hCr Opublikowano 26 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2003 mam 384 mb ramu procka P3 733, i ostatnio filmy zaczely sie ciac :( co moze byc przyczyna kiedys chodzily dobrze, format c: nic nie pomogl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 26 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2003 Te same co wcześniej chodziły dobrze czy inne nowe? Wsumie to dziwne (zwłaszcza po formacie) nie powinieneś mieć problemów z filmami :roll: , może inny kodek spróbuj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hCr Opublikowano 26 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2003 mam divixa 5.02 i xvida, jest jeszcze jakis lepszy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 26 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2003 jest 5.03 ale nie wiem czy pomoże, ew. możesz spróbować starszych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vespereq Opublikowano 26 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2003 sproboj starszych kodekow, ewentualnie przeinstaluj system na 98 albo me bo na xp kumplowi tez nie chcialo chodzic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hCr Opublikowano 26 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2003 wczesniej mialem 98se teraz mam 2k, ale filmy chodza widac wszystko tylko klatkuja bardzo (tną się bardzo) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOS Opublikowano 26 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2003 tez mialem taka sytuacje okazalo sie ze to przez karte graficzna :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hCr Opublikowano 26 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2003 mozliwe mam rive tnt2, ale co dokladnie mialoby sie zepsuc w niej i jak to sprawdzic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOS Opublikowano 26 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2003 mozliwe mam rive tnt2, ale co dokladnie mialoby sie zepsuc w niej i jak to sprawdzic? niepowiem ci co moglo sie w niej zepsuc bo niewiem :) ale umnie to gierki i wszystko inne chodzile bez zadnych problemow a na filmach sie scinalo :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuKaSeKbP Opublikowano 26 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2003 a w linuxie tez sie cieły? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOala Opublikowano 26 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2003 Zamiast miliona kodeków polecam zestaw: 1. DivX 3.11 2. Ffdshow 3. AC3 i nic więcej! Testowne na zwierzętach i 100% pewne! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 26 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2003 mozliwe mam rive tnt2, ale co dokladnie mialoby sie zepsuc w niej i jak to sprawdzic? niepowiem ci co moglo sie w niej zepsuc bo niewiem :) ale umnie to gierki i wszystko inne chodzile bez zadnych problemow a na filmach sie scinalo :? Poniekąd racja, wcześniej na RivieTNT2m64 miałem coś podobnego problem leżał w sterownikach - spróbój innych (niekoniecznie najnowszych). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hCr Opublikowano 26 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2003 do win 2000 nie byly potrzebne... ale sprubowac zawsze mozna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jump3r Opublikowano 26 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2003 POlecam instalacje kodekow w kolejnosci : najnowsze -> najstarsze ;) znaczy najpierw 5.03 potem 3.11 u mnie pomoglo, bo tez mialem taki problem. POzdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
speedy029 Opublikowano 26 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2003 mam 384 mb ramu procka P3 733, i ostatnio filmy zaczely sie ciac :( co moze byc przyczyna kiedys chodzily dobrze, format c: nic nie pomogl Może to DMA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 26 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2003 do win 2000 nie byly potrzebne... ale sprubowac zawsze mozna Jak to nie były potrzebne? Chcesz powiedzieć, że jedziesz na sterownikch windowsowych??? Zapomnij, są o du.pę rozbić. Miałem przez chwilę ati rage pro, nie miałem neta ani driverów, więc jechałem na windowsowych- ciągłe zwiechy. Wpieprzyłem się, ściągnełem na uczelni od ati i to był koniec problemów. Nie mówiąc już o tym, że na windowsowych D3D wypada żałośnie, a o OpenGL zapomnij... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hCr Opublikowano 26 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2003 niestety, sciagnolem sterowniki najnowsze i nie pomoglo. filmy tna sie dalej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuKaSeKbP Opublikowano 26 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2003 ale chodzi o filmy divix? czy rolkowe? :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hCr Opublikowano 26 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2003 chodzi o filmy np xXx, przewaznie tna się te dlugie i duze, na malych filmach nie mam problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 26 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2003 chodzi o filmy np xXx, przewaznie tna się te dlugie i duze, na malych filmach nie mam problemu.Może faktycznie to problem z DMA (speedy029 już to złaszał) lub z transferem z dysku/cd :? . Z czego uruchaniasz filmy hdd czy cd?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOala Opublikowano 26 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2003 Zajrzyj na www.divx.pl 90% problemów z odtwarzaniem filmów spowodowane jest przez instalowane na siłę miliony kodeków! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hCr Opublikowano 26 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2003 to teraz pytanie gdzie ustawia sie dma w win 2k? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 26 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2003 OT: hCr masz błąd w podpisie ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hCr Opublikowano 26 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2003 jusz poprawilem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 26 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2003 to teraz pytanie gdzie ustawia sie dma w win 2k?W Menadzerze urządeń -->Kontrolery dysków (tak jest w Xp więc w 2000 inaczej racze być nie może). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hCr Opublikowano 26 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2003 mam zaznaczone dma wszedzie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 26 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2003 eeeh mnostwo rad pomocnych mozna tu ujrzec (wlacznie z zainstalowaniem innego windowsa....rotfl dla tego pana) ale na poczatek to zobacz czy ci karta w danym trybie wyswietlania obsluguje overlay ...jesli tak , i nadal cos skacze, to stawialbym na sterowniki do karty graf. i ew. zle odinstalowane poprzednie kodeki. skasuj wszystkie jakie miales i zdecyduj sie na jeden zestaw divx + xvid Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hCr Opublikowano 27 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2003 wyrzucilem wszystkie codeki, zainstalowalem SLD codec packa, zainstalowalem najnowsze sterowniki nvida, zdefragmentowalem dyski, wlaczylem wszedzie DMA :( nic nie pomoglo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...