Skocz do zawartości
metmusic

Celeron 1Ghz tualatin czy copper

Rekomendowane odpowiedzi

celek Tualatin jest uzbrojony w "zbroję" [znajduje się na nim blashka ochrona tak jak w p4, tylko trochę mniejsha] a celek coppermine jest "goły" widać jadro procesora [tak jak w np. athlon'ie XP] ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po oznaczeniu: 1000

po napieciu: 1.75V

po pamieci Cache: 128

po serii: SL5XQ/SL5XT

czesto po obudowie: FCPGA (goly rdzen)

Coppermine

celek Tualatin jest uzbrojony w "zbroję" [znajduje się na nim blashka ochrona tak jak w p4, tylko trochę mniejsha] a celek coppermine jest "goły" widać jadro procesora [tak jak w np. athlon'ie XP] ...

juz kiedys pisalem - ze tak najczesciej bywa ale nie zawsze - sa procki Coppermine w obudowie FCPGA2 (z blacha) - sam widzialem na wlsne oczy taki twor

tu caly watek http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=17165&highlight=

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dołączona grafika buhahaha... benek fajna kłótnia z tego wyszła Dołączona grafika ghyhyhyhyhy... a ja byłem przekonany o tym co napisałem wyżej o celkach Dołączona grafika heh... miałem 2 celki coppermine[667mhz i 1000mhz] i żaden nie był w "zbroji" Dołączona grafika hyhy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dołączona grafika buhahaha... benek fajna kłótnia z tego wyszła Dołączona grafika ghyhyhyhyhy...

coz - sa ludzie i taborety :P

a ja byłem przekonany o tym co napisałem wyżej o celkach Dołączona grafika heh... miałem 2 celki coppermine[667mhz i 1000mhz] i żaden nie był w "zbroji" Dołączona grafika hyhy...

bo to koncowa seria koperkow tak miala i byly przede wszystkim dla stalych odbiorcow Intela, na rynek detaliczny tego malo trafilo - przynajmniej do Polski

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przedewszystkim po seriach. Na kazdym procku jest podana i znajac je na pamiec albo majac sciage przy sobie mozna odrazu sie kapnac. Bo z wygladu mozna czasem sie pomylic o czym swiadczy link do innego watku co podal benek.

A serie wszysciutkie sa na stronie intela.

P.S. W sprawie teog linka. Byly celki 900 tualatin. Nie widzialem na oczy ale czytalem na twojepc i wyslalem maila do redakcji i zarzekali sie, ze to sprawdzone.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...