Skocz do zawartości
KaxxL

Gta 4

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Harry Lloyd

Kompa masz na tyle marnego że chyba wybrał bym wersję konsolową. U siebie też bym nie próbował, dlatego jak na razie przeszedłem grę na konsoli. Niestety konsolowa wersja ma dwie gigantyczne wady - ochydny blur, i ochydny depth of field. Niestety na konsoli nawet tak prostych "efektów" nie da się wyłączyć.

Sens grania na kompie wg mnie minimum od medium, GTX 260 zapewni w miarę przyzwoitą rozgrywkę, oczywiście w Full HD, bo mniejsza rozdziałka się do tej gry nie nadaje.

Edytowane przez Harry Lloyd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie jestem debilem :) nie będę grać na kompie z siga. Jak wygląda wersja na konsolkę to wiem, mi odpowiada :) Poczekamy zobaczymy ;p W sumie to poczekam chyba na 2xDLC na płycie + podstawka do października bo palić to mi się nie pali. Ale czysto z ciekawości chciałbym zobaczyć jak gra wygląda na LOW. Harry, gdybyś grywał w H3, to możesz mnie zawsze zapraszać :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!Miał ktoś może problem z misja "out of commision"? Cała misja jest banalna gdyby nie to że nie mogę wskoczyć do helikoptera ... Wciskam ta spację i nic się nie dzieje .. czasem trochę drgnie jak by miał się zamiar podciągnąć ale zaraz wraca spowrotem na dół... Próbowałem już z 10 razy i nic :I

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

duzii napisał(a):

Witam!Miał ktoś może problem z misja "out of commision"? Cała misja jest banalna gdyby nie to że nie mogę wskoczyć do helikoptera ... Wciskam ta spację i nic się nie dzieje .. czasem trochę drgnie jak by miał się zamiar podciągnąć ale zaraz wraca spowrotem na dół... Próbowałem już z 10 razy i nic :I

W spacje trzeba stukac a nie nacisnac raz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chore :I to już dzisiaj nie będę próbował bo głośno mi spacja chodzi i wszystkich w domu obudzę xD Albo zaraz spróbuję i przycisk zmienię na LPM

Nie no... nie mogę tego przejść xD przestawiłem sobie skok na lpm i na początku szło dobrze, potem naglę jak by się podciąga i znowu spada z startowej pozycji i no chwile pozniej spada do wody :I A naciskam naprawdę szybko ; p ...

Edytowane przez duzii

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

duzii napisał(a):

Chore :I to już dzisiaj nie będę próbował bo głośno mi spacja chodzi i wszystkich w domu obudzę xD Albo zaraz spróbuję i przycisk zmienię na LPM

Nie no... nie mogę tego przejść xD przestawiłem sobie skok na lpm i na początku szło dobrze, potem naglę jak by się podciąga i znowu spada z startowej pozycji i no chwile pozniej spada do wody :I A naciskam naprawdę szybko ; p ...

W takim razie da sie szybciej. :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak grałem w gta sa :D I pamiętam jak się na bieżni pykało xD Ale tutaj mi jakoś nie wychodzi :P Teraz spróbuję jeszcze raz : p

Ta gra mnie wykończy ... znowu nie wyszło: P ale było lepiej ... u was też ta kamera tak lata jak napierdzielacie w ta spacje ?

Edytowane przez duzii

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Harry Lloyd

Z tym naciskaniem klawisza to musi być coś skopane. Na konsoli normalnie można sobie spokojnie naciskać przycisk na padzie i Niko bez problemu znajdzie się w helikopterze.

A w San Andreas wcale nie trzeba było aż tak szybko naciskać klawiszy na siłowni, czy przy normalnym sprincie. Spokojnie mogłem to robić jednym palcem nawet na najwyższych levelach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra powiem tak .U mnie to jest nie możliwe zrobić ta misję... przed samym helikopterem zmieniam sobie ustawienia skoku na lpm i napierdzielam ostro ze juz szybciej nie moge i gowno sie dzieje .. Mógł by mi ktoś przejść tą misję? Byłbym bardzo wdzięczny ...

http://odsiebie.com/pokaz/3483626---a832.html (spakowałem wszystkie save'y bo nie wiedziałem który jest odpowiedni ... )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

szczupak01 napisał(a):

Nie jestem debilem :) nie będę grać na kompie z siga. Jak wygląda wersja na konsolkę to wiem, mi odpowiada :) Poczekamy zobaczymy ;p W sumie to poczekam chyba na 2xDLC na płycie + podstawka do października bo palić to mi się nie pali. Ale czysto z ciekawości chciałbym zobaczyć jak gra wygląda na LOW. Harry, gdybyś grywał w H3, to możesz mnie zawsze zapraszać :)

Ja nie mam zbytnio możliwości postawienia nowego systemu, zabaw ze sterownikami itd. - zadowala mnie granie w 800x600 na low/med. Rozgrywka jest w miarę płynna, zrobiłem już tak trochę ponad 60% gry.

System mam zawalony, delikatnie go podrasowałem (usługi, tego typu bzdury - XP Pro), podkręciłem trochę cepa (3.4 GHz), memki na ~900 na piątkach. Grafika też nieco przetaktowana, mnie to wystarcza.

CFG: E2160, 2GB, 7950GT.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jak ? Byłby ktoś tak uprzejmy i przeszedł mi 1 misję (out of commision)? Bardzo był bym wdzięczny.Jest to jakieś 10 minut roboty max.Chciał bym jeszcze gta trochę pomęczyć (misje poboczne itp) :I Jak by ktoś chciał pomoc: SAVE

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

duzii napisał(a):

To jak ? Byłby ktoś tak uprzejmy i przeszedł mi 1 misję (out of commision)? Bardzo był bym wdzięczny.Jest to jakieś 10 minut roboty max.Chciał bym jeszcze gta trochę pomęczyć (misje poboczne itp) :I Jak by ktoś chciał pomoc: SAVE

Nie miałem jej jeszcze, więc Ci nie pomogę. Nie chce psuć sobie zabawy. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak walnołeś już 60% gry to nie długo będziesz miał:)Ja u siebie na 60% już to zrobiłem, widocznie ty więcej misji pobocznych robiłeś. Jak zrobisz u siebie to pomógłbyś i mi :) ? Jak tak to idź graj ! ^_^

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

duzii napisał(a):

Jak walnołeś już 60% gry to nie długo będziesz miał:)Ja u siebie na 60% już to zrobiłem, widocznie ty więcej misji pobocznych robiłeś. Jak zrobisz u siebie to pomógłbyś i mi :) ? Jak tak to idź graj ! ^_^

Jestem w momencie
» Naciśnij aby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler « - "około 60% gry"
Pegorino kazał mi pracować dla Dimitriego. Jestem przed wyborem, czy ubić zdrajcę, czy ma mnie zdradzić ponownie ;>
.

Na razie grać nie idę, bo obowiązki służbowe wzywają. Odezwij się za dzień/dwa. ;)

Edytowane przez wistler

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Zebrałem się w sobie, zaryzykowałem i kupiłem w końcu tą gierkę. Wszystko fajnie, działa nawet, było trochę problemów z rejestracją w windows live. Denerwuje mnie jedna rzecz, ząbki na krawędziach ...

Widziałem kilka stron wcześniej fajne screeny, czytałem też o niejakim down... coś tam, skalowaniu itd, ale trochę tego nie kumam. Przytępawy z tego jestem. Istnieje jakaś możliwość, żeby nie było tych ząbków ? Gram w rozdziałce 1680x1050. Czyli jak to jest ? Mam przestawić 1680x1050 na 2560 w sterach grafy czy na odwrót ? Nie instalowałem jeszcze żadnych patchy, bo nie wiem czy jest sens.

Dzięki za odpis.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Według Niemców to się robi tak:

1. Ściągasz stosowny sterownik monitora:

-x86

-x64

2. Instalujesz sterownik poprzez menadżer urządzeń

3. Wchodzisz do Nvidia Control Panel > Display > Change flat panel scaling i zaznaczasz "Use Nvidia scaling with fixed-aspect ratio"

4. Teraz idziesz do zakładki Dispaly > Manage custom resoutions i wprowadzasz wybrane parametry

Instalowanie patchy jest jak najbardziej zalecane. Wzrost wydajności będzie widoczny gołym okiem.

Edytowane przez -=Qroń=-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi