scratix Opublikowano 27 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2014 Zainstalowałem mody z tego tematu http://www.purepc.pl/rozrywka/gta_iv_fotorealistyczna_grafika_to_kwestia_kilku_modow oprócz ostatniego. Gra wygląda teraz ślicznie ale mam mega pop up obiektów. Pojawiają się dosłownie kilkanaście metrów wokół mnie. Jak sobie z tym poradzić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kilokush Opublikowano 27 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2014 GTA 4 chodziło mi znakomicie. Postanowiłem zagrać w Lost and Damned. Ktoś mi powie czy to normalne, że LOSt chodzi znacznie gorzej? Są spadki nawet poniżej 40 FPS. W GTA IV na tych samych ustawieniach nigdy nie spadało poniżej 50. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konar Opublikowano 28 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2014 Hmm, u mnie było na odwrót. Dodatki chodziły dużo lepiej niż podstawa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeathTomahawk Opublikowano 28 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2014 A u mnie nie miało to znaczenia (na R7970). Dokładnie ta sama wydajność zarówno w podstawce jak i w dodatkach. Świetny port :) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kilokush Opublikowano 28 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2014 Hmm, u mnie było na odwrót. Dodatki chodziły dużo lepiej niż podstawa. Ku**. Zaraz sprawdzę Gaya Tonego. Lost chodzi znacznie gorzej niż GTA IV z Niko. Robiłem format. Stery wgrałem te same. Chyba jeszcze raz wgram samą 4 i zobaczę o co chodzi. Jaką masz wersję? Pudełkową czy ze STEAMa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konar Opublikowano 28 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2014 Pudełkowa. Nie wiem jak z wersją steamową, bo nadal nawet jej nie instalowałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 28 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2014 A u mnie nie miało to znaczenia (na R7970). Dokładnie ta sama wydajność zarówno w podstawce jak i w dodatkach. Świetny port :) Pozdrawiam Oj kolego GTA IV sporo przeszedł zanim działał jak teraz. Więc dobrym portem bym tego nie nazwał. Wystarczy przejrzeć pierwsze opinie o grze. Masa łatek i jak na tamte czasy trzeba było mieć mocnego kompa by to odpalić, a grafika też nie była jakichś najwyższych lotów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kilokush Opublikowano 28 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2014 (edytowane) Wgrałem od nowa Windowsa 8.1, najnowsze stery i GTA IV. I IV chodzi jak przedtem - idealnie płynnie! 55-80 FPS Dodatkowo wgrałem registry tweaka znanego z ArmA 3 i gra dostała jeszcze lepszego kopa! 65-85 FPS! Głównie spadki są mniejsze! Wcześniej jak nagle odwracałem jadąc samochodem kamerę o 180* to spadki były spore, teraz nawet podczas obracania spadki są znacznie mniejsze! Ogólnie przez większość czasu widzimy większą ilość FPS. Instrukcja obsługi! - Ściągamy plik stąd wciskając przycisk "RAW" http://github.com/fred41/GimmeMoarFrames/blob/master/GimmeMoarFrames/GMF.exe - na pobrany plik klikamy prawym przyciskiem myszy>"Uruchom jako administrator" - w oknie jakie nam się pojawi wpisujemy nazwę naszego użytkownika Windows ( znajduje się chociażby w menadżerze zadań w zakładce użytkownicy) i wciskamy Enter - restartujemy komputer Oficjalny temat tego tweaka. http://forums.bistudio.com/showthread.php?177454-a-simple-registry-tweak-for-increased-performance Niech ktoś sprawdzi i napisze o swoich odczuciach. Edytowane 28 Maja 2014 przez Kilokush Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeathTomahawk Opublikowano 29 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2014 Oj kolego GTA IV sporo przeszedł zanim działał jak teraz. Więc dobrym portem bym tego nie nazwał.Miało być "Dobry port :)". Zapomniałem cudzysłowów, stąd i problem. To, że jest on tragiczny to wiadomo od dawna. Wydajność z tyłka wzięta, karty graficzne z większym RAMem wykrywa jakby miały 3 mega, a nie 3 giga, ostatnia misja robiąca problemy na za mocnych kompach (menadżer zadań, zmiana priorytetu, przypisanie tylko jednego rdzenia - te sprawy), menu zależne od starszej wersji flasha (WTF?!) no i jeszcze całkiem gratis GFWL, którego absolutnie nigdy nie udało mi się zmusić do pracy bez przejścia przez ścieżkę pełną bólu i cierpienia (dzięki niemu nie gram już w Dirt 2 - nie na moje nerwy jest instalacja tego shitu od Microsoftu na nowym systemie*). No i całkiem gratis dzięki bugowi w grze nie mam ballady na 100% ukończonej (podstawkę i The Lost and Damned na szczęście udało się walnąć na 100%). Za parę lat pewnie na nie uda się odpalić tego chłamu(mówię o jakości portu, a nie samej gry) na żadnym PC. *Pamiętacie jak po wyjściu windowsa 8 jedynym który miał problemy z platforma do gier na nim był sam MS? Wszystko inne (STEAM, Origin itd.) działało bez zarzutu... Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kicha Opublikowano 30 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2014 Panowie wpadla mi w rece plytka z Win 8.1 stad pytanko czy GTA4 smige na tym systemie bez problemow? Wysłane z mojego HUAWEI P6-U06 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 30 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2014 Będzie działać bez problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kilokush Opublikowano 2 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2014 Nie no panowie to są jakieś jaja. Specjalnie kupiłem oryginał na Steamie i dodatki EFLC chodzą tragicznie. Na początku było 80-120 FPS a po 10 minutach grania spadło do 40-55 FPS. Tragedia. GTA IV chodziło u mnie na tym samym sprzęcie znacznie lepiej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kicha Opublikowano 5 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2014 Czy tylko Fraps pokaze mi FPS w grze czy idzie jakos to odpalic z poziomu gry?. Bo nie wiem czemu ale jak zapuszczam Test w grze to wywala mi w pewnym momencie tego testu. Albo to spowodowane jest przez zainstalowane mody albo ta gra tak ma Wysłane z mojego HUAWEI P6-U06 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kilokush Opublikowano 8 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2014 Wgrałem DirectX'a z lokacji EFLC i przełączyłem tryb zarządzania energią na maksymalną wydajność i teraz EFLC chodzą tak jak IV czyli bardzo dobrze. Pogram trochę i zobaczę czy nie będzie spadków po paru godzinach gry. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 12 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2014 (edytowane) Muszę przypisywać klucz GTA 4 do Windows Live? Nie da się bez tego [ciach!]a grać?Czytałem że w przyszłym miesiącu mają to w ogóle wyłączyć, co wtedy się stanie z przypisaną grą?Dobra, ogarnąłem lokalny. Edytowane 12 Czerwca 2014 przez JROX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kilokush Opublikowano 14 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2014 W końcu problem rozwiązany! Musiałem stworzyć plik w notatniku w folderze z grą tam gdzie jest exe o nazwie "commandline" i wpisać w nim komendę. -memrestrict 629145600 Teraz jest zazwyczaj 70-120 FPSów. Bardzo okazyjnie spada poniżej 60. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
860lacov Opublikowano 15 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2014 (edytowane) Jak Ty to zrobiłeś? U mnie IV rzadko kiedy zbliżała się do 60 klatek. (żeby nie było wątpliwości - przeważnie miałem ok 45fps choć spadało też niżej) Edytowane 15 Czerwca 2014 przez hot_lopez Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kilokush Opublikowano 15 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2014 Napisałem wszystko w 2 ostatnich stronach tego tematu. Ustawienia wszystko na max poza suwakami - mam na 80 i night shadows na off. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4b1dd3n Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2014 http://lmgtfy.com/?q=gta+4+kody Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeathTomahawk Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2014 czy ktoś się orientuje w kodach? wiecie jakieś szczegóły? znalazłem stronę tylko klucze.inexus której jestem pewnien. Ktoś wie coś na temat innych jeszcze?Poczekaj na kolejną wyprzedaż STEAM. Zawsze można wyrwać czwóreczkę z oboma dodatkami za jakieś śmieszne pieniądze. Sam tak kupiłem bo było taniej niż kupienie samych dodatków do wersji premierowej którą posiadałem :D Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamillo20000 Opublikowano 13 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2014 Witam jak w temacie mam gta 4 i maly problem z wgraniem ów autobusu w wersji przegubowej ;x pobralem wersje ktora automatycznie sie instaluje lecz niestety busik jest w polowie ;/ na przegubie sie konczy i tyle xd Jest ktos wtajemniczony tutaj :) ? z gory bardzo dziekuje jestem wielkim fanem komunikacji ! Pozdrawiam. https://www.youtube.com/watch?v=yzbJpYtWXjE#t=86 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Schumacher Opublikowano 24 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2015 Witam! Nie wiem czy ktoś się z tym spotkał, ale mam i5 6600K i nie mogę odpalić GTA, wyskakuje jakiś błąd dotyczący obsługi procesora, oraz komunikat, żebym zaktualizował bios? Mam GTX970 Win 7 64 bit 16GB Ram DDR3 Czy dam radę odpalić grę? Czy mam o niej zapomnieć? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 24 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2015 A cos wiecej o tym komunikacie? Jakis screen, tresc? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kilokush Opublikowano 24 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2015 Witam! Nie wiem czy ktoś się z tym spotkał, ale mam i5 6600K i nie mogę odpalić GTA, wyskakuje jakiś błąd dotyczący obsługi procesora, oraz komunikat, żebym zaktualizował bios? Mam GTX970 Win 7 64 bit 16GB Ram DDR3 Czy dam radę odpalić grę? Czy mam o niej zapomnieć? DO uruchomienia GTA IV musisz wgrać masę rzeczy. Gdzieś dawałem listę w tym temacie co jest potrzebne. Chodzi o wszystkie Visual Studio C++ itd. http://pc.gamespy.com/pc/grand-theft-auto-iv/1185388p1.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Schumacher Opublikowano 24 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2015 Screen błędu. Ktoś podpowie czy da się obejść? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scratix Opublikowano 24 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2015 W7? http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=94190 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Schumacher Opublikowano 5 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2015 Tak W7 64-bit. Niestety dalej nie działa... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...