Skocz do zawartości
KaxxL

Gta 4

Rekomendowane odpowiedzi

No qrwa, kiedy właśnie w ten sposób to robię...pojawia się komunikat o możliwości zmiany utworów za pomocą "n/b" i d**a :wink: Dalej lecą jakieś defaultowe bełty. W poprzednich częściach nie miałem z tym żadnych trudności a tu... :damage_wall:

p.s. O.k. coś tam zaczęło działać, choć niektórych przerywników nie można przewinąć.

Wrzuć to tego folderu skróty do empetrójek, a potem w menu w zakładce Audio w grze kliknij na Full Scan na samym dole, poczekaj chwilke az gra przeskanuje wszystkie wrzucone utwory, potem włącz gre, przestaw na radio Indepedence.fm i "włala" , bedzie grało. Ja nie miałem z tym najmniejszego problemu. :)

A tych gadanych przerywników miedzy utworami nie da sie przewinac. To jest tak zrobione specjalnie, żeby było tak jakby te utwory leciały ze stacji radiowej. Jak Ci to nie pasuje, to mozna to wyłaczyć w menu, takze w zakładce Audio i zrobic tak, żeby grała sama muza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to napisz mi co mam z tym zrobic stery przeinstalowalem i nadal nic http://img126.imageshack.us/my.php?image=beztytuuat5.jpg :|

usun stery calkiem, nastepnie sciagnij do tego X2 najnowsze i powinno chodzic. jesli nie to format i wgrywasz pokolei wszystko (netframeworki itp) jesli wciaz nie bedzie dzialac to oznacza ze masz coś spiracone na kompie, niewiem moze system?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam taki problem z GTA, gdy gram wszystko jest normalnie w miarę chodzi gierka i zbytnio nie przycina się lecz po jakimś czasie zaczyna się strasznie ciąć gra i nie wiem o co chodzi, cięcie na tym polega że gra staje w miejscu na 2 sekundy i 0.5 sekunde jest ruch i znowu na 2-3sekundy stoi nie wiem co jest tego przyczyną i nie przemija to muszę wyłączyć i włączyć grę

AMD core optimizer nie mam wgranego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam taki problem z GTA, gdy gram wszystko jest normalnie w miarę chodzi gierka i zbytnio nie przycina się lecz po jakimś czasie zaczyna się strasznie ciąć gra i nie wiem o co chodzi, cięcie na tym polega że gra staje w miejscu na 2 sekundy i 0.5 sekunde jest ruch i znowu na 2-3sekundy stoi nie wiem co jest tego przyczyną i nie przemija to muszę wyłączyć i włączyć grę

AMD core optimizer nie mam wgranego

a masz dobre stery (najnowsze) i oryginalną grę?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam wszystkich

Ja odam od siebie że gierka bez uaktualnienia śmiga całkiem ok. Dla mnie to co jest na plus to fajnie niszczące się bryczki i ogólnie grywalność.

Jedyny minus "-" to kiepska optymalizacja biorąc pod uwagę grafike...

Odnosnie zniszczeń;)

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Edytowane przez Marcin5611

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

grasz na sprzecie z podpisu ? (masochizm ;/)

dawno na forum nie bylem i nie zmienilem podpisu ;p C2D E4400 2gb ram 8600gt 256 :)

i PS staram sie zagrac ale nie wiem co z tymi teksturami zrobic ... :damage_wall:

Edytowane przez zip_matiz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam GTA4 od dwóch dni. Ogólnie jestem mega zadowolony. Jak ktoś wcześniej pisał grywalność rekompensuje wszystko :)

Trochę problemów było jak się okazuje w moim przypadku GTA było wyczulone na podkręconego procka i resetowało mi kompa. Podniosłem napięcie na procku i narazie jest git majonez :D

Tutaj pliczek z bench'a (sprzęt jak w sigu):

Statistics
Average FPS: 42.52
Duration: 1.13 sec
CPU Usage: 59%
System memory usage: 65%
Video memory usage: 70%

Graphics Settings
Video Mode: 1440 x 900 (59 Hz)
Texture Quality: Medium
Render Quality: High
View Distance: 25
Detail Distance: 37

Hardware
Microsoft Windows XP Professional
Dodatek Service Pack 3
Video Adapter: NVIDIA GeForce 9600 GT
Video Driver version: 178.24
Audio Adapter: Realtek HD Audio output
Intel® Pentium® Dual  CPU  E2160  @ 1.80GHz

File ID: benchmark.cli

Ogólnie jest płynnie czasem jakiś spadek fps widać :) THX R*

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja to dopiero mam dziwna sytuacje z teksturami :razz: szukalem spory kawalek czasu co z tym zrobic ale nic nie udalo mi sie zdzialac... spotkal sie ktos z czyms takim ?

Oprócz tych *nastu osób z poprzednich postów włącznie ze mną to nikt.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi po parunastu minutach grania znikają tekstury. Wtedy przechodzę na pulpit, czekam chwile i przełączam na GTA i pojawiają się tekstury na kilka minut. Jak chcę, aby tekstury były widoczne dłużej to uruchamiam ponownie grę :)

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dawno na forum nie bylem i nie zmienilem podpisu ;p C2D E4400 2gb ram 8600gt 256 :)

i PS staram sie zagrac ale nie wiem co z tymi teksturami zrobic ... :damage_wall:

Spróbuj Systweak Cacheboost.

Wcześniej był ten program podawany i teraz nie mam już żadnego problemu z teksturami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta gra dosyć mocno męczy procka i potrzebuje duzo RAM-u, wiec jak gracie w GTA IV, to wyłączajcie zbedne usługi i programy działajace w tle, np. antywirusy i firewalle, a takze i inne zbedne i niepotrzebnie obciazajace kompa programy, a wtedy gra bedzie działac lepiej i nie bedzie zamulała i gubiła tekstur po dłuzszej grze.

Edytowane przez pawel1710

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja to dopiero mam dziwna sytuacje z teksturami :razz: szukalem spory kawalek czasu co z tym zrobic ale nic nie udalo mi sie zdzialac... spotkal sie ktos z czyms takim ?

Miałem ten sam problem. Podobno pomaga zmiana sterowników na 180.84 chociaż mi pomógł powrót do starych 174.74. Dobrze jak poprzednie sterowniki usuniesz driver cleanerem w awaryjnym.

Edytowane przez yuucOm
nie cytujemy obrazków ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szlag mnie juz trafia z misja Tragedy Revenge czy cos takiego. Raz dostalem rakieta jeszcze zanim wsiadlem do motorowki, drugim razem wskoczylem na smiglowiec LJ i kamera sie "zawiesila" no i wpadlem w budynki, a ten cfok zwial. Teraz rozbil sie smiglowiec Dimitrija, a on zywy (o dziwo) siedzial we wraku i niby pilotowal :LOL Oczywiscie sterowanie jest tak durne, ze szok. Rozpieprzylem sie i restart misji !!! Po raz nty.

Ile kasy sie ma pozniej po skonczeniu fabuly ? Bo te 380 tys powiedzmy, ktore teraz mam to jest nic na moje potrzeby :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tej misji to zupełnie nie pamiętam ale kasy to mniej więcej 2x więcej niż teraz masz

ogólnie w IV mało możliwości do zarabiania, a bronie takie drogie... parę rozpierduch i po kasie...

Akurat to bym zaliczył na plus. W starych gta 3d (szczególnie 3 i VC) nie było na co kasy wydawać ;].

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz w sumie też tak jest, po misji z bankiem za którą dostajemy 250.000$$ możemy do woli dozbrajać się po zęby bo każda kolejna misja to coraz większe pieniądze więc wszystko się wyrównuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

panowie jest może na to jakiś sposób ? od czasu do czasu gra wywija mi takie numery....

Ja miałem cos takiego i mysłałem, że to przez nowe sterowniki 181.00, które zainstalowałem, ale potem wróciłem z powrotem do sterów 180.84 i miałem to samo. Okazało sie, że save jakos chyba sie źle zapisał, bo jak wczytałem innego, starszego save-a, to grafika wróciła do normy i juz było ok, a jak wczytywałem tego najnowszego skopanego save-a, to grafika sie kaszaniła własnie w taki sposób. Zamiast dymu spod kół, czy rury wydechiwej, to własnie sie robiły takie wielkie czarne kwadraty. Spróbuj wczytać jakiegos innego, starszego save-a i zobacz. Powinno sie naprawić. Edytowane przez pawel1710
nie cytujemy obrazków ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi