Skocz do zawartości
Kozakov

Siatka Maskująca - Coś Jak Front Panel Sharkoona

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Po trochu modyfikuję swoją starą obudowę i szukam takiej siatki (blachy z drobnymi dziurkami) coś w stylu TEGO co użyto na przodzie w obudowie Sharkoon Rebel 9. W swojej wyrżnąłem dziurę 12cm z przodu i zaślepiłem dziurę okrągłą maskownicą od głośników samochodowych. Nie wygląda to zbyt schludnie i chciałbym założyć taką siatkę na całą płaszczyznę zaznaczoną czerwono na zdjęciu.

Dołączona grafika

Problem polega w tym że nigdzie nie mogą znaleźć takiej siatki i tu proszę o pomoc w znalezieniu czegoś takiego.

Potrzebny mi wymiar to minimum 17x25cm ale jak będzie większe to przecież można uciąć.

I mam jeszcze jedno pytanie: Jak się ma sprawa malowania wnętrza budy czarnym sprejem? Ładnie to wygląda? Bo nie wiem czy się tego podejmować. Okno już mam zrobione i troche nieelegancko wewnątrz jest.

Proszę pomóżcie mi znaleźć. Będę bardzo wdzięczny.

Edytowane przez Kozakov

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sam szukam takiej siatki ale ciezko znalezc. pytalem w sklepie z czesciami tunnigowymi do aut, nie mieli ale podobno ma byc - proponuje tam szukac, jedyny minus to wymiar 25x100cm (okolo 50 zeta), dla mnie za malo, dla Ciebie za duzo...

u siebie pomalowalem czrnym matem bude z zewnatrz (w srodku siwy podklad) i wyglada ok - byle tylko zaciekow nie porobic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja u siebie w obudowie mam siatkę tuningową o małych oczkach 3x5 mm. Wygląda to tak. Z tego co wiem jest też czarna. Jasne, że nie jest taka drobna jak perforacja w Rebel 9, ale już wygląda znośnie. Koszt 20 zł za arkusz 25x100 cm.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja u siebie w obudowie mam siatkę tuningową o małych oczkach 3x5 mm. Wygląda to tak. Z tego co wiem jest też czarna. Jasne, że nie jest taka drobna jak perforacja w Rebel 9, ale już wygląda znośnie. Koszt 20 zł za arkusz 25x100 cm.

Ale te napędy to mogłeś już pomalować bo szpecą niemiłosiernie cały front.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Swego czasu też szukałem tego rodzaju blachy. Bezskutecznie. Takie markety jak Castorama ala Prakticer to nawet zbytnio nie wiedziały o co mi biega. No cóż, nie wszystko da się załatwić, prawda :)

Jeśli to kogoś interesuje to taką siatkę maskującą można kupić na Allegro (wpiszcie siatka i znajdzie nam aukcje takiego jednego kolesia). Ceny też ma całkiem przyjemne :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za duże te oczka. Zależy mi na bardzo drobnych.

Znalazłem coś takiego >>KLIK<< - 15 zł + przesyłka, rozmiar 26x44cm. Nie wiem czy to drogo, czy tanio ale jedyna rzecz jaką udało się wygrzebać. Trzeba by samemu przyciąć.

Nie no musi gdzieś jeszcze takie coś być :mur: taki fajny efekt by wyszedł (przynajmniej w myślach). Akurat zmieściły by mi się 2x92mm Kamakaze niebieskie a tego Arctica wyrzucić w cholere bo szlag trafia jak to buczy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A możesz zapodać fotki jak Ci to wyszło?

fotek niestety nie zapodam bo chwilowo brak cyfraka a na komie wychodza paskudne zdjecia. jedyny minus malowania budy z zewnatrz to szybko wycierajaca sie farba np na przycisku power czy na rogach...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja wymyslilem sobie ob udowe z tego zrobic ale raczej nie znajde tak duzych kawalkow

wpisz w google.pl blacha perforowana (minimalnie oczka okolo 5mm) z tego co pamietam to arkusz 1na 2m z blachy aluminiowej kosztuje okolo 200 pln.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajnie nie ma co :-| To ja już sobie wole obudowe nową kupić

Nie poddawaj sie tak szybko. Zmien troche koncepcje wykonanai i szukaj tanszych odpowiednikow. Blacha stalowa jest tansza ale za to sporo ciezsza :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znalazłem coś takiego >>KLIK<< - 15 zł + przesyłka, rozmiar 26x44cm. Nie wiem czy to drogo, czy tanio ale jedyna rzecz jaką udało się wygrzebać. Trzeba by samemu przyciąć.

Wlasnie kupilem takie 2 oslony... Jak przyjda, to zobaczymy czy do czegokolwiek to sie nadaje :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wlasnie kupilem takie 2 oslony... Jak przyjda, to zobaczymy czy do czegokolwiek to sie nadaje :)

Zapodaj foto (w trybie makro) chce zobaczyć z bliska te oczka. Powiedz też czy łatwo się da ciąć tą siatke i wyginać (o ile wogóle zamierzasz to robić). Dobrze że kupiłeś przynajmniej bede wiedzieć czy warto to zamówić

Jeszcze wpadło mi na myśl kupić 2x Scythe Kama Bay i to zamontować. Ma już wiatrak - co prawda nie wiem jak z głośnością ale dobra i wymarzoną siateczkę :) Tylko też do najtańszych akcesorii to nie należy. Mam nadzieje że jakość to rekompensuje, ale narazie na taki luksus mnie nie stać.

EDIT:

Czarny matowy spray zakupiony

Edytowane przez Kozakov

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zapodaj foto (w trybie makro) chce zobaczyć z bliska te oczka. Powiedz też czy łatwo się da ciąć tą siatke i wyginać (o ile wogóle zamierzasz to robić). Dobrze że kupiłeś przynajmniej bede wiedzieć czy warto to zamówić

Witam, siatka dotarla - jak za takie pieniadze, to nawet dobrze to wyglada... Co do ciecia to nie wiem - jeszcze nie probowalem, ale wyginac sie da i przy odrobinie cierpliwosci da sie to zrobic estetycznie :)

Ponizej zdjecie jednej siatki na kocu z kartka pod siatka by pokazac ile widac przez oczka - drugie zdjecie w trybie makro (fajny regularny ksztalt, nie jakies chamskie poszarpane, klepane w garazu siatki).

Dołączona grafika Dołączona grafika

Slowem, mysle, ze warto B-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki Dimek !

Pewnie też zamówię bo obudowa już pomalowana czarnym matem, front panel też i tylko tej siatki mi brakuje do szczęścia. Mam tylko jedno pytanie: jaka jest średnica oczek? Makro wyszło Ci tak dobrze, że dziurki wydają się strasznie duże :)

Już wiem. 1,6 mm - wypatrzyłem w opisie aukcji (a wcześniej nie było) :)

Hm... w tej chwili mam dziurki 1mm ale myślę że i ta będzie b. dobra

Edytowane przez Kozakov

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja znalazlem taka siatke mozna by z tego wyciac ale wiekrze arkusze to jestem bezradny gdzie to mozna kupic

ot... ja proponuję instalację plugina sprawdzającego pisownię lub włączenie go (w ff2 np. jest wbudowany)... bo Twój post wygląda u mnie tak:

ja znalazlem taka siatke mozna by z tego wyciac ale wiekrze arkusze to jestem bezradny gdzie to mozna kupic

Niestety błędów stylistycznych i interpunkcyjnych nie potrafi podkreślać - niedługo polacy będą się porozumiewać hieroglifami...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ot... ja proponuję instalację plugina sprawdzającego pisownię lub włączenie go (w ff2 np. jest wbudowany)... bo Twój post wygląda u mnie tak:

Niestety błędów stylistycznych i interpunkcyjnych nie potrafi podkreślać - niedługo polacy będą się porozumiewać hieroglifami...

Może mu ALT'a wcięło. Ja np. nie mam 3 klawiszów :razz:

Edit. Pomalowałem bude, wygląda to mniej więcej tak (przepraszam za te neony, ale nie mogłem się powstrzymać by ich nie włączyć :P ):

Dołączona grafika

Odrazu mówię że jeszcze nie skończyłem :) Niedługo Scythe Ninja, czarny panel do nagrywarki i poukłada się kable... Z przodu siatka identyko jak Dimka tam gdzie w 1 poście zaznaczone. Na tyle Aerocool Turbine 1000. Może jakiś regulator obrotów i Accelero S2 na 73GT. Ale to wszystko jak bozia da fundusze.

Edytowane przez Kozakov

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

środek widzę też wymalowany? To dobrze :)

Zrobiłem tak specjalnie żeby nie odbijał światła emitowanego przez katody, dzięki czemu nie będzie tak widno wewnątrz o kolor jest bardziej niebieski niż błękitny jak poprzednio. A zdjęcie wyszło tak tylko dlatego że czas naświetlania był 3 sek. i dodatkowo lampa błysnęła... Edytowane przez Kozakov

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi