dazon Opublikowano 8 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2007 (edytowane) Witam Mam narysowaną oś współrzednych lecz kiedy zmienialem rozmiar okienka wykres sie do niego nie dopasowywał:( Zastosowałem więc funkcję Dimension. Teraz jednak kiedy dodaje do wspolrzednych wysokosci oraz szerokosci linie całkiem znikaja :( Czy ktos moze mi powiedziec jakie współrzedne sa okreslone jako wstepne na ramce?? gdzie jest np: polozenie 20,30,20,60 ?? Edytowane 8 Czerwca 2007 przez dazon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ragnor Opublikowano 8 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2007 Witam Mam narysowaną oś współrzednych lecz kiedy zmienialem rozmiar okienka wykres sie do niego nie dopasowywał:( Zastosowałem więc funkcję Dimension. Teraz jednak kiedy dodaje do wspolrzednych wysokosci oraz szerokosci linie całkiem znikaja :( Czy ktos moze mi powiedziec jakie współrzedne sa okreslone jako wstepne na ramce?? gdzie jest np: polozenie 20,30,20,60 ?? Punkt (0,0) to lewy górny róg okna, prawy dolny róg okna ma współrzędne (width, height). Oczywiście aby wykres był widoczny po zmianie wielkości okna, musisz odpowiednio przedefiniować metoda paint (repaint) klasy okna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 9 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2007 Dodam tylko tyle, że to (0,0) to niestety liczy się z belką okna :/ , dlatego lepiej walnij sobie do środka jakiś panel i na nim dopiero rysuj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...