Duelist Opublikowano 24 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2009 Działają. Przed patchem najniższy fps 27, po patchu najwyższy 23 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huberek Opublikowano 24 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2009 A jakich używasz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mastertab Opublikowano 24 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2009 Działają. Przed patchem najniższy fps 27, po patchu najwyższy 23 ;)Mam dokładnie to samo fps spadły o dobre 50-60% i nieważne co ustawie low/very high wygląd gry się zmienia fps nie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chronicsmoke Opublikowano 24 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2009 Mam to samo chłopaki. Pierwsza instalacja i odpalenie gry 41 FPSów w benchu po każdej zmianie ustawień jak i alt+tab FPS spada. Co nawet jak daje wszystko na LOW to jest mniejszy FPS :D. Wywalam to i wgrywam od nowa z patchem 1 na którym nie miałem takich problemów. W dodatku mam wrażenie, że auta się łatwiej prowadzą co mi się nie podoba i mniej się wginają. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Duelist Opublikowano 24 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2009 A jakich używasz? Mod na zniszczenia Carsona, autobusy na drogach, realistyczne wybuchy i coś tam jeszcze. Patch porażka jak dla mnie. Zaś na GTAforums krzyczą, że rewolucyjny >< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mastertab Opublikowano 24 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2009 Patch porażka jak dla mnie. Zaś na GTAforums krzyczą, że rewolucyjny ><Mamy karty ATi i to jeszcze 4850 zgodność jest, więc może tak namieszali w patchu, że na kartach ATi 4xxx są problemy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafwlkp Opublikowano 24 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2009 A ja zauważyłem że narzekają na niego głównie posiadacze ATI... :rolleyes: U mnie na 86GT jest o wiele płynniej, wreszcie mogłem zwiększyć ViewDistance na 20 bez ogromnego spadku FPS. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 24 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2009 Potestowałem i nie widzę żadnej znaczącej różnicy, poza usunięciem sfiksowanej kamery przy zmodowanym xinput9_1_0.dll ... Co co ciekawe możemy sobie włączyć tekstury na high przy 512MB na karcie, pod warunkiem że wszystko pozostałe damy na low :P Jedyne pozytywne zaskoczenie, to gdy za pomocą taksówki przeskoczyłem na drugą wyspę - dosłownie w dwie sekundy się doładowały okolice ruskiego kabaretu :) W benchu coś tam daje patch (z 5 fpsów), ale w grze różnicy nie widzę. Przesadzili też z opcjami very high - za dużo vramu zjadają w stosunku do high, a różnice kosmetyczne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lapituta Opublikowano 24 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2009 Patcha wgrałem i wydaje mi sie ze troszkę szybciej jest ale może tylko mi sie wydaje. Co by nie mówić napewno nie jest gorzej. Gram na radku 4670 i nie narzekam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peedro Opublikowano 24 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2009 (edytowane) U mnie patch poprawił nieco płynność, baa podciągłem delikatnie view distance i vehicle density. Pozatym nie mam już problemu ze światłami (miałem coś takiego jak się ma gdy ustawi się jakość kolorów na 16 bit i wtedy są przejścia kolorów, ja miałem coś takiego z jasnością światła, takie przejścia z jaśniejszego do ciemniejszego), teraz tego nie ma, no i cienie jakieś takie bardziej normalne :) Edytowane 24 Stycznia 2009 przez Peedro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demon92 Opublikowano 24 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2009 (edytowane) No to wydadzą jeszcze z 5-10 patchy i gra będzie jakoś chodzić :D skoro podobno pierwszy i ten patch dodały po kilka FPS. Edytowane 24 Stycznia 2009 przez demon92 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziadek_bober Opublikowano 25 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2009 (edytowane) Dlaczemu ta gra nie działała od początku tak jak z tym wgranym patchem?! Teraz pograłem dłużej i w szoku jestem normalnie, u mnie płynność jest o niebo lepsza :D aha no i jedyne czego brakuje nadal to AA :sad: No i mody zniknęły, jutro ponownie je zainstaluje... Edytowane 25 Stycznia 2009 przez Dziadek_bober Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huberek Opublikowano 25 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2009 No i mody zniknęły, jutro ponownie je zainstaluje...Czyli jednak :wacko: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 25 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2009 U mnie juz nie dziala commandline, po wgraniu nowego patcha ofc :/ Co do plynnosci to zauwazylem ze sa wieksze wahania, jest duzo wiecej miejsc w ktorych jest wiecej klatek niz z pierwszym patchem, ale jest takze duzo wiecej miejsc w ktorych FPS spada jeszcze bardziej niz na pierwszym patchu. Nie wiem czemu tak jest. To ze czesto jest sporo klatek powoduje zludzenie ze gra lepiej chodzi, a wcale tak nie jest bo czesciej mam framedroopy. Nie wiem co oni znow zamotali. Na dodatek mam teraz takie syfy na teksturach i nie wiem jak sobie z tym poradzic ( te ukosne cienie na budynkach): Wczesniej tez byly ale byly ledwo widoczne i tak bardzo mi nie przeszkadzaly. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaRuH Opublikowano 25 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2009 (edytowane) Właśnie zainstalowałem patcha i gra chodzi zauważalnie lepiej, w benchu może nie ma super przyrostu ale w grze da się odczuć dość spory w nocy czy gdy pada deszcz już nie ma tak drastycznych zwolnień, gra się trochę szybciej ładuje i zauważyłem też że nie mrugają mi już tekstury tak jak niekiedy mi się to zdarzało, problemów po instalacji patcha nie miałem żadnych, no może tylko z samą instalacją bo z poziomu gry gdy LIVE mi instalował patcha to tak mi go zainstalował że w ogóle mi go nie zainstalował :razz:, musiałem go wgrać ręcznie. Chociaż trochę się postarali panowie z R*. Edytowane 25 Stycznia 2009 przez maruh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 25 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2009 Po zainstalowaniu patcha mam sieke z teksturami, znikają jak pociach!e. Potrafi mi zniknąć obiekt z przed nosa, ale całą panoramę miasta widzę :/ Do tego mody zniknęły. Chociaż może chodzi trochę lepiej.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
logimen Opublikowano 25 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2009 Gra ktoś na PC na padzie od x360? Jak się gra? Tak, ja. Ale tylko latajac smiglowcem i grajac w bilard/kregle. Bo do strzelania z samochodu i ogolnie celowanie nie moge i jakos nie chce sie przyzwyczaic. Pad nie zastapi myszki w tych czynnosciach, a jest lepszy od klawy w niektorych wspomnianych wyzej momentach :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 25 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2009 Sprawdzcie sobie te stery XTreme-G_185.20 --> http://hosted.filefront.com/gozilla1 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DUSZEK2323 Opublikowano 25 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2009 a coś dają sprawdzałeś może ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 25 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2009 (edytowane) U mnie po patchu jest zauważalny przyrost płynności (nie kolosalny, ale zawsze). No i w końcu mogę grać na swoim padzie - Logitech Chillstream PS3. Pewne błędy w obrazie pozostały. No i prędkościomierz oczywiście nie działa. Edytowane 25 Stycznia 2009 przez Miguel707 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 25 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2009 a coś dają sprawdzałeś może ?No nie bez powodu je tu podlinkowalem :wink: U mnie poprawily plynnosc, tzn nie ma juz takich scinek i klatki nie spadaja do tak niskiego poziomu jak na poprzednich sterach. Teraz polaczenie nowego patcha z tymi sterami sprawuje sie calkiem niezle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Duelist Opublikowano 25 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2009 Hmm, czyli to nie jest bolączka kart ATI, bo niektórym ładnie chodzi. Dam jeszcze jedną i ostatnią szansę instalując patcha na czystą grę, zobaczymy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 25 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2009 Mógłby ktoś jakoś wyekstraktować pliki audio z różnymi wariacjami "Main Theme from GTA IV"? Sam bym się pobawił, ale nie mam już wersji PC. Interesuje mnie to co leci zaraz po uruchomieniu gry, to co podczas ekranów z postaciami oraz to co podczas pause menu. Na oficjalnym soundtracku jest raczej marna wersja tego kawałka, a w grze właśnie są fajne. Był bym wdzięczny. Gdyby komuś też udało się wyciągnąć Philip Glass - Pruit Igoe z The Journey to też by było fajnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek46op Opublikowano 25 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2009 Chce zainstalować grę od nowa i co mam zrobić żeby zachować swoje save? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
logimen Opublikowano 25 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2009 No nie bez powodu je tu podlinkowalem :wink: U mnie poprawily plynnosc, tzn nie ma juz takich scinek i klatki nie spadaja do tak niskiego poziomu jak na poprzednich sterach. Teraz polaczenie nowego patcha z tymi sterami sprawuje sie calkiem niezle. A naprawily ten problem co pisales z cieniami skosnymi na budynkach ? Bo po patchu nr 2 mam to samo. Na dodatek FPS spada ponizej 30 z zadyma policji na 4 gwiazdki. Wczesniej tak nie mialem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
razorex2 Opublikowano 25 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2009 Chce zainstalować grę od nowa i co mam zrobić żeby zachować swoje save? Przeczytać FAQ na 1 stronie. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mastertab Opublikowano 25 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2009 (edytowane) Chce zainstalować grę od nowa i co mam zrobić żeby zachować swoje save?Odinstalować grę, a jak uninstaler zapyta się czy zostawić czy skasować save to odpowiedź chyba jasna. Hmm, czyli to nie jest bolączka kart ATI, bo niektórym ładnie chodzi. Dam jeszcze jedną i ostatnią szansę instalując patcha na czystą grę, zobaczymy...Zrobiłem to wczoraj żadnej zmiany dalej fps w dół o 50-60% kiedyś jak w kanciapie miałem 65 to teraz mam 24 i nie ważne jakie ustawienia grafiki są w grze czy low/high. Edytowane 25 Stycznia 2009 przez mastertab Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek46op Opublikowano 25 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2009 Linki z FAQ dot. modyfikacji już nie działają :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chronicsmoke Opublikowano 25 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2009 Odinstalować grę, a jak uninstaler zapyta się czy zostawić czy skasować save to odpowiedź chyba jasna. Zrobiłem to wczoraj żadnej zmiany dalej fps w dół o 50-60% kiedyś jak w kanciapie miałem 65 to teraz mam 24 i nie ważne jakie ustawienia grafiki są w grze czy low/high. Ja mam to samo dokładnie tyle, że je mam 8800GT :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Duelist Opublikowano 25 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2009 Zrobiłem to wczoraj żadnej zmiany dalej fps w dół o 50-60% kiedyś jak w kanciapie miałem 65 to teraz mam 24 i nie ważne jakie ustawienia grafiki są w grze czy low/high.No to do cholery jak można tak spieprzyć grę i kolejne patche, że jednym działa, gdy innym rujnuje grę >< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...