Skocz do zawartości
bzykofm

Problem Ze Skanerem Canon Mp160

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Używam systemu XP Prof. SP2. Nie mogę skanować, drukarka działa bez zarzutu(to urządzenie wielofunkcyjne). Instalacja przebiegła bezbłędnie, tzn, poczatkowo komputer prosił o plik usbscan.sys ale po przeinstalowaniu problem ustał. Gdy próbowałem skanować przy pomocy dołączonego programu Navigator 3.0 poczatkowo skaner się uruchamiał (mechanicznie działa) ale po chwili wyświetlał sie komunikat ,że urządzenie jest nie włączone, jest nie podłaczony kabel USB lub brakuje sterownika (nr błędu 2,155,0). Przy skanowaniu przez kreatora w windowsie wyswietlało sie okno o niemożliwości przeprowadzenia procesu. Problem również występuje na XP Prof. SP1 Sprawdzałem rownież na sterowniku ściągnietym ze strony canona. Proszę o pomoc. skończyłi mi się pomysły.

Edytowane przez bzykofm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prawo klik na mój komputer --> Właściwości --> Sprzęt --> menedżer urządzeń --> Kontrolery USB --> Prawo klik na Główny koncentrator USB --> Właściwości --> zarządzanie energia i odznaczasz: Zezwalaj komputerowi na wyłączanie...

Jeśli Główny koncentrator USB występuje kilka razy to powyższą czynność wykonujesz dla każdego z nich.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prawo klik na mój komputer --> Właściwości --> Sprzęt --> menedżer urządzeń --> Kontrolery USB --> Prawo klik na Główny koncentrator USB --> Właściwości --> zarządzanie energia i odznaczasz: Zezwalaj komputerowi na wyłączanie...

Niestety to nie to. sprzet bez zmian :angry:

EDIT: Pomogła zmiana USB w biosie z 2.0 na 1.1

EDIT 2: powodem był lichy kabel usb, teraz śmiga na 2.0

Edytowane przez bzykofm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi