Skocz do zawartości
KaxxL

Gta 4

Rekomendowane odpowiedzi

Panie i panowie

Mam problem z GTA.

Pierwsza sprawa - misja "late checkout" (jakoś tak) ładuje się w nieskończoność - próbowałem z 10 razy i za każdym razem jest to samo. Zna ktoś na to sposób?

Wyczytałem na google, że może pomóc przejście innej misji i dopiero tej. Tak więc próbuję przejść inną misję - nazywa się chyba "Hate the Haters" - to ta gdzie jedzie się z florianem do parku, a jego ktoś ma niby zaatakować.

Problem jest taki, że muszę trzymać pewien dystans od Floriana, a nie ważne jaki trzymam misja zostaje przerwana, bo albo jestem za blisko, albo za daleko. Nie ogaraniam!

Pomoże ktoś rozwiązać moje 2 problemy? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panie i panowie

Mam problem z GTA.

Pierwsza sprawa - misja "late checkout" (jakoś tak) ładuje się w nieskończoność - próbowałem z 10 razy i za każdym razem jest to samo. Zna ktoś na to sposób?

Pewnie za każdym razem wjeżdżasz na tą strzałkę autem... wyjdź z auta i po prostu podejdź do punktu misji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za zainteresowanie. Z problemem numer 2 poradziłem już sobie.

Ale ta misja "late checkout" mnie przerasta. Oczywiście wysiadam z auta i wchodzę do strzałki. Zostawiałem już nieraz samochód kilka ulic dalej, ale to nic nie zmienia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawdzcie sobie te stery XTreme-G_185.20 --> http://hosted.filefront.com/gozilla1 :)

Sprawdzę chętnie... jak z jakością obrazu bo pamiętam, sięgając pamięcią kilka pokoleń kart wstecz, poziom tych sterowników był na bardzo wysokim poziomie. Super jakość obrazu połączony z ewidentnym wzrostem wydajności względem "drajwerów" od "enwidi".

:wink:

Edytowane przez qqrydza

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawdzę chętnie... jak z jakością obrazu bo pamiętam, sięgając pamięcią kilka pokoleń kart wstecz, poziom tych sterowników był na bardzo wysokim poziomie. Super jakość obrazu połączony z ewidentnym wzrostem wydajności względem "drajwerów" od "enwidi".

:wink:

Z moje strony komentarz jest nie na miejscu :wink: , ale takie stery można produkować w ciągu 5min :lol2: , jedyna zmiana to lod -0.1 z 00. Do gta4 to polecam 180.84 lu 181.22. Edytowane przez sideband

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh, przeinstalowalem GTA bo patch2 zchrzanil mi grafike i giera spowolnila znacznie. Co dziwne, po reinstalce zachowuje sie jak po paczu2, tzn. spadl fps strasznie i sa te dziwne skosne cienie, chociaz minej widoczne :|

Uzylem Magic'a i nie dzialaja mi zmiany samochodow, grup i ch wystepowania i inne pliki modowane. Ale zmienione bronie smigaja. O co kaman ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie mam pojęcia dlaczego u niektórych osób pacz powoduje problemy, ale dzięki paczowi w końcu można grać na 2GB ramu, nie ma doczytek i alt+tab błyskawicznie jestem na pulpicie. Opcja definition fajnie zmienia cienie na lepsze ale niestety powoduje blura strasznego. Gra jest teraz w pełni grywalna i nie mam z paczem żadnych problemów . Acha sterowniki 181.22 WHQL może to one też dały kopa ;).

Edytowane przez Gregor1230

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość chronicsmoke

To trochę przydługawo... może zrób obraz płyt i z dysku instaluj? Już nawet moje leciwe DVD szybciej kręci dyskiem.

U mnie też wgrywała się ostatnio około 45 min a właśnie mam obrazy na dysku. Ile u ciebie się instaluje? Mój dysk Seagate 16MB sata 320GB

@Logimen u mnie to samo po patchu gra zwalniała i zwalniała.

Edytowane przez chronicsmoke

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:huh: , to już xn'ty reinstal i nigdy nie było dłużej. Jeszcze tylko z 10min defragmentacji.

Edit:

... buahahaha... gra chodzi 2x wolniej niż przedtem i doinstalowanie 1 patcha nic nie daje :angry: Jakkolwiek, jutro już jej nie będzie :wink:

Edytowane przez Duelist

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie czy też u was po patchu tekstury nie nadążają z ładowaniem? dawniej nie miałem problemów że jadę i nie widzę rusztowań czy słupów przy chodniku a teraz wczytują się po fakcie kolizji więc stad moje pytanie da się jakoś ,,cofnąć" patcha czy reinstall ? pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

może to będzie troche nie miarodajne porównanie ale co tam - zmieniłem sys z visty sp1 na xp sp3, zainstalowałem gta z tym najnowszym patchem i gra działa tak na oko minimum 30% szybciej. Jak odpaliłem by tylko zobaczyć czy działa doznałem małego szoku bo gra była ... płynna :D tam gdzie wcześniej szarpało bardzo nieprzyjemnie.

1] Vista sux!

2] patch chyba jest ok:D (działa dźwięk!;p )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

może to będzie troche nie miarodajne porównanie ale co tam - zmieniłem sys z visty sp1 na xp sp3, zainstalowałem gta z tym najnowszym patchem i gra działa tak na oko minimum 30% szybciej. Jak odpaliłem by tylko zobaczyć czy działa doznałem małego szoku bo gra była ... płynna :D tam gdzie wcześniej szarpało bardzo nieprzyjemnie.

1] Vista sux!

2] patch chyba jest ok:D (działa dźwięk!;p )

Vista wymaga znacznie więcej pamięci a jeśli Twoja "sygnaturka" jest aktualna to 2,5 GB mogło być powodem spadku "fps".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi