Skocz do zawartości
f1sz

Net24 Vs Neo [1mbps]

Rekomendowane odpowiedzi

Siema,

Zastanawiam się nad zmianą internetu z szitnej dsl 1mbps pod 20? (może nawet więcej) osób, na coś bardziej konkretniejszego ;-). Tylko pytanie, który internet jest lepszy, który ma niższe pingi w strefie 62? (jeśli są jacyś userzy, net24 / neo, proszę się o wypowiedzenie w tym topiku).

P.S. Bardziej zależy mi na stabilnym pingu, niż na wypasionym transferze :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a może jest tu jednak jakiś user net24 i wypowie sie na temat tego internetu? ;]

hmm... neo trochę drogo wychodzi :s Pewnie jeszcze będę musiał podnieść abonament do 50zł, bo z tego co wiem to na podstawowym abonamencie 25zł(czy ile to tam jest) nie można założyć neta ;|

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma się co przejmować Net24. Pingi do gry są całkiem niezłe. Ja przy prędkości 1024 kb/s nie mam żadnych problemów. Prędkości normalnie dochodzą do 128 kB/s, nie ma żadnego problemu (jestem w strefie 0-22).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

podepne się pod temat,

jako, że na wakacje jadę do siebie w góry i mam tam linię tp sa, jaka opcja ADSLa jest najrozsądniejsza? Przy umowie na 12 miesięcy. Jest coś godnego polecenia poza ofertą Netii? Wiem, że tele2 coś szykuje i trwają już testy, nie wiadomo jednak kiedy usługa będzie dostępna...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja również nie łapię OCB z tymi pingami. Na NET24/1Mb mam w okolicach 50.

Może wystarczy dobrze skonfigurować połączenie?

...albo ruter/modem.

pytam się dlatego, ponieważ ostatnio netia jak i tepsa miała problem z transferem i pingiem w strefie 62 :/ Ale jeśli zbytnio pingi @ netia nie różnią się od tych neostradowych to wezme net24 :]

Aha, żeby nie zakładać nowego tematu. U kumpla na wsi za niedługo zrobią centralkę czy coś i będzie miał możliwość założenia neo/net24. W tej chwili ma iPlusa :o Czy da się coś wykombinować, żeby mógł bez żadnych kosztów zrezygnować z tego "czegoś"? np. jakieś wygłuszacze sygnału czy cuś ;p

Edytowane przez FsH

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma się co przejmować Net24. Pingi do gry są całkiem niezłe. Ja przy prędkości 1024 kb/s nie mam żadnych problemów. Prędkości normalnie dochodzą do 128 kB/s, nie ma żadnego problemu (jestem w strefie 0-22).

Same here. Nie liczac jednej "planowanej awarii" (Tepsa przekladala kable i po prostu wiedzialem, ze cos przy okazji spieprza ;) ) wszystko chodzi jak zloto.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pamiętajmy jeszcze o gts-ie

tak, wszystko fajnie, tylko zauważ że Multimo NIE MA w strefie 62 ;x Juz włączaja to od ponad 2 miesięcy.

Net24 - spoko chodzi ale trzeba czekac na podlaczenie 1 miech jak nic icon_sad2.gif wiec sobie daruj i bierz neozdrade

Rezygnowałeś z neo i wziales net24? Jesli tak to podłączenie net24 "na czysto" imo powinno być nieco szybsze :D Edytowane przez FsH

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi