PoGo Opublikowano 2 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2002 Ustawiam mojego Athlona 750mhz na FSB133 i mnoznik 6.5 komp ne odpala - czarny ekran Moje pytanie : dlaczego? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arthi Opublikowano 2 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2002 No i ty sie jeszcze dziwisz masz Abit Kt7 to jest plyta na chipsecie KT133 (taki niedopracoany kawalek krzemu) a one tak juz maja i cos mi sie wydaje ze mozesz zapomniec o 133Mhz magistrali, ale sproboj zakualizowac bios moze cos pomoze, choc watpie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafalB Opublikowano 2 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2002 kt 133 nie obsługuje 133 mhz fsb ( wprowadzono go dopiero w kt 133a) więc max co natym ustawisz to ok 110 mhz na fsb Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoGo Opublikowano 2 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2002 dziwne a w instrukcji pisz se 100/33 blablabla az do 155/38 moze macie racje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek Opublikowano 2 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2002 bo kt133 nie dziala tak wysoko przeznaczony jest do fsb 100 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek Opublikowano 2 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2002 da sie wiecej niz 110 ale nie 133 te 133 ta jest na pamieci Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 2 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2002 To oznaczenie "KT133" oznacza typ obslugiwanej pamieci ,tak jak KT333 nie wprowadza 166DDR FSb (przynajmniej oficjalnie) chip jest za slaby zeby tyle wyciagnac (porazka ,BX wyciagal do 150) sam mam plytke na tym chipsecie ,do 110 mam ultra stabilnie ,ale niektorzy wyciagali z abitow do 120 ,ale naprawde zadko.Co do mozliwych ustawien ,to mam podobnie ,moge ustawic 153 dipswitchami i doladowac jeszcze 28 w biosie ,ale to marzenia panow konstruktorow niestety....... :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoGo Opublikowano 2 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2002 Adds an option to enable/disable CPU protection (fan1 error checking) function and changes the default setting to be disabled. Fixes wrongful register setting of Bank x/y Dram Timing for some special configurations. ======<<<Changes CPU FSB from 133MHz to 133.33MHz for specific Athlon processors>>>====== Fixes system-hang issue when running Sisoft Sandra 2000 Professtional. Supports FlashMenu utility. HPT 370 RAID BIOS verson 1.0.3b1. ^to bylo przy updata biosa do KT7 - KT7raid A co powiecie na to? hmm mzoe jak zrobie wlasnie update biosa to ruszy???? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakac Opublikowano 2 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2002 Mam KT7 raid i jestem z niej zadowolony na Duronie 1000 mogę ustawiś magistralę 128 Mhz i jest wszystko w porządku jak biorę więcej to się zaczyna srać. 10x128 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snooze Opublikowano 2 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2002 Gdybys mial KT7A nie bylo by problemu :) - sprobuj z biosem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChrisG Opublikowano 2 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2002 NA abit KT7 raczej zapomnij o 133 .Mi udalo sie max ustawic tylko 125 a moze to duzo.Na nieszczescie plyta sie spalila po jakims roku razem z prockiem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 3 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2002 To jest ograniczenie fizyczne chipsetu a nie biosu..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...