kedly Opublikowano 13 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2008 U mnie patch zainstalowal sie bez problemow. Na sprzecie z podpisu dodal mi ok. 5-10 fps na 1 wyspie. Na drugiej jest ok. 22 fps i spada do 16 fps w goretszych momentach. Innych problemow nie zauwazylem oprocz tego, ze i tak co jakis czas widze BSOD lub RESC 10 error. Aktualnie siedze juz na Asus P5Q Pro i Q6600 i jutro bede testowal GTA na tym sprzecie, reszta jak z opisu (RAM, gfx itp.) no nareszcie ktoś z q6600 - czekam na info bo sam juz na dniach otrzymam od pana kuriera q6600 :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jake79 Opublikowano 13 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2008 Apropos patcha...chodzi o tę aktualizację, która jest podsuwana do zainstalowania autoamtycznie, po uruchomieniu gry ? :wink: Jeżeli tak, to [po jej zamontowaniu nie widzę w zasadzie żadnych różnić; wszechobecne "ząbkowanie" i doczyty tekstur jak były są nadal. Kilka refleksji co do samej gry, po pierwszym zachłyśnięciu się...1.) mechanika gry jest w zasadzie bez zmian; nie należy oczywiście psuć tego co jest dobre, ale mimo wszystko chciałoby się więcej nowego (cała struktura gry jest taka ja była, nic nie drgnęło); zmiany są raczej kosmetyczne 2.) fabuła jest całkiem niezła; poziom "Chłopców z fearjny" czy "Pulp fiction" to to jednak nie jest; ostatecznie nie można w tej materii mieć dużych zarzutów, choć chwilami zakrada się sztampa i przewidywalność, historia wypada interesująco 3.) w dalszym ciągu jest troszkę irytującuch usterek, z tragicznie zidiociałą policją na czele (funkcjonariusze zachowują się jak w starych kawałach o policjantach :wink: ), 4.) wymagania gry na tle oprawy graficznej to jednak duże nieporozumienie; gra w porównaniu ze współczesnymi tytułami nie olśniewa, a sprzętu potrzebuje takiego, że ho, ho...do tego są problemy z wyświetlaniem tekstur, kiepskim cieniowaniem czy wspomnianym bardzo wyraźnym "ząbkowaniem", 5.) teatr działań, choć bardzo dobrze przemyślany, jest jednak dalece mniej urozmaicony niż w GTA SA...6.) ogólnie jednak to GTA pełną gębą i mimo pewnych niedociągnięć, jak mówi poeta: "chwyta za serce" :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 13 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2008 (edytowane) Przyjemny wypadek miałem na drodze :D Jechałem tym niebieskim autem stojącym w lewym rogu. Sobie śmigam uciekając przed COPsami a na krzyżówce mi ten pacan w mercu(?) granatowym wyskakuje. Dostał strzała tak jak widać, w tylne koło. I coś mnie tknęło żeby spojrzeć jak się obrca...okazało się, że zaczął płonąć, włącznie z 2 osobami w środku. Od samego uderzenia! Genialny ten patch! :) Mi się podoba, oby tylko mnie tak nikt nie załatwił po koniec jakiejś ważnej misji, bo inaczej wyrzucę płytę przez okno chyba ;] Edytowane 13 Grudnia 2008 przez Havoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 13 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2008 Ja pier... kolejny pulpit zaliczyłem. Aż nie chce się grać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GURU500 Opublikowano 13 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2008 Havoc - ladny screen A mnie udalo sie uruchomic GTA wreszcie - wgranie windowsa i wszystkie poprawki i jakos ruszylo no i oczywiscie wylaczenie GX 2.0 w asus xonar ;] Tez mam pare screenow jak xfire zacznie dzialac to zamieszcze bo cos im serwer padl :) Ogolnie gierka warta kaski po ciezkim prociesie instalacji udalo sie Patch jak dla mnie poprawil jazde samochodami bo tak to byly bardzo "miekkie" teraz troche mniej i nie jest zle - co do kamery to w sumie fajnie ze sie mozna rozgladac podczas jazdy - dodaje to troche klimatu co bym poprawil : - wysiadam z auta to niech silnik gasnie ( no chyba ze sie da ) - cos jeszcze bylo ;p ale juz nie pamietam ogolnei nie jest zle - komorka w tej postaci fajny pomysl :) Co do muzy w radio - nie zle - szczegolnie mi przypadla do gustu ruska stacja xd Co do plynnosci rozgrywki w 1680x1050 - wszystko default chodzi znosnie - w sumie mozna komfortowo grac - co do fps nie odpaalem miernika ale tak na oko te 30 jest ale jak deszcz zacznie padac to czasami gorzej - mowa PC 1 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 13 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2008 Mam za soba ponad 15 godzin grania i ani jednego wyjscia do pulpitu Jak przegladale m watki o FallOut3 to tez ludziska maja te problemy moze warto dac komputer w fachowe rece niech posprawdza stabilnosc :) ps z Fall Outem tez nie mialem problemow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 13 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2008 (edytowane) Jechałem tym niebieskim autem stojącym w lewym rogu. Sobie śmigam uciekając przed COPsami a na krzyżówce mi ten pacan w mercu(?) granatowym wyskakuje. Dostał strzała tak jak widać, w tylne koło. I coś mnie tknęło żeby spojrzeć jak się obrca...okazało się, że zaczął płonąć, włącznie z 2 osobami w środku. Od samego uderzenia! Genialny ten patch! :) Mi się podoba, oby tylko mnie tak nikt nie załatwił po koniec jakiejś ważnej misji, bo inaczej wyrzucę płytę przez okno chyba ;]To ja powiem cos od siebie. Na kartach nVidii jak sprawdzałem, rozpędzam się uderzam w tyłek jakiegos samochodu stojacego na światłach zaczyna płąnąc :D (bez patcha gra) Na ATI czy jest patch czy nie próbowałem wiele razy ani raz się auto nie zapalił :D i teraz pytanie jak powinno byc <_< Inna sprawa na Radkach (różnych) mam jakies 20h gry i ani jednego zawiasu ani wyjścia do pulpitu. Na 9800GT/GTX w ciagu około 2godz testowania jakieś 10 razy mi wypadł do pulpitu :/ W obu wypadkach Vista SP1 i stery 8.12 lub 180.84. Edytowane 13 Grudnia 2008 przez torque Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 13 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2008 (edytowane) torque Wedle chAmerykanskich filmow akcji powinny plonac i wybuchac Realnie nie maja prawa ,zbiorniki paliwa w nowych autach potrafia przezyc szczelnie nawet mocna krakse . W dalekiej przeszlosci jak mnie gra wychodzila do pulpitu to zazwyczaj byla to wina niedowoltowanego CPU/GPU/RAMU w dalszej kolejnosci sterownikow grafy. Jak macie podkrecone sprzeta to warto sprawdzic temperatury/stabilnosc choc GTA4 wygrzewaczem zbytnim nie jest , mojego proca po 2h grania rozgrzal do 55'C 40 minut Orthosa i mam na CPU 60'c Edytowane 13 Grudnia 2008 przez Mario2k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kedly Opublikowano 13 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2008 mnie dziwi to ze nawet jesli przerzucili gta 4 z xboxa na PC to przynajmniej powinno to chodzić podobnie - wiec przy sprzęcie c2d 2.4ghz 2gb ram i np GF8600GT gra powinna chodzić CONAJMNIEJ identycznie co i na konsoli xbox360 a R* jakimś cudem zwiększył wymagania. Szkoda własnie bo przydało by sie mieć płynność w takim tutule Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 13 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2008 (edytowane) @Mario2k W tym pytaniu raczej miałem na myśli grę, jak w niej powinno być prawidłowo ;) Ale ogólnie rzecz biorąc bardziej mi się podoba system ala kino ameryka :D można ładny grill na autostradzie urządzić. A co do wyrzucania na pulpit to nie jest na pewno wina OC, bo wszytskie karty są na def taktach, a jesli byłby to proc to czemu na radkach ni wywala?? Edytowane 13 Grudnia 2008 przez torque Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Powerslave Opublikowano 13 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2008 co bym poprawil : - wysiadam z auta to niech silnik gasnie ( no chyba ze sie da ) - cos jeszcze bylo ;p ale juz nie pamietam ogolnei nie jest zle - komorka w tej postaci fajny pomysl :) Co do muzy w radio - nie zle - szczegolnie mi przypadla do gustu ruska stacja xd Co do plynnosci rozgrywki w 1680x1050 - wszystko default chodzi znosnie - w sumie mozna komfortowo grac - co do fps nie odpaalem miernika ale tak na oko te 30 jest ale jak deszcz zacznie padac to czasami gorzej - mowa PC 1 :) To juz lepiej opcje wlaczania/wylaczania silnika niz automatyczne wylaczenia w momencie gdy wysiadamy bo moglo by to bardzo irytowac To ja powiem cos od siebie. Na kartach nVidii jak sprawdzałem, rozpędzam się uderzam w tyłek jakiegos samochodu stojacego na światłach zaczyna płąnąc :D (bez patcha gra) Na ATI czy jest patch czy nie próbowałem wiele razy ani raz się auto nie zapalił :D i teraz pytanie jak powinno byc <_< A miales kiedys stluczke? bo zmierzam do tego ze gdyby kazda stluczka czy tez mocniejsze zaparkowanie w czyims bagazniku powodowalo pozar auta to chyba wolal bym jezdzic pociagiem;) Zastanawiam sie wiec jakimi autami jezdza programisci z NV skoro tak to wg nich wyglada ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 13 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2008 Mam za soba ponad 15 godzin grania i ani jednego wyjscia do pulpitu Jak przegladale m watki o FallOut3 to tez ludziska maja te problemy moze warto dac komputer w fachowe rece niech posprawdza stabilnosc :) ps z Fall Outem tez nie mialem problemow +1 :wink: poprostu wydaje mi się ze albo 3/4 osób gra na piratach :lol2: albo mają straaaasznie zasyfiony system u mnie oryginalne F3 i GTA4 chodzą bez problemów, a super kompa to ja raczej nie mam PS po ilu misjach pojawiają się wszystkie miasta?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 13 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2008 Amerykański Film no i Amerykańska gra ;] Nvidia rules, mają wybuchać :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 13 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2008 (edytowane) Gra jest parodią amerykanów [; czyli całe szczęście nie pro USiA. Z tym wybuchaniem aut przy jednym mocnym dzwonie to raczej był fart. Edytowane 13 Grudnia 2008 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Duelist Opublikowano 13 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2008 mnie dziwi to ze nawet jesli przerzucili gta 4 z xboxa na PC to przynajmniej powinno to chodzić podobnie - wiec przy sprzęcie c2d 2.4ghz 2gb ram i np GF8600GT gra powinna chodzić CONAJMNIEJ identycznie co i na konsoli xbox360 a R* jakimś cudem zwiększył wymagania. Szkoda własnie bo przydało by sie mieć płynność w takim tutule Nie z X'a tylko PS. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 14 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2008 @Guru: Przytrzymaj F to Ci Niko zgasi silnik, wyłączy się radio, ew. światła :E Ja po niecałych 30h grania ukończyłem wątek główny i... mało. Tzn. patrząc na wielkość mapy to... mało I ogólnie biorąc pod uwagę słabą różnorodność misji... jakoś tak... dziwnie. Czyli jednak mają autorzy w ~2010-2011 okazję pokazać następną odsłonę, która będzie lepsza od tej - zostaje czekać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dumpmuzgu Opublikowano 14 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2008 To ja powiem cos od siebie. Na kartach nVidii jak sprawdzałem, rozpędzam się uderzam w tyłek jakiegos samochodu stojacego na światłach zaczyna płąnąc :D (bez patcha gra) Na ATI czy jest patch czy nie próbowałem wiele razy ani raz się auto nie zapalił :D i teraz pytanie jak powinno byc <_< Inna sprawa na Radkach (różnych) mam jakies 20h gry i ani jednego zawiasu ani wyjścia do pulpitu. Na 9800GT/GTX w ciagu około 2godz testowania jakieś 10 razy mi wypadł do pulpitu :/ W obu wypadkach Vista SP1 i stery 8.12 lub 180.84. u mnie wrecz przeciwnie. tzn na mojej 8800gt samochody nie ploną po waleniu ich w tył :D trzeba troche potluc fure zeby sie zapalila. gra bez pacza. to samo z wychodzeniem do pulpitu. gra w ogole nie wywala. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g00dMan Opublikowano 14 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2008 A ja mam pytanie czy w grze można mieć 100% ? Mam u wszystkich misję 100% a procent całkowitej gry wynosi 65.xx%... WTF? Czy liczą się też stunty, assasiny, gołębie, dodatkowe misje dla ludzi itp? Pozdro Tutaj masz wszystko ładnie rozpisane http://www.xbox360achievements.org/forum/s...ead.php?t=70783 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DdK Opublikowano 14 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2008 A ja mam pytanie czy w grze można mieć 100% ? Mam u wszystkich misję 100% a procent całkowitej gry wynosi 65.xx%... WTF? Czy liczą się też stunty, assasiny, gołębie, dodatkowe misje dla ludzi itp? Pozdro Liczy sie wszystko :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPKorn3324 Opublikowano 14 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2008 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 14 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2008 +1 :wink: poprostu wydaje mi się ze albo 3/4 osób gra na piratach :lol2: albo mają straaaasznie zasyfiony system u mnie oryginalne F3 i GTA4 chodzą bez problemów, a super kompa to ja raczej nie mam PS po ilu misjach pojawiają się wszystkie miasta?? Z tego co pamietam to po obrabowaniu banku czyli okolo 37% ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 14 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2008 To jakim cudem wyjaśnicie że niektórym gra chodzi ok (w sensie bez wywalania sie i innych dziwnych cudów)? Mam NV i ani mi się gra nie wywalała, ani się samochody nie zapalały. Dużo się najeździłem po mieście i sporo się nazderzałem (także bardzo mocno), i jedyny raz kiedy mi się zapaliło auto to jak dymiącym już samochodem wypadłem z autostrady. Skoro gra potrafi chodzić super stabilnie na niektórych kompach, to wina wysypywania się musi leżeć gdzieś indziej. Z Falloutem 3 też nie miałem ani raz problemu, a multum ludzi narzeka. To jest dziwne. Dla testu polecił bym zainstalować czysty system na innym dysku i nie instalować w nim nic poza sterami, wymaganym softem i grą. Jeśli będzie się wywalać no to wtedy można będzie stwierdzić że to pewnie wina gry, a konkretnie zapewne tego że nie lubi się z danym sprzętem/sterami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p!Ck3r Opublikowano 14 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2008 Z tego co pamietam to po obrabowaniu banku czyli okolo 37% ;) ja obrabowałem bank przy 32% ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 14 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2008 Przecież za wywalanie do pulpitu bez słowa zwykle ma wpływ komputer, a nie program, o ile tylko na innych maszynach działa ok. Tfurcy gry testują ją na pewno na gołym, w pełni zaktualizowanym systemie i niepodkręconym sprzęcie ... Trzeba brać na to poprawkę. Jeśli gra zamyka się z określonym błędem, to możemy winić autorów (tak jak te kodami podanymi przez Rockstar) - spotkali się z czymś takim i nie usunęli usterki. Nawet u mnie, na egzotycznym 2008 server gra chodzi stabilnie, wyrzuca mnie do pulpitu tylko gdy próbuję dać ustawienia grafiki powyżej zasobów systemowych, o czym z resztą ostrzega wcześniej na czerwono :P. Jedyny problem mam z padem, ale z tym się użera połowa właścicieli GTA - Rockstar ewidentnie spieprzył jego obsługę. *Dwa razy* Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TranceFan Opublikowano 14 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2008 (edytowane) Ale przed patchem też po mocnym walnięciu auta się zapalały :P U mnie też gra się ani razu nie wywaliła gram na WinXP32bit. Wie ktoś jak podłączyć przyczepę do ciężarówki? A i po patchu mogę włączyć tekstury high na karcie 512MB i nie znikają, nie doczytują się co chwile tak jak to było przed patchem. Edytowane 14 Grudnia 2008 przez TranceFan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 14 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2008 Nie da się. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misieek Opublikowano 14 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2008 Masz wyłączony plik stronicowania? Nie, plik stronicowania jest włączony Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hans15336 Opublikowano 14 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2008 no nareszcie ktoś z q6600 - czekam na info bo sam juz na dniach otrzymam od pana kuriera q6600 :D Przecież już wcześniej dawałem wyniki ale na Q9550 :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaRuH Opublikowano 14 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2008 Ja gram już od 5 godzin i nic się jeszcze nie wywaliło, patch zainstalowany no i zauważyłem że gierka jak by płynniej jeszcze chodziła, nie doczytuję już tak jak przed patchem. Co do samej gry to na razie ukończyłem jedną misję :D, ciągle się bujam po mieście i robię rozpierduchę, gra jest naprawdę świetna a fizyka miazga :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
westsajd Opublikowano 14 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2008 » Naciśnij aby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler « - "moj bench" Average FPS: 29.71 Duration: 37.13 sec CPU Usage: 97% System memory usage: 48% Video memory usage: 100% Graphics Settings Video Mode: 1024 x 768 (59 Hz) Texture Quality: Medium Render Quality: Medium View Distance: 16 Detail Distance: 31 Hardware Microsoft® Windows Vista" Ultimate Service Pack 1 Video Adapter: NVIDIA GeForce 8600 GT Video Driver version: 180.84 Audio Adapter: Speakers (Creative SB Audigy 2 ZS (WDM)) Intel® Pentium® Dual CPU E2160 @ 1.80GHz gra miażdży po prostu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...