Skocz do zawartości
pawel5000

Chce Sobie Jeszcze Dokupić Ramu

Rekomendowane odpowiedzi

Chce sobie jeszcze dokupić ramu co będzie lepszym rozwiązaniem 2x512 MB czy 1x1 MB

a te 1x1 MB to w simach 36-pin, czy 72-pin? :lol2: Chodziło Ci zapewne o 1GB?

Ja bym dokupił 2x512MB, co daje łącznie 2GB na twojej płytce i nie zakłóca pracy dual channel.

Jak przestanie wystarczać to po prostu i tak trzeba będzie zmienić całą platformę. Mnie wystarcza na razie 512MB i to tylko dlatego, że nie gram (na wysokich detalach :-P )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość hatemoder

Ogulnie jak dostaniesz jeszcze 1mb bo dam Ci 100;p hhe. Dobra do rzeczy. Widze że sprzęt jeszcze taki tengi nie jest. Dokup sobie jeszcze 2 taka sama kość wazne taka samą~!! Bd miał je w dualu i bd szybciej biegać. Ale mogą być problemy z oc jeśli któraś bd lipna kość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość hatemoder

W jaki sposób ma zakłócać pracę dual channel?

Właśnie przeoczyłem to. W jaki sposób?? chyba będzie lepiej jak da 4x512 (pomojając ze zawali sloty ale chyba nie zamieża już dokupywac?? 2gb zupełnie wystarczy) niż 2x1 gb nie dość ze zawierucha zeby zamienić 2 kosci na 1 gb to jeszcze żeby nei stracić na tym dużo ;].

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bezpieczniejszym rozwiązaniem było by kupno pojedyńczej kości 1 GB niż 2x512 MB

przy 4 obsadzonych slotach RAM kontroler pamięci w CPU moze świrować , przez co może być :

a .) 4x512 MB nie za działa wogóle .

b.) zadziała ale na 533 mhz i pewno 2T ( jak teraz jest 1T ) .

Warto zajrzeć do instrukcji tej płyty jak się będzie zachowywać z obsadzonymi 4 slotami .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi