pawel5000 Opublikowano 7 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2007 (edytowane) Chce sobie jeszcze dokupić ramu co będzie lepszym rozwiązaniem 2x512 MB czy 1x1 GB Edytowane 27 Czerwca 2007 przez pawel5000 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
°°° Opublikowano 7 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2007 (edytowane) 1x1 zajmuje tylko jeden slot , i potem masz jeszcze na dołożenie dodatkowego ramu :) Edytowane 7 Czerwca 2007 przez britfanka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Evil One Opublikowano 7 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2007 Chce sobie jeszcze dokupić ramu co będzie lepszym rozwiązaniem 2x512 MB czy 1x1 MBa te 1x1 MB to w simach 36-pin, czy 72-pin? :lol2: Chodziło Ci zapewne o 1GB? Ja bym dokupił 2x512MB, co daje łącznie 2GB na twojej płytce i nie zakłóca pracy dual channel. Jak przestanie wystarczać to po prostu i tak trzeba będzie zmienić całą platformę. Mnie wystarcza na razie 512MB i to tylko dlatego, że nie gram (na wysokich detalach :-P ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweł.s Opublikowano 8 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2007 Miałem ten sam problem. Jednak zdecydowałem się na 2x512mb by wszystko chodziło na tych samych timingach (te same kości) i w trybie dual. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hatemoder Opublikowano 23 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2007 Ogulnie jak dostaniesz jeszcze 1mb bo dam Ci 100;p hhe. Dobra do rzeczy. Widze że sprzęt jeszcze taki tengi nie jest. Dokup sobie jeszcze 2 taka sama kość wazne taka samą~!! Bd miał je w dualu i bd szybciej biegać. Ale mogą być problemy z oc jeśli któraś bd lipna kość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 23 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2007 Ja bym dokupił 2x512MB, co daje łącznie 2GB na twojej płytce i nie zakłóca pracy dual channel. W jaki sposób ma zakłócać pracę dual channel? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hatemoder Opublikowano 23 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2007 W jaki sposób ma zakłócać pracę dual channel?Właśnie przeoczyłem to. W jaki sposób?? chyba będzie lepiej jak da 4x512 (pomojając ze zawali sloty ale chyba nie zamieża już dokupywac?? 2gb zupełnie wystarczy) niż 2x1 gb nie dość ze zawierucha zeby zamienić 2 kosci na 1 gb to jeszcze żeby nei stracić na tym dużo ;]. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 23 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2007 Mimo najszczerszych chęci, nie zrozumiałem co chciałeś mi przekazać :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 24 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2007 Chodziło o to, że jeśli dałby 2x512 MB + 1 GB to by Dual Channel nie działał. Ja obawiam się, że by w ogóle komputer mógł się nie włączyć (tak było na s939 :wink:). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 24 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2007 Bezpieczniejszym rozwiązaniem było by kupno pojedyńczej kości 1 GB niż 2x512 MB przy 4 obsadzonych slotach RAM kontroler pamięci w CPU moze świrować , przez co może być : a .) 4x512 MB nie za działa wogóle . b.) zadziała ale na 533 mhz i pewno 2T ( jak teraz jest 1T ) . Warto zajrzeć do instrukcji tej płyty jak się będzie zachowywać z obsadzonymi 4 slotami . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...