mac101 Opublikowano 10 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2007 Zastanawiam się jak można uzyskać efekt niezależnego wyświetlania obrazu na 2 kartach graficznych. Niezależny w takim sensie że mam podłaczone 2 monitory do 2 kart (osobno) i teraz na jednej z kart postanawiam sobie zagrać, ale jednoczesnie mam np. przegladarke i GG na drugim z monitorów (na drugiej karcie)? Czy dało by sie przesunąc w trakcie gry kursor na drugi ekran i np. napisac maila? Jeżeli jest to mozliwe to na jakim sprzecie? Czy jest potrzena płyta np. ze SLI czy Crossfire czy wystarczy płyta z złaczami PCIE? Na jakiej zasadze te karty będą współpracowac? Czy musiałyby to byc karty jednego producenta, żeby mogły działać na 1 sterowniku czy w systemie moga byc zainstalowane 2 rozne sterowniki? Czy wchodzi w gre zintegrowana grafika plus dyskretna? Jakie typy wspólpracy 2 kart wchodzą w gre (np. rozciągniecie pulpitu, klonowanie)? Czy ktoś biegły mogłby udzielic informacji w tym temacie? Z góry dziękuje! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiGoMaT Opublikowano 10 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2007 wiem ze mozna zrobic coś takiego ze do 1 karty podpinasz 2 monitory i dajesz dzielenie ekranu odpalasz gre w trybie windowed i przesuwasz ja na 1 z monitorów a na 2 morzesz sobie przesunąć przegladarke z sli albo cross fire tez nie powinno byc problemu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uosiu Opublikowano 10 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2007 Pod windowsem sie w takie rzeczy nie bawilem, ale pod linuksem to nie problem. wystarczy czasem nawet jedna grafika. Zeby bylo smieszniej. mozesz miec dwie klawy, dwie myszki, dwa monitory i jednego kompa i dwoch userow pracuje jednoczesnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 10 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2007 (edytowane) to ja mam pytanie.. czym i jak podłączyć.. 4 monitory :D. Czy dwie osobne karty na to pójdą? Edytowane 10 Czerwca 2007 przez PelzaK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...