Skocz do zawartości
KaxxL

Gta 4

Rekomendowane odpowiedzi

Wkurza mnie typow dla gta sprawa z modelami samochodów, jak nie ma jakiegos auta na ulicach to go nie ma, jak sie jakis nowy model pojawi to jezdza stadami.

Zakosilem z salonu ta podrobke ferrari, podjezdzam pod save house, robie save`a wychodze a po drugiej stronie ulicy stoi zaparkowanym 7 (!) tych samochodów w roznych kolorach, oczy wiscie poki go nie zakosilem z salonu ani jednego nie bylo na ulicach :(

Fajna jest "regeneracja życia " przez panienki z ulicy :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

od dzis bawie sie GTA 4 na DC@3.4GHZ, 4GB RAM, R4870@825/4400 (jak w sygnie reszta) z cat 8.12 i oczywiscie gra od razu spatchowana.

Niezaleznie jakie detale dam (doslownie ! 0 roznicy) mam kolo 10-25 fps w miescie - gra jest bardzo malo komfortowa.

Moje pytanie to czy te FPS sa w normie jak na moj sprzet i wiecej ciezko bedzie czy pokombinowac zanim zabiore sie za gre - co by bylo znacznie

milsze gdyby bylo to stale 20+ fps.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja również nie mam pojęcia jak można było tak spieprzyć grę, między radeonami 1900 a 3870 praktycznie żadnej różnicy, w obu przypadkach ledwo grywalna...

Benchmark o kant [gluteus maximus] rozbić, a to że gra jako tako działa płynnie nie znaczy że będzie tak zawsze, wystarczy wjechać do Chinatown i tam to już w ogóle można sobie odpuścić...

Podczas dalszej obserwacji wnioskuję że patch [ciach!]o naprawił, a stery 8.12 nie dają żadnych korzyści. PADAKA

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zrobiłem format [KOMP: X2 5000+, 7950GT 512MB, 2GBRam CL4, WinXP SP3 wszystko bez OC]

Świeżutki system Win XP SP3

Najnowsze sterowniki do płyty głównej (15.23_nforce_winxp32_international_whql)

Najnowsze sterowniki do grafiki 7950GT (NVIDIAGPUWindows2000.181_00)

Zainstalowany

DitectX (directx_nov2008_redist)

Net Framework 3.5

Nowa wersja Windows LIVE! (gfwlivesetupmin)

Patch do GTA4 (setup_1229139188)

I DALEJ DU.....

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Te samochodziki na drugim screnie były przed sekundą rozwalone

zero dymu, zero ognie w dobrych samochodach nie widać szyb

nie widać mapki i telefonu

CO Z TYM FANTEM ZROBIĆ ? ? ?

POMOCY !?

Edytowane przez MAGIC

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem po reinstalacji Visty i tak jak myslalem bedzie problem z save'ami :damage_wall:

Robie wszysztko tak jak pisze na forum - kopiuje save'y -> format -> instalacja GTA (patch + nowy GFWL) -> tworze konto live offline -> podmieniam pliki i ..... nie dziala load failed.. Co mam z tym zrobic? Nie chce znou zaczynac gry od poczatku..

(Vista 32 bit Ultimate ENG)

Edytowane przez acrobat13

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Auris napisał(a):

Podobno jest sposób na transfer/backup sejvów w IV.

Należy zrobic backup tych dwoch folderów:

C:\documents and settings\\Local Settings\Applicationdata\Microsoft\XLive

C:\documents and settings\\Local Settings\Applicationdata\Rockstar Games

W Viscie:

C:\users\...\appdata\local\Rockstar Games

C:\users\...\appdata\local\Microsoft\XLive

Nie próbowalem, jeszcze (puk puk) nie mialem takiej potrzeby.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurcze:(. Na kompie z sigi przy detalach: 1440x900 low medium 10 30 30 3 mam koło 20 klatek na początku gry i w ogóle jest ona strasznie niekomfortowa, haczy. Mam catylasty 8.12. Sam nie wiem co mam z tym zrobić:( Coraz bardziej mnie ten radeon denerwuje. Nie wiem czy pamięć ma tu duże znaczenie ?? w karcie

Edytowane przez karaś1990

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

karaś1990 napisał(a):

Kurcze:(. Na kompie z sigi przy detalach: 1440x900 low medium 10 30 30 3 mam koło 20 klatek na początku gry i w ogóle jest ona strasznie niekomfortowa, haczy. Mam catylasty 8.12. Sam nie wiem co mam z tym zrobić:( Coraz bardziej mnie ten radeon denerwuje. Nie wiem czy pamięć ma tu duże znaczenie ?? w karcie

A system jaki ? U mnie na Vista x64 jest podobnie (wczoraj instalowany). Od wczoraj z tym ****** sie mecze i na moim radku 4870 gra jest niegrywalna. Probowalem juz chyba wszystkiego. Cracki, komendy i co sie da - nic mi juz do glowy nie przychodzi. Dalem sobie spokoj... Czekam na cudownego patcha ktory wzystko naprawi :lol2:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi