Marcin_gps Opublikowano 6 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2007 Zawadaki, chciałbym tylko zauważyć, że moja opcja -> płyta Biostara TA690G (ze zintegrowanym radkiem X1250) do tego 2GB porządnych pamięci i X2, którego wydajność wcale dużo nie odstaje od tego E2160, a już nie wierzę w cuda żeby na tej płycie Gigabyte'a przewyższała podkręconego Brisbane z pamiątkami @1000Mhz zestaw mało przyszłościowy? czekam kilka miesięcy aż stanieją 8800 lub pojawią się nowe ciekawe karty, za rok zmieniam procka na Barcelonę, ewentualnie dokupuje kolejne 2GB ramu. A tak to będziesz wiecznie siedział na AGP i DDR? wypuszczą może ze 2 karty jeszcze i tyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
לוק Opublikowano 6 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2007 Mysle ze wszystko jest podyktowane strachem i obawą pozostania daleko wtyle za niedoscigłym wzorem(PCI-E) :unsure: Fakt producenci olali delikatnie mówiac cały segment AGP ale moze cos jeszcze da sie sie zrobic, no bo w takim razie poco te 2600 pod AGP daja bo jesli chodzi o wydajnosc to nie jest dobrze i ci co maja mocne karty na AGP chyba nie beda sie bawili w wymiane tylko po to by miec dx10, zreszta na sprzedaży i tak by stracili mowa o takich posiadacach 7900 czy X1950, dwa zmieniac teraz na PCI jak masz dobra karte uwazam za bezsens, kupowac ta 2600 na AGP jak masz kiepsciutką jest jak najbardziej na miejscu, a przechodzic na PCI dokładac cos i kupic 8600 to tez lipa bo tracisz kupujac lepsza płyte+ pamięci otrzymujesz to samo lub ciutke lepiej no tak pózniej mozesz sobie przejsc na 8800 ale thousand poleci i co ci to da zmieniajac wczesniej na PCI tylko koszta a tak poczekasz jeszcze jak masz dobra maszynke na agp + 2 GB ramu i zobaczysz czy cos jescze sie zmieni, bo jak jednak dadza karte na AGP typu 8800 GTS czy 2900XT czy nawet dual 2600 to moze bedziesz żałowac decyzji. Uscislajac jak masz lipną karte na agp to 2600 jest dla ciebie bo zmieniajac platforme tylko dołozysz a bedziesz miec to samo co teraz kupujac na AGP. Jak masz dobra karte na AGP juz teraz, kupno 2600 jest bezsensowne znow bedziesz miec to samo, a jak masz dobra karte na AGP i chcesz przejsc teraz na PCI tym bardziej bezsensowne bo dopłacisz lub zrównoważysz koszty i dalej masz to samo. Najlepiej poczkac lub kupic 2600 na agp zaleznie czy masz dobra czy słaba karte graficzna, oczywiscie warunkim jest tu przyzwoita ilosc ramu i dobry procesor wszystko jedno AMD czy IntelEK. Z reszta jestem pewien ze skoro dali 2600 pod Agp to napewno dadzą też cos dla enuzjastów no bo po kiego by sie pakowali w dx10 w ten segment midle-end jesli duza czesc ludzi ma niezłe karty pod agp, praktycznie niczego to nie wnosi, ale z perspektywy 2900 sytuacja wygladała by już inaczej, przeciez przed seria 8 na PCI cała 7 i X1950 Pro na AGP skierowan była i tak dla entuzjastów nie widzacych potrzeby dopłacania by przejsc na nowy standard. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 6 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2007 (edytowane) AXP 2600 - 150zł abit nf7-sl - 220zł Kupione za to: a64 3000+ robiący 2.7ghz wraz z zalmanem na cpu - 100zł asus a8ne za 170zł Pododawać za ciebie? oki, widze ze nie ma sensu z tobą dyskutować ponieważ twoja wiedza jest nikła, o ile w ogole istnieje.... :blink: BTW, co to jest przyszłosciowy zestaw skoro co roku intel i amd wprowadzają i tak nową podstawke? :lol: cóż, mogę tylko napisać szkoda komentować, bo jak ktoś jest fanboyem to żadne argumenty go nie przekonają.... PS. zarobek jest wtedy kiedy odejmie się koszy od przychodu i to co pozostanie będzie liczbą dodatnią :lol2: i mam prośbę operuj powtarzalnymi kwotami, bo jakieś cudem uzyskane ceny na jakiejś aukcji mnie ani nikogo zainteresowanego nie interesują no i ten a64 3000+ na S939 równie przyszłościowy jak AGP to żeś mnie rozwalił jak PCI-E i AMD ty tylko AM2 :mur: daruj sobie nie bądź śmieszny, S939 a może S754 bardziej przyszłościowy :lol2: nie porównuj LGA 775 i obsługi C2D ze starociem na S939, mimo że szybszy od AM2 bardzo nie przyszłościowy, takie zabytki można spodkać TYLKO na aukcjach, procesory na LGA 775 i karty na AGP można spotkać w sklepach Zawadaki, chciałbym tylko zauważyć, że moja opcja -> płyta Biostara TA690G (ze zintegrowanym radkiem X1250) do tego 2GB porządnych pamięci i X2, którego wydajność wcale dużo nie odstaje od tego E2160, a już nie wierzę w cuda żeby na tej płycie Gigabyte'a przewyższała podkręconego Brisbane z pamiątkami @1000Mhz zestaw mało przyszłościowy? czekam kilka miesięcy aż stanieją 8800 lub pojawią się nowe ciekawe karty, za rok zmieniam procka na Barcelonę, ewentualnie dokupuje kolejne 2GB ramu. A tak to będziesz wiecznie siedział na AGP i DDR? wypuszczą może ze 2 karty jeszcze i tyle jak skończą wypuszczać karty na AGP to wtedy... poczekamy jak słonie zaczną latać... tylko proszę to ma być zestaw przetrwania oferujący wystarczającą wydajność a nie zestaw do bicia rekordów w 3Dsmarakach Edytowane 6 Lipca 2007 przez Zawadaki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 6 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2007 (edytowane) AGP nowy procesor 300zł Intel E2160 (LGA 775) grafika za 590zł (AGP) nowa płyta 180zł przejscie na PCI-E nowy procesor 300zł Intel E2160 (LGA 775) grafika za 500zł (PCI-E) nowa płyta 400zł nowy RAM 300zł nowy zasilacz 200zł Nie mogłem tego pozostawić bez komentarza. Dlaczego na AGP nie przewidujesz nowego zasilacza, a na PCIE już tak? Wtyk 20 pin wkładasz do gniazda 24 pin i działa przecież. Nowy ram 300zł- no dobra, a kasa ze sprzedaży starego ramu? AGP- płyta za 180zł, PCI-E płyta za 400zł ? Podaj o ile podkręciłeś swojego E4300 na tej płycie jak możesz. Jeśli niewiele, to porównywalna (a raczej więcej wykręcisz) z PCIE nie kosztuje 400zł, a jakieś 240 za P5LD2 SE (fsb 300-340) czy GA 945P S3. Mimo, że płyta agp pod c2d to niegłupi pomysł, to jednak porównanie przez Ciebie przedstawione jest manipulacją. Edytowane 6 Lipca 2007 przez WDK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 6 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2007 (edytowane) Nie mogłem tego pozostawić bez komentarza. Dlaczego na AGP nie przewidujesz nowego zasilacza, a na PCIE już tak? Wtyk 20 pin wkładasz do gniazda 24 pin i działa przecież. Nowy ram 300zł- no dobra, a kasa ze sprzedaży starego ramu? AGP- płyta za 180zł, PCI-E płyta za 400zł ? Podaj o ile podkręciłeś swojego E4300 na tej płycie jak możesz. Jeśli niewiele, to porównywalna (a raczej więcej wykręcisz) z PCIE nie kosztuje 400zł, a jakieś 240 za P5LD2 SE (fsb 300-340) czy GA 945P S3. Mimo, że płyta agp pod c2d to niegłupi pomysł, to jednak porównanie przez Ciebie przedstawione jest manipulacją. nie podkręcałem 4300 na tej płycie z AGP nie taki był cel, chodziło o sprawdzenie czy można i ile to warte, a porównanie nie jest manipulacje ale twardą rzeczywistością, OK można sprzedać stare części ale kalkulowanie w ten sposób ze coś się sprzeda i jak może starczy to się może kupi, jest mocno naciągane i rozbudzeniem nadziei Edytowane 6 Lipca 2007 przez Zawadaki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 6 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2007 za tydzień napiszę specjalnie ile dopłaciłem do przesiadki jak sprzedam stary sprzęt i wstawię od razu screeny z porównania wydajności, to może do Ciebie przemówi:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 6 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2007 (edytowane) Zawadaki No to pod PCIE z zerowym oc też masz płytę za 180zł pod c2d. Druga rzecz, nie odpowiedziałeś na pytanie, czemu pod PCIE trzeba nowy zasilacz, a pod AGP już nie. Zakładamy w obu przypadkach np. X1950 i c2d. Edytowane 6 Lipca 2007 przez WDK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 6 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2007 (edytowane) za tydzień napiszę specjalnie ile dopłaciłem do przesiadki jak sprzedam stary sprzęt i wstawię od razu screeny z porównania wydajności, to może do Ciebie przemówi:)dzięki nie skorzystam porównanie A z B zwykle nie daje miarodajnych wyników, jak porównywać to tylko zestawy konwergentne, bo rozpatrujemy tu możliwości AGP a nie ile szybysz jest nowszy procesor dyskusja nie ma przemawiać do mnie ja juz wygrałem ale do tych którzy stoją przed wyborem :wink: @WDK żeby kable ładnie wyglądały i nie trzeba było bawić sie w przejsciówki, przy zamianie zestawu wypada zmienić zasilacz tak samo jak przy zmianie oleju wypada wymienić filtr oleju taka reminiscencja :wink: Edytowane 6 Lipca 2007 przez Zawadaki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2007 daruj sobie nie bądź śmieszny, S939 a może S754 bardziej przyszłościowy :lol2: nie porównuj LGA 775 i obsługi C2D ze starociem na S939, mimo że szybszy od AM2 bardzo nie przyszłościowy, takie zabytki można spodkać TYLKO na aukcjach, procesory na LGA 775 i karty naWydajniejszy i tańszy od sA...czego nie rozumiesz? @WDK żeby kable ładnie wyglądały i nie trzeba było bawić sie w przejsciówki, przy zamianie zestawu wypada zmienić zasilacz tak samo jak przy zmianie oleju wypada wymienić filtr oleju :lol: :lol: :lol: :lol: Ponawiam pytanie, ty tak na poważnie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 6 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2007 (edytowane) @Zawadaki Porównanie kompletnie nietrafione. Dajmy na to, że masz w kompie słaby zasilacz. Po zakupie X1950 AGP i tak go musisz wymienić. Jeśli przechodzisz na pcie kupujezs taki sam zasilacz. Drugi przypadek, masz wystarczający zasilacz. Po zakupie X1950 AGP nie musisz wymienić, po przejściu na pcie tak samo nie musisz go wymienić- jedyna przejściówka, to moleks-pcie 6 pin- czy to aż tak rzutuje na wygląd, a poza tym zakładasz, że ktoś ma okienko i gapi się we wnętrze budy a tak być nie musi. Ciekawy z czym teraz wyskoczysz... Edytowane 6 Lipca 2007 przez WDK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 6 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2007 cóż, mogę tylko napisać szkoda komentować, bo jak ktoś jest fanboyem to żadne argumenty go nie przekonają.... (...) Exacly i w tym momencie lapiesz ZKU za caloksztalt ostatnich postow bo dosyc mam twojego pieprzenia w kilku ostatnich watkach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stefan BoliMniewKrzyżu Opublikowano 28 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2007 Myślę, że temat można już zamknąć. Swoją drogą nie spodziewałem się, wywoła on tak ożywioną dyskusję. Ja jednak nie kupie nowego sprzętu, aby móc być gotowym na „przyjęcie” kart z dx 10. Po pierwsze, dlatego że jak już bym zmieniał to oczywiście na proca 2 rdzeniowego a jak na razie to trochę kiepsko na dzień dzisiejszy z aplikacjami wykorzystujących procesory dwurdzeniowe. Po drugie nie chcę mieć visty, która to jako jedyny system obsługuje dx 10. Dlaczego? Chociażby z takich powodów, że jest mało kompatybilna i wymaga potężnego sprzętu. Ponadto grając pod vista uzyskamy o wiele mniej fps jak pod xp. Ktoś może powiedzieć, że to tylko kwestia czasu jak wydadzą nowe stery, łatki do systemu, to tylko kwestia czasu jak użytkownicy będą wykrywać kolejne błędy a microsoft je poprawiał. Zapewne i tak będzie, ale ja nie chce być testerem microsoftu (no chyba, że by mi płacili). Chyba wiecie, że coraz mniej ludzi kupuje viste? Ludzie jak szukają nowego kompa to ich pierwszym pytaniem jest czy ten komp ma viste i jeżeli odpowiedz jest twierdząca rozglądają się za innym sprzętem. W pracy mam viste i naprawdę mam dość tego systemu. Oczywiście gdybym miał dużo kasy kupiłbym sobie kompa nie zważając na cenę i na fakt, że jego możliwości wykorzystam w pełni za jakiś bliżej nieokreślony czas. Zaraz, zaraz, ale czy wtedy, gdy mój sprzęt wreszcie będzie mógł pokazać, na co go stać to czy wówczas ten sam sprzęt nie będzie o połowę tańszy? Tak oczywiście będzie, ale gdybym miał tyle kasy, że nie musiałbym liczyć za każdym razem, gdy cos kupuję ( np. chleb) czy kobieta w sklepie nie chce mnie orżnąć na parę groszy wydając mi za mało pieniędzy, to zapewne bym się tym faktem nie przejmował. Zapewne tym postem nie przyczyniłem się do zamknięcia tematu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komisarz Opublikowano 29 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2007 Myślę, że temat można już zamknąć. Swoją drogą nie spodziewałem się, wywoła on tak ożywioną dyskusję. Ja jednak nie kupie nowego sprzętu, aby móc być gotowym na „przyjęcie” kart z dx 10. Po pierwsze, dlatego że jak już bym zmieniał to oczywiście na proca 2 rdzeniowego a jak na razie to trochę kiepsko na dzień dzisiejszy z aplikacjami wykorzystujących procesory dwurdzeniowe. Po drugie nie chcę mieć visty, która to jako jedyny system obsługuje dx 10. Dlaczego? Chociażby z takich powodów, że jest mało kompatybilna i wymaga potężnego sprzętu. Ponadto grając pod vista uzyskamy o wiele mniej fps jak pod xp. Ktoś może powiedzieć, że to tylko kwestia czasu jak wydadzą nowe stery, łatki do systemu, to tylko kwestia czasu jak użytkownicy będą wykrywać kolejne błędy a microsoft je poprawiał. Zapewne i tak będzie, ale ja nie chce być testerem microsoftu (no chyba, że by mi płacili). Chyba wiecie, że coraz mniej ludzi kupuje viste? Ludzie jak szukają nowego kompa to ich pierwszym pytaniem jest czy ten komp ma viste i jeżeli odpowiedz jest twierdząca rozglądają się za innym sprzętem. W pracy mam viste i naprawdę mam dość tego systemu. Oczywiście gdybym miał dużo kasy kupiłbym sobie kompa nie zważając na cenę i na fakt, że jego możliwości wykorzystam w pełni za jakiś bliżej nieokreślony czas. Zaraz, zaraz, ale czy wtedy, gdy mój sprzęt wreszcie będzie mógł pokazać, na co go stać to czy wówczas ten sam sprzęt nie będzie o połowę tańszy? Tak oczywiście będzie, ale gdybym miał tyle kasy, że nie musiałbym liczyć za każdym razem, gdy cos kupuję ( np. chleb) czy kobieta w sklepie nie chce mnie orżnąć na parę groszy wydając mi za mało pieniędzy, to zapewne bym się tym faktem nie przejmował. Zapewne tym postem nie przyczyniłem się do zamknięcia tematu. Stefan, Ja sądzę, że masz sporo racji. Sam mam sprzęt na ddr i agp (tyle, że do tego core duo - plytka confore865pe jest tania do dobra). Oczywiście, jeżeli ktoś wymaga maksymalnej wydajnosci, to pci-e to jedyna droga, bo tylko tam dostanie najszybsze karty. Ale dx10 to w tej chwili zaden argument. Natomiast co do cen kart garficznych na AGP, to polecam przyjrzec sie ceno radeona x1950pro i gf7900gs na obie platformy. Podpowiem - roznice sa znikome. Sa ostatnio nabylem powercolora x1950pro 512MB z cichutkim Accelero (40zl wiecej niz 256 a lepsze tekstury w Oblivionie wlacz;)) za 550zl. Za ta kwote moglbym kupic na pci-e albo identyczna karte (+ ze 30zl w kieszeni), albo 100zl tanszego 8600gt o bardzo dyskusyjnej wydajnosci (czasem lepszej, przewaznie gorszej). Generalnie przekalkulowalem wszystko i zmiana byla nieoplacalna. Sprzedlabym RAM i kupilbym RAm - tyle samo, bo zauwazmy, ze sprzedaje juz bez gwarancji + oddaje prowizje allegro... Plytenowa musialbym kupic i tak - najbidniej 300zl, a obecna sprzedalbym za jakies 100. No i pewnie musialbym kupic nowy zasilacz, albo sporo przejjsciowek. Obecnie mam Zalmana 400W, ale ze kupowany 3 lata temu to linia 12V jest raczej slaba. Brak tych wszystkich nowyl 6pinowych, 24pinowych 1/2 pinowych gniazd... Czyli spora inwestycja a wzrost predkosci zerowy. Dopiero po wylozeniu ok 1000zl wiecej cos bym odczul - lepsza plyta, nowy zasilacz i 8800gts.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
לוק Opublikowano 29 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2007 Myślę, że temat można już zamknąć. Swoją drogą nie spodziewałem się, wywoła on tak ożywioną dyskusję. Ja jednak nie kupie nowego sprzętu, aby móc być gotowym na „przyjęcie” kart z dx 10. Po pierwsze, dlatego że jak już bym zmieniał to oczywiście na proca 2 rdzeniowego a jak na razie to trochę kiepsko na dzień dzisiejszy z aplikacjami wykorzystujących procesory dwurdzeniowe. Po drugie nie chcę mieć visty, która to jako jedyny system obsługuje dx 10. Dlaczego? Chociażby z takich powodów, że jest mało kompatybilna i wymaga potężnego sprzętu. Ponadto grając pod vista uzyskamy o wiele mniej fps jak pod xp. Ktoś może powiedzieć, że to tylko kwestia czasu jak wydadzą nowe stery, łatki do systemu, to tylko kwestia czasu jak użytkownicy będą wykrywać kolejne błędy a microsoft je poprawiał. Zapewne i tak będzie, ale ja nie chce być testerem microsoftu (no chyba, że by mi płacili). Chyba wiecie, że coraz mniej ludzi kupuje viste? Ludzie jak szukają nowego kompa to ich pierwszym pytaniem jest czy ten komp ma viste i jeżeli odpowiedz jest twierdząca rozglądają się za innym sprzętem. W pracy mam viste i naprawdę mam dość tego systemu. Oczywiście gdybym miał dużo kasy kupiłbym sobie kompa nie zważając na cenę i na fakt, że jego możliwości wykorzystam w pełni za jakiś bliżej nieokreślony czas. Zaraz, zaraz, ale czy wtedy, gdy mój sprzęt wreszcie będzie mógł pokazać, na co go stać to czy wówczas ten sam sprzęt nie będzie o połowę tańszy? Tak oczywiście będzie, ale gdybym miał tyle kasy, że nie musiałbym liczyć za każdym razem, gdy cos kupuję ( np. chleb) czy kobieta w sklepie nie chce mnie orżnąć na parę groszy wydając mi za mało pieniędzy, to zapewne bym się tym faktem nie przejmował. Zapewne tym postem nie przyczyniłem się do zamknięcia tematu. wydaje mi sie ze zamykanie tematu przed premiera kart dx 10 na AGP jest nie na miejscu :unsure: zwłaszcza ze dyskusja wzbudza spore zainteresowanie, niech sobie bedzie otwarty ten temat przynajmniej do konca lata kiedy powinny juz ukazac sie karty agp z dx10, chociaz z drugiej strony radeon 2600 pod agp to zadna rewelacja i faktyczniejesli na tym by miano poprzestac to kontynułowanie watku mogło by byc niepotrzebne,jednakze byc moze ktos przetestuje te karty i podzieli sie obserwacjiami, ale najwyzej załozy sie nowy temat, choc wolałbym zeby dyskusja rozwijała sie tutaj... :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konio68 Opublikowano 29 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2007 No ten 2600 nadaje się do DX10 jak ..... W Dx9 jest cienki a co dopiero w DX10 , DX10 w przypadku tej karty to tylko marketing , i znająć życie dużo ludzi poleci na to , a co za tym idzie będą mysleli że sobie popykają w crysis np pod DX10 ... współczuję , i nie chodzi tu o APG tylko o sama kartę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robii glado Opublikowano 7 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2007 Producenci jak zarowno nvidia zrobili sobie z nas jaja . Uwazam ze w takich mometach powinien powstac jakis trybunal niezadowolonego klienta , mysle ze w niedlugim czasie ludzie cos takiego wymysla i nie bedzie tak latwo sprzedawac niedorobionych sprzetow ,jak to mialo miejsce z 8800 gtx,gts itp... ja tam nie wiem o co wam chodzi rozkrecony core 2 duo na 3750mhz i 8600 gt 950/1750 mhz i mam 34 fps na 1680/1050 w Crysis ,anisotrop full , antialiasing x4 .... pomyslec trzeba i bujnac sprzet Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...