misieek Opublikowano 5 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2008 Wiecie co jest najśmieszniejsze ? :D Pomiędzy rozdziałką 1680x1050 (nie wiedzieć czemu gra mi nie pozwala na ustawienie 1920x1200) a 1280x1024 nie widać żadnej różnicy :D masakra jakaś. Ząbki jak były tak nadal są takie same. A jak się włączy blur to wygląda to w obu rozdzielczościach też tak samo. Masakra jakaś. Żeby było jeszcze lepiej to w wydajności też nie widzę różnicy. Dużej różnicy między tymi rozdzielczościami nie ma... 1280x1024 = 1,3MPix 1680x1050 = 1,7Mpix Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 5 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2008 gpu 256mb gram w 800x600 i gierka wygląda na prawdę okej. Jak jakiś większy dym to potrafi lekko zwolnic ale grywalnie jest caly czas. CPu 2.2ghz t7500 i 2gb ramu Jak mozesz grac w 800x600 na LCD :o Ja po 5 min czuje sie jakbym przedawkowal jakas niebezpieczna substancje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 5 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2008 Te nowe steru u mnie na oko ~1-3FPS więcej...Oraz możliwość wymuszenia AA z poziomu sterownika :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 5 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2008 Sory, ale jak to jest, że nie mogę zapisać gry ? Usługa Live nie jest dostępa dla Polski a mi wywala że jeśli chcę zapisać muszę być sing in , no to się loguje a tu bach że odłączono od serwera i k**** gra od początku i dodatkowo bez tekstur. Miło. :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fisher Opublikowano 5 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2008 zrob sobie konto offline w windows live i graj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba84_2005 Opublikowano 5 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2008 Sory, ale jak to jest, że nie mogę zapisać gry ? Usługa Live nie jest dostępa dla Polski a mi wywala że jeśli chcę zapisać muszę być sing in , no to się loguje a tu bach że odłączono od serwera i k**** gra od początku i dodatkowo bez tekstur. Miło. :evil: zakładasz konto dla Live ale nie jako obywatel PL tylko np: UK i wszystko działa :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 6 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2008 Dokladnie - bylo tu o tym kilka razy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misieek Opublikowano 6 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2008 Oraz możliwość wymuszenia AA z poziomu sterownika :wink: U mnie coś nie działa to raczej, a wzrostu FPSu tez nie widać.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 6 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2008 jak zmienic rozdzielczosc na jaka chec... albo textury na lepsze? mam ten głupi licznik pamieci na grafie i jak cos przestawiam to mi sie resetuję:( da sie to ominąć? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPKorn3324 Opublikowano 6 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2008 czy nowe stery coś dają? before Statistics Average FPS: 23.14 Duration: 37.25 sec CPU Usage: 86% System memory usage: 63% Video memory usage: 71% Graphics Settings Video Mode: 1680 x 1050 (60 Hz) Texture Quality: Medium Render Quality: Highest View Distance: 75 Detail Distance: 100 Hardware Microsoft® Windows Vista" Home Premium Service Pack 1 Video Adapter: NVIDIA GeForce 8800 GTX Video Driver version: 180.48 Audio Adapter: Højttalere (Creative SB X-Fi) Intel® Core™2 Quad CPU @ 2.40GHz File ID: Benchmark.cli after Statistics Average FPS: 33.66 Duration: 37.17 sec CPU Usage: 82% System memory usage: 63% Video memory usage: 72% Graphics Settings Video Mode: 1680 x 1050 (60 Hz) Texture Quality: Medium Render Quality: High View Distance: 75 Detail Distance: 100 Hardware Microsoft® Windows Vista" Home Premium Service Pack 1 Video Adapter: NVIDIA GeForce 8800 GTX Video Driver version: 180.84 Audio Adapter: Højttalere (Creative SB X-Fi) Intel® Core™2 Quad CPU @ 2.40GHz File ID: benchmark.cli z rage3d /// Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IbanezRG Opublikowano 6 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2008 To są kurna jaja :| 1,5 h instalacji żeby później po naciśnięciu "Esc" nie było NIC. Kompletnie puste pseudo "menu". Radar też bez dróg i pomimo że włączyłem subtitles ON , nie ma ich. :| Czy ja mam czekać na pirata ? Załamują mnie oryginalne gry. :( w rivatunerze ustaw opcję przywórc wszystkie ustawienia sterownika i zrestartuj kompa.. VOILLA zero baboli.. to samo było z grą timeshift... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misieek Opublikowano 6 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2008 jak zmienic rozdzielczosc na jaka chec... albo textury na lepsze? mam ten głupi licznik pamieci na grafie i jak cos przestawiam to mi sie resetuję :( da sie to ominąć? Dołączam się do pytania. Jednak AA działa. Ustawiłem na 16x (bo jak ustawie 16xQ) to więcej pamięci grafy idzie i nie moge medium ustawić :/ Tutaj screen :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 6 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2008 Statistics Average FPS: 51.07 Duration: 37.08 sec CPU Usage: 72% System memory usage: 31% Video memory usage: 98% Graphics Settings Video Mode: 1680 x 1050 (60 Hz) Texture Quality: Medium Render Quality: High View Distance: 25 Detail Distance: 100 Hardware Microsoft« Windows Vista" Ultimate Service Pack 1 Video Adapter: NVIDIA GeForce 9800 GTX/9800 GTX+ Video Driver version: 178.24 Audio Adapter: G-oťniki (3- Burr-Brown Japan PCM2702) Intel® Core2 Quad CPU Q6600 @ 2.40GHz FPS dużo więc pociągneło by na wyzszych detalach.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misieek Opublikowano 6 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2008 Udało się ustawić AA 16xQ, anizo 16x itp. Statistics Average FPS: 49,26 Duration: 37.31 sec CPU Usage: 81% System memory usage: 78% Video memory usage: 95% Graphics Settings Video Mode: 1680 x 1050 (60 Hz) Texture Quality: Medium Render Quality: High View Distance: 30 Detail Distance: 100 Mozecie pokazać jak u Was wygląda AA16xQ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
block Opublikowano 6 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2008 Ludzie co jest z tą grą nie tak, że trzy dni po premierze na allegro jest od groma raz zainstalowanych oferowanych do sprzedaży gier, ludzie płacą po 130-150zł i sprzedają po 100, nie pamiętam takich czasów. Miałem ją kupić ale dam se spokój. :sad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 6 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2008 Ludzie co jest z tą grą nie tak, że trzy dni po premierze na allegro jest od groma raz zainstalowanych oferowanych do sprzedaży gier, ludzie płacą po 130-150zł i sprzedają po 100, nie pamiętam takich czasów. Miałem ją kupić ale dam se spokój. :sad:Czytales w ogole linki , ktore 2x juz tu podawano? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegrz Opublikowano 6 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2008 GOL bierze się za prowokacje :lol: http://www.gry-online.pl/s014.asp?ID=266 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szozi Opublikowano 6 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2008 Nowe stery od Nv naprawdę działają:-) Do tej pory męczyłem się na 1280 reszta na 25 tylko pojazdy dałem na 50 i miałem 24-60 fps (te 60 oczywiście w pomieszczeniach i czasem w nocy). Teraz mam aa (które co dziwne działa) i 1600 x 1200 i raczej nie spada poniżej 29 fps. Inna sprawa że obecnie przy 29 jest całkiem przyjemnie gdzie poprzednio takie wrażenia miałem przy 34-37 fps. Multi działa mi od 1 dnia bez zastrzeżeń więc tu narzekać nie mogłem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 6 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2008 w rivatunerze ustaw opcję przywórc wszystkie ustawienia sterownika i zrestartuj kompa.. VOILLA zero baboli.. to samo było z grą timeshift... Ojj już to robiłem, nawet RT wywaliłem. Nic nie pomaga. Najśmieszniejsze jest, że nawet na różnych sterach kombinowałem, nic nie wyszło. Ma coś do tego OC proca ? Ale z drugiej strony jeśli ma to na kij mi taki układ :lol: jeśli bez OC to ja nie za wiele pogram. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 6 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2008 (edytowane) Nie wiem czy był poruszany wątek kamery kiedy wsiadamy do auta, al to jest normalnie jakaś paranoja zeby myszką korygować kamerę. Połamałę tą grę !!! Scierwo normalnie. Już nie wspomnę jak to chodzi i co sobą prezentuje. Edytowane 6 Grudnia 2008 przez Gregor1230 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alCatraz Opublikowano 6 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2008 (edytowane) Zaraz sprawdzę czy poprawią mój problem braku tekstur. ;) Nie poprawiły. Edytowane 6 Grudnia 2008 przez alCatraz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misieek Opublikowano 6 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2008 Coś słaby ten AA?? (16xQ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 6 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2008 gdzie tu niby jest ten aa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 6 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2008 (edytowane) Dołączam się do pytania. Jednak AA działa. Ustawiłem na 16x (bo jak ustawie 16xQ) to więcej pamięci grafy idzie i nie moge medium ustawić :/ Tutaj screen :> Musisz być zalogowany do social club żeby nie wyskakiwało okno, wtedy uruchamiasz gre z parametrem -norestrictions BTW. ja tam nie widze AA na zadnym z Wszych screenow :D Edytowane 6 Grudnia 2008 przez IamWeasel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fofox Opublikowano 6 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2008 (edytowane) Mam nadzieje że ATI też ruszy dupę , jak również Rockstar, rozwiązałem również mój problem z zawieszaniem się gry po 3 minutach, musiałem wymienić bios na ten z strony szafira i teraz wszystko ładnie . EDIT : Patch i nowe stery ATI oficjalnie potwierdzone - http://www.gtaforums.com/index.php?act=ST&...40&t=380088 Edytowane 6 Grudnia 2008 przez Fofox Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 6 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2008 Na tych nowych sterach cienie jakieś normalniejsze się zrobiły. Wzrost wydajności względem 180.70 znikomy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damianos Opublikowano 6 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2008 niech robia tego patcha szybko:/ bo juz wkurzaja mnie zwiechy i problemy z cieniami na x1950.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 6 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2008 (edytowane) Zaraz sprawdzę czy poprawią mój problem braku tekstur. ;) Nie poprawiły. U mnie brak tekstur naprawily stery 180.60, nie zadne inne. No i oczywiscie dobrze zainstalowane, wliczajac w to czyszczenie drivercleaner'em w "safe mode" i driver sweeper'em ;) 8800gs daje rade ale przy zadymach nie da sie grac przez cpu (jeden rdzen), co oczywiscie nie przeszkadza mi w gre grac. Roznicy w fps miedzy textures(medium) i render(high) a textures(low) i render(low) nie ma prawie zadnej, za to w wygladzie juz jest ;) Koniec pieprzenia o wydajnosci, biore sie za misje bo wczoraj kilka wykonalem i mimo ze narazie jestem "przynies wynies pozamiataj" to klimat gniecie, zwlaszcza w cutscenkach i dialogach w furze :D Aha, i jeszcze jedno, nie wiem jak ludzie robili te screeny w dzien premiery ze prawie w ogole nie bylo ludzi bo u mnie czasami jest ich tyle ze " potrafia skutecznie wyhamowac rozpedzony pojazd" :D Nie no oczywiscie przesadzam troche ale naprawde jest ich duzooo. ps. te cienie sa okropne, a na dodatek pojawiaja mi sie takie syfy na budynka w postaci cieniow ktore z bliskiej odleglosci znikaja. Szkoda ze nie ma tu jakiegos cfg/ini zeby sobie recznie poustawiac pewne rzeczy. Edytowane 6 Grudnia 2008 przez CarsonPoland Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba84_2005 Opublikowano 6 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2008 Widać że w tej grze płynność zależy od procesora a najlepiej 4 rdzeniowego i wysoko taktowanego :wink: tak śmiga na maxa pod GTX 280 :wink: i bez różnicy czy ustawie na mniej detali gra działa tak samo. http://www.youtube.com/watch?v=sM5Rf4Gv2qM&feature=email Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gwidon Opublikowano 6 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2008 (edytowane) Błagam pomóżcie w ogóle nie włącza mi się Social Club jak włączam to nic sie nie dzieje tak samo z gta jak wlaczam to wyskakuje czarno okienko i znika podejrzewam ze to przez to ze social club nie działa ale jak to naprawiać ??? nikt mi nie pomoże ? Edytowane 6 Grudnia 2008 przez gwidon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...