Skocz do zawartości
KaxxL

Gta 4

Rekomendowane odpowiedzi

logimen napisał(a):

U mnie patch zainstalowal sie bez problemow. Na sprzecie z podpisu dodal mi ok. 5-10 fps na 1 wyspie. Na drugiej jest ok. 22 fps i spada do 16 fps w goretszych momentach. Innych problemow nie zauwazylem oprocz tego, ze i tak co jakis czas widze BSOD lub RESC 10 error.

Aktualnie siedze juz na Asus P5Q Pro i Q6600 i jutro bede testowal GTA na tym sprzecie, reszta jak z opisu (RAM, gfx itp.)

no nareszcie ktoś z q6600 - czekam na info bo sam juz na dniach otrzymam od pana kuriera q6600 :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Apropos patcha...chodzi o tę aktualizację, która jest podsuwana do zainstalowania autoamtycznie, po uruchomieniu gry ? :wink: Jeżeli tak, to [po jej zamontowaniu nie widzę w zasadzie żadnych różnić; wszechobecne "ząbkowanie" i doczyty tekstur jak były są nadal.

Kilka refleksji co do samej gry, po pierwszym zachłyśnięciu się...1.) mechanika gry jest w zasadzie bez zmian; nie należy oczywiście psuć tego co jest dobre, ale mimo wszystko chciałoby się więcej nowego (cała struktura gry jest taka ja była, nic nie drgnęło); zmiany są raczej kosmetyczne 2.) fabuła jest całkiem niezła; poziom "Chłopców z fearjny" czy "Pulp fiction" to to jednak nie jest; ostatecznie nie można w tej materii mieć dużych zarzutów, choć chwilami zakrada się sztampa i przewidywalność, historia wypada interesująco 3.) w dalszym ciągu jest troszkę irytującuch usterek, z tragicznie zidiociałą policją na czele (funkcjonariusze zachowują się jak w starych kawałach o policjantach :wink: ), 4.) wymagania gry na tle oprawy graficznej to jednak duże nieporozumienie; gra w porównaniu ze współczesnymi tytułami nie olśniewa, a sprzętu potrzebuje takiego, że ho, ho...do tego są problemy z wyświetlaniem tekstur, kiepskim cieniowaniem czy wspomnianym bardzo wyraźnym "ząbkowaniem", 5.) teatr działań, choć bardzo dobrze przemyślany, jest jednak dalece mniej urozmaicony niż w GTA SA...6.) ogólnie jednak to GTA pełną gębą i mimo pewnych niedociągnięć, jak mówi poeta: "chwyta za serce" :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przyjemny wypadek miałem na drodze :D

Dołączona grafika

Jechałem tym niebieskim autem stojącym w lewym rogu. Sobie śmigam uciekając przed COPsami a na krzyżówce mi ten pacan w mercu(?) granatowym wyskakuje. Dostał strzała tak jak widać, w tylne koło. I coś mnie tknęło żeby spojrzeć jak się obrca...okazało się, że zaczął płonąć, włącznie z 2 osobami w środku. Od samego uderzenia! Genialny ten patch! :) Mi się podoba, oby tylko mnie tak nikt nie załatwił po koniec jakiejś ważnej misji, bo inaczej wyrzucę płytę przez okno chyba ;]

Edytowane przez Havoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Havoc - ladny screen

A mnie udalo sie uruchomic GTA wreszcie - wgranie windowsa i wszystkie poprawki i jakos ruszylo no i oczywiscie wylaczenie GX 2.0 w asus xonar ;]

Tez mam pare screenow jak xfire zacznie dzialac to zamieszcze bo cos im serwer padl :)

Ogolnie gierka warta kaski po ciezkim prociesie instalacji udalo sie

Patch jak dla mnie poprawil jazde samochodami bo tak to byly bardzo "miekkie" teraz troche mniej i nie jest zle - co do kamery to w sumie fajnie ze sie mozna rozgladac podczas jazdy - dodaje to troche klimatu

co bym poprawil :

- wysiadam z auta to niech silnik gasnie ( no chyba ze sie da )

- cos jeszcze bylo ;p ale juz nie pamietam

ogolnei nie jest zle - komorka w tej postaci fajny pomysl :)

Co do muzy w radio - nie zle - szczegolnie mi przypadla do gustu ruska stacja xd

Co do plynnosci rozgrywki w 1680x1050 - wszystko default chodzi znosnie - w sumie mozna komfortowo grac - co do fps nie odpaalem miernika ale tak na oko te 30 jest ale jak deszcz zacznie padac to czasami gorzej - mowa PC 1 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam za soba ponad 15 godzin grania i ani jednego wyjscia do pulpitu

Jak przegladale m watki o FallOut3 to tez ludziska maja te problemy

moze warto dac komputer w fachowe rece niech posprawdza stabilnosc :)

ps

z Fall Outem tez nie mialem problemow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Havoc napisał(a):

Jechałem tym niebieskim autem stojącym w lewym rogu. Sobie śmigam uciekając przed COPsami a na krzyżówce mi ten pacan w mercu(?) granatowym wyskakuje. Dostał strzała tak jak widać, w tylne koło. I coś mnie tknęło żeby spojrzeć jak się obrca...okazało się, że zaczął płonąć, włącznie z 2 osobami w środku. Od samego uderzenia! Genialny ten patch! :) Mi się podoba, oby tylko mnie tak nikt nie załatwił po koniec jakiejś ważnej misji, bo inaczej wyrzucę płytę przez okno chyba ;]

To ja powiem cos od siebie.

Na kartach nVidii jak sprawdzałem, rozpędzam się uderzam w tyłek jakiegos samochodu stojacego na światłach zaczyna płąnąc :D (bez patcha gra)

Na ATI czy jest patch czy nie próbowałem wiele razy ani raz się auto nie zapalił :D

i teraz pytanie jak powinno byc <_<

Inna sprawa na Radkach (różnych) mam jakies 20h gry i ani jednego zawiasu ani wyjścia do pulpitu. Na 9800GT/GTX w ciagu około 2godz testowania jakieś 10 razy mi wypadł do pulpitu :/ W obu wypadkach Vista SP1 i stery 8.12 lub 180.84.

Edytowane przez torque

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

torque

Wedle chAmerykanskich filmow akcji powinny plonac i wybuchac

Realnie nie maja prawa ,zbiorniki paliwa w nowych autach potrafia przezyc szczelnie

nawet mocna krakse .

W dalekiej przeszlosci jak mnie gra wychodzila do pulpitu

to zazwyczaj byla to wina niedowoltowanego CPU/GPU/RAMU

w dalszej kolejnosci sterownikow grafy.

Jak macie podkrecone sprzeta to warto sprawdzic temperatury/stabilnosc

choc GTA4 wygrzewaczem zbytnim nie jest , mojego proca po 2h grania rozgrzal do 55'C

40 minut Orthosa i mam na CPU 60'c

Edytowane przez Mario2k

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mnie dziwi to ze nawet jesli przerzucili gta 4 z xboxa na PC to przynajmniej powinno to chodzić podobnie - wiec przy sprzęcie c2d 2.4ghz 2gb ram i np GF8600GT gra powinna chodzić CONAJMNIEJ identycznie co i na konsoli xbox360 a R* jakimś cudem zwiększył wymagania. Szkoda własnie bo przydało by sie mieć płynność w takim tutule

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Mario2k

W tym pytaniu raczej miałem na myśli grę, jak w niej powinno być prawidłowo ;)

Ale ogólnie rzecz biorąc bardziej mi się podoba system ala kino ameryka :D można ładny grill na autostradzie urządzić.

A co do wyrzucania na pulpit to nie jest na pewno wina OC, bo wszytskie karty są na def taktach, a jesli byłby to proc to czemu na radkach ni wywala??

Edytowane przez torque

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

GURU500 napisał(a):

co bym poprawil :

- wysiadam z auta to niech silnik gasnie ( no chyba ze sie da )

- cos jeszcze bylo ;p ale juz nie pamietam

ogolnei nie jest zle - komorka w tej postaci fajny pomysl :)

Co do muzy w radio - nie zle - szczegolnie mi przypadla do gustu ruska stacja xd

Co do plynnosci rozgrywki w 1680x1050 - wszystko default chodzi znosnie - w sumie mozna komfortowo grac - co do fps nie odpaalem miernika ale tak na oko te 30 jest ale jak deszcz zacznie padac to czasami gorzej - mowa PC 1 :)

To juz lepiej opcje wlaczania/wylaczania silnika niz automatyczne wylaczenia w momencie gdy wysiadamy bo moglo by to bardzo irytowac

torque napisał(a):

Na kartach nVidii jak sprawdzałem, rozpędzam się uderzam w tyłek jakiegos samochodu stojacego na światłach zaczyna płąnąc :D (bez patcha gra)

Na ATI czy jest patch czy nie próbowałem wiele razy ani raz się auto nie zapalił :D

A miales kiedys stluczke? bo zmierzam do tego ze gdyby kazda stluczka czy tez mocniejsze zaparkowanie w czyims bagazniku powodowalo pozar auta to chyba wolal bym jezdzic pociagiem;) Zastanawiam sie wiec jakimi autami jezdza programisci z NV skoro tak to wg nich wyglada ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mario2k napisał(a):

Mam za soba ponad 15 godzin grania i ani jednego wyjscia do pulpitu

Jak przegladale m watki o FallOut3 to tez ludziska maja te problemy

moze warto dac komputer w fachowe rece niech posprawdza stabilnosc :)

ps

z Fall Outem tez nie mialem problemow

+1 :wink:

poprostu wydaje mi się ze albo 3/4 osób gra na piratach :lol2: albo mają straaaasznie zasyfiony system

u mnie oryginalne F3 i GTA4 chodzą bez problemów, a super kompa to ja raczej nie mam

PS

po ilu misjach pojawiają się wszystkie miasta??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gra jest parodią amerykanów [; czyli całe szczęście nie pro USiA.

Z tym wybuchaniem aut przy jednym mocnym dzwonie to raczej był fart.

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kedly napisał(a):

mnie dziwi to ze nawet jesli przerzucili gta 4 z xboxa na PC to przynajmniej powinno to chodzić podobnie - wiec przy sprzęcie c2d 2.4ghz 2gb ram i np GF8600GT gra powinna chodzić CONAJMNIEJ identycznie co i na konsoli xbox360 a R* jakimś cudem zwiększył wymagania. Szkoda własnie bo przydało by sie mieć płynność w takim tutule

Nie z X'a tylko PS.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Guru:

Przytrzymaj F to Ci Niko zgasi silnik, wyłączy się radio, ew. światła :E

Ja po niecałych 30h grania ukończyłem wątek główny i... mało.

Tzn. patrząc na wielkość mapy to... mało

I ogólnie biorąc pod uwagę słabą różnorodność misji... jakoś tak... dziwnie.

Czyli jednak mają autorzy w ~2010-2011 okazję pokazać następną odsłonę, która będzie lepsza od tej - zostaje czekać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

torque napisał(a):

Inna sprawa na Radkach (różnych) mam jakies 20h gry i ani jednego zawiasu ani wyjścia do pulpitu. Na 9800GT/GTX w ciagu około 2godz testowania jakieś 10 razy mi wypadł do pulpitu :/ W obu wypadkach Vista SP1 i stery 8.12 lub 180.84.

u mnie wrecz przeciwnie. tzn na mojej 8800gt samochody nie ploną po waleniu ich w tył :D trzeba troche potluc fure zeby sie zapalila. gra bez pacza. to samo z wychodzeniem do pulpitu. gra w ogole nie wywala.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Manhunt napisał(a):

A ja mam pytanie czy w grze można mieć 100% ? Mam u wszystkich misję 100% a procent całkowitej gry wynosi 65.xx%... WTF? Czy liczą się też stunty, assasiny, gołębie, dodatkowe misje dla ludzi itp?

Pozdro

Tutaj masz wszystko ładnie rozpisane

http://www.xbox360achievements.org/forum/s...ead.php?t=70783

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Manhunt napisał(a):

A ja mam pytanie czy w grze można mieć 100% ? Mam u wszystkich misję 100% a procent całkowitej gry wynosi 65.xx%... WTF? Czy liczą się też stunty, assasiny, gołębie, dodatkowe misje dla ludzi itp?

Pozdro

Liczy sie wszystko :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Maniakalny napisał(a):

+1 :wink:

poprostu wydaje mi się ze albo 3/4 osób gra na piratach :lol2: albo mają straaaasznie zasyfiony system

u mnie oryginalne F3 i GTA4 chodzą bez problemów, a super kompa to ja raczej nie mam

PS

po ilu misjach pojawiają się wszystkie miasta??

Z tego co pamietam to po obrabowaniu banku czyli okolo 37% ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Harry Lloyd

To jakim cudem wyjaśnicie że niektórym gra chodzi ok (w sensie bez wywalania sie i innych dziwnych cudów)?

Mam NV i ani mi się gra nie wywalała, ani się samochody nie zapalały. Dużo się najeździłem po mieście i sporo się nazderzałem (także bardzo mocno), i jedyny raz kiedy mi się zapaliło auto to jak dymiącym już samochodem wypadłem z autostrady.

Skoro gra potrafi chodzić super stabilnie na niektórych kompach, to wina wysypywania się musi leżeć gdzieś indziej. Z Falloutem 3 też nie miałem ani raz problemu, a multum ludzi narzeka. To jest dziwne.

Dla testu polecił bym zainstalować czysty system na innym dysku i nie instalować w nim nic poza sterami, wymaganym softem i grą. Jeśli będzie się wywalać no to wtedy można będzie stwierdzić że to pewnie wina gry, a konkretnie zapewne tego że nie lubi się z danym sprzętem/sterami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przecież za wywalanie do pulpitu bez słowa zwykle ma wpływ komputer, a nie program, o ile tylko na innych maszynach działa ok. Tfurcy gry testują ją na pewno na gołym, w pełni zaktualizowanym systemie i niepodkręconym sprzęcie ... Trzeba brać na to poprawkę. Jeśli gra zamyka się z określonym błędem, to możemy winić autorów (tak jak te kodami podanymi przez Rockstar) - spotkali się z czymś takim i nie usunęli usterki. Nawet u mnie, na egzotycznym 2008 server gra chodzi stabilnie, wyrzuca mnie do pulpitu tylko gdy próbuję dać ustawienia grafiki powyżej zasobów systemowych, o czym z resztą ostrzega wcześniej na czerwono :P. Jedyny problem mam z padem, ale z tym się użera połowa właścicieli GTA - Rockstar ewidentnie spieprzył jego obsługę. *Dwa razy*

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale przed patchem też po mocnym walnięciu auta się zapalały :P U mnie też gra się ani razu nie wywaliła gram na WinXP32bit. Wie ktoś jak podłączyć przyczepę do ciężarówki? A i po patchu mogę włączyć tekstury high na karcie 512MB i nie znikają, nie doczytują się co chwile tak jak to było przed patchem.

Edytowane przez TranceFan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja gram już od 5 godzin i nic się jeszcze nie wywaliło, patch zainstalowany no i zauważyłem że gierka jak by płynniej jeszcze chodziła, nie doczytuję już tak jak przed patchem. Co do samej gry to na razie ukończyłem jedną misję :D, ciągle się bujam po mieście i robię rozpierduchę, gra jest naprawdę świetna a fizyka miazga :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

» Naciśnij aby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler « - "moj bench"
Average FPS: 29.71
Duration: 37.13 sec
CPU Usage: 97%
System memory usage: 48%
Video memory usage: 100%

Graphics Settings
Video Mode: 1024 x 768 (59 Hz)
Texture Quality: Medium
Render Quality: Medium
View Distance: 16
Detail Distance: 31

Hardware
Microsoft® Windows Vista" Ultimate
Service Pack 1
Video Adapter: NVIDIA GeForce 8600 GT
Video Driver version: 180.84
Audio Adapter: Speakers (Creative SB Audigy 2 ZS (WDM))
Intel® Pentium® Dual CPU E2160 @ 1.80GHz

gra miażdży po prostu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi