przeciwnik Opublikowano 26 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2003 sisoftware sandra 2003 pokazuje mi nastepujące temperatury: Board temperature 22.0 c cpu temperature 31.0 c power/aux temperature 45.0 c Natomiast w biosie mam : ABS 2 cpu curent temperature 45.0 c temperature 1 31.0 c jakich części są te temperatury? ( w sumie to już nie wiem gdzie jest temperatura procka:-)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 26 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2003 cpu to temp proca board to chipset abs to pewno temp po przekroczeniu której na procu zadziała sysytem wyłączajacy komp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przeciwnik Opublikowano 26 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2003 to wychodzi ze temperature na procu mam 31 stopni w spoczynku. tylko co to jest : power/aux temperature ? na tym mam 45 stopni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adas01 Opublikowano 26 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2003 chyba wszystkim soltkom coś odp****la jeśli chodzi o temp absII, pisałem do ich supportu (szybko odpisali 2x - majom plusa u mnie), ale nie potrafili mi wyjaśnić osochozi. soltek hardware monitor podaje cpu die=38, a w biosie absII die temp = 52, cpu external temp. = 38 - jakaś ściema. ps. wskazania absII suxx, w/g tego już kilkukrotnie miałem po 125*C na moim procu !lol! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hawk Opublikowano 26 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2003 CPU Temperature to temperatura proca mierzona z czujnika termo pod (najczęściej ) socketem czyli temp. powietrza natomiast ABS jest to temperatura podawana z diody termicznej proca czyli bezpośrednio z rdzenia (co za tym idzie dużo wyższa niż ta pierwsza 8) ) 8) ABS zabespiecza proca przed spaleniem po oc 8) 8) . Wsio :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przeciwnik Opublikowano 27 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2003 To wychodzi, że mam temperature proca mierzaną pod socketem 31. C a temperature rdzenia 45 c a w max stresie dochodzi do 55 . to którą temperature brać pod uwagę ? i czy nie jest ona za wysoka? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
millan Opublikowano 7 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2003 Ja mam tez mini problemik! Mam temperature 40. C w spoczynku i 48. C w CPU StabTest. Czy przy takiej temperaturz może pracować moj Athlon. --------------------------------------------------------------------------- Athlon XP1800+(0,13um)@2100+(11,5*149=1723Mhz)|Soltek KT400|Volcano7+|2x256(512)Kingston333|GF3Ti500|BarracudaIV40GB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RedNacz Opublikowano 7 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2003 Najlepszy do tego jest SpeedFan 4.07 W sandrze w biosie i w SpeedFanie mam zawsze tak samo. Spróbuj z nim. Jak zmierzysz to wyciągnij średnią. :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 7 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2003 Ja mam tez mini problemik! Mam temperature 40. C w spoczynku i 48. C w CPU StabTest. Czy przy takiej temperaturz może pracować moj Athlon. --------------------------------------------------------------------------- Athlon XP1800+(0,13um)@2100+(11,5*149=1723Mhz)|Soltek KT400|Volcano7+|2x256(512)Kingston333|GF3Ti500|BarracudaIV40GB Moze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esor Opublikowano 8 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2003 CPU Temperature to temperatura proca mierzona z czujnika termo pod (najczęściej ) socketem czyli temp. powietrza natomiast ABS jest to temperatura podawana z diody termicznej proca czyli bezpośrednio z rdzenia (co za tym idzie dużo wyższa niż ta pierwsza 8) ) 8) ABS zabespiecza proca przed spaleniem po oc 8) 8) . Wsio :lol: popieram Hawk'a. tez mam solteka i ABS to temperatura czujnika zainstalowanego wewnątrz kazdego athlona XP i durona morgana. w sumie to glupie jest bo normalna temeratura z "pod" procka jest nizsza, a chyba lepiej sie patrzy na nizsza temp i ogolnie lepszy humorek jest zara:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soniq Opublikowano 9 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2003 :D to jak już jest taki temat to ja tez prosze o małą pomoc. mam antka 2000+ boxa i płytke GA-7VA i mam takie pomiary: easy tune4: system 34stopnie CPU 54 ST. natomiast SiSandra2003: mainboard: board 34 a CPU 46!! cpu&bios CPU 46 !!!! Nie specjalnie wiem któremu programowi wierzyć <w sprawach procka> bo 8 stopni różnicy to sporawo. poradzi ktoś coś?? :) :) [/b] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 9 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2003 :D to jak już jest taki temat to ja tez prosze o małą pomoc. mam antka 2000+ boxa i płytke GA-7VA i mam takie pomiary: easy tune4: system 34stopnie CPU 54 ST. natomiast SiSandra2003: mainboard: board 34 a CPU 46!! cpu&bios CPU 46 !!!! Nie specjalnie wiem któremu programowi wierzyć <w sprawach procka> bo 8 stopni różnicy to sporawo. poradzi ktoś coś?? :) :) [/b] Najpewniejsza w BIOSie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soniq Opublikowano 9 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2003 :D ..no ale to trza restart zrobić i chyba zawsze coś ujmie czy nie?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 9 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2003 cpu to temp proca board to chipset abs to pewno temp po przekroczeniu której na procu zadziała sysytem wyłączajacy komp board to drugi czujnik,nie chipset moze byc gdzies obok ale nie musi np. na Abicie kt7 jest ok 1cm od mostka poludniowego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RedNacz Opublikowano 12 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2003 ciekawe jak dokładne są te czujniki na 8RDA+.... kupiłem właśnie czujniki temp. na płytę i będe robił testy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...