bzykofm Opublikowano 9 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2007 (edytowane) Witam. Używam systemu XP Prof. SP2. Nie mogę skanować, drukarka działa bez zarzutu(to urządzenie wielofunkcyjne). Instalacja przebiegła bezbłędnie, tzn, poczatkowo komputer prosił o plik usbscan.sys ale po przeinstalowaniu problem ustał. Gdy próbowałem skanować przy pomocy dołączonego programu Navigator 3.0 poczatkowo skaner się uruchamiał (mechanicznie działa) ale po chwili wyświetlał sie komunikat ,że urządzenie jest nie włączone, jest nie podłaczony kabel USB lub brakuje sterownika (nr błędu 2,155,0). Przy skanowaniu przez kreatora w windowsie wyswietlało sie okno o niemożliwości przeprowadzenia procesu. Problem również występuje na XP Prof. SP1 Sprawdzałem rownież na sterowniku ściągnietym ze strony canona. Proszę o pomoc. skończyłi mi się pomysły. Edytowane 9 Czerwca 2007 przez bzykofm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Armo Opublikowano 9 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2007 Prawo klik na mój komputer --> Właściwości --> Sprzęt --> menedżer urządzeń --> Kontrolery USB --> Prawo klik na Główny koncentrator USB --> Właściwości --> zarządzanie energia i odznaczasz: Zezwalaj komputerowi na wyłączanie... Jeśli Główny koncentrator USB występuje kilka razy to powyższą czynność wykonujesz dla każdego z nich. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzykofm Opublikowano 9 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2007 (edytowane) Prawo klik na mój komputer --> Właściwości --> Sprzęt --> menedżer urządzeń --> Kontrolery USB --> Prawo klik na Główny koncentrator USB --> Właściwości --> zarządzanie energia i odznaczasz: Zezwalaj komputerowi na wyłączanie... Niestety to nie to. sprzet bez zmian :angry: EDIT: Pomogła zmiana USB w biosie z 2.0 na 1.1 EDIT 2: powodem był lichy kabel usb, teraz śmiga na 2.0 Edytowane 31 Marca 2009 przez bzykofm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...