Skocz do zawartości
hCr

zacinanie sie filmow, od czego?

Rekomendowane odpowiedzi

mozliwe mam rive tnt2, ale co dokladnie mialoby sie zepsuc w niej i jak to sprawdzic?

niepowiem ci co moglo sie w niej zepsuc bo niewiem :) ale umnie to gierki i wszystko inne chodzile bez zadnych problemow a na filmach sie scinalo :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mozliwe mam rive tnt2, ale co dokladnie mialoby sie zepsuc w niej i jak to sprawdzic?

niepowiem ci co moglo sie w niej zepsuc bo niewiem :) ale umnie to gierki i wszystko inne chodzile bez zadnych problemow a na filmach sie scinalo :?

Poniekąd racja, wcześniej na RivieTNT2m64 miałem coś podobnego problem leżał w sterownikach - spróbój innych (niekoniecznie najnowszych).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

do win 2000 nie byly potrzebne... ale sprubowac zawsze mozna

Jak to nie były potrzebne? Chcesz powiedzieć, że jedziesz na sterownikch windowsowych??? Zapomnij, są o du.pę rozbić. Miałem przez chwilę ati rage pro, nie miałem neta ani driverów, więc jechałem na windowsowych- ciągłe zwiechy. Wpieprzyłem się, ściągnełem na uczelni od ati i to był koniec problemów.

Nie mówiąc już o tym, że na windowsowych D3D wypada żałośnie, a o OpenGL zapomnij...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chodzi o filmy np xXx, przewaznie tna się te dlugie i duze, na malych filmach nie mam problemu.

Może faktycznie to problem z DMA (speedy029 już to złaszał) lub z transferem z dysku/cd :? . Z czego uruchaniasz filmy hdd czy cd??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

eeeh mnostwo rad pomocnych mozna tu ujrzec (wlacznie z zainstalowaniem innego windowsa....rotfl dla tego pana)

ale na poczatek to zobacz czy ci karta w danym trybie wyswietlania obsluguje overlay

...jesli tak , i nadal cos skacze, to stawialbym na sterowniki do karty graf.

i ew. zle odinstalowane poprzednie kodeki.

skasuj wszystkie jakie miales i zdecyduj sie na jeden zestaw divx + xvid

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi