dziadek lucek Opublikowano 10 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2007 Cześć potrzebuje karty graficzne do kompa który jest w sygnaturce. Naszła mnie ochota na gierki po pracy. Chciałbym zagrać w nowsze i starsze tytuły chociaż na średnich detalach. Mam na to ok 150 zł bo po prostu żal mi więcej ładować w kompa. Co mam wybrać ? Jaką fajną 6600GT czy taniego kastrata 7300GT ? Co możecie mi polecić w tej cenie ? Potem może kupię już coś na dx 10. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 10 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2007 (edytowane) Szukaj 6600gt/ge albo 7300gt, wszystkie na ddr3. Edytowane 10 Czerwca 2007 przez Grzechu_1990 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 10 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2007 6600GT, bo 7300GT na DDR3 w tej cenie nie dostaniesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 10 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2007 6600GT, bo 7300GT na DDR3 w tej cenie nie dostaniesz.Używke 7300GT znajdzie na allegro jak troche się postara :) Galaxy Zalman 128MB poszedł za 188 zł więc Palit Sonic może pójdzie taniej :) Warto próbować :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadek lucek Opublikowano 10 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2007 A która z tych kart jest po prostu wydajniejsza ? 6600GT to już leciwa karta ale ponoć wciąż nadaje się do mniej wymagających gierek. 7300GT nowsza ale za 160 zł chyba nie uda mi się jej wyrwać. A może coś od ATI polecicie ? X700 ? POZDRAWIAM :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 10 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2007 6600GT chyba będzie najlepszym wyborem. Karty z R X700 też są wydajne, ale nie są zgodne sprzetowo z DX9c - to już stare konstrukcje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadek lucek Opublikowano 10 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2007 YogiCK myślisz że taki 6600GT trochę jeszcze pociągnie ówczesne i przyszłe gierki ? Chociaż na średnich lub minimalnych detalach ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 10 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2007 YogiCK myślisz że taki 6600GT trochę jeszcze pociągnie ówczesne i przyszłe gierki ? Chociaż na średnich lub minimalnych detalach ?Spoko uciągnie :) Ja na 6600 bez GT grałem w wiekszość gier na High no ale to było rok temu :) GT jest szybsza więc powinna dać rade ;) jednak spróbuj złapać cos z 7300GT na alegro :) a nóż się uda :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grayman Opublikowano 10 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2007 Może się uda http://allegro.pl/item203116495_palit_gf73...okazja_bcm.html jeszcze 1godz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 10 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2007 Palita z 256mb nie ma szans, wersje ze 128mb moze i by sie urwalo za 150zl, ale to juz trzeba szukac okazji. Ja ostatnio kupilem sobie Sapphire X700PRO za 100zl. Moze troche slabszy od 6600GT, ale i cena sporo nizsza. Naprawde fajna karta. Przykam w UT2004 na wszystkim na max. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadek lucek Opublikowano 11 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2007 Koledzy proszę powiedzcie mi czy taka karta 6600GT będzie dobra ? Bo widzę że z 7300GT nic ciekawego nie dostanę chyba że jakiegoś kastrata na DDR2, a on chyba nie będzie już taki wydajny. Bo w sumie czy 7300GT od 6600GT się dużo różni prócz nową architekturą ? Proszę pomóżcie mi...opłaca się teraz pakować w tego 6600GT ? Czy zbierać kasę na coś lepszego ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q8ic Opublikowano 11 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2007 7300gt ddr2 > 6600gt i celował bym w tego 1-szego [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RedHot Opublikowano 11 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2007 Jeśli sprawa jest nie na teraz, chyba warto trochę dozbierać i kupić sobie fajną 7300 GT : ). btw Znajomy sobie niedawno taką kupił bardzo chwalił , przy starym kompie ( Athlon XP 2.0 @ 2100 , 1.5 GB ram 333 MHz) i tej karcie pyka sobie w NFS U2 na bardzo wysokich detalach i dużej rozdzielczośći , przy carbonie proc nie wyrabia :P i musiał trochę zmniejszyć ustawienia. W imieniu kolegi - polecam. Tylko ten głupek wziął ze sklepu za 350 zł -.- Bo niby ma wiatraczek zalmana i ładnie taktowany proc i pamięć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 11 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2007 Jeśli sprawa jest nie na teraz, chyba warto trochę dozbierać i kupić sobie fajną 7300 GT : ). btw Znajomy sobie niedawno taką kupił bardzo chwalił , przy starym kompie ( Athlon XP 2.0 @ 2100 , 1.5 GB ram 333 MHz) i tej karcie pyka sobie w NFS U2 na bardzo wysokich detalach i dużej rozdzielczośći , przy carbonie proc nie wyrabia :P i musiał trochę zmniejszyć ustawienia. W imieniu kolegi - polecam. Tylko ten głupek wziął ze sklepu za 350 zł -.- Bo niby ma wiatraczek zalmana i ładnie taktowany proc i pamięć.I wcale nie zapłacił dużo. Tyle to zapłaci się za wersje z Zlamanem i na allegro. Nie ładnie wyzywać innych tym bardziej że wcale racji nie miałeś ;) A w carbonie u mnie na X2 by płynnie grać trzeba było zjechać na medium by płynność złapać. Ale tak już jest z konwersjami :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ainaruth Opublikowano 11 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2007 a u mnie Carbon na ustawieniach trochę ponad minimalnych praktycznie się nie tnie. Obliviona niestety musiałem całkiem na minimum puścić, ale też chodzi (ale ten ma czasem woooolniejsze momenty) :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RedHot Opublikowano 12 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2007 @DzikiDaniel Skoro tak to "pseplasam". Wydaje mi się dziwne płacić 5 dych więcej za wersję ,która ma wiatraczek innej firmy i taktowania minimalnie większe :S Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 12 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2007 @DzikiDaniel Skoro tak to "pseplasam". Wydaje mi się dziwne płacić 5 dych więcej za wersję ,która ma wiatraczek innej firmy i taktowania minimalnie większe :S Nie chodzi tylko o chłodzenie. Ta wersja w porównaniu do innych ma DDR3 a taki Zalman kosztuje ok 50 zł. A taktowanie 500/1400 jest sporo wyższe niż innych firm. Standardowo powinno być 400/800 MHz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 12 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2007 (edytowane) http://allegro.pl/item202341233_nvidia_gef...6mb_128bit.html dołóż 50zł i poobserwuj allegro, bo warto :) Edytowane 12 Czerwca 2007 przez MaSell Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadek lucek Opublikowano 12 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2007 Chyba tak zrobię, dołożę z 50 zł i kupie coś tego pokroju. Choć nie wiem czy się zupełnie nie wstrzymać i kupić czegoś po wakacjach. Bo jeśli będzie pogoda taka jak teraz to preferuje aktywną formę wypoczynku. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...