0.0 -0.23	0.0  6  0.34  1.0 230.0	0.77 0.70 1.15  40.0		1.97 1.90 13.5 0.12 0.48		  2.8  2.2  2.2  0.07 -0.07 -0.02  0.4		  1.65 1.0 1.4 1.85 	0.0  110000		440010		1				1

Moje ustawienia dla turismo - salon jest blisko skrytki na drugiej wyspie, wiec nie trzeba daleko szukac :P

Poprawiona przyczepnosc, odejscie, rozklad masy, sztywnosc zawieszenia i inne [ciach!]ly.. Teraz uzywanie hamulca (nie recznego) przynosi duzo lepszy efekt. Zostawilem troche zabawy z poslizgiem, zeby nie bylo za latwo :D

Wklejacie cyferki w handling.dat w folderze gta ../common/data, jednak zanim zaczniecie cokolwiek dzialac potrzeba:

Download: http://aru.nd4spdworld.com/pic/gtaiv-magic.zip

To install:

1. Restore backups of ALL your modified files (or if you don't have them, you have to reinstall). It is VERY IMPORTANT that you have the original "protected" files or this won't work!

2. Copy magic.bat to your GTAIV game folder

3. Run magic.bat (Run as Administrator if you're on Vista)

4. Make a backup of pc\data\filelist.pak

5. Overwrite pc\data\filelist.pak with the included filelist.pak.

So now we can edit the files.

Edytowane przez malyna

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zaczynam walowac fury dla Steviego i pierwsze co mam ukrasc to PMP600, kradne go w dzielnicy The Exchange tak jak w smsie ale nie mam zadnego info gdzie go mam zawiesc ani nic takiego, mam go ukrasc konkretne auto stojace w okreslonym miejscu czy byle jakie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem czy było czy nie... to się przypomni.

X360 / PC - konfiguracja pc nie byle jaka.

http://www.gametrailers.com/player/43930.html

Szczerzę to wolę mieć trochę mniej tych detali niż kupić sprzęt za kilka tyś by mieć ich trochę więcej ale jeszcze nie idealnie.

Na konsoli optymalizacja jest słaba ale na PC to R* przegiął totalnie.

Filmik miał obnażyć niedoskonałość Pc'ta, a mimowolnie obnażył tez pudlo 360.

Gra na 360-tke wygląda jak w 256 kolorach, jest po prostu w niektórych miejscach wyblakła, a do tego tekstury zamazane jak za czasów ps2.

Niedopracowana to ta gra jest , ale jednak na Pc'ta wygląda duuużo lepiej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gra na 360-tke wygląda jak w 256 kolorach, jest po prostu w niektórych miejscach wyblakła, a do tego tekstury zamazane jak za czasów ps2.

A poza tym nie wiem jak oni to zrobili na tym porównaniu, ale u mnie na 8800gt to to chodzi płynniej :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mały up wyniku ;) nikt nie gra w kręgle? :)

post-140793-1229815364_thumb.jpg

Zaczynam walowac fury dla Steviego i pierwsze co mam ukrasc to PMP600, kradne go w dzielnicy The Exchange tak jak w smsie ale nie mam zadnego info gdzie go mam zawiesc ani nic takiego, mam go ukrasc konkretne auto stojace w okreslonym miejscu czy byle jakie?

Fury masz odstawiać do garażu Steviego który jest cały czas zaznaczony na mapie, a ukraść należy jedną konkretną furę wskazaną w sms. Po wejściu do odpowiedniego auta powinien pojawić się komunikat o tym informujący ;)

Google na pewno pomoże w odszukaniu mapki z zaznaczonymi miejscami postoju każdej fury ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fury masz odstawiać do garażu Steviego który jest cały czas zaznaczony na mapie, a ukraść należy jedną konkretną furę wskazaną w sms. Po wejściu do odpowiedniego auta powinien pojawić się komunikat o tym informujący ;)

Google na pewno pomoże w odszukaniu mapki z zaznaczonymi miejscami postoju każdej fury ;)

No wlasnie wsiadam [wg mnie] do odpowiedniej i nie mam informacji ze moge ja odstawic. :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam GTA4 na konsoli i cały filmik się zastanawiałem czemu koleś ma tak skopane kolory, jakby załączył profil kolorów z wymaksowanym niebieskim. U mnie mam taki efekt tylko po wybraniu profilu kolorów "cold", na normalnych ustawieniach gra wygląda normalnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam GTA4 na konsoli i cały filmik się zastanawiałem czemu koleś ma tak skopane kolory, jakby załączył profil kolorów z wymaksowanym niebieskim. U mnie mam taki efekt tylko po wybraniu profilu kolorów "cold", na normalnych ustawieniach gra wygląda normalnie.

Najgorsze są tekstury na 360-tce, a przy nich niebieskie zabarwienie to pryszczyk :wink:

Swoja droga zastanawiam mnie kto wypuści spolszczenie szybciej, Cenega czy PLproject?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta gra nie przestanie mnie zaskakiwać... podbicie rozdzieloczości do maksimum oraz podniesienie detali powoduje płynniejszą grę oraz znaczące podniesienie minimalnego progu fpsów :D

Ale jesli masz 512MB karte to tekstury po jakims czasie (1-2sek z reguły) sie pojawiaja, a to denerwuje. Tak jest bo skoro nie ma tekstur to nie ma co procek robic ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem czy było czy nie... to się przypomni.

X360 / PC - konfiguracja pc nie byle jaka.

http://www.gametrailers.com/player/43930.html

Szczerzę to wolę mieć trochę mniej tych detali niż kupić sprzęt za kilka tyś by mieć ich trochę więcej ale jeszcze nie idealnie.

Na konsoli optymalizacja jest słaba ale na PC to R* przegiął totalnie.

tylko kogo to obchodzi jak gra działa na konsoli ??? .Ten temat jest o wersji na PC.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po scrreenach widze ze wszyscy graja z wylaczona opcja definition toggle. Po odpaleniu tego gra wyglada o wiele lepiej. Po wylaczeniu clip capture (ciagle nagrywanie 30 ostatnich sekund gry) gra dostaje kilka fps.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po scrreenach widze ze wszyscy graja z wylaczona opcja definition toggle. Po odpaleniu tego gra wyglada o wiele lepiej.

Kwestia gustu a nie "jakosci" wg mnie gra z definition toggle czyli opcja wlaczana pod przyciskiem P wyglada jak bysmy grali na TV sprzed 15 lat czyli zalosnie i po chwili bola oczy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a na kiedy ? :D

Rozmawiałem na forum PCLab z szefem grupy PLProjekt i powiedział, że w styczniu powinno byc gotowe pelne spolszczenie do GTA IV. Prace są juz rozpoczęte.

SPOLSZCZENIE DO GTA 4 ( 78% ) WEJDZ I SPRAWDZ !!

http://allegro.pl/item511601921_spolszczen..._i_sprawdz.html

Te spolszczenie, to kupiasta amatorszczyzna. Ja tam wole poczekać na profesonalne spolszczenie od PLProjekt. Grupa ta juz od dłuższego czasu zajmuje sie spolszczaniem gier i wychodzi im to bardzo dobrze. Edytowane przez pawel1710

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi