Skocz do zawartości
owlman

Mysz Dla Gracza, Ktora Wybrac? ~200 Zl

Rekomendowane odpowiedzi

Copperhead i G5 odpadaja ;s lasery sux, nie ma to jak precyzja sensora optycznego.

Za 184zł na allegro kupisz już DeathAddera + jakieś 20zł na nowe śligacze, bo te standartowe to kicz totalny.

Edytowane przez FsH

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak się umie obsługiwać mysz laserową to jest jeszcze bardziej dokładna niż optyk... Baa, mój Copperhead śmiga na QcK. Nie musze tego komentować B-) Jestem bardzo zadowolony!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No, nie powiedział bym tego, że laser jest dokładniejszy od optyka ;S

Też mam coppera i w porówaniu do DA, kóper się chowa, nie ze względu na kształt ale precyzje ;S (cholerne skoki co ileś pix w tył przy wolnych ruchach)

Edytowane przez FsH

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No, nie powiedział bym tego, że laser jest dokładniejszy od optyka ;S

Też mam coppera i w porówaniu do DA, kóper się chowa, nie ze względu na kształt ale precyzje ;S Ch przy wolnych ruchach często się cofał o ileś pix :< Przy szybszych ruchach było to już mniej zauważalne.

... może nie umiesz "obsługiwać lasera" ? :wink2:

ps. swoją drogą takiej bredni jak "się umie obsługiwać mysz laserową to jest jeszcze bardziej dokładna niż optyk" to w życiu nie słyszałem .... co za ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

Ja od siebie polece... G5, mam i sobie chwalę ;) Nie zauważyłem żeby kursor sie cofał a podkładki nie mam (goły blat [; )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

... może nie umiesz "obsługiwać lasera" ? :wink2:

ps. swoją drogą takiej bredni jak "się umie obsługiwać mysz laserową to jest jeszcze bardziej dokładna niż optyk" to w życiu nie słyszałem .... co za ...

Dokończ....

Bo wnioskuje że uważasz że Copperhead jest do bani....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

' date='10 cze 2007, 15:18' post='2643785']

Dokończ....

http://www.esreality.com/?a=longpost&i...679&page=21

... maksymalna "stabilna" prędkość w coppershit nawet nie dochodzi do 1m/s - jak na mysz za takie pieniądze to wręcz "cudowny" wynik :lol:

Edytowane przez Kyle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.esreality.com/?a=longpost&i...679&page=21

... maksymalna "stabilna" prędkość w coppershit nawet nie dochodzi do 1m/s - jak na mysz za takie pieniądze to wręcz "cudowny" wynik :lol:

Nie wiem czy można reklamować inne serwisy (nie konkurencję) więc tego nie zrobię. Jednak u nas na stronie jest masa recenzji, które pewnie pomogą. Ja od siebie polecam Razer Krait za to, że nie ma bocznych przycisków i bardzo dobrze trzyma się w ręce. Sam jednak mam Razer Diamondback (miałem copperheada, ale go sprzedałem) na Steelpad QCk, Icemat 2nd Edition (zależy co robię :P) i mogę go śmiało polecić, bardzo dobrze trzyma się ręki, jest niezawodny i nie ma z nim żadnego problemu :) W razie jakichkolwiek pytań walić śmiało, sprzęt dla graczy poznałem dość wnikliwie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

M$ Intellimouse 3.0, nie ma i nie bedzie lepszej myszki do grania :) Ja moja mam juz jakies 2 lata (kupilem uzywke od goscia co ostro na niej gral) i dziala jak nowa. Teraz wyszla reedycja za 99pln, za 200pln kupisz dwie i bedziesz mial na pol zycia :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem czy można reklamować inne serwisy (nie konkurencję) więc tego nie zrobię. Jednak u nas na stronie jest masa recenzji, które pewnie pomogą. Ja od siebie polecam Razer Krait za to, że nie ma bocznych przycisków i bardzo dobrze trzyma się w ręce. Sam jednak mam Razer Diamondback (miałem copperheada, ale go sprzedałem) na Steelpad QCk, Icemat 2nd Edition (zależy co robię :P) i mogę go śmiało polecić, bardzo dobrze trzyma się ręki, jest niezawodny i nie ma z nim żadnego problemu :) W razie jakichkolwiek pytań walić śmiało, sprzęt dla graczy poznałem dość wnikliwie.

U nas masa recenzji ale mało wartościowych - jakikolwiek pomiar to podstawa dobrej recenzji. Dziwię się że nie ma w tej "masie naszych recenzji" ani jednej z najbardziej podstawowym pomiarem - czyli pomiarem rozdzielczości ( jak to zrobić już wymyśliłem i wieki temu na tym forum napisałem ).

Oczywiście ta z ESR nie jest doskonała - nie zmierzono rozdzielczości tych myszy ... ale pomiar prędkości jest bardzo istotny.

ps. pwlj chyba jako jedyny piszący recenzję robił kontrolę rozdzielczości i stosowny raport zamieszczał - ale to chyba jedna recenzja jednego recenzenta

Edytowane przez Kyle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pretensje nie do mnie, ja nie piszę - ja reklamuję te recenzje ;) no... pady opisywałem i klawiaturę ;p ale wiadomo, że nas bebechy nie interesują - nas interesuje to jak się gra ;)

nie chce być złośliwy, ale robisz sporo błędów w swoich testach :D

np. testujesz pada QPad CT, a w podsumowaniu gdzie wypisujesz zalety i wady napisałeś QPad XT-R lol

FsH możesz napisać o jakie ślizgacze dokładnie Ci chodzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiście, ta z ESR nie jest doskonała - nie zmierzono rozdzielczości tych myszy ... ale pomiar prędkości jest bardzo istotny.

Przyjrzyj się, są... Ale nie sprawdził interpolacji :]

ps. pwlj chyba jako jedyny piszący recenzję robił kontrolę rozdzielczości i stosowny raport zamieszczał - ale to chyba jedna recenzja jednego recenzenta

Recenzji było kilka, ale obecnie mam to gdzieś i nie piszę, jeżeli nikt nie potrafi mi wykonać platformy testowej, to jakikolwiek test myszy jest g warty

Najgorszy "firmowy" laser? :D

Razer na dodatek oszczędza na sensorach, montując tańsze, gorsze wersje w porównaniu np. do logitecha, czy nawet a4techa, albo... hamy za 20zł.

E tam, tak ogólnie, to rządzą klasyki od microsoftu ie3.0, wmo, imo :P

Oczywiście, nie wszyscy lubią 400DPI :]

Edytowane przez pwlj

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...