Misza Opublikowano 10 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2007 (edytowane) Jutro zamawiam płytę Foxconn 945G7AD która posiada złącza zasilające 24pin i 8pin. Zasilacz posiada złącze 20pin i 4pin (zasilacz Enlight 350W). Poszperałem w archiwum i googlarce i generalnie znalazłem odpowiedź na pytanie ale... Generalnie problem dotyczył zasilacza 20pin i płyty 24pin. Tutaj sytuacja jest jasna - można podłączyś zasiłkę zostawiając 4 piny. Jeśli chodzi o złącze na płycie 8pin producent w instrukcji podał, żeby podłączyć 4piny z zasiłki (chociaż w instrukcji jest napisane "We strongly recommend that you use 8-ATX 12V power supply"). No i tutaj mam wątpliwość - czy to będzie działać? Czy nie będzie za dużego deficytu mocy, czy coś się nie zjara?? Mam P4 631 (na razie nie kręcony, docelowo może do 4GHz) grafa pozostanie na razie zintegrowana ale docelowo max 7600GS/GT (chociaż znajomy kusi 7900GT za 500zł ;) ). Pomożecie?? :D Edytowane 11 Czerwca 2007 przez Misza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 10 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2007 Najważniejsze aby kolory i napięcia się zgadzały, w gniazdo 8-ATX 12V wepnij wtyk 4pin 12V tj ten który ma dwa czarne przewody i dwa żółte. http://www.modding-faq.de/index.php?artid=200 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...