Skocz do zawartości
KaxxL

Gta 4

Rekomendowane odpowiedzi

Według Niemców to się robi tak:

1. Ściągasz stosowny sterownik monitora:

-x86

-x64

2. Instalujesz sterownik poprzez menadżer urządzeń

3. Wchodzisz do Nvidia Control Panel > Display > Change flat panel scaling i zaznaczasz "Use Nvidia scaling with fixed-aspect ratio"

4. Teraz idziesz do zakładki Dispaly > Manage custom resoutions i wprowadzasz wybrane parametry

Instalowanie patchy jest jak najbardziej zalecane. Wzrost wydajności będzie widoczny gołym okiem.

Dzięki. Robił ktoś już tą metodą ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

minelo 80 minut, jest 1 plyta nadal a pasek postepu ze 20%

naped cicho lata, dysk tez pracuje, po folderze widze ze zainstalował sie 1,03 GB dopiero.... to norma?

kompa na instalce na noc zostawic ?

Edytowane przez wirion

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

minelo 80 minut, jest 1 plyta nadal a pasek postepu ze 20%

naped cicho lata, dysk tez pracuje, po folderze widze ze zainstalował sie 1,03 GB dopiero.... to norma?

kompa na instalce na noc zostawic ?

Zdecydowanie za długo, coś się sknociło. Mi gta4 instalowało się 25min.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Harry Lloyd

Na pewno coś z napędem. Jeśli instalujesz z czytnika Blu-ray to zapewne on jest winny. Sam mam czytnik Blu-ray i nadaje się on tylko do czytania płyt BD. Z zarówno CD jak i DVD sobie radzi strasznie marnie, do tego wydaje jakieś dziwne dźwięki. Do starszych typów płyt lepiej mieć DVD-ROM bądź DVD RW.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gra zainstalowana, musze przyznać ze jestem rozczarowany, oddaje do sklepu i instaluje gta san andreas : ) grafika to nie wszystko..... (jak dla mnie)

ale co by nie mówić mi całkiem nieźle śmiga na takim configu

PS:

byłem w media markt oddać gre, powiedzieli mi ze nie mozna gier oddawać, ja mówie czemu, oni na to ze gier sie nieoddaje, ja na to prosze mi to w regulaminie pokazać.... oczywiście niepokazał ale wystawił fakture koleś zeby sobie w tej cenie coś wybrał, gotówki nie chciali oddać, ani w kasie ani na dziale ani w serwisie ani w punkcie obsługi.... wiec kupiłem do laptopa karte dzwiękową 5.1....

jak wspomniałem ze istnieje mozliwość zwrotu towaru w 10d to wszyscy, cała ich ekipa, ze o czymś takim nie słyszeli....

Edytowane przez wirion

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak wspomniałem ze istnieje mozliwość zwrotu towaru w 10d to wszyscy, cała ich ekipa, ze o czymś takim nie słyszeli....

Nie słyszeli bo taka możliwość nie istnieje.

Zwrócić możesz tylko wtedy gdy kupowałeś przedmiot poza siedzibą firmy (przez internet na przykład).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie zwłaszcza, że są gry które można ukończyć na spokojnie w 1 dzień, a większość tytułów w max. 5 dni jakby tak każdy sklep oddawał kasę do 10 dni to nie byłby to sklep, a swoista wypożyczalnia gier i to za friko jeszcze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PS:

byłem w media markt oddać gre, powiedzieli mi ze nie mozna gier oddawać, ja mówie czemu, oni na to ze gier sie nieoddaje, ja na to prosze mi to w regulaminie pokazać.... oczywiście niepokazał ale wystawił fakture koleś zeby sobie w tej cenie coś wybrał, gotówki nie chciali oddać, ani w kasie ani na dziale ani w serwisie ani w punkcie obsługi.... wiec kupiłem do laptopa karte dzwiękową 5.1....

I bardzo dobrze zrobili, produkt był sprawny to niby czemu mieli oddać kasę?, to jest śmieszne próbować oddać grę bo się nie spodobała.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w ciagu 10 dni mozna bez uzasadnienia zwrocic kazdy towar... no zalezy od sklepu, MM widze wyjatek jedyny z jakim sie spotkałem. W necie w sklepach poparte prawnie bez regulaminu wewnetrznego.

teraz bede brał pod uwage przy kupnie czegokolwiek inne czynniki no ale zle nie jest.... kupiłem dzwiek... i tak mialem to zrobic...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Harry Lloyd

I bardzo dobrze że nie oddali ci kasy. Szkoda że wogóle umożliwiają wymianę, bo potem inni kupują przepakowane używki w cenie nówki. Totalnie idiotyczny pomysł z jakimiś możliwościami zwrotu używanego towaru.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze ja dołożę coś do tego OT.

Pomyślcie sobie macie sklep przychodzi 100 typa i kupuje 100 gier każda po 150 zł zadowoleni liczycie zyski, po 3 dniach kiedy wszyscy przeszli już grę zwracają je i żądają wymiany na inną grę czyli w cenie 1 mają 2, co gorsza po 3 dniach mogą zwrócić i znowu zażądać kolejnej gry.

Teraz inaczej kupuje Orange Box-a wklepuje klucz na steam-a oddaje do sklepu biorę kolejną grę wklepuje i znowu mam 2 gry w cenie 1 mogę liczyć na to, że akurat nikt nie kupi tego egzemplarza z tym kluczem, a nawet jak kupi to sam będzie musiał udowodnić Valve, że grę nabył legalnie, przychodzi do domu chce grać a tu lipa bo klucz zajęty w grze którą dopiero co kupił.

To tak jak z majtkami kupiłby ktoś je gdyby wiedział, że przez 9 dni ktoś inny nosił je na swojej dup...

Edytowane przez mastertab

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym się po prostu wstydził iść do sklepu i bez powodu zwrócić towar. A gdyby była to upadająca firma której zależy na każdej złotówce? Jesteś burak i dziecko szczęścia że ci się udało!! Takie jest moje zadanie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co mi wiadomo to jest tak jak ktoś wcześniej napisał. Zwracać mogą tylko w przypadku zamówień przez Internet. Zwłaszcza, że przed zakupem danego przedmiotu nie możesz go obejrzeć dokładnie na własne oczy. Oczywiście zależy to od samego sklepu, ale o zwrotach w normalnych sklepach raczej nie słyszałem. No może poza sklepami z ciuchami. Tam częściej wymieniają i czasem oddają kasę. Ale oddawanie gry do sklepu to jak oddawania filmu. Za równo film i grę można przejść w jeden dzień. Żaden normalny sklep by na to nie poszedł, bo by nie mieli zysku. To nie Mediateka.

Co do gry to uważam, że już San Andreas mnie szybko nudził. W GTA 4 po za kilkoma głównymi misjami nic mnie zbytnio nie zachwyciło. Jeżdżenie po mieście na początku każdej części GTA jest ciekawe, bo nie znamy miasta. W przypadku GTA4 to frajda jest większa, bo raz, że mamy znacznie większy teren do zwiedzania. Do tego większa interakcja z otoczeniem i nowe możliwości jak chodzenie na randki, czy na spotkania z przyjaciółmi. I wiele innych szczegółów. Jednak i to po czasie się nudzi. ;)

Edytowane przez Devil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesteś burak i dziecko szczęścia że ci się udało!!

Dzieckiem raczej już nie jestem... ale sentyment do serii pozostał...

Co do samego zwrotu gier, można powiedzieć faktycznie ze da się przejść czy coś.... ale zostawmy inne zakupione przedmioty... np kupisz szafe, okazała sie za duża na szerokość, to sobie oddasz, sklep sprzeda komuś innemu.... tak samo mozna powiedzieć o zwrotach przez internet ze ryzykują tym ze nagle 1000os sobie coś odda.... ale tak sie nie dzieje, z założenia ktoś coś kupi bo potrzebuje np.... Z waszych wypowiedzi można wysnuć wniosek , że najlepiej jakby zwrotó i gwarancji nie było bo pół Polski sie zjedzie z oddaniem... no widzicie... a jegnak zwroty i gwarancje SĄ, w internecie obowiązkowe, w wiekszości sklepów regulaminowe... i jakoś te pół Polski nie wpada zrealizować możliwość....

Koniec OT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie chodzi mu o "drunk camera" tylko o to że na serio dziwnie się steruje myszką. Najpierw skręca kamera a nico ma laga. (albo na odwrót wkurzające to jest. A podczas jazdy autem to już masakra. Zakręt o 90* to duża szansa na wypadek, a 180* już prawie stuprocentowo:P Nie ma moda który by przypinał kamerę na sztywno do tyłu auta/postaci?

Edytowane przez Sysak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi