metmusic Opublikowano 25 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2003 Mam pytanko...posiadam muzealny okaz płytki ABIT'a o nazwie BE6 i eksperymentuje sobie z nią. Od jakiegoś czasu nęka mnie możliwość wciśnięcia w nią procesora INtel Celeron 1GHz czy ktoś może mi pomóc czy istnieje taka możliwość? Specyfikacje płyty teoretycznie wykluczają ją ale ze względu na date wypuszczenia płytki można wybaczyc ze w specyfikacjach płyty najszybszym obsługiwanym prockiem jest Celeron 700 gdyż nie bylo nic lepszego na rynku wtedy...kto wie co moze na nią wejść? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janus Opublikowano 25 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2003 Jesli nie jeste to celeron tualatin to mozesz go włożyc a jesli jest tualatin to musiałbym mu jakieś nóżki wyrwac zeby działał. Tak mi sie wydaje po ta twoja plyta nie obsluguje nowych porców Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomas13 Opublikowano 26 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2003 Mialem taka plyte z dzialajacym na niej Celkiem 1 Ghz. Byl to model przed Tualatinem. Chodzil na FSB 100 (o ile nie byl oczywiscie podkrecany). Jednak zeby go wlozyc trzeba 2 rzeczy. Pierwsza jest odpowiednia przejsciowka w tym wypadku Slot1 -> FCPGA (dla pewnosci lepiej to sprawdz) i ostatni bios jaki do tych plyt sie pokazal - chyba z lipca 2000. Zwiekszal on mnoznik do 12 co wystarczy na Celerona 1 Ghz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jump3r Opublikowano 26 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2003 Plyta obluzy i to spokojnie, a co do wylamywaniu nozek w tualatinach to sa to tego odpowiednio zmodyfikowane przesciowki (lepiej modyfikowac tanszy komponent), albo samemu modyfikowac przejsciowke ;) POzdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuKaSeKbP Opublikowano 26 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2003 ja bym na twoim miejscu pchna ta plyte (na allegro bdb ladnie chodza czy. dobra kase oferuja) mialem tego abita i spalily sie kondesatory :[ i plyta do kosza sie nadaje ;) i to nie jest tylko moj przypadek slyszalem u kilku kolesi ze tak tez bylo ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...