iNs Opublikowano 26 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2009 GTA4 lubi bardziej mocnego procka niż grafikę, ale karta odpowiednia tez musi być, na 8600GT grać się da ale trzeba drastycznie ciąć detale, optymalna karta do tej gry to myślę że karty typu HD3850/GF9600 i w górę. Sam gram na sprzęcie z siga, karta 9600gso 768mb, i gra przy całkiem przyzwoitych ustawieniach bardzo ładnie chodzi, patch 3 też dużo dał. co do tego proca chyba masz racje, bo (nie wiem czy to az mozliwe, ale na to wyglada) po lekkim OC mojego proca z def taktow do ustawien jak w sigu mam praktycznie 2x wiecej fps O_o Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaRuH Opublikowano 27 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2009 co do tego proca chyba masz racje, bo (nie wiem czy to az mozliwe, ale na to wyglada) po lekkim OC mojego proca z def taktow do ustawien jak w sigu mam praktycznie 2x wiecej fps O_o Bo tak jest, gta4 lubi dużo mhz i pamięci cache. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzychu25 Opublikowano 27 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2009 (edytowane) Ja mam mało cache i gram na najwyższych oprócz dalekości widzenia i tego czegoś ze szczegółami i jest płynnie jakieś 35FPS. Ostatnio też zmniejszyłem ilość samochodów do 1 bo te ciągłe wypadki mnie bardzo wkużały :P Edytowane 27 Lipca 2009 przez Krzychu95 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chronicsmoke Opublikowano 27 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2009 Ciekawe jak ta gra by chodziła na Xeonach z ilością L2 ponad 10MB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 27 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2009 Pewnie dobrze tylko co z tego ? ;). Optymalizacja i tak jest co najwyżej poniżej przeciętnej dlatego R* nie dostał ode mnie kasy a ja sie musze obejść ze smakiem chociaz nie raz mnie korciło na gta4. Może jak zmienie kompa na dużo lepszego ? Tylko nadal nie bedzie mi sie chciało wydawać kasy nierobom z R*... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iNs Opublikowano 27 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2009 Pewnie dobrze tylko co z tego ? ;). Optymalizacja i tak jest co najwyżej poniżej przeciętnej dlatego R* nie dostał ode mnie kasy a ja sie musze obejść ze smakiem chociaz nie raz mnie korciło na gta4. Może jak zmienie kompa na dużo lepszego ? Tylko nadal nie bedzie mi sie chciało wydawać kasy nierobom z R*... +1, optymalizacji prawie zero, przy def ustawieniach sprzetu zmiana na low a highest to kwestia 3 - 5 fps, a po OC prawie 2x wiecej ... R* spaprali :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bleidd Opublikowano 27 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2009 Ja nawet na low nie mogę normalnie pograć :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzychu25 Opublikowano 28 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2009 Może ktoś podesłać oryginalny plik handling.dat jest on w folderze common/data. Chce go bo ten z realizmu jest strasznie głupi, beznadziejnie się jeździ. Przez instalację spolszczenia przestał działać trainer :angry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 28 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2009 handling - http://www.sendspace.com/file/nbonux Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Adamuss13 Opublikowano 29 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2009 (edytowane) Mam pytanie, czy gdy założę server pod MP lub dołączę się do innego (na PC) kolega na X360 będzie mógł ze mną pograć? #edit: jeżeli nie to czy istnieją jakieś inne z działającym mp multiplatformowym? #edit2: uważam to za debilizm, gdyby PC-towcy i konsolowcy mogli grać razem byłoby o wiele ciekawiej... Edytowane 29 Lipca 2009 przez Adamuss13 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 29 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2009 Niestety nie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 29 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2009 Fakt było by ciekawiej. Na PC są straszne pustki, parę razy grałem to za każdym jednym razem hostowałem, a grało mniej niż 5 osób. Na konsoli to prawie zawsze był komplet graczy, a hostowałem chyba 6 razy na kilkaset wizyt w lobby. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzychu25 Opublikowano 29 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2009 Ale by konsolowcy po [gluteus maximus] dostawali :P No bo przecież na pc się łatwiej steruje. To byłby bezsens. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 29 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2009 Po pierwsze to jeszcze wyścigi są, do nich sto razy lepszy jest pad. A po drugie padem wcale źle się nie celuje w tej grze, o ile włączony jest auto-aim. Wtedy ci cały czas trzyma locka na jakimś playerze i nie musisz celować wcale, co najwyżej lekko sticka do góry z szansą na headshota. Największa przewaga myszki to celowanie z pojazdów, gdyż na padzie wtedy nie ma auto-aima. Poza tym to pad zapewnia dużo wiekszy komfort. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzychu25 Opublikowano 29 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2009 No więc to głupie by było. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 29 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2009 Po pierwsze to jeszcze wyścigi są, do nich sto razy lepszy jest padKierownica , pad do wyscigow konsolowych ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mastertab Opublikowano 29 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2009 Auto-aim to głupi konsolowy cheat nic więcej, żadne uatrakcyjnienie rozgrywki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chronicsmoke Opublikowano 29 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2009 Auto-aim to głupi konsolowy cheat nic więcej, żadne uatrakcyjnienie rozgrywki. Uwielbiam jak w multi dostaje heady przez krzaki bo ktoś gra na autoaimie :[ Dokładnie to żadne uatrakcyjnienie rozgrywki a bardziej głupota bo nie potrzeba tutaj żadnego skilla a bardziej zależy to od szczęścia komu autoaim lepiej działa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heniu Opublikowano 29 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2009 Nie wiem czy bylo wczesniej, ale moze sie przydac. Programik pozwalajacy wypakowac pliki z archiwow GTA 4. Oczywiscie- najfajniejszy do wypakowania muzyki. http://openiv.com/ Bez instalacji. Tylko jak cos chcecie wypakowac to nie dawajcie "extract" tylko "save content"- wtedy wypakowuje z odpowiednim rozszerzeniem. Dla audio- .wav Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 29 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2009 (edytowane) Super, wreszcie sobie wyciągnąłem muzyczki z menu, oraz Pruit Igoe. EDIT. Jakby ktoś wiedział w którym pliku są te "muzyczki" które słyszymy po ukończeniu misji, to proszę o info. Edytowane 29 Lipca 2009 przez Harry Lloyd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubertgal Opublikowano 30 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2009 Czy da się zrobić obraz płyty GTA4 tak żeby można było z niego grać? Co do tego potrzebuje? Czy będzie potrzebny jakiś crack? Dodam, że mam oryginalne GTA. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chronicsmoke Opublikowano 31 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2009 Wgrałem nowego Windowsa i gra nawet do menu nie chce wejść. Wyskakuje to okienko z prośbą o hasło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 31 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2009 GTA4 na XP wymaga SP3. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Duelist Opublikowano 31 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2009 Gra działa normalnie na XP bez SP3. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chronicsmoke Opublikowano 31 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2009 GTA4 na XP wymaga SP3. To jest Windows z SP3. Mam innego Windowsa, format to chyba najszybsze rozwiązanie ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heniu Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Moglby ktos polecic jakies fajne mody wizualne ? Tzn. jakies ktore sprawdzil ze poprawiaja widoki i nie zamulaja za bardzo ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubertgal Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Czy da się jakoś odzyskać usunięty z dysku save? Na przykład z windows live? A może ma ktoś save 30% gry, czyli zrobione pierwsze miasto i mógłby się podzielić.? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba84_2005 Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2009 (edytowane) Gdyby ktoś chciał modowane furki :wink: GTA IV PC: Cars mod pack paczka zawiera podmienione samochody i smilies/wink.gif + speedmeter + simple native trainer 3.9 + niezbędne pliki do ich działania Trainer keys: F3 lub F4 włącza menu num4 - Lewo num6 - Prawo num8 - Góra num2 - Dół num5 - Akceptacja num0 - Cofnij Lista podmienionych samochodów: ADMIRAL - Mazda 3 Sport BANSHEE - Lamborgini Murcielago + mój handling BLISTA - Honda CRX 1991 1.3 BOBCAT - BOBCAT Monster COMET - Porsche Cayman S v2 + mój handling COQUETTE - Mazda RX-7 FD3S EMPEROR - Audi R8 EMPEROR2 - Pontiac 1969 ESPERANT - Mitsubishi Lancer Evolution VIII Tuned FACTION - Mazda RX-7 Standard FELTZER - Mercedes-Benz SL65 AMG FEROCI - Mitsubishi Lancer Evolution VIII FORTUNE - Nissan Skyline R34 GT-R Z-tune INFERNUS - Lamborghini Gallardo LP560-4 + mój handling INGOT - Łada Kombi MANANA - Volkswagen Brasilia ORACLE - BMW M5 e60 PACKER - DAF Cf RANCHER - Ford Mustang Truck RUINER - TOYOTA 300CX SABRE - Nissan 200SX 1995 SABREGT - Ford Mustang Shelby GT500 SCHAFTER - BMW M3 e46 v1.1 SENTINEL - BMW M3 Coupe E46 SULTAN - Mitsubishi Lancer Evo X SULTANRS - Nissan R35 GT-R Mine's Tuned v1.1 SUPERGT - Audi S4 Quattroto + mój handling TURISMO - Ferrari F430 2005 + mój handling URANUS - Subaru Impreza v2 VIRGO - Dodge Charger STR8 CHAVOS - Renault Megane FUTO - Dodge Viper Filmik jak to wygląda: http://www.youtube.com/watch?v=BEO5Rl9QDHI Download: http://rapidshare.com/files/263636739/Mods...y_seba84_v3.exe Edytowane 4 Sierpnia 2009 przez seba84_2005 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kronox55 Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2009 z jaką wersją gry to działa ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba84_2005 Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2009 najnowszą Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...