yuucOm Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2009 Doskonale widać ile lepszy i szybszy proc dał. 17 FPS to ponad 50% wyjściowych FPSów ;]. Dodaje do FAQ. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly86 Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2009 Z tego co pamiętam to Pakie czy Packie :razz: jest dostępny od godziny 6 rano czy 4 rano, może dlatego nie załapujesz się na misje.Nic nie dziala HELP :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burdoror Opublikowano 23 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2009 (edytowane) Dzine rzeczy dzieja sie z ta gra. Tydzien temu zrobilem benchmark i srednia jaka osiagnalem to 35fps. Przy tych samych ustawieniach zrobilem go dzisaj z wynikiem 26! Czy mogly miec na to wplyw 2 godziny wczesniejszej gry? Pierwszy bench uruchomilem na "zimnej" maszynie. Mam tez pytanie dotyczace zmian sprzetu. Jutro podmianiam grafike na Matrixa 4870.Czy konieczne jest wczesniejsze odinstalowanie gta? Podobnie ma sie sprawa do FC2, F3 i Stalkera CS? Chodzi mi zapezpieczenia typu securom, itp.. Edytowane 23 Stycznia 2009 przez Burdoror Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaRuH Opublikowano 23 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2009 Nie musisz odinstalowywać gier, bo niby po co, przeinstaluj tylko sterowniki od grafy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burdoror Opublikowano 23 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2009 Nie musisz odinstalowywać gier, bo niby po co, przeinstaluj tylko sterowniki od grafy. Naczytalem sie, ze zabezpieczenia takie, jak securom wykrywaja zmiany sprzetowe i gry nie daja sie uruchomic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqrydza Opublikowano 23 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2009 Na początku jak gra się pokazała, naczytałem się tu jaka to grafika w niej jest paskudna. Przyznać muszę, że byłem mocno zaskoczony. :D Screen'y jeszcze z 8800gt, którego pamięci zabiło gta. No tak przynajmniej się to zbiegło w czasie i znalazłem sobie taką wymówkę. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chronicsmoke Opublikowano 23 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2009 Tak z ciekawości. Czy zmiana z 8800 na 260 przy 4200+ i 2GB ramu coś dała w GTA IV? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonnou Opublikowano 23 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2009 Przy Athlonie X2 4200+? Wymiana nic nie da. Jedyny ratunek to podkręcenie procesora, wtedy nawet 8800GT rozwinie trochę mocniej skrzydła. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqrydza Opublikowano 23 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2009 Chodzi tak samo jak wcześniej z tym, że mogę pozwolić sobie na wyższe detale. A karta... no cóż, dochodziła już do dwóch lat i załapała się na gwarancję jeszcze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaD_LU Opublikowano 23 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2009 Procesor q6600 @3,35 Ghz KArta Graf 8800GT @684 @1676 @1000 zasilacz sensonik 500wat I pytanie na jaka karte zmienic by to odczuć. Czy moze sie nie oplaca? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LCC Opublikowano 23 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2009 Odpalił ktoś GTA na sevenie? Może ktoś wie jak zainstalować Sociala? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 23 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2009 Na początku jak gra się pokazała, naczytałem się tu jaka to grafika w niej jest paskudna. Przyznać muszę, że byłem mocno zaskoczony. :D Screen'y jeszcze z 8800gt, którego pamięci zabiło gta. No tak przynajmniej się to zbiegło w czasie i znalazłem sobie taką wymówkę. ;) Jak dla mnie grafika w GTA jest świetna, rewelacyjnie pasuje do tej gry, właśnie tak ona powinna wyglądać, świetnie zrobione miasto. Tylko jest jedno ale - detale muszą być jak najwyższe. Obecnie przechodzę grę na X360 i w sumie rozumiem czemu zastosowali tam aż tyle post-processingu (blur i depth of field) - przy poziomie detali jaki ustawili daje to dość naturalny i realistyczny efekt. Natomiast na kompie przy niskim detail/view distance wprawdzie nawet to co bardzo daleko jest w pełni ostre, jednak zupełnie pozbawione detali. Świetnym przykładem jest twój screen z Hove Beach, budynki wygladają jak w grze sprzed wielu lat. To właśnie detail/view distance zabija wydajność w tej grze, ale ustawienie ich na maksa powoduje że gra wygląda genialnie. Na pewno kiedyś będę grał w tą grę na kompie, ale to dopiero gdy będzie w miarę tani sprzęt pozwalający na zagranie w 1920x1080 na max detalach. Będzie warto. San Andreas to to nie jest, ale jednak gra ma ten swój klimat, totalny realizm jednak sprawdził się świetnie, w co wątpiłem. GTA IV to zdecydowanie świetna podstawa do następnych części. Jestem przekonany że doczekamy się jeszcze prawie idealnego GTA na tym enginie. San Andreas to dla mnie najlepsza gra świata, ale jestem pewien że doczekam się innej która ją przebije, na pewno napiszą ją panowie z Rockstar Games. BTW, niektórzy pisali że mają problemy ze zrozumieniem Little Jacoba. Fakt, często jest ciężko, ale w najmniejszym stopniu nie dorównuje on Badmanowi (ziomal LJ). Nawet napisy nie pomogły mi zrozumieć co ten chłop mówi, miazga. Z jeszcze innej bajki to fajnie się gra w multi (grałem dziś deathmatch w więzieniu, fajna mapa), ale o wszystkie achievementy będzie ciężko. Trochę lipa, nie przepadam za osiągnięciami multiplayerowymi bo trzeba na prawdę prawie non stop grać w jedną grę, a ich zdobycie nie zależy tylko od nas. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cebix Opublikowano 23 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2009 Wie ktoś, czy jedyne miejsce, gdzie można kupić okulary i czapki to ruski sklep na 1 wyspie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 23 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2009 qqrydza co to za rozdzielczość wyczesałeś, że takie porozciągane wszystko ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasior500 Opublikowano 24 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2009 zalezy jakie aspect ratio sie ustawi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek911 Opublikowano 24 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2009 qqrydza co to za rozdzielczość wyczesałeś, że takie porozciągane wszystko ? Pewnie był po kilku głębszych ;) pzd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rudd Opublikowano 24 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2009 (edytowane) Ktoś wcześniej dodał przeróbkę sedana na coupe, ja dodam przeróbkę coupe w kombi I jeszcze jak można parkować na huśtawce :D I mam pytanie, czy u was też pociski bazooki odbijają się od niektórych przedmiotów? Budynki, droga itp.? Edytowane 24 Stycznia 2009 przez Rudd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Helldud3 Opublikowano 24 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2009 ee nikt sie nie chwali jakie osiagniecia po wgraniu nowego patcha 1.0.2.0 ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość NZR Opublikowano 24 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2009 Nigzdzie nie widze tego patcha :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neo2006a Opublikowano 24 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2009 (edytowane) Version 1.0.2.0 GRAPHICS FIXES / ADDITIONS: * Graphics Menu: o Added "Water Quality", "Shadow Quality" and "Reflection Resolution" sliders in graphics menu. o Added "Definition" and "VSync" toggles in graphics menu. * Rendering optimizations. * VSync optimizations. * Nvidia 7000 series o Mirrors fixed PATCH 1 FIXES: * Direct input device support is now disabled by default and can only be enabled with the commandline: "-usedirectinput" * Supported Controllers: o Logitech Dual Action o Logitech RumblePad 2 o Logitech Cordless RumblePad 2 o Saitek P2500 * Supported Wheels: * Note: Controls are unmapped, user must map controls using Manufacturer's mapping software. o Logitech G25 Racing Wheel o Logitech Wingman Formula GP Wheel o Logitech MOMO Racing o MOMO Force o Driving Force Pro o Driving Force o Formula Force * Added Commandline "-notimefix" which will help some users who are experiencing the fast/slow gameplay issue after patch 1 was applied. * Fixed a bug that caused some users to experience endless looping audio effects after Patch 1 was applied. * Benchmark was disabling sounds after Patch 1 was applied, this is now fixed. CRASH FIXES: * Unable to load game fixed - For some users, a DOS window would open and close immediately upon Game Launch, GTA IV would never launch. * Hang on Initial Game Loading Screen fixed - Some users experienced Character Art Loading screens in an endless loop. * Certain causes of the RESC10 error have been fixed (Alt-Tab, change resolution). If you experience an RESC10 error, you must restart. * Certain Instances of the "GRAND THEFT AUTO IV has encountered a problem and needs to close" error have been fixed. VIDEO EDITOR: * Naming clips is now mandatory on Export MULTIPLAYER: * Legitimate players being kicked from Multiplayer matches has been fixed. GENERAL ADDITIONS / FIXES: * Wireless 360 controllers not functioning - Triggers were full on/off, fixed. * In the Options menu accessed from the Title Screen a “Game” section has been added with the ability to turn Clip capture on/off. http://www.rockstargames.com/support/IV/PC/patch/index.html Edytowane 24 Stycznia 2009 przez neo2006a Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 24 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2009 Hehehe, lista poprawek jest porażająca. I miesiąc nad tym stękali? "Direct input device support is now disabled by default and can only be enabled with the commandline: "-usedirectinput" - po prostu mnie rozwaliło :D Najlepiej w ogóle wyłączyć directinput zamiast szukać przyczyny złego odczytu osi z padów i cyrków z kamerą. Brawo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rudd Opublikowano 24 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2009 Ja narazie zauważyłem tylko że: -wcześniej potrafiły mi mrugać niektóre źródła światła (np w domu), teraz mrugają mi cienie...(np. te uzyskane dzięki światłom samochodu) -może trochę szybciej wszystko się ładuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OCM4n14k Opublikowano 24 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2009 (edytowane) Więcej opcji do zmiany detali przy czym detale musiałem zmniejszyć bo przy takich jakie miałem wcześniej mi tekstur praktycznie niewczytywało. Min FPS nieco skoczył i gra się szybciej ładuje. To tyle, więcej istotnych poprawek nie widziałem ;). Edytowane 24 Stycznia 2009 przez OCM4n14k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek46op Opublikowano 24 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2009 Gra ktoś na PC na padzie od x360? Jak się gra? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPKorn3324 Opublikowano 24 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2009 zainstalował ktoś tego patcha kto miał problem z sypiącym się dźwiękiem po 1 patchu ? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DUSZEK2323 Opublikowano 24 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2009 zainstalowałem patcha problemu z dźwiękiem nie ma jak dotąd, w benchmarku + 2 fps Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziadek_bober Opublikowano 24 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2009 Po zainstalowaniu patcha w benchu 7 fps więcej (ale od początku nie brałem poważnie tego testu), a co do rozgrywki to jestem mile zaskoczony bo gra chodzi lepiej i jest to odczuwalne :D. Jak już ktoś wcześniej napisał to w opcjach grafiki jest więcej możliwości do wyboru. To tyle u mnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek46op Opublikowano 24 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2009 (edytowane) Spoko ten patch. Mogę już ustawić rozdzielczość 1920x1080, view: 25 detail distance: 30 itp i gra chodzi bardzo płynnie w single player. Już się nadaje do grania ;-) Jeszze jeden patch i będzie super z GTA. Ogólnie sporo poprawił. PS. Gra sie szybciej ładuje, nie musze już oglądać 10 ekranów z postaciami tylko po 2 już gra ;] Edytowane 24 Stycznia 2009 przez bartek46op Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Firo Opublikowano 24 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2009 (edytowane) U mnie po instalacji patcha masa problemow. Po pierwszym patchu gra chodzila w 1024x768 w ustawieniach Medium bardzo dobrze. Czasem ( bardzo rzadko widzialem jak doczytuja sie textury drogi czy budynkow. Po instalacji patcha gra moze i chodzi lepiej ( mam tez wrazenie ze grafika nieco sie polepszyla ). Ale na ustawieniach medium nie ma juz praktycznie szans grac przyjemnie , a i tekstury slabo sie doczytuja. Jedyne co ten patch mi dal to wyciete 30 min z zycia na ponowna instalacje gry i powrot do patcha nr. 1 ;) Dodam ze nie mialem bledow z kafejka czy TV ktore podobno ten patch powoduje. Wydaje mi sie ze patch poprawia duzo jesli chodzi o lepsze karty graficzne z wieksza iloscia ramu ale na slabszych jest duzo gorzej. Edytowane 24 Stycznia 2009 przez Firo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huberek Opublikowano 24 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2009 Prawdą jest że mody nie działają po instalacji tego patcha? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...