_fake Opublikowano 9 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2007 Czy da sie obudowę tym wygłuszyć? http://www.allegro.pl/item203957780_boll_p...jace_f_vat.html koszty wtedy były by znacząco niższe niż standardowe wygłuszenie jakiejś znanej która się tym zajmuje bawił się ktoś z Was czymś takim? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wavemaster Opublikowano 9 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2007 Da sie podobne maty ma firma APP , niektorzy stostuja gąpke akustyczną wygluszeniową, albo jedno i drugie. Ale prawda jest taka ze lepsze efekty uzyskuje sie usuwajac zrodla halasu. Cichsze wentylatory, cichszy zasilacz , zawieszenia na gumach HDD i wiatrakow itp. Wygluszanie matami to ostatecznosc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mookie Opublikowano 9 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2007 Ja wyciszałem moją bude matami polimerowymi marki APP, kupionymi zresztą u tego samego sprzedawcy. Trza wiedzieć że redukują one przede wszystkim rezonans wywołany drganiami dysków czy wentylatorów, no i spełniają bardzo dobrze to zadanie. Ale jak Wavemaster wspomniał wyciszanie budy matami to ostatni etap wyciszenia komputera, bo same maty przy głośnych gratach w środku to zero efektów. Z tego co wiem to ta kolczasta gąbka którą niektórzy kładą wycisza z kolei inne odgłosy jak np. chrobotanie dysków, ale nie radzi sobie z wysokimi tonami jak np. piski oraz z bardzo niskimi tonami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_fake Opublikowano 9 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2007 troche mnie zdolinowowaliści bo lepsze chłodzenie na radka 1950pro to MIN 100 w plecy :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 9 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2007 Ja mam takimi matami wyklejoną całą obudowę. Prawda jest taka, żadne maty nie wygłuszą kompa tak jak zastosowanie lepszej jakości komponenty chłodzenia. Dane maty app czy inne tego typu rzeczy potrafią niwelować małe drgania i wibracje powstałe poprzez wiatraki lub drgające hdd i cdromy. Odgłosy z komputera dochodzą lecz w trochę innej częstotliwości, dodatkowo obudowa nabiera rasowego wyglądu a poza tym staje sie mocniejsza i stabilniejsza (taka jedna mata waży 0.5kg) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
°°° Opublikowano 9 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2007 Ja zastosowałam ,gąbki ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...