SzczYpior_n1 Opublikowano 6 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2009 wrzuc swojego commandlines.txt ;)Pisałem juz wcześniej. Mam taką linijke: -novblank -norestriction -percentvidmem 100 /high I plik musi sie nazywać commandline.txt a nie commandlines.txt bo Ci nie bedzie go czytać gra raczej :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeku Opublikowano 6 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2009 » Naciśnij aby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler « - "bench" Statistics Average FPS: 38.56 Duration: 37.27 sec CPU Usage: 84% System memory usage: 87% Video memory usage: 100% Graphics Settings Video Mode: 1152 x 864 (85 Hz) Texture Quality: High Render Quality: High View Distance: 32 Detail Distance: 67 Hardware Microsoft Windows XP Professional Dodatek Service Pack 3 Video Adapter: NVIDIA GeForce 8800 GTS 512 Modded By Side Video Driver version: 180.84 Audio Adapter: Realtek HD Audio output Intel® Pentium® Dual CPU E2160 @ 1.80GHz Intel® Pentium® Dual CPU E2160 @ 1.80GHz File ID: benchmark.cli E2160@3.2GHz / 8800GTS 512 stock / 2GB RAM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
westsajd Opublikowano 6 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2009 Dobrze robią ze nie wrzucają ;). Łatwiej mi sie kopiuje. Łatwiej tez mi zauważyć benche. Poza tym dobrze ze podpisują ile proc podkręcony i grafa ;).No zajebiście na prawdę. Wchodzę w temat i mam zamiar poczytać o grze a nie o sprzęcie i klatkach... Ludzie wy gracie w tą grę czy patrzycie na fps'y? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 6 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2009 U was tez jak zryciuchy ludzie jeszcze na mostach? Bo u mnie co chwile zmieniaja pasy ruchu. :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marminho Opublikowano 6 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2009 U was tez jak zryciuchy ludzie jeszcze na mostach? Bo u mnie co chwile zmieniaja pasy ruchu. :( Niestety tak jest, nie można spokojnie jechać, bo zaraz wyjedzie Ci jakiś mistrz kierownicy. :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kowal_91 Opublikowano 6 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2009 To bierzesz radiowóz i włączasz syrene i Ci zjeżdżają z pasa ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafal92 Opublikowano 6 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2009 Czy może mi ktoś przesłać oryginalny nic nie zmieniany plik handling bo się zabawiłem i gra nie chce ruszyć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vasyndrom Opublikowano 6 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2009 faktycznie te ustawienia dejwitta daja troszke kopa :D nawet na kartach ati, ktore daja ciala wlasnie w gta Statistics Average FPS: 47.82 Duration: 37.06 sec CPU Usage: 88% System memory usage: 58% Video memory usage: 67% Graphics Settings Video Mode: 1280 x 1024 (60 Hz) Texture Quality: Medium Render Quality: Very High View Distance: 30 Detail Distance: 100 Hardware Microsoft® Windows Vista" Home Premium Service Pack 1 Video Adapter: ATI Radeon HD 4800 Series Video Driver version: 7.14.10.630 Audio Adapter: Głośniki (Realtek High Definition Audio) Intel® Core(tm)2 Duo CPU E8400 @ 3.00GHz @ 3.96GHz Statistics Average FPS: 46.07 Duration: 37.14 sec CPU Usage: 88% System memory usage: 63% Video memory usage: 100% Graphics Settings Video Mode: 1280 x 1024 (60 Hz) Texture Quality: High Render Quality: High View Distance: 32 Detail Distance: 70 Hardware Microsoft® Windows Vista" Home Premium Service Pack 1 Video Adapter: ATI Radeon HD 4800 Series Video Driver version: 7.14.10.630 Audio Adapter: Głośniki (Realtek High Definition Audio) Intel® Core(tm)2 Duo CPU E8400 @ 3.00GHz @ 3.96GHz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucas Opublikowano 6 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2009 faktycznie te ustawienia dejwitta daja troszke kopa :D nawet na kartach ati, ktore daja ciala wlasnie w gta nawet całkiem sporo daja ciałka (bo znowu 200mhz na procu nie robi takiej różnicy) , z takimi ustawieniami jak u Ciebie, na: e8400@4140, gpu780/mem 2050, vistaX86: » Naciśnij aby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler « - "wynik" Statistics Average FPS: 59.89 Duration: 37.03 sec CPU Usage: 88% System memory usage: 64% Video memory usage: 97% Graphics Settings Video Mode: 1280 x 1024 (59 Hz) Texture Quality: Medium Render Quality: Highest View Distance: 30 Detail Distance: 100 Hardware Microsoft« Windows Vista" Ultimate Service Pack 1 Video Adapter: NVIDIA GeForce 8800 GTS 512 Video Driver version: 180.84 Audio Adapter: G│oťniki (Creative SB X-Fi) Intel® Core2 Duo CPU E8400 @ 3.00GHz File ID: benchmark.cli Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kowal_91 Opublikowano 6 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2009 (edytowane) Czy może mi ktoś przesłać oryginalny nic nie zmieniany plik handling bo się zabawiłem i gra nie chce ruszyć http://up.k10x.net/kjjzcbeublfym/handling.dat Bardzo podoba mi się ta gra ;D O gościach co łapią się za drzwi to wiedziałem, ale że o helikopter? :D Edytowane 6 Stycznia 2009 przez Kowal_91 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
logimen Opublikowano 6 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2009 Czy gra zapamietuje Wam ustawienia kontroli ? Bo u mnie jest cos nie tak, raz pamieta raz nie. Jak chce to sie zachowuje w tej kwestii. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kowal_91 Opublikowano 6 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2009 U mnie nie zachowuje ustawień dotyczących grafiki (z plikiem commanline i bez niego). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kunor Opublikowano 7 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2009 Nie jest zadnym wprowadzeniem w blad, przeczytaj co tam jest napisane nizej. Ja tez przeszedlem gre na a64 podkreconym na 2666mhz ale nie czarujmy sie, gra na takim procu dziala ponizej granicy plynnosci. A ze nie wszyscy kreca procki to wpisalem jako minimalny procesor dwurdzeniowy. Szczerze mowiac to wole sobie nie wyobrazac jak to u Ciebie bylo "calkowicie grywalne" w takiej rozdzialce skoro u mnie (w 1024x768) bylo momentami tragicznie, zwlaszcza podczas policyjnych poscigow. Jezeli przeszedles gre na nieplynnym poziomie to gratuluje. Policyjne poscigi w porownaniu do poprzednich czesci to najlatwiejszy aspekt gry. Masz kiepska karte graficzna to pewnie ona jest wakim gardlem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 7 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2009 (edytowane) mhmm uwierze jak zobacze :lol2: Mozesz dalej twierdzic ze gra na jednordzeniowym athlonie jest plynna, watpie zeby ktokolwiek w to uwierzyl, zwlaszcza ze ludzie na E2160 narzekaja na niski fps. Z reszta mniejsza o to, dalsza dyskusja nie ma sensu. Pozdrawiam sorry, nie chodizlo mi o E2160 tylko dwurdzeniowe athlony Edytowane 7 Stycznia 2009 przez CarsonPoland Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demon92 Opublikowano 7 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2009 Prędzej mi kaktus wyrośnie na ręce niż uwierze, że mu to płynnie chodzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba84_2005 Opublikowano 7 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2009 U mnie nie zachowuje ustawień dotyczących grafiki (z plikiem commanline i bez niego). skasuj plik config z documents and settings i niech gra sobie zrobi nowy. Po tym juz bedzie pamietala ustawienia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kowal_91 Opublikowano 7 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2009 skasuj plik config z documents and settings i niech gra sobie zrobi nowy. Po tym juz bedzie pamietala ustawienia. Dzięki, podziałało ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nick126 Opublikowano 7 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2009 Prędzej mi kaktus wyrośnie na ręce niż uwierze, że mu to płynnie chodzi.Nie dla wszystkich płynność gry to 50fps ;) Nie twierdzę, że mu to pięknie chodzi, ale niektórym wystarczy żeby 'jako tako' szło grać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
3rr0r Opublikowano 7 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2009 Nie dla wszystkich płynność gry to 50fps ;) Nie twierdzę, że mu to pięknie chodzi, ale niektórym wystarczy żeby 'jako tako' szło grać. Ile mu dajesz? 10fps? ;) Ja mam czasem okresowe dropy na ok 15fps i nizej-przy 2ch rdzeniach-wiec nie jestem w stanie sobie wyobrazic jak mu to chodzi :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2009 (edytowane) Jezeli przeszedles gre na nieplynnym poziomie to gratuluje. Policyjne poscigi w porownaniu do poprzednich czesci to najlatwiejszy aspekt gry. Masz kiepska karte graficzna to pewnie ona jest wakim gardlem.Zamiast opowiadać tu bajeczki zrób screeny z licznikiem fps (np frpasem)-choć wyniku jestem pewien to przynajmniej będzie z czego się śmiać, ustawienia of course 1680x1050 (zresztą tu nawet i 1024x768 nie pomoże, wątpię że i 800x600)... i choćbyś miał wszystko inne na low GTA4 jest praktycznie niegrywalne na 1 jaju. Edytowane 7 Stycznia 2009 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 7 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2009 (edytowane) Zamiast opowiadać tu bajeczki zrób screeny z licznikiem fps (np frpasem), ustawienia of course 1680x1050... i choćbyś miał wszystko inne na low GTA4 jest praktycznie niegrywalne na 1 jaju. Sprawa wyglada tak ze gta na jednordzeniowcu jest W MIARE grywalne ale nie jest zadowalajaco plynne. Tzn przy zwyklym zwiedzaniu miasta jest calkiem ok, framedropy wchodza do akcji dopiero jak gra bardziej angazuje procesor do pracy (czyt. robisz zadymy z policjia, jedziesz szybko przez miasto uciekajac przed policja i rozwalajac wszystko co jest na drodze). Oczywiscie w typowego fpsa bym nie gral w takich warunkach, w przypadku gta mozna na to przymknac oko. Tak u mnie wyglada avg fps wg tego glupiego benchmarka: » Naciśnij aby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler « - "wynik" Statistics Average FPS: 19.69 Duration: 37.28 sec CPU Usage: 100% System memory usage: 68% Video memory usage: 96% Graphics Settings Video Mode: 1024 x 768 (85 Hz) Texture Quality: Medium Render Quality: Highest View Distance: 4 Detail Distance: 1 Hardware Microsoft Windows XP Professional Dodatek Service Pack 3 Video Adapter: NVIDIA GeForce 8800 GS Video Driver version: 181.00 Audio Adapter: SB Audigy 2 Audio [DC00] AMD Athlon 64 Processor 3000+ Edytowane 7 Stycznia 2009 przez CarsonPoland Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzczYpior_n1 Opublikowano 7 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2009 (edytowane) 20fps to i tak całkiem nieźle jak na 1024x768 Medium i Highest. Te detale głównie o grafe sie rozbijają ale pewnie procek też ma troche do gadania... Chociaż 20fps w benchmarku = pewnie ponad 10fps w grze. Edytowane 7 Stycznia 2009 przez DejwiT11 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 8 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2009 Zresztą jaki jest sens łącznia a64 i 8800gs... ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 8 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2009 A taki ze w grach w ktorych nie ma ogromnego terenu do dyspozycji gracza to polaczenie spisuje sie bardzo dobrze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek220 Opublikowano 8 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2009 to warto kupic gre majac jedynie hd4850 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 8 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2009 to warto kupic gre majac jedynie hd4850 ?Skoro nie masz cpu,ramu,mobo czy monitora to nie warto. A tak poważnie to nie ma jeszcze dobrych sterów pod ATI ale grać sie da jak ma sie dobre CPU - patrz FAQ. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Powerslave Opublikowano 8 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2009 to warto kupic gre majac jedynie hd4850 ?Na moim sprzecie w 1680x1050 textury medium, reszta max oprocz distance (50) chodzi plynnie, nie zauwazylem spadku ponizej 20fps, srednio mam 30-40fps, a w benchmarku 38fps Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burdoror Opublikowano 8 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2009 Na moim sprzecie w 1680x1050 textury medium, reszta max oprocz distance (50) chodzi plynnie, nie zauwazylem spadku ponizej 20fps, srednio mam 30-40fps, a w benchmarku 38fps mam podobna konfiguracje. Czekam na gre, spodziewam sie jej na poczatku przyszlego tygodnia. Twoj post podzialal na mnie uspokajajaco :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qki86 Opublikowano 8 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2009 Na sprzecie z podpisu w benchmarku 20fps. rozdzielczosc 1280x1024 i wszystko na minimum przeciez to jest jakas paranoja. fallout 3 mi smiga na high wiekszość gier chodzi na full a tutaj taki przypał. Ale co tam gram :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2009 Kręć proca, Athlony64 X2 do dobrych proców nie należą, tym bardziej jak są nisko taktowane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...