Pawelek69 Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Szybkie pytanko: czy gra chodzi szybciej pod Vistą czy XP? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DUSZEK2323 Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2009 moze mi ktos podac linke do magic patchera do wersji 1.0.3.0 ? Z gorki dzieki, ale nie moge znalesc nigdzie. Path 1.0.3.0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KitKat Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Czy szybciej chodzi pod którąś, to akurat nie wiem. Można uwzględnić to, że XP żre z 500 MB RAMu mniej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
logimen Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Path 1.0.3.0 chodzilo mi o MAGIC'a do patcha, a nie o latke :D P.S. u mnie strasznie muli po tym patchu, zreszta tak samo jak po 1.0.2.0 :-( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KitKat Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Troszkę dziwne, bo np. ja zainstalowałem 1.0.2.0 i nie zauważyłem przyrostu w wydajności, a jak 1.0.3.0 wrzuciłem, to przyrost był ogromny! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sparki Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Posłuchajcie radia INTEGRY znajomy głos LAZLOWa który jest w GTA już od 3 serii i jego nowe chitchat radio i nowe perypetie :wink: a 3 patch wymiata jak już wcześniej pisałem tak właśnie gta iv powinno wyglądać w dniu premiery przyrost wydajności bardzo zauważalny polecam każdemu. Dobra wracam dalej grać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Posłuchajcie radia INTEGRY znajomy głos LAZLOWa który jest w GTA już od 3 serii i jego nowe chitchat radio i nowe perypetie :wink: a 3 patch wymiata jak już wcześniej pisałem tak właśnie gta iv powinno wyglądać w dniu premiery przyrost wydajności bardzo zauważalny polecam każdemu. Dobra wracam dalej grać A mógłbyś podać jaki masz sprzęt ? :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Posłuchajcie radia INTEGRY znajomy głos LAZLOWa który jest w GTA już od 3 serii i jego nowe chitchat radio i nowe perypetie :wink: a 3 patch wymiata jak już wcześniej pisałem tak właśnie gta iv powinno wyglądać w dniu premiery przyrost wydajności bardzo zauważalny polecam każdemu. Dobra wracam dalej grać U mnie rowniez bardzo zauwazalny przyrost fpsow, teraz bez oc chodzi tak samo jak kiedys z oc - chociaz to moze akurat tez dlatego ze zmienilem mobo i dzieki temu troche lepiej mi sie mem kreci. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sparki Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2009 (edytowane) A mógłbyś podać jaki masz sprzęt ? :).sorry dopiero teraz uzupełniłem profil ustawienia medium high z WYŁ CIENIAMI w rozdzielczości 1280x1024 śmiga bardzo płynnie. A i jeszcze chciałem się podzielić jednym spostrzeżeniem wszyscy kręcą procesory ile tylko mogą ja zauważyłem że to nie ich czestotliwość co przepustowość ramu wpływa mocno na plynność gry może to dlatego że korzystam z polecenia -availablevidmem w commandline w każdym bądź razie ja nie widze różnicy czy procesor jest na 2.5 czy 3Ghz za wyjątkiem głośności chłodzenia :wink: Edytowane 13 Kwietnia 2009 przez sparki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2009 sorry dopiero teraz uzupełniłem profil ustawienia medium high z WYŁ CIENIAMI w rozdzielczości 1280x1024 śmiga bardzo płynnie. A i jeszcze chciałem się podzielić jednym spostrzeżeniem wszyscy kręcą procesory ile tylko mogą ja zauważyłem że to nie ich czestotliwość co przepustowość ramu wpływa mocno na plynność gry może to dlatego że korzystam z polecenia -availablevidmem w commandline w każdym bądź razie ja nie widze różnicy czy procesor jest na 2.5 czy 3Ghz za wyjątkiem głośności chłodzenia :wink: E to świetnie. Może czas na poważnie sie zastanowić nad kupnem własnego GTA4 ;]. Nie chce mi sie czekać na maszyny przyszłości :P. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KitKat Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Bo w testach nawet wychodzi, że duże podkręcenie procka daje niewiele w GTA IV. :) Grunt to nie ograniczanie karty graficznej, więc posiadacze kart - dwurdzeniówek muszą wyciągać maksimum ze swoich procesorów. U mnie coś daje podkręcanie karty graficznej. W sumie 38 MHz na rdzeniach i 50 MHz na pamiątkach w górę i zauważyłem delikatnie mniejsze spadki. W benchmarku zyskałem powyżej 1 FPSa, ale on nijak ma się do realnych sytuacji w grze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Firo Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2009 co do commandline to mozna z tym naprawde zdzialac cuda. Na sprzecie z podpisu gralem na pierwszym patchu w 1024x768 ustawienia medium i suwaki na min a ruch uliczny na 30. Po wpisaniu paru komend ilosc widocznej pamieci w grze zwiekszyla sie do 400 paru i gra dostala naprawde niezlego kopa. Teraz 1024x768 high/high | dystans 15 ruch uliczny na 50. Ponad to gra wkoncu przestala gubic textury i doczytywac obiekty po szybkim odwroceniu sie za siebie :D takze polecam pokombinowac z tym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darekk3212 Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Witam . Kurde mam tkai problem z gta, wszystko pieknie smigalo i przez przypadek zmienielm rozdzielczosc ekranu i teraz mam cos na monitorze " Change Refeq" cos takiego .... i nie moge nic znalesc w necie... Reinstlowalem Gta i tez nie pomoglo ;// Da sie jakos zmienic rozdzielczosc nie wchodzac do gry? Dziekuje za odpowiedz. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Witam . Kurde mam tkai problem z gta, wszystko pieknie smigalo i przez przypadek zmienielm rozdzielczosc ekranu i teraz mam cos na monitorze " Change Refeq" cos takiego .... i nie moge nic znalesc w necie... Reinstlowalem Gta i tez nie pomoglo ;// Da sie jakos zmienic rozdzielczosc nie wchodzac do gry? Dziekuje za odpowiedz. Pozdrawiam Moze sprobuj wywalic swoj profil i wszystkie pliki z ustawieniami jakie sobie GTA zrobilo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darekk3212 Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Moze sprobuj wywalic swoj profil i wszystkie pliki z ustawieniami jakie sobie GTA zrobilo. gdzie te pliki znajde? i jak moga sie nazywaC? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek911 Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Guard mod rządzi :) Brakuje mi tylko trick'ów w stylu VC np: crazy pedestrians i byłby wypas :) pzd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2009 gdzie te pliki znajde? i jak moga sie nazywaC? X:\Documents and Settings\[nazwa profilu]\Local Settings\Application Data\Rockstar Games\ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darekk3212 Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2009 X:\Documents and Settings\[nazwa profilu]\Local Settings\Application Data\Rockstar Games\ tak z tym ze instalowalem to na D , a dysk d to u mnie taki surowy dysk z grami , i tam sie nie tworza takiego typu pliki , a w tym co mowisz nie mam zakladki rockstar games.. :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2009 tak z tym ze instalowalem to na D , a dysk d to u mnie taki surowy dysk z grami , i tam sie nie tworza takiego typu pliki , a w tym co mowisz nie mam zakladki rockstar games.. :/ A na tym dysku co masz system tez nie masz tego katalogu? Ofc jesli masz system w polskiej wersji to bedziesz mial inne nazwy tych katalogow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darekk3212 Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2009 (edytowane) A na tym dysku co masz system tez nie masz tego katalogu? Ofc jesli masz system w polskiej wersji to bedziesz mial inne nazwy tych katalogow. Dziekuje problem rozwiazany LEcz pojechal sie koljeny problem :/ Gralem te Modyfikacje i gra nie chce mi startowac :(( Wlaczam ja i nic sie nie dzieje wraca mi odrazu do windowsa .. Co to moze byc?:/ Edytowane 13 Kwietnia 2009 przez Darekk3212 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KitKat Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Do każdego patcha są pliki, które należy wrzucić, żeby w ogóle umożliwić uruchomienie modów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzychu25 Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Takie pytanko: Czy szybkość odświerzania, którą można ustawić zależy od komputera czy monitora? np. miałem nastawione 1280x1024 i było 75Hz, a jak nastawiłem 1600x1200 to jest tylko 65Hz. Po godzinie strasznie boli mnie łeb. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Duelist Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Od monitora. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Jeśli masz monitor CRT to lepiej ustawić przynajmniej 85hz, ja sobie nie wyobrażam pracy przy kompie z odświeżeniem 75hz i mniej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Ja 7 lat siedziałem na 75 Hz i niestety są tego negatywne efekty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Ja 5 lat przy 60hz i jestem zdrowy. Tak wiec to zalezy od organizmu ;) sorry za ot Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Ja 5 lat przy 60hz i jestem zdrowy. Tak wiec to zalezy od organizmu ;) sorry za ot OT: Wspolczuje oczom, a czy takie zdrowe sa Twoje oczy to akurat nie bylbym tego taki pewien. :( W kazdym badz razie 60hz na CRT jest niemilosierna kara dla oczu, jak nie odrazu to po pewnym czasie wyjdzie i to z bardzo duza szkoda dla oczu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzychu25 Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2009 (edytowane) Dzięki piękne :) Już niedługo będę miał pewnie jakiś nowy telewizor, to na nim będę grał :P Mój monitor piszczy przy 85Hz jak... czaicie ten piszczący dzwonek co wkręca się w głowę?... to tak piszczy. GTA IV cały czas mnie zaskakuje! Zawsze grałem na 1280x1024 wszystko high, a suwaki 30,50,100,5 i trochę przycinało (25-30FPS) Teraz przestawiłem na 1600x1200 wszystko jak się dało najwyżej i... jak ręką odjął (35-40FPS w tych samych miejscach) :ploom: Dziwne nie? Edytowane 15 Kwietnia 2009 przez Krzychu95 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KitKat Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2009 (edytowane) Niekoniecznie. :D Fajna rzecz jest z tym, że u niektórych przy View Distance na 100, chodzi płynniej niż na np. 50. :D Edytowane 15 Kwietnia 2009 przez KitKat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Gra wtedy gubi obiekty i tekstury w oddali , dlatego lepiej "chodzi" ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...