Skocz do zawartości
KaxxL

Gta 4

Rekomendowane odpowiedzi

wojtaszekwojtaszek napisał(a):

to juz znalazlem wczoraj ;) tylko mam problem bo mi sie nie uruchamia windows live :( mam go zainstalowanego. mam patch 1.0.3.0 i crack http://xxxxxxxxxxx/GTA_I...0.3.0_Crack.rar . jakies pomysly? :)

Proponowalbym najpierw skasowac swojego posta, potem przeczytac regulamin i dopiero wtedy zaczac pisac posty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja sam znalazlem odpowiedz :) i to bardzo prosta :D otoz wystarczylo rozpoczac nowa gre aby w moich dokumentach utworzyl sie folder savegames. i zamienilem to na save zapisane w XP X:\Documents and Settings\nazwa użytkownika\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\Rockstar Games\GTA IV\savegames. i tyle :D dziala! bez zadnego kopiowania rockstargames i innych :D nie wiem jak to mozliwe.moze to dzieki crackowi?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie mogę zaimportować save'ów z XP do Win7. Mam cały katalog Rockstar, Xlive, podmieniam ręcznie - nie działa. Tworze pierwszy nowy save, podmieniam - nie działa. Używam Xlive Wrapper - gra się w ogóle przestaje uruchamiać bez żadnej przyczyny. Jakieś pomysły? Nie mam ochoty rozpoczynać gry od nowa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

B4zyl napisał(a):

Nie mogę zaimportować save'ów z XP do Win7. Mam cały katalog Rockstar, Xlive, podmieniam ręcznie - nie działa. Tworze pierwszy nowy save, podmieniam - nie działa. Używam Xlive Wrapper - gra się w ogóle przestaje uruchamiać bez żadnej przyczyny. Jakieś pomysły? Nie mam ochoty rozpoczynać gry od nowa.

zainstaluj najnowszy patch i crack. i wtedy zrob tak jak ja .musi zadzialac :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

zainstaluj najnowszy patch i crack. i wtedy zrob tak jak ja .musi zadzialac icon_smile3.gif

Dzięki działa. Tylko ja skopiowałem całe 3 katalogi - GFWLive, Rockstar Games i XLive.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzę, że w tej grze przede wszystkim ważny jest procesor, a dopiero potem karta graf. Ludzie z dużo gorszą kartą niż moja ale mocniejszym procesorem mają o kilka-kilkanaście klatek więcej i ogólnie większą płynnośc rozgrywki. W dodatku po pewnym czasie gry płynnośc znacznie spada i dopiero po wizycie w domku i zasevowaniu płynnośc wraca do tradycyjnego poziomu... Parodia... Za brak optymalizacji twórców powinni rozstrzelać. 140zl za betę... :-|

Edytowane przez blood2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No Ameryki to ty nie odkryłeś. Gta lubi więcej niż dwa rdzenie. Gra na praktycznie max suwakach i detalach jest realna na quadach bądź phenomach. Olookaj parę filmików na youtube to sie utwierdzisz tym bardziej w tym fakcie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Firekage

Powiem , ze i do mnie dotarla wreszcie paczka z gierka. I jak? Tak , ze grac sie nie da. Nie sadzilem , ze GTX260 nie pociagnie tego , nie wiem co jest grane , ale z 5FPS to lekka porazka. To sobie pogralem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość chronicsmoke
  Firekage napisał(a):

Powiem , ze i do mnie dotarla wreszcie paczka z gierka. I jak? Tak , ze grac sie nie da. Nie sadzilem , ze GTX260 nie pociagnie tego , nie wiem co jest grane , ale z 5FPS to lekka porazka. To sobie pogralem.

Może podaj całą konfigurację?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Firekage

Generalnie w 1280x720 na LOW to chodzi...ze struttinfiem non stop , szarpanie. Eh , odechciewa sie trzymania kompa widzac jak takie cos lazi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość chronicsmoke
  Firekage napisał(a):

Generalnie w 1280x720 na LOW to chodzi...ze struttinfiem non stop , szarpanie. Eh , odechciewa sie trzymania kompa widzac jak takie cos lazi.

Windows 7 to dopiero beta więc pobaw się sterami. Ale pierwszy raz widzę, żeby komuś na dobry kompie tak źle chodziło. Coś zrobiłeś źle. Zainstalowałeś wszystko?

http://www.forum.wiaderko.com/poradniki-do...-problemow.html

Bawiłeś się trybami zgodności? Zrób commandline.txt w folderze z grą i po spacji wpisz -fullspecaudio

Edytowane przez chronicsmoke

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość chronicsmoke
  sonic napisał(a):

mozna zmienic to sterownie kamera za pomoca myszki podczas jazdy samochodem?

Patrz kilka postów wyżej ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość chronicsmoke
  SubMaFioZo. napisał(a):

Witam nie testowałem tych 181 sterów :> postaram się poprawić wynik podkrecajac karte na max :> a procka na max.

Na 7 mam słaby wynik nie pamiętam ile ale słabo.

Ja to robiłem.

OC GPU dało uwaga, cały 1 FPS :lol:

OC E6300 z 1.8 do 2.8 dało z 28 FPSów w benchu do 44 FPSów po OC.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam ktoś może podobny komputer do mojego ? W bechmarku na max detalach w rozdziałce 1280x1024 mam

Statistics

Average FPS: 44.41

Duration: 37.40 sec

CPU Usage: 57%

System memory usage: 66%

Video memory usage: 78%

Graphics Settings

Video Mode: 1280 x 1024 (60 Hz)

Texture Quality: High

Render Quality: Highest

View Distance: 68

Detail Distance: 100

Hardware

Microsoft Windows XP Professional

Dodatek Service Pack 3

Video Adapter: ATI Radeon HD 4800 Series

Video Driver version: 6.14.10.6947

Audio Adapter: Realtek HD Audio output

AMD Phenom II X4 920 Processor

File ID: benchmark.cli

Odpalam grę i na takich ustawieniach mam 15-25 fpsów.Dam wszystkie detale na low i mam fpsow 30-40 :D Oczywiście w podczas jazdy autem bo chyba stanie w pomieszczeniu z kamera w ziemie się nie liczy nie :D ?Na low detalach(wszystko minimum) fpsy spadały poniżej do 20 :) Nie wiem czy ta gra jest taka niezoptymalizowana ale na prawdę chodzi beznadziejnie xD Gdzie się sprawdza jaką się ma wersje gry ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Firekage
  chronicsmoke napisał(a):

Windows 7 to dopiero beta więc pobaw się sterami. Ale pierwszy raz widzę, żeby komuś na dobry kompie tak źle chodziło. Coś zrobiłeś źle. Zainstalowałeś wszystko?

http://www.forum.wiaderko.com/poradniki-do...-problemow.html

Bawiłeś się trybami zgodności? Zrób commandline.txt w folderze z grą i po spacji wpisz -fullspecaudio

Olalem ich "patenty" - swiezy Seven , te same stery , postawiony Raid + 3 pacz do GTA4 = 1680x1050 high i ok. Cieniowanie DST to jednak porazka...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Firekage napisał(a):

GTX260

E8200

4GB ramu.

Seven 7100.

Podkręć proca do przynajmniej 3,4ghz i zobacz jak będzie chodzić :D. GTA to przede wszystkim procek :rolleyes: .. Możesz również pobawić się CCleanerem ;).

Spróbuj również grać BEZ patcha 1,3 i najnowszego Live.. U mnie te najnowsze super aktualizacje odjęły z 5 klatek (na dodatek po dłuższej grze FPS spadał..). Polecam patch 1.2 i pierwotną wersję Live (no chyba że chcesz grać w multi to niestety musisz mieć wszystkie aktualizację)..

Edytowane przez david11

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość chronicsmoke
  sparki97 napisał(a):

Ja u siebie też zauważyłem pewną prawidłowość mianowicie po odłączeniu kabla sieciowego jest pare klatek wiecej a i chwilowy spadek ilości klatek jest mniejszy. Dziwna ta gra :blink:

Możliwe, że to przez Live. Ta usługa to jedna wielka porażka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Firekage
  david11 napisał(a):

Podkręć proca do przynajmniej 3,4ghz i zobacz jak będzie chodzić :D. GTA to przede wszystkim procek :rolleyes: .. Możesz również pobawić się CCleanerem ;).

Spróbuj również grać BEZ patcha 1,3 i najnowszego Live.. U mnie te najnowsze super aktualizacje odjęły z 5 klatek (na dodatek po dłuższej grze FPS spadał..). Polecam patch 1.2 i pierwotną wersję Live (no chyba że chcesz grać w multi to niestety musisz mieć wszystkie aktualizację)..

2 posty nad Twoim jest moj rozwiazanie problemu...

Szukanie starego live? Praktycznie niemozliwe - zasysa updejt z msu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ściągasz najnowszego patcha i nie musisz instalować poprzednich ;).

Proszę link: http://www.rockstargames.com/support/IV/PC/patch/index.html

A co do mojego problemu.. Nikt nie zna odpowiedzi? :(

Edytowane przez david11

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi