Makonar Opublikowano 10 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2007 Witam. Kupiłem okazjonalnie zalmana 7700 Cu, mam procka na S775, generalnie do ramki w zestawie brakowało dwóch śrub z czterech potrzebnych - przykręciłem na śruby od jakiegoś wentylatora - nieco przydługie, wiec nie dociskały do konca, ale ramka trzymala sie sztywno raczej. No i teraz taki kłopot... po włozeniu zalmana do ramki i przykręceniu - procek w biosie 89 stopni osiagnal... wyciagam cooler i widze, ze w ogóle nie odcisnieta pasta... no i teraz klopot: co go wkladam do ramki to za nic nie chce przylegac... w ogóle pasty nie dotyka, chyba, że na krawędziach procka, po tym jak go dociskalem. Mam wrazenie, ze ramka jest za mala ale to przeciez nie powinno byc mozliwe... co robie źle? 1. Musze zdobyć lepsze śruby i miec ramke przykręconą na 100%, a nie na 99%? - generalnie jak lezy ramka to nie powinna odstawac, ale w obudowie moze juz nie styka? 2. Czy trzeba jakos specjalnie ten cooler docisnac? 3. Moze za slabo przykręciłem? Moze jeszcze mocniej trzeba? Niby byl juz opór, ale moze trzeba najpierw jedna śrubke na maksa, potem druga - jak na filmiku montazowym? Przykręcałem obie na zmiane... 4. Wiecej pasty - warstwa supercienka byla. Jesli ktos mial podobne problemy, bardzo proszę o pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wavemaster Opublikowano 10 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2007 wiecej pasty absolutnie nie musi byc cieniutka warstwa. Sprobuj poszukac po 2 takich samych srub jak te orginalne z zestawu. Ewentualnie zawsze mozna przyciac sruby. Tylko nic na sile elektronika to delikatna sprawa. Jak juz naprawde nie wychodzi popros kogos z doswiadczeniem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...