mb_asasello Opublikowano 8 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2007 Witam! Ostatnio zainstalowalem TuneUp Utilities i zdjęło mnie przerażenie ile plików, które dawno temu usunałem zawierajacych ważne dane da się bez problemu odzyskać. Szukam teraz programu, który automatycznie odnajdowałby pliki mozliwe do odzyskania i niszczył je bezpowrotnie. Wiem, że jest TuneUp Shredder, który mniej więcej to robi, ale on usuwa tylko pliki aktualnie znajdujące się na dysku. Mi natomiast chodzi o taki, który odnajdowałby pliki już usunięte, z których całość lub część da się odzyskać i kasował je bezpowrotnie. Niby mógłbym poodzyskiwać te pliki i usunąć shredderem, ale to by było całe mnóstwo zabawy i kupa czasu. Czy ktoś może mi polecić jakiś program? Z góry dzięki i pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 8 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2007 Eraser i opcja Wipe free space? Poprawka: Ctrl+N, Unused space on drive: i wybieramy partycję. Potem OK. Potem prawy myszy na nowe zadanie na liście i Run. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_fake Opublikowano 9 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2007 tylko ustaw, żeby więcej niż raz zamazał wolną przestrzen (standardowo jest ustawiony jeden raz - spowodowane jest to dużą ilością czasu potrzebną do tego zadania) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...