Skocz do zawartości
KaxxL

Gta 4

Rekomendowane odpowiedzi

Koncowka gry to jakas makabra :lol2: Potrzeba tam chyba 3ciej reki

» Naciśnij aby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler « - "Misja"
Prawie od razu sie rozbilem bo nie umiem rownoczesnie sterowac smiglowcem i strzelac-bez kitu potrzebne sa 3 rece :D:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W moim zmodyfikowanym pliku jest wylaczony bloom (a raczej bardzo mocno ograniczony) ;)

Trochę rozmywa ale mnie się widzi, że to inna metoda renderowania a nie samo "rozmemłanie" obrazu. Przypatrzcie się w słoneczny dzień jak to wygląda. Dodatkowo fajny motionblur jest.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Standardowy bloom jest calkiem ok ale ten po wcisnieciu P jest tragiczny. O ile motion blur w tym efekcie jest fajny o tyle ogolne rozciapanie obrazu na monitorze juz nie :lol: Sam motion blur by sie przydal ale bez tego czegos co powoduje ze grafika wyglada jak na starym tv

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

WOW, na tym podgladowym filmiku wyglada super. Zaraz sprawdzam. Dzieki za linka

edit. gra z motion blurem wyglada po prostu OBLEDNIE! :) zwlaszcza kiedy gnamy noca przez miasto z wlaczona kamera ze zderzaka/maski :blink: cos pieknego, akurat dzisiaj zaczalem grac od nowa wiec mod jak w morde strzelil :D

ps. depth of field wyglada beznadziejnie, w promieniu kilku m od nas wszystko zaczyna sie robic coraz bardziej rozciapane (inaczej to sobie wyobrazalem)

Edytowane przez CarsonPoland

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Harry Lloyd

ps. depth of field wyglada beznadziejnie, w promieniu kilku m od nas wszystko zaczyna sie robic coraz bardziej rozciapane (inaczej to sobie wyobrazalem)

Właśnie dlatego wersja konsolowa wygląda beznadziejnie w porównaniu do wersji PC. Powinny jednak być jakieś opcje graficzne do wyboru w konsolowych grach, oczywiście takie które nie wpływają, bądź wpływają marginalnie na framerate. Depth of field w połączeniu z blurem powoduje że gra momentami wygląda obleśnie (parę metrów od postaci wszystko rozmyte). Bloom jeszcze w tej grze nie jest tragiczny, ale mogli się pokusić o normalny HDR.

Wersja PC z wyłączonymi zbędnymi efektami i na max detalach dla mnie wygląda cudownie. Może daleko do szczytu technologicznego, ale wg mnie do tej gry grafika pasuje idealnie. Widać jaki RAGE ma potencjał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

WOW, na tym podgladowym filmiku wyglada super. Zaraz sprawdzam. Dzieki za linka

edit. gra z motion blurem wyglada po prostu OBLEDNIE! :) zwlaszcza kiedy gnamy noca przez miasto z wlaczona kamera ze zderzaka/maski :blink: cos pieknego, akurat dzisiaj zaczalem grac od nowa wiec mod jak w morde strzelil :D

Więc polecasz "Tweak 5"?

Przekonałem się do nowego GTA i od tygodnia niemal mieszkam w Liberty City :)

Żałuję jedynie, że tak późno, lecz odstraszały mnie wymagania. Jednak wszystkich, którzy nadal myślą, że nie ma co grać na średnich detalach - jak najbardziej namawiam. Dajcie grze szansę i pograjcie chociaż parę godzin. GTA po prostu wsysa :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koncowka gry to jakas makabra :lol2: Potrzeba tam chyba 3ciej reki

» Naciśnij aby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler « - "Misja"
Prawie od razu sie rozbilem bo nie umiem rownoczesnie sterowac smiglowcem i strzelac-bez kitu potrzebne sa 3 rece :D:D

bo gre stworzono z mysla o graniu na konsoli (pad rulez)

ja na X-ie w sumie bardziej sie meczylem aby ten heli dogonic niz pozniej nim sterowac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi przy próbie uruchomienia gry pojawia się błąd "Rockstar Games Social Club: The application has encountered a fatal error and must close".

Zainstalowałem .NET Framework 3.5 i .NET Framework 3.5 SP1. i dalej jest to samo PROSZĘ O POMOC

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy to prawda ze wyłączenie pliku wymiany moze nieznacznie przyspieszyc działanie gta 4 ? ( jezeli chodzi o ciagle doczytywanie). Czy moze jednak gta 4 korzysta w pliku wymiany ?

Wyłączenie pliku wymiany zawsze przyspiesza system/programy (nie tylko GTA4) ... ale musisz mieć na tyle pamięci aby "zmieścił" się uruchamiany program + śmieci systemu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakby ktoś miał problem z ukończeniem gry w 100% bo np. nie może znaleźć srajoptaków lub innego szmelcu na mapie to polecam ten poradnik. Dziś się przypadkiem na niego natknąłem w pobliskim kiosku. Cena to 29,90zł.

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czyli nawet pod XP potrzeba bedzie okolo 4 GB aby przynioslo to jakis efekt...

jezeli chodzi o ukonczenie 100 % (czego sam osobiscie dokonalem :) ) to polecam youtube , znajdziemy dobrze przedstawione wszystkie lokacje gołebi ,stuntjumpow,itd...

Edytowane przez majkick

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po zainstalowaniu gry, równiez miałem podobny problem. Mi pomogło wgranie patcha 1.0.1 i zmienienie rozdzielczości i detali na wyższe :)

p.s. zastanawia mnie jedna rzecz w tej grze, zazwyczaj na ulicach jeżdżą róznordone samochody, jednak zauwazyłem ze jak trafi sie jakies rzadko spotykane autko, lub Brucie zleci nam znalezienie jakiegoś to na ulicach takich samych pojawia się wtedy bez liku ;o

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już od GTA3 była taka przypadłość. Zasłyszana opinia, ale widziałem ostatnio na własne oczy na PSP. Kierujesz jakimś autem, nagle zaczyna się ich pojawiać więcej niż normalnie. Jeśli chodzi o zwykłe auta to raczej się tego po prostu nie zauważa, ale na tych rzadko spotykanych, widać doskonale.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jest z pewnością denerwująca rzecz. Ja to zauważyłem dopiero w GTA Vice City Stories na PSP. Jeszcze bardziej dobija mnie to, że w VCS w czasie pościgu znikają prawie wszystkie samochody(Czasem uda się trafić na pojedyncze samochody). Rozumiem... Blokady drogowe, ale co policja zrobiła z samochodami? Copsy je do wody wrzucili?

Jak jest w tej części? Jak jest pościg to samochody normalnie jeżdżą w normalnej ilości? Jak jest z blokadą drogową? Np. jeśli S.W.A.T ustawi samochody i jakieś kolczatki, to normalnie ruch jest zablokowany, czy może samochody cudem znikają i cała pułapka czeka na mnie?

Jak się ma policja teraz w GTA IV do wykroczeń i przestępstw? Np. czy za zderzenia z innymi samochodami, mogą nas ścigać? Albo np. za szaleńczą jazdę, czy przejeżdżanie na czerwonym, albo demolowanie przystanków, lamp przez zderzenia? Szczerze mówiąc tego mi brakuje i cieszyłbym się, gdyby za to np. policja mogła nas gonić, jeśli zaobserwowała takowy czyn. :D

Edytowane przez KitKat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Harry Lloyd

Nie ma tego, i raczej dobrze, bo na początku by to mogło się wydawać spoko, ale zaraz by zaczęło wkurzać, bo policja jest prawie wszędzie, i chyba beznadziejnie by się grało jak byś non stop musiał przestrzegać prędkości i innych przepisów. W końcu to nie symulator.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sumie to rację masz. Oglądałem gameplaye i tutaj przy 1 gwiazdce się człowiek czuje jak przy 2 w poprzednich częściach. Trochę to dziwne, że jadą sobie 2 sąsiadującymi ulicami 4 radiowozy.

A na czym faktycznie lepiej przejść grę? Z tego co czytam w tym wątku i w necie to padem, ale jak jest z celowaniem na padzie? :> Jak coś to dokupiłbym nareszcie pada, GTA i pograłbym sobie. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja gralem na padzie bo przechodzilem na konsoli, i z pewnoscia wygodniej jest np. latac helikopterem. W samochodzie mozesz jechac ze stala predkoscia, ogolnie to przynajmniej masz wszystkie ruchy w jednym miejscu :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, mam takie pytanie, dziś sprzedałem gta4 na allegro, pytanko takie czy muszę usunąć grę aby dezaktywować klucz do gry by nowy właściciel nie miał problemów z graniem w multi itp?, czy jakoś da radę sam klucz dezaktywować? abym nie musiał usuwać gry, a grałbym sobie na ciastku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi