tomxx Opublikowano 8 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2007 (edytowane) Mam oto takiego kompa: Athlon a64 3000+ s 939 Gigabyte ga-k8nsc-939 3*256 TwinMos + 1*256 PDP DDR Winfast Leadtek a6200 td@6600 (napięcia podniesione i clocki ale clocki to obnizyłem na windowsie) + amd box 40gb maxtor(master) 160 maxotr(slave) Chiftech 350 Problem ma taki: że sypie komp komunikatem o: spadek napięcia na grafie bluescreen STOP 0x000000F4 (0x00000003 0x85B9BAB4 0X805C7494A) http://img146.imageshack.us/my.php?image=lapzwiecha7dc.jpg i po tym jak walnę reset to jest error loading os i muszę wyczepić dysk 160gb uruchomić system i znów podpiąć dysk Pamięci testowane i się sypią ale uruchamiałem kompa bez tej kości i nadal to samo Mostek ciepły trochę system 2 tygodnie ma coś zapomniałem ? CELT pożyczyłem linka do bluescreena Edytowane 8 Czerwca 2007 przez tomxx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 8 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2007 1. Powrót do fabrycznych ustawień. 2. Cofnięcie ostatnich zmian (zmiana sterowników/dołożenie pamięci itd). 3. Przeczyszczenie kompa z kurzu. http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=100972 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomxx Opublikowano 8 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2007 1. Powrót do fabrycznych ustawień. 2. Cofnięcie ostatnich zmian (zmiana sterowników/dołożenie pamięci itd). 3. Przeczyszczenie kompa z kurzu. http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=100972 thx, za odpowiedź bo już się głowie i nie wiem co wymyślić 1.BIOS'a wgrywałem nowego-update 2.Podejrzewam pamięci bo pół roku temu miałem taki numer:/ 3.Czyszczony i nic:/ może być to padnięty kontroler dysku?albo kość biosa? zasilacz odpada działam dość długo na tym samym i nie miałem czegoś takiego. Zagłębiłem się w http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=205674&hl= i mam tak samo którą mobo byście polecili?(wymagania:AGP+s939+nforce (żadnych VIA!!!)) DFI NF3 ULTRA-DAGF DFI LANPARTY UT nF3 ULTRA-D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kvazi555 Opublikowano 8 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2007 asrock dual sata2-vsata agp&pcie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomxx Opublikowano 9 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2007 asrock dual sata2-vsata agp&pcie Co lepiej reklamować: mobo czy pamięci? czy oba naraz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 9 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2007 Przetestuj najpierw te pamięci MemTestem lub GoldMemory. Jak po kilku godzinach nie sypnie błędami to znaczy że rąbnięta jest płyta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomxx Opublikowano 9 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2007 Przetestuj najpierw te pamięci MemTestem lub GoldMemory. Jak po kilku godzinach nie sypnie błędami to znaczy że rąbnięta jest płyta. Zmieniłem taśmę od hdd zobaczymy co będzie teraz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomxx Opublikowano 9 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2007 (edytowane) Zmieniłem taśmę od hdd zobaczymy co będzie teraz Zmieniłem taśmę i nic:/ chkdsk w konsoli odzyskiwania pokazuje że dysk jest dobry ale w chkdsk windowsowym jest że są jakieś bitmapy popsute : CHKDSK wykrył wolne miejsce oznaczone jako przydzielone w mapie bitowej głównej tabeli plikow <MFT> Usuwanie błędów w mapie bitowej woluminu Co z tym robić? dodane 21:09 Niechce krakać ale chyba mobo się poszło chrzanić:/ Parametr C7 Ultra ATA CRC Error Rate powinien być 0 To świadczy albo o uszkodzonym kontrolerze albo o walnietej taśmie HDD. C7 Ultra ATA CRC Error Rate 195 OK: zawsze pozytywnie C7 Ultra ATA CRC Error Rate 199 OK: zawsze pozytywnie To są dwa dyski, taśma nowa więc niepowinna być walnięta dodane 21:29 Jeszcze jedna zmiana,: a mianowicie wywaliłem 2*256 kości z duala i jak narazie norton dość dobrze sprawdza system wtedy nie chciał Edytowane 9 Czerwca 2007 przez tomxx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomxx Opublikowano 9 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2007 (edytowane) Za szybko się cieszyłem:/ Pamięci wykluczam:D zostało mobo:/ Edytowane 9 Czerwca 2007 przez tomxx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...