Skocz do zawartości
KaxxL

Gta 4

Rekomendowane odpowiedzi

Aleś Ty bystry i błyskotliwy :lol2: Jak ustawiam na low to nie znaczy że mają być artefakty i migać jak chcą. Tylko mają gorzej wyglądać czyli np. mieć ząbki, składać z mniejszej ilości polygonów, mniejsza rozdzielczość itd. Pomyśl zanim coś napiszesz taka rada na przyszłość.

Ale to jest prosta sprawa , wina sterów. Ati zawsze miało problemy z cieniami i pewnie w tej grze są cienie dst , właśnie na ati jak zmniejszy się precyzje cieni to pogorszenie jakości cieni jest znaczące oraz wydajność wyrażnie leci do góry. Na nv jakość cieni praktycznie się nie zmienia , ale to samo jest z wydajnością.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trzeba instalować poprzedniego patcha czy wystarczy ten nowszy tylko ? Bo on chyba też zawiera to co miał poprzedni chyba ze sie myle. I pytanko do posiadaczy athlonów czy dał on jakąś wyraźną poprawę ? ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trzeba instalować poprzedniego patcha czy wystarczy ten nowszy tylko ? Bo on chyba też zawiera to co miał poprzedni chyba ze sie myle. I pytanko do posiadaczy athlonów czy dał on jakąś wyraźną poprawę ? ;)

Nie, szwagier ma 5600+ i 8800GTS 512 i nadal mu ch**owo chodzi...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mam pytanie dotyczące przywrócenia save'ów - postawiłem OSa na nowo i nie mam pojęcia jak wkleić moje stare save'y ;/ Jak wrzucę stary katalog to gra tworzy, nowy i z niego rozpoczyna mi nową grę. Jak z kolei wrzucę do tego folderu zrobionego przez grę stare sejwy to po prostu ich nie widzi ;/ ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mam pytanie dotyczące przywrócenia save'ów - postawiłem OSa na nowo i nie mam pojęcia jak wkleić moje stare save'y ;/ Jak wrzucę stary katalog to gra tworzy, nowy i z niego rozpoczyna mi nową grę. Jak z kolei wrzucę do tego folderu zrobionego przez grę stare sejwy to po prostu ich nie widzi ;/ ...

Ja zanim to zrobiłem to przetrzepałem temat aby sie upewnić. Musisz poza samymi sejwami skopiować folder xlive w którym znajduje sie konto. Bez tego sejwy ani rusz... :?

Czy jest sens zmieniać 180.84 na te stery?

http://www.nvidia.com/object/physx_9.09.0121_whql.html

Przy karcie 9600gt.

To nie są serowniki do grafiki, tylko stery do obsługi Physixa, jak już to możesz TE zainstalować. Najnowsze oficjalne, gra chodzi bardzo ładnie ;) Tylko wybierz odpowiedni dla siebie system. Edytowane przez DejwiT11

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zaczynam odnoscic dziwne wrazenie afirmacji piractwa. W glowie sie nie miesci, co wygaduja "zwolennicy niezabezpieczonych wersji". Wezmy przyklad nieco blizzszy nam, szarym obywatelom. SAmochod. Zladzieje maja "wejscia" do kazdego zabezpieczenia. Pojawiaja sie nowe alarmy, nowe zamki i w tym samym momencie sa juz sposoby na obejscie takiego zabezpieczenia.

Kierujac sie logika, ktora prezetuja co poniektorzy, pieniadze wydane np na autoalarm powiniem zainwestowac w lepsza wajche doskrzybi biegow. Bo i tak ukradna...

ZAstanowcie sie najpierw, jakie p i e r d o l y wypisujecie. A moderatorzy mogliby oczyscic watek z calej tej pirackiej dyskusji. Zdaj sie, ze jest gdzies juz watek poswiecony tej tematyce.

Powiedz mi, ile w życiu gier piraciłeś? A teraz ile samochodów ukradłeś ? Zupełnie nie pasujące do siebie sytuacje. :)  

Powiedzcie mi, JAKI jest problem w wejściu na jedną stronkę z torrentami skąd ściągamy cały "pak" GTA+crack+wszystkie inne [ciach!]ły żeby pirat działał. Nie piszcie głupot o jakże trudnym szukaniu cracków, seriali itp. bo to głupoty, każdy myślący człowiek, wszystko znajdzie w 15 minut. Zarobić 150zł w 15 minut każdy chce. ;) 

Zaletą tej gry jest to, że po piraceniu dzieją się różne głupoty (np. bujająca kamera itp.) ale nie sądzę , że to zasługa securoma. :lol:

Fakt faktem jest, że w dzisiejszych czasach robi się za bardzo komplikujące życie zabezpieczenia. Uważam, że zabezpieczenie, które uniemożliwi przegranie płytki przez zwykłe "Copy CD" w Nero/Clonie czy innym Easy-CD-Creatorze będzie wystarczające - każde lepsze to tylko strata pieniędzy, klientów i wiecznie zajęta linia obsługi technicznej. ;) 

BTW Szkoda, że w tym temacie są tylko trzy wątki - piracenie, sterowniki, sprzęt. Czemu nic nie piszecie o grze w grze ? Co ciekawego ostatnio zrobiliście ? Osobiście nigdy nie traktowałem serii GTA jako "osiągnąć 100% i koniec" , tam zawsze jest coś do zrobienia, ja ostatnio urządzam walki uliczne - wiele ciekawych combo wychodzi , normalnie jak tekken. ;) Tylko coś gra mi nie chce wrzucić filmiku na Social Club (fakt, nie instalowałem ani patcha 1 ani 2, bo skoro gra dobrze chodzi, to nie ruszam :D ).

Drugą sprawą jest to , czy ktoś nie ma ochoty na jakiś team-deathmatch ? :) Nie grałem jeszcze w multi, ale w GTA SA było to bardzo zabawne (jazda drive-by, pościgi, wiele różnych, ciekawych akcji). Czy w 4ce po zabiciu, komp respawnuje nas normalnie tak jak w każdym innym multiplayerze ?  :) Chętnie bym uczestniczył w jakiejś wojnie gangów 10 vs 10. ;) 

Edytowane przez MaciekCi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to przezaje*****. niedługo będzie trzeba siedzieć godzinę w folderach żeby skopiować save, żal.R*.

Może ktoś użyczyć save'a tak by była odblokowana 2 wyspa (bodajże 35% miałem fabuły) bo w tej opcji to moje sejwy są Ch*** warte! :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zainstalować patcha numer 2 i dać wszystko na minimum poza teksturami :)

Nieprawda.

@ delavego Było o tym już wiele razy, szukajka albo faq nie gryzą. Więc odwołuję do np. TEGO POSTU.

Edit. Sorry, w faq tego nie ma.

Edytowane przez DejwiT11

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak No.1 to była misja w mare na początku dlatego podałem też przedostatnią a teraz ją robilem, ponieważ sprawdzilem e-maile i wykonalem od Bruciego zadanie i sie pojawila własnie ta misja NO.1 Dzwoniłem po wszystkich i nic , tak już od 4 dni. Dzwoni do mnie Packi i cos mowi ciagle to samo czyli cos chce ale nie wiem co.

Czyli jesteś pewnie przed misją z porwaniem, musisz umówieć się przez mejla na obejrzenie różowego merca - w stronę kafejki marsz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po zapodaniu textur na HIGH na 512 vram strasznie wolna sie one doczytuja i jest ZONK! Ni ma co kombinowac :P

Ale tylko jak gwałtownie sie obracasz. O dziwo zauważyłem że na texturach high lepiej mi gra chodzi :)

Robił ktoś skoki? Zabójczy jest ten w poradniku oznaczony jako 25, na środkowej wyspie na terenie komisariatu :) bez czterech gwiazdek nie da sie go zrobić - a i sztuka go najpierw poszukać :D I koniecznie motorem. Ale sie udało.

I nie moge znaleźć wogóle skoku nr 10 - dość chaotyczne miejsce...

na jakiej karcie osiagne najwyzszy pozimo detali w gta? ati 4870x2 czy nvidia gtx 285

Ram, ram, ram. Gra przy maxymalnych detalach twierdzi że potrzebuje ponad 1,5gb ramu graficznego więc jeżeli max detale to raczej tylko 4870 X2 który ma 2GB... Lub gtx 295

No chyba, że po ukróceniu widoczności styknie 1gb ramu to na gtx285 pewnie bedzie i lepiej chodzić ale nie miałem do czynienia z kartami amd w gtaIV więc lepiej niech sie wypowie ktoś kto ma np. 4780x2 ;)

Edytowane przez DejwiT11

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dziwna, rzecz, mam problem z komputerami w GTA4 więc dałem koledze swoje save'y, podmienił pliki z folderów:

C:\Documents And Settings\NAZWA_UŻYTKOWNIKA\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\Rockstar Games\GTA IV\

C:\Documents and Settings\NAZWA_UZYTKOWNIKA\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\Microsoft\XLive

na moje i nadal ma swoje save'y ;| o co chodzi?

Edytowane przez Trofix

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dziwna, rzecz, mam problem z komputerami w GTA4 więc dałem koledze swoje save'y, podmienił pliki z folderów:

C:\Documents And Settings\NAZWA_UŻYTKOWNIKA\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\Rockstar Games\GTA IV\

C:\Documents and Settings\NAZWA_UZYTKOWNIKA\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\Microsoft\XLive

na moje i nadal ma swoje save'y ;| o co chodzi?

Podmienił czyli nadpisał? Spróbujcie najpierw wywalić (robiąc rzecz jasna kopię) jego sejwy i xlive a potem wklejcie Twoje. Powinno być git bo to jest fizycznie niemożliwe aby nadal gra widziała usunięte sejwy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale tylko jak gwałtownie sie obracasz. O dziwo zauważyłem że na texturach high lepiej mi gra chodzi :)

Robił ktoś skoki? Zabójczy jest ten w poradniku oznaczony jako 25, na środkowej wyspie na terenie komisariatu :) bez czterech gwiazdek nie da sie go zrobić - a i sztuka go najpierw poszukać :D I koniecznie motorem. Ale sie udało.

I nie moge znaleźć wogóle skoku nr 10 - dość chaotyczne miejsce...

Ram, ram, ram. Gra przy maxymalnych detalach twierdzi że potrzebuje ponad 1,5gb ramu graficznego więc jeżeli max detale to raczej tylko 4870 X2 który ma 2GB... Lub gtx 295

No chyba, że po ukróceniu widoczności styknie 1gb ramu to na gtx285 pewnie bedzie i lepiej chodzić ale nie miałem do czynienia z kartami amd w gtaIV więc lepiej niech sie wypowie ktoś kto ma np. 4780x2 ;)

obecnie żadna karta nie ma 2GB. Kanapki maja 2x1GB - w jednym i drugim gigabajcie pamieci przechowywane sa te same textury dla kazdego GPU. Edytowane przez shooter

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ile by nie miala - iTak na textury połowa z tego. Ogolnie kanapki i dualGPU to jeden wielki SHIT i naciaganie ludzi BOGATYCH :P . EOT!

nie zgodze sie z toba kanapki to bardzo dobre karty a tym bardziej nie uwazam sie za osobe bogata jak to glosisz , ja w czerwcu kupilem od kolegi ktory wracal ze stanow gtx 280 za 850 zl !! , kiedy dolar stal po 2,10 a niecale 2 tygodnie temu ja sprzedalem za 1300 zl i dolozylem 400 zl i zakupilem kanapke wlasnie , ogolnie grafika gtx 295 jest bardzo dobra karta tylko w gta 4 jest poprostu porazka pod tym wzgledem ze na ta gre nie dziala anic sli ani crossfire , ogolnie gra lepiej spisuje sie na gefroce gtx niz na radku 4870 x2 mialem obie karty wiec moge co nieco powiedziec na radku byla katorga grac w ta gre w rozdzielczosci full hd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja mam pytanie - jak dołączyć do instniejącej już rozgrywki multiplayer, bo mi ciągle zakłada nową i nie mam z kim grać. Wogle jak w tym wyszukiwaniu przejść na prawą stronę gdzie wyświetlane są obecne rozpoczęte lub rozpoczynane gry multiplayer i wybrać którąś??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam problem w misji Hating The Haters (chodzi o to, by iść do parku z Berniem i biegać za nim, by później zlikwidować zagrożenie w postaci człeka).

Tak się składa, iż mam pada, więc mam "to coś" pomiędzy zwykłym chodem, a sprintem (to jest właśnie w X360 i PS3).

Przyjąłem taktykę : czekam ileś sekund i idę tym "truchtem" za nim.

Czekanie 5 sekund : na górce pod koniec drogi zatrzymuje się, a jak podejdę blisko, żeby biegł, to nawet jak się cofnę, to mówi, że za blisko.

Czekanie 4 sekund : na górce pod koniec drogi od razu mówi, że za blisko.

No i mam problem...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam problem w misji Hating The Haters (chodzi o to, by iść do parku z Berniem i biegać za nim, by później zlikwidować zagrożenie w postaci człeka).

Tak się składa, iż mam pada, więc mam "to coś" pomiędzy zwykłym chodem, a sprintem (to jest właśnie w X360 i PS3).

Przyjąłem taktykę : czekam ileś sekund i idę tym "truchtem" za nim.

Czekanie 5 sekund : na górce pod koniec drogi zatrzymuje się, a jak podejdę blisko, żeby biegł, to nawet jak się cofnę, to mówi, że za blisko.

Czekanie 4 sekund : na górce pod koniec drogi od razu mówi, że za blisko.

No i mam problem...

Musisz ciągle być z dala od niego, ja go miałem ciągle gdzieś 30m przed sobą i nic mi nie gadał, jak podjedziesz chociaż na 5m to już [gluteus maximus].

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

» Naciśnij aby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler « - " :damage_wall: "
Biegniesz za gejem ok. 30m od niego. Na końcu tunelu pojawi się pewien człowiek nielubiący gejów z baseballem. Gdy Ciebie zobaczy zacznie spieprzać na skuterku. Pojeździsz za nim i jest Twoj!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie doświadczyłem ciekawej rzeczy, mianowicie po dołożeniu 2giego 8800GT, w SLI, w benchmarku avg fps spadly mi z 25.22 do 19 z hakiem. Za krótko grałem żeby sprawdzić czy jest różnica w samej grze, może też jest to wina sterowników, których nie przeinstalowałem, a na dodatek nie są one pierwszej świeżości - mimo wszystko ciekawe doświadczenie .. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi