Skocz do zawartości
mb_asasello

Jaka Obudowa I Zasilacz?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Zaczynam kompletowanie zestawu. Myślę, że kupię coś w stylu zestawu na maj z tematu "co kupić". Elementy zamieszczam poniżej:

MOBO Abit AB9

CPU Intel Core 2 Duo E4300 BOX

RAM A-Data Vitesta 2x1GB 667MHz

GRAFIKA Palit 7900GS

HDD Seagate 7200.10 250GB SATA2

DVD-RW Asus DRW-1608P3S OEM

I teraz pytanie, a właściwie dwa:

1. Jaki zasilacz do tego zestawu? Mogę na niego przeznaczyc 200-300PLN, jednak ważne są dla mnie 2 rzeczy: cisza i odpinane kable. Co moglibyście polecić?

2. Jaka obudowa? Także interesuje mnie jakas zapewniająca dobry przepływ powietrza, zrobiona w miarę porządnie (na tyle, zeby nie wpadała w drgania). Przedział cenowy zbliżony do zasilacza.

Z góry dzięki i pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zasilacz modularny (z odpinanymi kablami) to najtanszy kosztuje ok 300 zl a to górny przedzial jaki podales

i jest to Tagan TG430-U15 Easycon (dobry wybor generalnie).

Ktos zaraz napisze ze jest np Tacens Radix Smart 410 (modularny) za 189 zl ale nie wiem czy to dobry pomysl jesli chcesz wydac nawet 300 zl to lepiej cos lepszego ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span>.

Za 339zl jest Be Quiet! Dark Power Pro 430W (modularny) ktorego bym chyba bral jesli bym zmienial config w tej chwili.

A obudowa do 300zl to np Antec NSK6000 lub cos z oferty Chiefteca. Najlepiej napisz jaka Tobie sie podoba a "forumowicze" napiszą ci czy bedzie dobra.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tagan TG430-U15 Easycon (dobry wybor generalnie).

Za 339zl jest Be Quiet! Dark Power Pro 430W (modularny) ktorego bym chyba bral jesli bym zmienial config w tej chwili.

Tagan ksywka "dziadek" nie będzie dobry ze względu na pochodzenie swojej ksywki

BQT DP to bardzo dobry wybór jeśli koniecznie muszą być odpinane kable

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Buda: Chieftec CH - 189zł w angela.pl

PSU: http://zenfist.pl/pID/1486.htm,

ew. na allegro ktoś wystawił Chiefa LBX z 1x 12 fan i 2x 9.2fan (akasa amber) + Chieftec 560W (odpinane kable) w licytacji + KT 450zl (oczywiście używane, wg. sprzedawcy 0.5 roku).

Edytowane przez serwal4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie wczoraj przekonano do Corsaira 520W http://www.komputronik.pl/Zasilacze_do_obu...pelny,id,31688/

Podobno bardzo cichy i do tego super trzyma napięcia.

Do tego Na Allegro za 190 pln kupisz Budę Chiefteca Dragon DX - solidna i dobrze wentylowana - tyle, że musisz się w filtry przeciw-kurzowe zaopatrzyć.

Serwal4 był szybszy z zasilaczem :)

Edytowane przez Blackwhite

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Buda: Chieftec CH - 189zł w angela.pl

PSU: http://zenfist.pl/pID/1486.htm,

ew. na allegro ktoś wystawił Chiefa LBX z 1x 12 fan i 2x 9.2fan (akasa amber) + Chieftec 560W (odpinane kable) w licytacji + KT 450zl (oczywiście używane, wg. sprzedawcy 0.5 roku).

A mógłbyś podać link do tej aukcji? Bo jakos znaleźć nie moge...

OK, na zasilacz się już zdecydowałem. Będzie to Be Quiet Dark Power BQT P6 PRO 430W. Teraz jeszcze nad obudową kombinuję... Wciąż będę wdzięczny za porady.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi