Moloch Opublikowano 26 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2007 (edytowane) Ja właśnie stałem się posiadaczem Cooler Master Elite 331. Obudowa jest świetna! - Lekka blacha, wygodnie się ją otwiera, nie rysuje się łatwo, wygodne montowanie komponentów. Zdecydowanie polecam! To jest praktycznie to samo co 330, tyle że ma inny przód, który bardziej mi się podoba. Dołączam się do tematu, gdyż nie wiem jak zdjąć przedni panel, w instrukcji nic nie ma. POMOCY? EDIT: OK, poradziłem sobie. Okazało się, że wystarczy odkręcić drugą stronę obudowy i przycisnąć plastikowe bolce w środku. Łatwo odskoczyła. Edytowane 27 Lipca 2007 przez Moloch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ABI-FOX Opublikowano 9 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2007 Witam, ma ktoś fotki tej obudowy, bo szukałem w necie ale są tylko malutkie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
St.Anger Opublikowano 17 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2007 Od 2 dni też jestem szczęśliwym posiadaczem tej obudowy, jest bardzo dobra, ma tylko jedną wadę, przyciski i diody umieszczone tak, że nie da się na zewnątrz zamontować wiatraka z przodu obudowy, a ja się wcześniej zaopatrzyłem w 130mm wiatrak TT, który da się zamocować tylko w jedną stronę, ale długie śruby załatwiły sprawę, no i dysk trochę wystaje z zatoki, bo wentylator jest zamocowany wewnątrz :) . I jeszcze taka sprawa, jak podłączyć przedni panel audio, składałem już dwa kompy z tą obudową, jeden mój z płytą Asus A8N5X i znajomym z Abit IP-35e i podłaczałem FP Audio zgodnie z instrukcjami dołączonymi do płyt, ale i u mnie i u znajomych nie działa, jak to podłączyć :) ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forrestal Opublikowano 17 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2007 Pewnie potrzebujesz wtyczki HD audio a ta buda moze tego nie miec. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
badboy88 Opublikowano 17 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2007 Od 2 dni też jestem szczęśliwym posiadaczem tej obudowy, jest bardzo dobra, ma tylko jedną wadę, przyciski i diody umieszczone tak, że nie da się na zewnątrz zamontować wiatraka z przodu obudowy, a ja się wcześniej zaopatrzyłem w 130mm wiatrak TT, który da się zamocować tylko w jedną stronę, ale długie śruby załatwiły sprawę, no i dysk trochę wystaje z zatoki, bo wentylator jest zamocowany wewnątrz :) . I jeszcze taka sprawa, jak podłączyć przedni panel audio, składałem już dwa kompy z tą obudową, jeden mój z płytą Asus A8N5X i znajomym z Abit IP-35e i podłaczałem FP Audio zgodnie z instrukcjami dołączonymi do płyt, ale i u mnie i u znajomych nie działa, jak to podłączyć :) ? Dokładnie,trzeba wtyczke audio w standardzie HD chyba że będziesz główkował i pokombinujesz hehe z pinami :) jak to sie nie da zamontować wentylatora z przodu ?? czemu niby sie nie da ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
St.Anger Opublikowano 17 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2007 jak to sie nie da zamontować wentylatora z przodu ?? czemu niby sie nie da ? Ano się nie da, bo w miejscu gdzie powinno dać się przykręcić wentylator jest plastikowa skrzynka z przyciskami i diodą. Można go przykręcić, ale od wewnątrz a nie "w" przednim plastiku. Dokładnie,trzeba wtyczke audio w standardzie HD chyba że będziesz główkował i pokombinujesz hehe z pinami No w Abicie jest HD Audio, ale w instrukcji do tej płyty są dwa schematy połączeń, jeden dla HD i drugi dla zwykłego AC'97, i podłączyłem według tego drugiego, a mój Asus nie ma w ogóle HD :) . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
badboy88 Opublikowano 17 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2007 no a w czym to przeszkadza że wentylator przykręcasz od środka obudowy a nie od zewnątrz ??:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forrestal Opublikowano 17 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2007 No w Abicie jest HD Audio, ale w instrukcji do tej płyty są dwa schematy połączeń, jeden dla HD i drugi dla zwykłego AC'97, i podłączyłem według tego drugiego, a mój Asus nie ma w ogóle HD :) . To zdanie to dla mnie czysta abstrakcja... Musisz sprawdzic jaka wtyczke ma ta obudowa - powinno pisac ;-) No i oczywiscie wedlug tego podlaczyc do plyty. Proste. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
St.Anger Opublikowano 18 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2007 no a w czym to przeszkadza że wentylator przykręcasz od środka obudowy a nie od zewnątrz ??icon_smile3.gif tak też zrobiłem, ale dysk wystaje z zatoki 3,5", a ja kupiłem taki wentylator, więc żeby mi wciągał powietrze z przodu obudowy potrzebowałem długich śrub, ale od czego ma się kumpli z warsztatami :) . To zdanie to dla mnie czysta abstrakcja... Musisz sprawdzic jaka wtyczke ma ta obudowa - powinno pisac icon_wink.gif No i oczywiscie wedlug tego podlaczyc do plyty. Proste. To może inaczej, schemat zwykłego AC'97 w instrukcjach do Abita i Asusa wygląda następująco: 2 4 6 - 10 * * * x * * * * * * 1 3 5 7 9 gdzie "*" to piny, a "x" to brak pinu :) Obudowa ma wtyczkę złożoną z 5 oddzielnych pinów: MIC-power (pin nr 1), MIC-in (pin nr 3), Ground (pin nr 2), Left out (pin nr 5), Right out (pin nr 9) - numery pinów według instrukcji do płyt głównych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 2 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2007 (edytowane) Czy w tym przedziale cenowym (do 150zł) znajdę coś lepszego od cooler mastera? Czy może lepiej kupić to: http://allegro.pl/item263347034_obudowa_an...a_gwar_bcm.html Szefuncia raczej nie chcę, nie podobają mi się te obudowy.Grunt żeby miała jak najmniej błyskotek i lampek na froncie ;] Edytowane 2 Listopada 2007 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2007 Jeżeli uda ci się dostać tego Anteca za ~150zł, to będzie znakomita okazja - są to obudowy klasy Chiefteca. Jak nie to zawsze zostają jeszcze Gigabyte GZ-X1 & X2 oraz Sharkoon Rebel9 Eco. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emilek Opublikowano 6 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2008 Sory że odgrzebuje temat ale po co zakładać nowy. Mam pytanie czy chłodzenie TR Ultra-120a zmieści się do Elite 331 pionowo czy zasialcz jest za nisko? Najlepiej niech ktoś odpowie kto ma takie zestawienie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
letrev Opublikowano 8 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2008 jeżeli chłodzenie wystaje poza obrys płyty więcej niż 0,3-0,4mm to nie da rady .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ms-trex Opublikowano 28 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2009 Sorki że odgrzebuje stary temat ale niechcę zaśmiecać forum nowym. Również jestem nieszczęśliwym posiadaczem tej obudowy i mam pytanie, przy wkładaniu dysku twardego oraz napędów optycznych jest tak ciasno że boki tych napędów się po prostu rysują strasznie, czy to tylko ja tak mam? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Art385 Opublikowano 28 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2009 Mam 334 i dyski jak najbardziej jak za głęboko wciśniesz to rysuje, dvd nie rysuje ale ogólnie to norma Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ms-trex Opublikowano 28 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2009 U mnie rysuje jak tylko dotknie boków może dlatego że mam dysk IDE 80GB, może nowsze dyski sata są węższe? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qrchak Opublikowano 28 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2009 U mnie rysuje jak tylko dotknie boków może dlatego że mam dysk IDE 80GB, może nowsze dyski sata są węższe? Tak, te 2,5" :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mephistofeles Opublikowano 28 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2009 To ja też się zapytam, mianowicie czy mógłby ktoś zmierzyć odległość od śrub na płycie do ścianki zasilacza? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...