demon92 Opublikowano 13 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2009 W sumie masz rację, choć i tak osmieszyli sie tym zabezpieczeniem. Ogólnie wszycy producenci gier osmieszaja sie moim zdaniem pakujac te głupie, nieskuteczne i czesto utrudniajace ludziom zycie zabezpieczenia do swoich produkcji, które i taz zazwyczaj sa łamane w dniu premiery lub kilka dni później. A co do tego ratowania gier przez crackerów, to tez sie zgadzam. Sam korzystam z cracka, bo denerwował mnie ten debilny securom. :)Jakie z was mądrale, a ciekawe co wy byście robili, na miejscu producentów, daje sobie ręke uciąć że też byście chcieli zabezpieczyć. I nie pieprzcie że piraci ratują gry, bo to wy się ośmieszacie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 13 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2009 Brak zabezpieczeń - gra jest tańsza - więcej osób ją kupuje... Zresztą jak gra jest dobra to i tak się obroni przed piraceniem i tyle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macias666 Opublikowano 13 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2009 moze sa jakies restrykcje prawne ze gra musi miec zabezpiecznie, a moze to kwestia ubezpieczenia ? :) tak samo jak w hipermarketach , ochrona jest tylko po to zeby znizki byly na ubezpieczeniu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 13 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2009 Jakie z was mądrale, a ciekawe co wy byście robili, na miejscu producentów, daje sobie ręke uciąć że też byście chcieli zabezpieczyć. I nie pieprzcie że piraci ratują gry, bo to wy się ośmieszacie.Gdzies na sieci czytalem , ze kilka nastepnych gier Ubisoftu bedzie grami "doswiadczalnymi". Beda to gry bez zabezpieczen , jesli sprzedadza sie tak zrezygnuja z securoma w ogole . daje to do myslenia , co ? Problem w tym , ze jesli to beda crapy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 13 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2009 Jakie z was mądrale, a ciekawe co wy byście robili, na miejscu producentów, daje sobie ręke uciąć że też byście chcieli zabezpieczyć.Raczej nie ładowałbym hajsu w błoto, wiedząc że zabezpieczenia wytrzymają górę tydzień :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Duelist Opublikowano 13 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2009 Jakie z was mądrale, a ciekawe co wy byście robili, na miejscu producentów, daje sobie ręke uciąć że też byście chcieli zabezpieczyć. I nie pieprzcie że piraci ratują gry, bo to wy się ośmieszacie.Masz hipotetyczny problem z SecuRom'em. Co robisz? - Piszesz/dzwonisz do wydawcy i czekasz aż on Cię oleje, mówiąc, że to sporadyczny przypadek i nie mogą nic na to poradzić? - Piszesz na forach i czekasz aż ktoś poleci Ci format? - Robisz profilaktyczny format tracąc czas, i inne losowe rzeczy? - Wgrywasz pirackiego cracka wyłączającego to badziewie i cieszysz się grą? Poza tym, istnieje jakaś gra, której nie scrackowano mimo tysięcy pieniędzy nakładu na zabezpieczenia? Wydaje mi się, że niema takowej. Tak jak Lanc wyżej napisał, dobra gra się obroni sama, ale GTA akurat nią nie jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sens Opublikowano 13 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2009 Mnie już ch.. strzela. Męczyłem się dwa dni, żeby po formacie zalogować się do tej debilnej usługi MS, a teraz gra po kilku minutach grania zawiesza się i w głośnikach słychać tylko 'trrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr...'. Mam wszystko poinstalowane, zpaczowane na najnowszych sterach... POMOCY! Wychodzi na to, że lepiej załatwić sobie pirata niż kupić gre za 130zł, która sprawia tyle problemów... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel1710 Opublikowano 14 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2009 (edytowane) Jakie z was mądrale, a ciekawe co wy byście robili, na miejscu producentów, daje sobie ręke uciąć że też byście chcieli zabezpieczyć. I nie pieprzcie że piraci ratują gry, bo to wy się ośmieszacie.Nię będe komentował tej wypowiedzi, bo juz koledzy wyżej, zdązyli to zrobic przede mną i zgadzam sie z ich opiniami. Dobrej grze nie są potrzebne zadne durne zabezpieczenia, żeby sie sprzedała w duzym nakładzie i po co wywalac kasę na zabezpieczenia, które i tak czesto nie przetrwaja niezłamane nawet dnia premiery gry? Edytowane 14 Stycznia 2009 przez pawel1710 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 14 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2009 Jakie z was mądrale, a ciekawe co wy byście robili, na miejscu producentów, daje sobie ręke uciąć że też byście chcieli zabezpieczyć. I nie pieprzcie że piraci ratują gry, bo to wy się ośmieszacie.Najzabawniejsze jest to że ty sam piracisz do czego się już parę razy przyznawałeś. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BorysVasiliev Opublikowano 14 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2009 Fakt z tym piractwem tak jest że gry które mi się podobają kupuje w oryginałach GTA4,RA3,PES09 itd a innych crapow nawet odechcialo mi sie sciagac bo w zasadzie albo jej i tak nie zainstaluje albo zainstaluje zagram 3 minuty i delete robie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demon92 Opublikowano 14 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2009 Masz hipotetyczny problem z SecuRom'em. Co robisz? - Piszesz/dzwonisz do wydawcy i czekasz aż on Cię oleje, mówiąc, że to sporadyczny przypadek i nie mogą nic na to poradzić? - Piszesz na forach i czekasz aż ktoś poleci Ci format? - Robisz profilaktyczny format tracąc czas, i inne losowe rzeczy? - Wgrywasz pirackiego cracka wyłączającego to badziewie i cieszysz się grą? Poza tym, istnieje jakaś gra, której nie scrackowano mimo tysięcy pieniędzy nakładu na zabezpieczenia? Wydaje mi się, że niema takowej. Tak jak Lanc wyżej napisał, dobra gra się obroni sama, ale GTA akurat nią nie jest. Wy naprawde wierzycie, że gra sie obroni jak będzie dobra??? Ja jakoś nie, no sam przyznam, że GTA4 jak by nie wymagania to bym kupił:D a tak to zbieram na proca najpierw. Najzabawniejsze jest to że ty sam piracisz do czego się już parę razy przyznawałeś.Owszem* ale uważam, że twórcy sie chociaż łudzą, że ktoś nie złamie tego zabezpieczenia, bo raczej nie płacą tyle kasy za to, żeby utrudnić życie tym co kupują oryginały. *Nie wiem kiedy niby sie przyznałem ale ok, w takim razie nie powinienem tym razem dostać warna:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OCM4n14k Opublikowano 14 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2009 (edytowane) Wy naprawde wierzycie, że gra sie obroni jak będzie dobra?? Tak. Głupie pytanie... Kupuje oryginał jeśli gra mi się podoba i jest dobra. Ten kto gre będzie chciał kupić to ją kupi, a jakby producenci nie ładowali zabezpieczeń to by wyszli na plus bo i tak wszystko idzie złamać. Edytowane 14 Stycznia 2009 przez OCM4n14k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek46op Opublikowano 14 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2009 Jak nie będzie zabezpieczen to nastolatki bez przeszkod sciagna z netu i beda sie cieszyc gierka bo po co dac 60zl jak mozna miec za free... zawsze tak bylo, jest i bedzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
westsajd Opublikowano 14 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2009 Jak nie będzie zabezpieczen to nastolatki bez przeszkod sciagna z netu i beda sie cieszyc gierka bo po co dac 60zl jak mozna miec za free... zawsze tak bylo, jest i bedzieTeraz jak są zabezpieczenia to są i cracki do nich... Poza tym, jakby gry były po 60 zł to by było super. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek46op Opublikowano 14 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2009 http://www.gram.pl/sklep_top100.asp jest sporo za 69 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Powerslave Opublikowano 14 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2009 (edytowane) Mialem problem z MMA10 Out of memory - Please re-boot your system nie pomoglo zainstalowanie .NET Framework 3.5 co bylo sugerowane na wielu forach (Vista x64 z SP1), zaczalem sprawdzac po kolei kazda opcje w commandline.txt i okazalo sie ze -noprecache jest moja solucja:) Teraz gra sie nie wysypuje a gram od przeslo 2 godzin, wczesniej potrafila sie wysypac po 1 misji, srednio po 15-30min, w dodatku gta wlacza sie dwa razy szybciej, nie ma zadnych doczytek w trakcie, jedynie podczas nowych misji gdy jest 'Loading - ...' trwa to moze 10 sekund dluzej niz normalnie. Mozna dodac do FAQ gdy ktos ma podobny problem moze pomoc, dodam ze nie mialem z tym problemu na poczatku gry gdy mialem tylko 1 wyspe, problem pojawil sie gdy mialem juz cala mape, widocznie gra laduje w pamiec co tylko moze i przez to sie wysypuje, chodziaz nie zauwazylem wiekszego zuzycia pamieci w windowsie... dziwne, ale najwazniejsze ze mam juz ten problem z glowy. Edytowane 14 Stycznia 2009 przez Powerslave Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OCM4n14k Opublikowano 14 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2009 (edytowane) Jak nie będzie zabezpieczen to nastolatki bez przeszkod sciagna z netu i beda sie cieszyc gierka bo po co dac 60zl jak mozna miec za free... zawsze tak bylo, jest i bedzie Primo co mają nastolatki do tego? Człowiek dorosły może ściągać, dziecko też może, nastolatek również. Nie widzę powiązań. Secundo, do jasnej cholery ja tu czegoś nie rozumiem czy Ty? Wszystko można ściągnąć teraz za free i bez problemu z tego korzystać więc co za różnica czy są zabezpieczenia czy ich nie ma... Edytowane 14 Stycznia 2009 przez OCM4n14k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel1710 Opublikowano 14 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2009 Dokładnie. Co za problem wejśc sobie na odpowiednią stronke z crackami, sciągnąć cracka, co zajmuje chwilkę i "włala", już można sobie pykać w sciagnieta z sieci gre. Zabezpieczenia, to żadna przeszkoda dla piratów, a czesto te zabezpieczenia tylko utrudniaja zycie tym co legalnie kupili gre. Mam nadzieję, że ten pomysł Ubisoftu przytoczony tutaj z wydawaniem gier bez zabezpieczen wypali i pójda w te ślady także inni producenci i wydawcy gier. Wszystkim wyjdzie to tylko na dobre. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek46op Opublikowano 14 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2009 Ciekawe o ile zredukują cenę gry :) Może Assassin's Creed 2 doczeka się wolności od zabezpieczeń :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchy123 Opublikowano 15 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2009 Może zna ktoś rozwiązanie mojego problemu: Po zainstalowaniu przy pierwszym uruchomieniu gra się ok. Przy drugim odpaleniu gry po około godzinie mam spadkek fps do 2-3 i kilkusekundowe zwiechy obrazu a dialogi i muzyka idą normalnie. Za kożdym następnym uruchomieniem gry czas normalnego działania sie zmniejsza aż w końcu gra sie nie uruchamia. Próbowałem instalować różne sterowniki, robiłem format, myślałem że grafa sie przegrzewa więc przyczepiłem do niej wentyl 12cm lecz to nic nie dało, mam zainstalowane SP3 i net.frameworka 3.0. Dodam że w innych grach wszystko jest ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mazzi Opublikowano 15 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2009 Może zna ktoś rozwiązanie mojego problemu: Po zainstalowaniu przy pierwszym uruchomieniu gra się ok. Przy drugim odpaleniu gry po około godzinie mam spadkek fps do 2-3 i kilkusekundowe zwiechy obrazu a dialogi i muzyka idą normalnie. Za kożdym następnym uruchomieniem gry czas normalnego działania sie zmniejsza aż w końcu gra sie nie uruchamia. Próbowałem instalować różne sterowniki, robiłem format, myślałem że grafa sie przegrzewa więc przyczepiłem do niej wentyl 12cm lecz to nic nie dało, mam zainstalowane SP3 i net.frameworka 3.0. Dodam że w innych grach wszystko jest ok. mozliwe ze ustawienia masz zbyt wysokie... u mnie podobna sytuacja wystepuje, gdy na styk ustaawie rozdzialke, na styk tzn. pokazuje prawie max zajetej dostepnej pamieci VGA... i scina, jak zjade w dol to jest lepiej... ale i tak kupie x-boxa, wkurza mnie to inwestowanie w pc... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchy123 Opublikowano 15 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2009 Niestety jest tak na każdych ustawieniach graficznych nawet 1024x768 , wszystkie opcje na min. Podkręciłem tez procesor lecz czy to jest 2.0 czy 2.7Ghz tak sie dzieje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 15 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2009 mozliwe ze ustawienia masz zbyt wysokie... u mnie podobna sytuacja wystepuje, gdy na styk ustaawie rozdzialke, na styk tzn. pokazuje prawie max zajetej dostepnej pamieci VGA... i scina, jak zjade w dol to jest lepiej... ale i tak kupie x-boxa, wkurza mnie to inwestowanie w pc... kup kup, podobno różnie też chodzi,, a kumpel który grał na Xie widział grę na moim midendowym kompie i zrobił wow ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
logimen Opublikowano 15 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2009 Szlag mnie juz trafia. Gierka chodzi jak chce. W przeciagu miesiaca, fps'y spadly juz o ok. 10 kaltek. A nic nie grzebie w sterownikach, nie zmieniam ich i nie zmieniam ustawien. Instaluje minimum aplikacji w systemie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPKorn3324 Opublikowano 15 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2009 hmm toż to Grand Theft FPS :lol2: ... musisz coś mieć skaszanione ja gram od miesiąca i nie narzekam na spadek fpsa ;_) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek862 Opublikowano 15 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2009 Ludzie - co jest grane ? ;) e6750 HD4870 512 4 Giga 800 ddr2 płyta Asus P5KC XiFi Gamer Fatality tratata Corsair 620 Watt Niezależnie czy jest zainstalowany na świeżo XP 32 SP3 czy Vista 64 SP1 (wszystkie stery najnowsze, frameworki itd. - tu bez obaw) bez żadnych firewalli i antywirusów gra (oryginalna oczywiście) włącza się i można pograć max 5 minut ( przy pierwszym uruchomieniu, za każdym nastepnym krócej ;) ) ..potem zwis - jak przy błędzie karty graficznej ( wszystko się zatrzymuje - obraz rozchodzi się na takie kwadraciki ) i pomaga tylko reset.... W biosie wszytko seryjnie i stabilnie - memtesty i inne nic nie wykazały.. wszystkie inne gry działają ( wiedźmak, mass effect, fallout, dirt , kryzysy itd.) .. Problem niezależny od patcha.. . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ADIOo Opublikowano 15 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2009 kto mi powie co zrobić żeby tak nie zapierdzielała gra? http://pl.youtube.com/watch?v=CB0_Cqz-wLU Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CjRudi Opublikowano 15 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2009 kto mi powie co zrobić żeby tak nie zapierdzielała gra? http://pl.youtube.com/watch?v=CB0_Cqz-wLU hahaha, jesteś chyba pierwszą osobą, która narzeka, że jest za szybko w gta :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPKorn3324 Opublikowano 15 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2009 kto mi powie co zrobić żeby tak nie zapierdzielała gra? http://pl.youtube.com/watch?v=CB0_Cqz-wLU haha i zagadka wyjaśniona to TY albo raczej TWOJE gta ukradło logimenowi te 10 fpsów i teraz chodzi za szybko ;p Oddaj mu je i będzie ok :D ... przepraszam nie mogłem się powstrzymać :lol2: :lol2: Wygląda na to że coś w pliku konfiguracyjnym musi być, nie zmieniałeś niczego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 15 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2009 haha i zagadka wyjaśniona to TY albo raczej TWOJE gta ukradło logimenowi te 10 fpsów i teraz chodzi za szybko ;p Oddaj mu je i będzie ok :D ... przepraszam nie mogłem się powstrzymać :lol2: :lol2: Wygląda na to że coś w pliku konfiguracyjnym musi być, nie zmieniałeś niczego? Tylko tutaj nie chodzi o ilość fps, ale o szybkość rozgrywki... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...