Skocz do zawartości
KaxxL

Gta 4

Rekomendowane odpowiedzi

Źle mnie zrozumiałeś, chodziło mi o to, że grę można przejść, bez czytania jakichkolwiek dialogów, bo zawsze masz wszystko zaznaczone.

Ja rozumiem dość sporo (nie wszystkie :unsure: ) dialogów w GTA i nie mam problemów z wykonywaniem misji.. Ale chodzi mi przede wszystkim o klimat! Całkiem inaczej się gra jak widzisz wszystko w swoim języku..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawdziłem w grze sprzęt jak w sigu. Może się komuś przyda ta informacja. Pograłem trochę, jest płynnie.

Statistics

Average FPS: 62.09

Duration: 37.01 sec

CPU Usage: 36%

System memory usage: 60%

Video memory usage: 100%

Graphics Settings

Video Mode: 1920 x 1200 (60 Hz)

Texture Quality: High

Texture Filter Quality: Very High

View Distance: 39

Detail Distance: 54

Hardware

Microsoft® Windows Vista" Ultimate

Service Pack 1

Video Adapter: NVIDIA GeForce GTX 285

Video Driver version: 182.08

Audio Adapter: Realtek Digital Output (Realtek High Definition Audio)

Intel® Core i7 CPU 920 @ 2.67GHz

File ID: Benchmark.cli

Edytowane przez atomel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Włodi - załóż konto Xbox Live na brytyjskiej stronie a nie na polskiej. Na xbox.com zmień region na np. UK, wtedy kliknij Join Xbox Live. Przejdzie ci na stronę Live gdzie kliknij na Sign In.

Treaz tylko się tam nie loguj, tylko po prawej stronie podaj maila którego jeszcze nie rejestrowałeś i kliknij Sign Up.

Zadziałało! Wielkie dzięki stary!

Mam jeszcze jedno pytanie: jak znaleźć polaków w multi? Da sie wogóle?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A po co ci Polacy? Ja się z takim jednym Ruskiem zakolegowałem :D PizzaMayer (czy jakoś tak) naprawdę spoko koleś.

Potem tylko cię z nienacka zabijają hedem, potem piszą DIE POLEN ale poza tym są spoko.

Polaki to zazwyczaj mają końcówkę PL (każdy to wie) albo mają angielskie nazwy, nie tak łatwo ich rozpoznać, najlepiej napisać: Do you speak polish? :lol2:

Aaa to dla tego miałem wrażenie, że aby się zarejestrować trzeba się zalogować :damage_wall:

Aha, sproszcze co on napisał:

1. Logujemy się

2. Rejestrujemy się.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ej ten patch 1.0.4.0 generalnie ma biedny changelog:

Maintenance Update:

-Resource management adjustments based on the operating system detected.

Ale czy może daje coś do wydajności itd? Nie chce mi się tego instalować żeby potem nie mieć żadnych problemów z save'ami czy wydajnością - na 1.0.3.0 działa mi ok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, owszem! Wydajność spada :E.. Spróbuj wrócić do 1.2 (instalujesz po prostu patcha 1.2 na to co masz :) ), save Ci nie zdechną a gra będzie chodzić lepiej, sprawdzone.

Jakos nie zauwazylem spadku wydajnosci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Harry Lloyd

Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika

Tekstury Medium, View Distance na 1, Detail Distance i Car Density na 50, reszta ma max, Vsync on => w większości 30-40 FPS, zdarzają się wkurzające spadki do 20-25 FPS, poniżej 20 jeszcze nie widziałem, ale to tylko pierwsza wyspa.

Wkurzające są też nagłe spadki z np. 38 do 32 FPS, strasznie to widoczne.

Grafika na tych ustawieniach jest bardzo fajna, dużo ładniejsza niż na konsoli, ale ząbki w ruchu wkurzają, strasznie brakuje AA, na screenach tego aż tak nie widać.

Da się uruchomić GTA inaczej niż klikając PLAY w Social Club? Chciałbym sobie użyć frame limitera do 30 FPS, a niestety nie da się tego zrobić gdy gry nie da się włączyć bezpośrednio. :(

Podejrzewam że quadzik by pozwolił na minimalny framerate w okolicach 30 FPS na tych ustawieniach, jakieś GT300 pewnie pozwoli ustawienia podbić. Tak więc czekam na Lynnfielda i GTX 3xx.

» Naciśnij aby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler « - "BENCHMARK"
Average FPS: 38.52

Duration: 37.04 sec

CPU Usage: 97%

System memory usage: 75%

Video memory usage: 85%

Graphics Settings

Video Mode: 1920 x 1080 (60 Hz)

Texture Quality: Medium

Texture Filter Quality: Highest

View Distance: 1

Detail Distance: 50

Hardware

Microsoft® Windows Vista" Ultimate

Service Pack 1

Video Adapter: NVIDIA GeForce GTX 260

Video Driver version: 182.50

Audio Adapter: Speakers (Creative SB X-Fi)

Pentium® Dual-Core CPU E5200 @ 3.50GHz

Edytowane przez Harry Lloyd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość chronicsmoke

Polecam wyłączenie Vsync oraz ustawienie prerenderu klatek w sterownikach na 8. Ciekawe jestem jaki wynik byś miał na ustawieniach 1680x1050, textury medium, reszta na high, paski na 30.

Edytowane przez chronicsmoke

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Harry Lloyd

Rozważam instalację XP jako drugiego systemu do gier DX9 i starszych, ale poczekam chyba jak będę miał dysk SSD. Na niego pójdzie Vista, a XP na 320-tke. Nie chce mi się na razie modyfikować partycji, a samego XP mieć nie zamierzam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tym 50% to przesadziłeś.. Natomiast 30% spokojnie osiągalne :). Wiem bo miałem Vistę całkiem nie dawno..

U mnie zadnej roznicy miedzy xp , a sevenem w gta4.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiedzieliście, że jak się strzela w koło to samochód szybko zaczyna się palić? Trochę to dziwne.

Musiałeś trafić w bak. Miałem już parę takich sytuacji waliłem w okolice koła i auta się zapalało.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Harry Lloyd

Bawiłem się dziś tym "modem" z downscalingiem, wyszło mi w połowie. Mianowicie mogę tworzyć praktycznie dowolne rozdzielczości, ale niestety nie są one skalowane w dół mimo iż zaznaczam to w sterach.

Praktycznie wygląda to tak że obraz jest w proporcjach 1:1, a ja widzę na ekranie tylko jego część odpowiadającą mojej natywnej rozdzielczości (1360x768). Co śmieszne przesuwając myszką przesuwam także obraz (czyli widzialną część).

Będę jeszcze z tym modził, spróbuję starsze stery bo testowałem na najnowszych. Fajnie by było jakby zadziałało, ale to na przyszłość bo na obecnym sprzęcie nie pogra tak. Mimo to nie spieszy mi się, przeszedłem dwa razy grę na konsoli, na kompie pogram wyłącznie dla grafiki jak będzie dobry sprzęt i to skalowanie. 2560x1600 powinno wystarczyć do w miarę dużego TV i z większej odległości.

Jak to wygląda w praktyce:

Dołączona grafika -->> 2560x1600 po zmniejszenu przez IrfanView do 1920x1080

Dołączona grafika -->> 3840x2160 po zmniejszeniu przez IrfanView do 1920x1080

Dołączona grafika -->> oryginalne 3840x2160

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Harry Lloyd

Udało mi się w końcu to zrobić pod Vistą, ale nie daje to prawie żadnych efektów. 2492x1400 a w grach zęby nie wiele mniejsze albo i takie same jak w 1920x1080. Rozdzielczośc taka faktycznie była, bo wychodziły screeny, ale skalowanie wcale nie wygładzało obrazu. Lipa.

Wyższych rozdzielczości nie udało mi się wymusić, trzeba by bawić się z ręcznymi ustawieniami custom rozdziałek, a raczej mi się nie chce, bo wiele by to raczej nie poprawiło. 1920x1080 i AAx4 w grach wygląda prawie idealnie, w GTA niestety AA nie ma ale i tak obraz wygląda baaardzo podobnie do 2492x1400, a chodzi lepiej.

W innych grach nawet 1360x768 i AAx4 wygląda lepiej niż 2492x1400 bez AA.

Edytowane przez Harry Lloyd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też musiałbym spróbować. Czyli robię to tak:

Instalujesz sterownik poprzez menadżer urządzeń

Wchodzisz do Nvidia Control Panel > Display > Change flat panel scaling i zaznaczasz "Use Nvidia scaling with fixed-aspect ratio"

Teraz idziesz do zakładki Dispaly > Manage custom resoutions i wprowadzasz wybrane parametry

Tutaj akurat opcje są po angielsku :D Sterownik do monitora już jakiś mam pod x64. Jak mam Samsunga 1680x1050 to mam wpisać 1920x1080 czy spróbować wyżej ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Harry Lloyd

Zieger - u mnie działało zarówno scaling z fixed AR jak i bez, trzeba dawać zależnie od potrzeb.

Zadna standardowa rozdzielczość nie działała u mnie. Przykładowo 1920x1080 nie działało, ale 1918x1080 już tak. Trzeba próbować po trochu, któraś zawsze spasuje. Ważne żeby rozwinąć Advanced i timingi ustawić na Auto, lub Manual ale wtedy trzeba wiedzieć co jak ustawić.

Możesz zacząć od 1728x1080 żebyś miał AR 16:10, najlepiej takie próbować. Możesz też 1918x1200 (1920x1200 u mnie nie działało).

Daj znać jak spróbujesz, bo ciekawi mnie czy tylko u mnie to skalowanie nie daje efektów, czy może trzeba jakies kosmiczne rozdzielczości żeby to cos dało.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siema -- robie tak jak w opisie (bo już nie wiem o co chodzi)

Cytat:

Clean Getaway - $150

Vlad zażyczył sobie tym razem samochodu następnego dłużnika - Jimmy'ego. Sprawa jest o tyle skomplikowana, że autko znajduje się dość daleko, więc aby dostać się tam szybciej trzeba skorzystać z kolejki naziemnej. Jedź więc na najbliższą stację i wejdź na peron. Wsiądź do nadjeżdżającego pociągu i zanim się obejrzysz już będziesz na drugim końcu wyspy. Na dole odnajdź faceta czyszczącego srebrną Blistę. Gościowi daj w pysk, a samochód czym prędzej zabierz, po czym skieruj się do pobliskiej myjni - zleceniodawca nie lubi brudnych aut. Lśniące autko odstaw do garażu.

I ni jak nie wiem co mam zrobić, kradne auto - dojeżdżam do garażu a tam nie ma tego punktu żółtego // tylko na mapie jest żółta kropka -- ale nie ma nic gdzie mam auto zostawić // jak wysiąde, to auto się zamyka na amen.

Kiedyś przeszedłem to / byłem na drugiej wyspie, tylko sejw mi sie skopal i gram od nowa i takie jaja / patch 1.02

Hellp

Edytowane przez ksieciunio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ej mam pytanko jestem szczęśliwym nabywcom gta 4 i ma pytanie jaki path jest najlepszy bo 1,0,3 to mi gre zacina i muszwe kompa resetowac 1,0,4 niby rypie cienie ja teram jestem na bez paczowanym gta i gra mi sie dobrze ale chcialbym troche wiecej fps moj komp to amd 7750 be @ 3,05 gzh 3gb ram 750mhz hd 3870 o/c przepustowość 63,4 gb/s

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi