Skocz do zawartości
Saint176

Nie Mogę Zainstalować żadnego Programu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Złożyłem wczoraj kompa i po zainstalowaniu windy nie mogę zainstalować zadnego programu. Wyjatkiem była opera. Wyskakują różne błędy. :mur:

Sterowniki dołączone do płyty i karty graf zainstalowały sie bez problemu

W czym moze być problem ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyskakuja informacje ze plik niekompletny (chociaz jest), przy instalce winrar wyskakiwały błędy crc ale po kilkunastu próbach poszło. Przy instalacji antywira wyskakuje ze niewłaściwa wersja instalatora windows na zmiane z komunikatem ze musze zrestartować windows by instalować. przy probie zainstalowania innego wyskakuje ze jest problem z aplikacja i zostanie zamknieta... itp. Tak ze rozne błędy. Windows xp sp2.

Instalowałem winde juz nie raz i teraz zgłupiałem. Moze ktoś miał taki przypadek?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie, żebym był wredny, ale jak Ci napiszę, że mi nie działa samochód i tyle to też nie powiesz co i jak - podaj specyfikację komputera :|

Przełóż pamięć w inny slot. Obstawiam, że masz jedną kość pamięci ram, włożyłeś w sloty Dual-Channel. Przełóż w inny, zainstaluj windę i zobacz czy pomogło...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Winda reinstalowana, pamieci przekładałem.Pamieć w jednej kosci. Najdziwniejsze jes to ze niektóre programy poszły (opera,win-rar).

Abit kn9

galaxy gf7300 gt

amd 3600 x2

samsung 250 sataII

kingston 667 1 GB DDR2

EDIT

W dwóch przypadkach pojawia sie coś takiego:

NSIS Error:

The installer you are trying to use is corrupted or incomplete. This could be result of damaged disk, a filed download or a virus. You may want to concact the author of this installer to obtain a new copy.

It may be posible to skip this czeck using the /NCRC command line switch (NOT RECOMMENDED)

a w innym:

Error 1335. The cabinet file "kis2006".cab' required for this installation is corrupt and cannot be used. This could indicate a network error, an error reading from the CD-ROM, or a problem with this installation pack

Edytowane przez Saint176

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udało sie znaleźć problem. Okazał się nim "nvidia firewall" instalowany razem ze sterami do karty. Uszkadzał on w jakis sposób kazdy plik sciągany z neta. Nawet jeśli był wyłączony w momencie instalacji to tez nic nie dało. Jednak pliki instalowane z płytki szły bez problemu. Dopiero po odinstalowaniu tego firewalla i ponownym sciągnieciu instalek wszystko poszło. Dzięki za pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

możesz na początek pożyczyć od kumpla kostke ramu, wsadzić zamiast swojej i zobaczysz-już jedną żecz wyeliminujesz

tak właśnie miałem u kumpla-podobne żeczy sie działy i to był ram

na miłość boska RZECZ a nie "żecz"

a co do tematu to raczej pobaw sie z konfiguracja tego firewalla a nie odinstalowywaniem go!

nie obciąża ci on zasobów sprzetowych

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi