JanosiQ Opublikowano 11 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2007 Witam. Gry staja sie co raz bardziej wymagajace wiec postanowilem kupic sobie dodatkowa kostke ramu. Na poczatku wybor padl na goodramy 1 gb 667 5300 te co mam teraz jednak w sklepie ich nie mieli wzialem wiec OCZ pc2 5400 1 gb 667 555 15. Zadowolony z zakupu czekalem na niedziele(przyjechalem z bialegostoku), wkladam jednak nie dziala :/ probowalem wszystkie mozliwe konfiguracje lecz nic to nie daje. Kosc nie dziala i z goodramami jak i sama... Czy da sie cos z tym zrobic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin255A Opublikowano 11 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2007 JanosiQ napisał(a): Witam. Gry staja sie co raz bardziej wymagajace wiec postanowilem kupic sobie dodatkowa kostke ramu. Na poczatku wybor padl na goodramy 1 gb 667 5300 te co mam teraz jednak w sklepie ich nie mieli wzialem wiec OCZ pc2 5400 1 gb 667 555 15. Zadowolony z zakupu czekalem na niedziele(przyjechalem z bialegostoku), wkladam jednak nie dziala :/ probowalem wszystkie mozliwe konfiguracje lecz nic to nie daje. Kosc nie dziala i z goodramami jak i sama... Czy da sie cos z tym zrobic? tak zwrócic zażądać zwrotu kasy i kupić http://allegro.pl/item203517707_goodram_dd...sylka_6_zl.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweł.s Opublikowano 11 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2007 Cytat Czy da sie cos z tym zrobic? wymienić, no bo kość nie działa jakby nie było Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paszczus Opublikowano 11 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2007 marcin255A napisał(a): tak zwrócic zażądać zwrotu kasy i kupić http://allegro.pl/item203517707_goodram_dd...sylka_6_zl.html a skad wiadomo, ze te z tej aukcji sa Micronach D9 ? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanosiQ Opublikowano 11 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2007 Oddam w ostatecznosci, one dzialja i sa sprawne ale wg. mnie moja plyta ich nie obsluguje (konkretnie pc2 5400). Jak wroce ze szkoly sprobuje zapuscic def. biosu wsadzic tylko ocz i zobaczymy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin255A Opublikowano 11 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2007 paszczus napisał(a): a skad wiadomo, ze te z tej aukcji sa Micronach D9 ? :)bo tak jest napisane? po drugie to tylko miejsce i przyklad gdzie są do dostania 1 GB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanosiQ Opublikowano 11 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2007 Udalo mi sie odpalic kostki na 30 min, po krotkim tescie wywalilo mi blue screena za drugim podejsciem BS po starcie windy 3 raz to zwiecha na logo asusa... Ram oddalem do przetestowania na kompie chlopaka siostry. Zobaczymy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrest Opublikowano 12 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2007 (edytowane) niestety budżetowe płytki Asusa na AM2 mają poważne kłopoty z pamięciami przerabiałem to na kompie braci nawet kostki tej samej firmy różnie się zachowują można jeszcze spróbować uaktualnienia BIOS najlepiej wymień na kostkę firmy którą masz teraz (goodram) (u mnie chodziło na samsungach i hynixach a na twinmosach już nie ...) i na początek żadnego OC ... poza tym dlaczego brałeś inną kostkę niż goodram ?? nie zależy Ci na Dual Channel ?? Edytowane 12 Czerwca 2007 przez Agrest Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanosiQ Opublikowano 12 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2007 No wlasnie jesli bede mial czas to pojade i zareklamuje ten ram... A wzialem OCZ tylko dlatego ze nie bylo GR. Pozatym DC daje tylkó wzrost w benchmarkach :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...