Skocz do zawartości
PoGo

Abit KT7 , KT133

Rekomendowane odpowiedzi

No i ty sie jeszcze dziwisz masz Abit Kt7 to jest plyta na chipsecie KT133 (taki niedopracoany kawalek krzemu) a one tak juz maja i cos mi sie wydaje ze mozesz zapomniec o 133Mhz magistrali, ale sproboj zakualizowac bios moze cos pomoze, choc watpie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To oznaczenie "KT133" oznacza typ obslugiwanej pamieci ,tak jak KT333 nie wprowadza 166DDR FSb (przynajmniej oficjalnie) chip jest za slaby zeby tyle wyciagnac (porazka ,BX wyciagal do 150) sam mam plytke na tym chipsecie ,do 110 mam ultra stabilnie ,ale niektorzy wyciagali z abitow do 120 ,ale naprawde zadko.Co do mozliwych ustawien ,to mam podobnie ,moge ustawic 153 dipswitchami i doladowac jeszcze 28 w biosie ,ale to marzenia panow konstruktorow niestety....... :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Adds an option to enable/disable CPU protection (fan1 error checking) function and changes the default setting to be disabled.

Fixes wrongful register setting of Bank x/y Dram Timing for some special configurations.

======<<<Changes CPU FSB from 133MHz to 133.33MHz for specific Athlon processors>>>======

Fixes system-hang issue when running Sisoft Sandra 2000 Professtional.

Supports FlashMenu utility.

HPT 370 RAID BIOS verson 1.0.3b1.

^to bylo przy updata biosa do KT7 - KT7raid

A co powiecie na to?

hmm mzoe jak zrobie wlasnie update biosa to ruszy????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...