Skocz do zawartości
teraw

73gt Sli, 79gs Czy 86gt?

Rekomendowane odpowiedzi

wszyscy tu piszą że niby jedynym plusem 86 jest obsługa dx10. Na razie gramy na dx9 i 86 też je obsługuje, nie odstając przy tym za bardzo od 79gs.

Tak. Ale za ati jeszcze przemawia aa+hdr na raz unsure.gif

- za gf86gt tez to przemawia ;). Kolejną sprawą jest, że pewnie nowsze gry będą optymalizowane pod zunifikowane shadery, więc jest szansa, że 86 podgoni trochę jeszcze przed wejściem gier na dx10.

Ale to tylko takie moje przemyślenia.. I tak pewnie kupię 79gs za mniej niż 400zl, bo po prostu jest tańsze o ok 50zł od Palit 8600gt

Edytowane przez ainaruth

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no wlasnie jak narazie gramy w DX 9 to nie warto interesowac sie grafa slabsza w tym DX'ie

zależy w o jakich tytułach mówimy

Colin Dirt,TDU,Oblivion,Carbon,S.T.A.L.K.E.R,LOST PLANET,tu przewage ma 8600GT.A co mi z przewagi GF 7900GS w DOOM3 i FAR CRY i innych starszych tytułach skoro w wiekszosci z nich (oczywiscie sa wyjątki np COD 2 Quke 4)8600GT zapewni mi płynność :wink:.Sami widzicie jak robione są teraz gry shsdery,shadery bylyby gra swieciła no i w tych grach 8600GT jest górą :wink:

Edytowane przez naxt

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi