metmusic Opublikowano 25 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2003 Mam pytanko...jak poznac czy celeron jest na jądrze Tualatin czy Coppermine? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 25 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2003 celek Tualatin jest uzbrojony w "zbroję" [znajduje się na nim blashka ochrona tak jak w p4, tylko trochę mniejsha] a celek coppermine jest "goły" widać jadro procesora [tak jak w np. athlon'ie XP] ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 25 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2003 po oznaczeniu: 1000 po napieciu: 1.75V po pamieci Cache: 128 po serii: SL5XQ/SL5XT czesto po obudowie: FCPGA (goly rdzen) Coppermine celek Tualatin jest uzbrojony w "zbroję" [znajduje się na nim blashka ochrona tak jak w p4, tylko trochę mniejsha] a celek coppermine jest "goły" widać jadro procesora [tak jak w np. athlon'ie XP] ...juz kiedys pisalem - ze tak najczesciej bywa ale nie zawsze - sa procki Coppermine w obudowie FCPGA2 (z blacha) - sam widzialem na wlsne oczy taki twor tu caly watek http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=17165&highlight= Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szogo Opublikowano 26 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2003 Potwierdzam ze sa procki COpermina z "blacha", gdyz sam taki mam i sie ladnie kreci :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 26 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2003 http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=17165&highlight= buhahaha... benek fajna kłótnia z tego wyszła ghyhyhyhyhy... a ja byłem przekonany o tym co napisałem wyżej o celkach heh... miałem 2 celki coppermine[667mhz i 1000mhz] i żaden nie był w "zbroji" hyhy... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 26 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2003 http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=17165&highlight= buhahaha... benek fajna kłótnia z tego wyszła ghyhyhyhyhy... coz - sa ludzie i taborety :P a ja byłem przekonany o tym co napisałem wyżej o celkach heh... miałem 2 celki coppermine[667mhz i 1000mhz] i żaden nie był w "zbroji" hyhy...bo to koncowa seria koperkow tak miala i byly przede wszystkim dla stalych odbiorcow Intela, na rynek detaliczny tego malo trafilo - przynajmniej do Polski Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 26 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2003 Przedewszystkim po seriach. Na kazdym procku jest podana i znajac je na pamiec albo majac sciage przy sobie mozna odrazu sie kapnac. Bo z wygladu mozna czasem sie pomylic o czym swiadczy link do innego watku co podal benek. A serie wszysciutkie sa na stronie intela. P.S. W sprawie teog linka. Byly celki 900 tualatin. Nie widzialem na oczy ale czytalem na twojepc i wyslalem maila do redakcji i zarzekali sie, ze to sprawdzone. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...