Krzychu25 Opublikowano 14 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2009 (edytowane) U mnie gra najlepiej działa na patchu 1.0.3 stałe 30 FPS i wszystko oprócz widzenia i szczegółów na max, więc chyba to nie aż taki zły proc :D ENB jest bardzo obiecujący :D W dodatku dodaje karcie graficznej pamięci :D Mam 896, a pokazuje 2600. Edytowane 14 Lipca 2009 przez Krzychu95 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 14 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2009 (edytowane) Po pierwsze to te screeny seby są totalnie ochydne. Całość jest strasznie rozmyta, łącznie z menu. Nie wiem czy do jakiś dodatkowy post-processing czy co, ale wygląda masakrycznie. A ząbki są, widac choćby po krawężnikach. Jest ich oczywiscie mniej, ale to nie dziwne skoro cały obraz jest rozmyty. Co ten mod robi to ustawia dwa razy większą rozdziałkę gry niż rozmiar okna (w opcjach modu ustawimy 800x600 to w grze jest 1600x1200). Po aktywacji Shift+F12 włącza się blur, mniej intensywny niż Rockstarowskie "Definition", ale dający ten sam efekt. A u mnie bez różnicy między patchami. Może w średnich i różnica by wyszła, ale spadki do 20 (a czasem mniej na trzeciej wyspie) są na wszystkich. Rozmiar okna 1360x768 - Edytowane 14 Lipca 2009 przez Harry Lloyd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaRuH Opublikowano 15 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2009 Mój nowy nabytek :razz: Bardzo ładnie prezentują się zmodowane auta w gta4, już powoli ich przybywa i bardzo dobrze, bo stare mi się znudziły już powoli. :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 15 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2009 Jakoś dziwnie przeskalowałeś obrazek czy grasz w takich proporcjach? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaRuH Opublikowano 16 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2009 Jakoś dziwnie przeskalowałeś obrazek czy grasz w takich proporcjach? No właśnie nie wiem o co chodzi, co zrobię screen'a to wychodzą jakieś wąskie. W gta4 gram w 1280x1024, 16:10. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 16 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2009 Właśnie wyjaśniłeś. 1280x1024 po zmniejszeniu da 1024x819. Powinieneś resize-ować do proporcji 16:10, czyli np. 1280x800. Twój monitor rozciąga obraz żeby zapełniał cały ekran, ale screeny wychodzą w proporcjach 5:4, bo takie ma ta rozdzielczość. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzychu25 Opublikowano 16 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2009 Podrzuci ktoś pliczek binkhooked.dll z katalogu głównego? A jeśli jest taki binkw32.dll plik to też poproszę. Wgrałem trainer, a nie zauważyłem, że na 1.0.1 i gra nie chce ruszyć. Jak ma ktoś dobry trainer z godmodem na 1.0.3.0to też bym prosił. Będę bardzo wdzięczny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziuinblack Opublikowano 16 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2009 Polecam ten trainer: http://www.gtagaming.com/downloads/gta-iv/script-mods/2115 Nie potrzeba żadnych ciach!łek, kopiujemy, włączamy GTA i wciskamy F3, gdzie wybieramy sobie jak chcemy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubertgal Opublikowano 17 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2009 A powiedzcie mi, co warto zainstalować, jakie mody, etc. żeby gra "nabrała rumieńców" jednocześnie przyspieszając swoje działanie? W ogóle istnieje taka opcja? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 17 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2009 (edytowane) Polecam ten trainer: 3328148[/snapback] Polecam ten trainer: 3328431[/snapback] Trzeba mieć ASI Loader albo Xliveless żeby działało. :unsure: <_< Edytowane 17 Lipca 2009 przez Lanc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 17 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2009 Trzeba mieć ASI Loader albo Xliveless żeby działało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzychu25 Opublikowano 17 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2009 Wyśle ktoś te pliczki? To jest kilka kB, a będę bardzo wdzięczny :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 17 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2009 Krzychu - http://www.sendspace.com/file/wg6ym8 -> mam tylko taki, nie ma nic innego zawierającego słowo "bink". Lanc - ja się sugeruję tym co pisze w readme, oraz logiką. Skoro jest tam plik ASI, to jakim cudem może działać bez czegoś dodatkowego? radziun pewnie miał już loadera, dlatego mu ten trainer działa od razu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzychu25 Opublikowano 17 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2009 Harry wielkie dzięki! Działa już wszystko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
duzii Opublikowano 17 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2009 Ehh, pograł bym w gta ale po stracie save'ów(a raczej braku starego xlive...) nie mogę sobie poradzić z tym z internetu :I cały xlive wrapper czy jak on ma kompletnie u mnie nie działa : I Męczyłem się już z kilka h i nic... Gta nawet mi się nie odpala po wrzuceniu xlive do folderu z gra: I Mógłby ktoś wrzucić swoje save wraz z folderem xlive? Albo może wie ktoś jak zrobić te save'y by śmigały? Rockstar wymyślił sobie jakieś śmieszne zabezpieczenia jak by nie mogli normalnie folder z save'ami zostawić :I Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vENiZE Opublikowano 17 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2009 Ehh, pograł bym w gta ale po stracie save'ów(a raczej braku starego xlive...) nie mogę sobie poradzić z tym z internetu :I cały xlive wrapper czy jak on ma kompletnie u mnie nie działa : I Męczyłem się już z kilka h i nic... Gta nawet mi się nie odpala po wrzuceniu xlive do folderu z gra: I Mógłby ktoś wrzucić swoje save wraz z folderem xlive? Albo może wie ktoś jak zrobić te save'y by śmigały? Rockstar wymyślił sobie jakieś śmieszne zabezpieczenia jak by nie mogli normalnie folder z save'ami zostawić :I Nie przesadzasz już trochę - ostatnio ponownie przeszedłem GTAIV bez oglądania filmików w 2 dni (2x po około 7-8h). Więc zamiast marnować czas na kombinacje z zapisami, po prostu graj ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzychu25 Opublikowano 17 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2009 Ehh, pograł bym w gta ale po stracie save'ów(a raczej braku starego xlive...) nie mogę sobie poradzić z tym z internetu :I cały xlive wrapper czy jak on ma kompletnie u mnie nie działa : I Męczyłem się już z kilka h i nic... Gta nawet mi się nie odpala po wrzuceniu xlive do folderu z gra: I Mógłby ktoś wrzucić swoje save wraz z folderem xlive? Albo może wie ktoś jak zrobić te save'y by śmigały? Rockstar wymyślił sobie jakieś śmieszne zabezpieczenia jak by nie mogli normalnie folder z save'ami zostawić :I Bardzo chętnie ci wrzucę, ale powiedz gdzie jest ten cały folder xlive? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 17 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2009 O ile rozumiem zabezpieczenia w profilach online (achievementy), to save-y offline powinny działać wogóle bez korzystania z LIVE, tak jak jest np. w Fallout 3. Tam i tak można save-y dowolnie przenosić między profilami, przynajmnij te offline, ale jak nie chcemy zbierać achievementów to można grać wogóle bez LIVE. Tak powinno być w każdej grze. U mnie Xliveless bez problemu działało, save-y się przenosiły do My Documents, a Social Club i LIVE były wyłączone. Ciekawi mnie jedna rzecz - co się stanie po formacie (bez skopiowania XLive) ale w przypadku profilu online. Profil online zapisuje się także na serwerach M$ i można go "zrecoverować" po usunięciu, więc teoretycznie save-y powinny działać. Aż chyba spróbuję bo save-a mam na samym początku gry. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
duzii Opublikowano 17 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2009 Krzychu95 Jeżeli już ustawisz pokazywanie ukrytych folderów masz to w (vista/windows7) C:\Users\nazwa_użytkownika\AppData\Local\Microsoft\XLive lub (xp) C:\Documents and Settings\nazwa_użytkownika\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\Microsoft\XLive\ Potrzebuję folder z save'ami(najlepiej cały GTA IV (C:\Users\nazwa_użytkownika\AppData\Local\Rockstar Games\GTA IV) jak i cały xlive:) Chociaż nie jestem pewien czy coś takiego będzie działać z góry wielkie dzięki!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzychu25 Opublikowano 17 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2009 Oto savy i xlive dla ciebie na kilku serverach http://rapidshare.com/files/256975340/SAVEgtaIV.rar.html http://www.speedyshare.com/226403401.html http://www.megaupload.com/?d=P66BPT0L Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 18 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2009 Jesli kogoś interesuje - save-y z profilów online działają gdy stracimy folder XLive. Wystarczy zrecoverować (czyli pobrać profil z serwerów M$ logując się na swoje konto) gamertaga na którym zostaly stworzone i możemy grać dalej. Trzeba tez skopiować save-y do nowego folderu w katalogu savegames, który stworzy się po pobraniu profilu. Mimo wszystko obecnie już chyba każdy wie, że trzeba ten folder skopiować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaRuH Opublikowano 20 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2009 Mam pytanko, czy jest już jakiś program do gta4 typu GTA Garage Mod Manager? lub inny tego typu, dzięki któremu możemy od razu mieć dany samochód w garażu lub na parkingu a nie go szukać, bawię się teraz w dodawanie nowych fur a jak wiadomo w gta4 trzeba się trochę naszukać by znaleźć interesujący nas samochód. Zainstalowałem sobie już parę nowych aut ale trzech za nic nie potrafię trafić, nigdzie ich nie ma :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzychu25 Opublikowano 20 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2009 Polecam ten trainer: http://www.gtagaming.com/downloads/gta-iv/script-mods/2115 Nie potrzeba żadnych [ciach!]łek, kopiujemy, włączamy GTA i wciskamy F3, gdzie wybieramy sobie jak chcemy :) Ten trainer jest zaje... Robimy tak jak kolega pisał i wszystko jest OK! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chronicsmoke Opublikowano 20 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2009 Mam pytanko, czy jest już jakiś program do gta4 typu GTA Garage Mod Manager? lub inny tego typu, dzięki któremu możemy od razu mieć dany samochód w garażu lub na parkingu a nie go szukać, bawię się teraz w dodawanie nowych fur a jak wiadomo w gta4 trzeba się trochę naszukać by znaleźć interesujący nas samochód. Zainstalowałem sobie już parę nowych aut ale trzech za nic nie potrafię trafić, nigdzie ich nie ma :razz: Spróbuj tego http://www.gtagaming.com/downloads/gta-iv/script-mods/2164 kilka nowych wozów http://www.gtagaming.com/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 20 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2009 (edytowane) na jakim patchu gracie, mam wgrany 1.04 i mam błędy w grafice? Edytowane 20 Lipca 2009 przez Blue Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 20 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2009 Pytasz się nas, czy masz błędy w grafice ? Ja na 1.04 nie miałem błędów, znajomy też nie, może przekręciłeś kompa za mocno. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 20 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2009 Pytasz się nas, czy masz błędy w grafice ? Ja na 1.04 nie miałem błędów, znajomy też nie, może przekręciłeś kompa za mocno. jakich sterów używasz? 185.85? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 20 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2009 (edytowane) na jakim patchu gracie, mam wgrany 1.04 i mam błędy w grafice? Ja mam bledy w grafice na patchu 1.03. Na nowszym nie sprawdzalem bo GTA jest takie jakie jest... - scrapowane ;) BTW a firanki w mieszkaniu wygladaja jak jakies worki... Edytowane 20 Lipca 2009 przez KUBA TM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 20 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2009 Ja mam bledy w grafice na patchu 1.03. Na nowszym nie sprawdzalem bo GTA jest takie jakie jest... - scrapowane ;) BTW a firanki w mieszkaniu wygladaja jak jakies worki... dokładnie mam to samo, a jakie stery? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 20 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2009 dokładnie mam to samo, a jakie stery? Probowalem zarowno 185.81 jak i 182.08 i.... <ściana> Tak jak juz wczesniej napisalem... - crap ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...